- 16 Ocak 2020
- 16
- 12
-
- Konu Sahibi M I N E R V A
Sizi çok iyi anlıyorum. Üç kişi tanıdım şizofreni olan. İkisi zararsızdı etrafa karşı ama ilaçlar sayesinde.fakat zamanla çöktüler değiştiler. Şu an evlatlarını bile tanımıyorlar. Fakat bir tanesi ilaçlarını almadığı için çok saldırgan oldu. Cinayete teşebbüs edince hemen yakalandı ve tedavisine başlandı. Bunları çocuklarınız olduğu için yazıyorum. Boşansanız bile çocuklarınız eşinizle aynı evde vakit geçirmek zorunda kalacak. Ben bir gece bile babaları ile kalmalarını istemezdim. Atak zamanları kimseyi olduğu gibi görmüyorlar çünkü. Bunun için bir çözüm bulmanız lazım. Koca adamlar kendini koruyamıyorken çocuklarınız hiç koruyamaz. Hakkınızda hayırlısı olsun çok zor bir süreç. Ama mahkemede hastalığı ispatlanırsa tam velayet alırsınız belki.Ailesine düşman oldu zaten bu sebepten. Hayatımız bir ay içerisinde alt üst oldu. Sudan çıkmış balık gibiyim. Cumartesi, pazar konuştum. Beni deli değilim diye ikna etme çabaları içimi parçaladı ama yok kabul etmiyor tedavi falan. Tamam, aile terapisi alalım dedim belki terapist ikna eder diye yok asla yanaşmıyor.
Malesef gidiyor. Bizim aynı sokakta oturduğumuz bir genç ilaçlarını bilerek içmemiş. İki hafta içmeyince babasını tüfekle vurup öldürdü. Düşman askerini vurmamı söylediler demişya ben bilmiyordum bıçaklanmaya kadar ileri gidilebileceğini o zaman siz bu süreçte hemen evleri ayırın aileniz yanınızdaysa en azından oraya geçin çok tehlikeli değil mi Allah korusun
Tedaviye yanaşmayan, tedavi için verilen ilaçları almış gibi yapıp ama almayıp çocuğunu babasını eşini öldüren insanlar var. Nerden biliyoruz iyi seyredeceğini. O iki küçük çocuğa yazık değil miBenim annemde aynı şeyleri söylüyordu. Biz tedavi ettik terketmedik. Evladım da eşimde olsa terketmem. Yarın kim ne olur belli olmaz.
Yoo konu daha salı günü açılmış. Neden yazmıyor konu sahibi bilmiyorum. Belli ki buraya girecek durumda değil.2017nin konusu uyanmış yeni olay gibi yorum yapmışım bendeduygularımla oynanmış gibi hissederken sonucu da çok merak ediyorum.
Aa link var mı?Konu sahibi youtube’a çıkmış
Nasil yaniKonu sahibi youtube’a çıkmış
Youtube’da bir kanal var kadın kadınlar kulübünün bdv bölümündeki konuları okuyup yorum yazanları yorumlamış. O konular içinde bu konuda var görünce hatırladım.Nasil yani
Bence elinizden geleni yapmıyorsunuz. Çocuklarınızın arkasına sığınıyorsunuz resmen. Ya lütfen nasıl bırakacaksınız kötü gününde? sadece boşanmayacaksiniz, ailesini yuvasını da alıp gideceksiniz. O saatten sonra bu adam neye tutunsun? Normal insan bile ailesini bir şekilde kaybederse akıl sağlığını yitirebiliryor. Ben sizi çok acımasız buldum.
Gönderin çocuklarınızi 5-6ay annenize etkilenmesinler. Siz de o sırada ne yapın ne edin eşinizi tedaviye başlatın. Düzelme olduğunda da çocukları geri getirirsiniz.
Azıcık mücadele edin bu ne ya hemen arkanızı dönüp kaçmayı düşünüyorsunuz. Çok acizsiniz halbuki ailenizin size ihtiyacı var. Şimdi bu aileyi ayakta tutmayacaksiniz ne anlamı var aile olmanın! Kendinize gelmenizi rica ediyorum. Diğer birçok arkadaş gibi haklısınız o zaman deyip vicdanınızı rahatlatmayacagim çünkü rahat da olmamalı.
eğer tüm uğraşlarınaza rağmen çok ileri boyutlara ulaşırsa o zaman yapacak birşey evet kalmıyor ama şuan dönülebilir bir yoldasınız lütfen dönün. İlerisinde çocuklarınizda da olabilir demişsiniz Allah korusun ama o zaman da mı arkanızı dönüp kacacaksiniz? Bu defa da diğer çocuğum için mi yaptım diye iç sesinizi susturacaksiniz?
lütfen çocukları bir süre uygun kişilere emanet edip eşinizle tedavi yoluna gidin. Güçlü durun çünkü ailenizin size ihtiyacı var.
Sizi üzmek için değil sadece kendinize getirmek için düşündüklerimi dolandirmadan yazdım kirdiysam özür dilerim. Allah yardımcınız olsun.