- 18 Şubat 2018
- 11.915
- 53.179
- 44
-
- Konu Sahibi elifnurbeyza
Yıldırın tabi var mı öyle tam yolunmadan elinizden kaçmak.Bilmiyorum derdim para değil adamı yıldırmak
İyi günler 2 ay önce resmi nikah ile evlendim.İs mahkemesiyle uğraşmayın haklarımı 2 3 sene alamam diye bu konuda eşimde destek oldu.Nikah erken olsun dedi.Ve evlendik. Düğünümüz haziranda olacaktı.Dugun masrafları konusunda kayınvalide ve babam anlaşamadı.Erkek tarafıyla sorun yaşadık.Kimin zaman anlaştık.Esimle babam yüzünden kavga ettik.Ve artık bitti deyip ertesi gün bana boşanma dilekçesi hazırladığını gosterdi.Simdi şunu merka ediyorum e devlette adıma açılan dava yok ve babam erkek tarafına düşünün kararınızı verin ve kızımda kararını versin benim bu işe gönlüm yok dedi.2 gündür konuşmuyoruz.Erkek tarafı ne aradı ne dava açtı.Simdi sormak istediğim şu ben bu kişiden çekişmeli olarak boşanmak istiyorum eğer bosanirsak ve yoksulluk nafakası almak istiyorum.Nasil bir yol önerirsiniz?
Az önce kv aradı.Mehir bahane ben biliyorum bunlar imam nikahı olsun beraber düğüne kadar beraber yaşayın diyor.
Az önce kv aradı.Mehir bahane ben biliyorum bunlar imam nikahı olsun beraber düğüne kadar beraber yaşayın diyor.
Konu sahibi hangi masraflarda anlasamadiniz? Ne gibi bir anlasmazlik oldu? Kayinvalide arayip ne dedi? Mehir ne alaka?
Buna ben de katılıyorum.Konunuzdaki diğer kısımlara itiraz etsem de , yeni eklediğiniz durum farklı.
Nikahlı eşiniz olsa da, belli ki evinizden gelinlikle çıkıp , düğün yapma isteğiniz mevcut.
Nikah kıyılmasına rağmen, daha aile birliği kurulmamışken boşanma kararı aldıysanız ; kararınızın arkasında durun , kayınvalidenize uymayın.
6 ay sonra bir bebekle ayrılmak yerine , şimdi ayrılmanız daha mantıklı.
Ayni eve bile girmemissiniz ne nafakasi yahu? Nafaka ile nasil yildiracaksiniz orayi anlamadim. Adam nafaka odememek icin sizinle barisacak mi?
Çünkü kendisinin hassas noktasi para. Para vermemek icin evliligine devam edebilecegi icin herkesi oyle sanıyor"Vermeden almak istiyor" derler sonraBütün konulari aslinda az cok alinmayan esyalar kiyafetler altinlar felan filan. Nafaka ödeterek canini acitacagini düsünüyor
Çünkü kendisinin hassas noktasi para. Para vermemek icin evliligine devam edebilecegi icin herkesi oyle sanıyor
Evlilik dolayısıyla bir mağduriyet yasaydi nafakaya kimse itiraz etmezdi bence. Sehir degistirmistir, is bulamamistir, yeni bir duzen kurmasi gerekiyordur vs. is bulana kadar en azindan destek olunur da konu sahibi canini yakmak icin nafaka istiyor. Parayla can yakacak, cok komik :) Bencede en bastan bitmesi gerekiyor. Cocuklarla bosanmak cok daha zor.Ama böyle pazarlikli evliliklerin bastan bitmesi daha iyi. Bizim aile dostun oglu böyle bir evlilik yapti. Dügün günü bile olay cikti. Orda birakmak istiyordu engel oldular. Ne oldu? 3 cocuk sonra yinede bosandi üstüne aldatildi da. Olmuyorsa olmuyor. Zorlamanin anlami yok
Bırak şimdi yeme biziNafaka yi cebime atmicam yanlış anlaşılmasın dagiticam sırf ona huzur vermemek için
Nafaka yi cebime atmicam yanlış anlaşılmasın dagiticam sırf ona huzur vermemek için