Boşanma Eşiğine Geldim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Az önce kv aradı.Mehir bahane ben biliyorum bunlar imam nikahı olsun beraber düğüne kadar beraber yaşayın diyor.

Konunuzdaki diğer kısımlara itiraz etsem de , yeni eklediğiniz durum farklı.

Nikahlı eşiniz olsa da, belli ki evinizden gelinlikle çıkıp , düğün yapma isteğiniz mevcut.

Nikah kıyılmasına rağmen, daha aile birliği kurulmamışken boşanma kararı aldıysanız ; kararınızın arkasında durun , kayınvalidenize uymayın.

6 ay sonra bir bebekle ayrılmak yerine , şimdi ayrılmanız daha mantıklı.

Konu sahibi hangi masraflarda anlasamadiniz? Ne gibi bir anlasmazlik oldu? Kayinvalide arayip ne dedi? Mehir ne alaka?

Buna ben de katılıyorum.
Her ne kadar nikah çok önceden kıyılmış da olsa düğünden sonra aynı eve girme isteğini anlayabilirim.

Her şey iyiyken güzelken sorun yok. İş ayrılığa gelince hiçbir insan evladına yakışmayacak ince hesaplar kitaplar. Süründürmekse amaç, sadece kendinizi küçük düşürürsünüz. Yapmayın böyle şeyler.
Bu arada ek bilgi; erkek de nafaka talep edebiliyor. Nakafa beklerken nafaka ödemeye de başlayabilirsiniz.

Evlilik birliği içinde olmadığın,emek vermediğin,zaman gecirmedigin birinden inat olsun diye nafaka istemek,tamam biz inandık , bakalım hâkimde inanır mı??
Konu sahibi tahmini kaç ay ,yıl nafaka alınca kininiz biter,kaç kere hâyir işlersiniz o parayla???
Madem bu kadar kötüler onlardan gelecek paraya tenezzül bile etmezsiniz.ama derdiniz para ..........

nikah yapıp düğüne 6 ay kala sevgilinizden ayrıldığınıza, bu süreci ruhsal olarak nasıl atlatacağınıza, dertleşmeye değil de
sinir oldum nafaka verirler mi diye konu açmanıza şok oldum.
hatta bi tık özendim ben sevgilimden ayrıldım hala kendime gelemedim sizin hesaplar of off

Ayni eve bile girmemissiniz ne nafakasi yahu? Nafaka ile nasil yildiracaksiniz orayi anlamadim. Adam nafaka odememek icin sizinle barisacak mi?

"Vermeden almak istiyor" derler sonra Bütün konulari aslinda az cok alinmayan esyalar kiyafetler altinlar felan filan. Nafaka ödeterek canini acitacagini düsünüyor

Çünkü kendisinin hassas noktasi para. Para vermemek icin evliligine devam edebilecegi icin herkesi oyle sanıyor

Ama böyle pazarlikli evliliklerin bastan bitmesi daha iyi. Bizim aile dostun oglu böyle bir evlilik yapti. Dügün günü bile olay cikti. Orda birakmak istiyordu engel oldular. Ne oldu? 3 cocuk sonra yinede bosandi üstüne aldatildi da. Olmuyorsa olmuyor. Zorlamanin anlami yok

Evlilik dolayısıyla bir mağduriyet yasaydi nafakaya kimse itiraz etmezdi bence. Sehir degistirmistir, is bulamamistir, yeni bir duzen kurmasi gerekiyordur vs. is bulana kadar en azindan destek olunur da konu sahibi canini yakmak icin nafaka istiyor. Parayla can yakacak, cok komik :) Bencede en bastan bitmesi gerekiyor. Cocuklarla bosanmak cok daha zor.

Para para para varlığı bir dert yokluğu yara
Daha aynı evde bile yaşamamışsınız neyin nafakası el insaf.

Şey arkadaşım 10 yıllık eşinden çocuğu içim 400 lira alıyor(bu çok saçma bir miktar yavru için) ama sen alıp bozdur bozdur harca yaparsın artık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…