Boşanma aşamasında eşi şehit olan kadın suçlamalara cevap verdi

Giden gitmis dönen muhabbete bak 96 bin alinca evladinizda geri gelecek mi???
kocası geri gelecek mi? Ki zaten sağlığında istememiş tenezzül meselesi bu işler... Ben boşanma aşamasında olduğum iki yıl görüşmediğim dolayısıyla barışma fikrimin olmadığı adamın çöpüne tenezzül etmem... Empati yapın Allah korusun o annenin yerinde olsaydınız evladınızın vasitetine aman banane dermiydiniz...

Şehit ailesinden bahsediyorsunuz nasıl laflar bu laflar bunlar ya ?
Agzinizdan nasıl. Çıkıyor .
Şehit ailesine anne baba olsaydiniz ne demek ?

Beni yanlış anlamışsınız, ben gelin için kastediyorum. Gelinle ailenin arası iyi olsaydı, hiç böyle şeyler gündeme gelir miydi? Yazık günah vah gidene demişler... Şehit olan asker annesinin ya da eşinin böyle bir şey yaşamasını ister miydi? Gencecik yaşta şehit olmuş, öldükten sonra da böyle haberlerin çıkması hiç yakışmıyor. Önceki açıklamayı ailesi yaptığı için, eşi sonradan kendini savunmak için açıklama yapmış. Allah'ım her şeyin hayırlısını versin...

Ayrıca rabbim dediğiniz şekilde uygun görseydi bu olanlar boşanma gerçekleştikten sonra olurdu para da kayınvalideye kalırdı ama bakın öyle olmamış.

Ben farkli bi sey sordum ama sorum bu degildi,tekrar sorayim ;

Gelinin evliliginin 2 ay surmesini de Allah oyle uygun gormus oluyo,kaynananin sucu ne burda ,neden kaynana bosanmasina sebep olmus oluyo Rabbim bosanmasini istemis ?

Eger ortada boyle bir vasiyet varsa bile bunun noter huzurunda resmilestirilmesi gerekiyor ki bu durumda bile kanunen hala esi olan kisi itiraz edebilir bu karara, bu isin yasal boyutu diyelim

İsin vicdani boyutuna gelince,bende olsam bu paraya tennezzül etmem ailesine aynen iade ederim,aile oglunun vasiyetini yerine getirmek isteyebilir ama kanunen engele takilacak , esinde vicdan olsaydi zaten bunlar olmazdi.

Oglunu kaybeden annenin parayla pulla ne isi olacak bende bunu anlamiyorum

sizede kayınvalide mantığı ile değilde şehit annesi mantığı ile bakmanızı tavsiye ederim ..
14 haftalık hamileyim. şu an bile olaya anne mantığıyla baktığımda gözüm parayı pulu değil sadece evladımı görüyor. en ufak hasta olsa veya Allah korusun kaybetme ihtimalini bile yaşasam gözüm parayı pulu değil evladımı görür. malı mülkü parayı feda edip hastane hastane gezerim bakın o derece önemli. Bir de doğurup büyüttükten sonra şehit haberi alan annelerin acısını düşününce aklım almıyor benim. O acının içinde de para peşine düşülmesini hiç aklım almıyor. Gelin kv ile aynı evde yaşıyormuş ve zulüm gördüğünü iddia ediyor haksız olsa bir düşünün kim 2 ayda yuvasını yıkar? Aynı kv şehidimizin kardeşinin de yuvasını yıkmış bu şekilde yazıda anlatıyor kız bir açın okuyun. Bırakıp gitmiş diyenlere soruyorum siz böyle bir kv ile aynı evde yaşar mıydınız?

güle güle yesin, kaynana çatır çatır çatlasın
Burada KK da bulunan kadınlara sorsanız büyük çoğunluğunu kv ile problem yaşamıştır.Normal bir durum olsa herkes geline hak verir ama çoğumuz geline hak verdik.Çünkü ortada 2 aylık bir evlilik (askerde olduğu için ne kadar bir arada durdukları da belli değil),kendisine bir şey olduğu halde parayı boşanma davası süren eşinin almamasını isteyen ,imza veren şehit,cenazeye katılmayan ,katılmayacağını önceden bildiren bir gelin var.Madem kv ile sorunu var ,eşi askerden gelene kadar ailesinin yanına yerleşebilirdi,askerdeki eşinin ruh sağlığını düşünüp biraz sabırlı olabilirdi.Yine de istediğinizi düşünmekte özgürsünüz tabii ki.

eşi uzman jandarma değil mi yani mesleği askerlik.
süreli er değil yani.

Asla haklı değil gelin
Ölüm çok farklı bir şey hele şehit acısı bambaska o ailenin derdi para değil hepimizin kardeşi oğlu var düşünün aynı şeyin olduğunu elin kızı sizin oglunuzun kan parasindan yararlanıyor üstelik ayrılar o parayla ev alacak yeni kocasını oturtacak belki
Ben asla müsade etmezdim
O parayi ondan alır gider Hayır kurumuna bağışlardim.
Ailenin derdi para değil Allah kimseye vermesin böyle bir şey.
İnsan olan zaten o parayi almazdi.
Bu bize gelinin karakteri hakkında ip ucu veriyor.
Kocası mirasci olarak yazmamis siz alır mıydınız o parayi ? Karakterli bir insan alır mı ?

Bu mantıkla gidersek boşanırken kadınların aldığı tazminata da yeni ev alıp yeni eşini oturtabilir diye karşı çıkmamız gerekir ki bu çok mantıksız. Hukuk bile kadını koruyor bu açıdan hatta dinimizde bile boşanırken böyle bir para veriliyor kadının ihtiyaçları karşılanıyor ve mağdur edilmiyor.

Oğlumla veya kardeşimle güzel bir hayat yasadilarsa o para onun hakkı yeni bir hayat kurşun kendine evlensin üstelik.
Ama oğlumun cenazesine gelmeyecek kadar kötü ayrildilarsa , kendi gelmedi ailesi de mi gelmedi ? Her neyse oğlumun mirascisi yazdirmadigi birine o parayi zor yediririm ben.
Haram olsun .
Şehit istemiyor neyi savunuyorsunuz?
Şehit demiş ki ben oldukten sonra bu para bu kadına verilmesin ?
Sorun ne?
Adam istememis kime ne az bir şey karakteri olsa o parayi almazdi.

Burda konuşmak kolay Allah vermesin burdan kimin başina gelse bu olay o gelini boğardı... Şehit annesine kan kusup sonrada vatan sağolsun demek ne acı... Şehidimizin vasiyetini görmeyecek kadar kayınvalide düşmanlığıda korkutucu...

Göreve başlarken mehmetçik sigortası yapılıyor. Şehitlik durumunda yardımın kime yapılacağı hakkında vasiyet alınıyor. Evlenmeden önce yapıldıysa bu vasiyet bu yüzden devlet geçersiz saymış olabilir. Evli olması durumunda 1. Derece yakını artık eşi oluyor. Boşanma aşamasında olsa da hala eşi. Parayı alıp almamak kendi vicdanı tabi.

ne biliyorsun gelinin doğru söylediğini.. Madem öyle bak düşün şimdi senin o karnındaki bebeğin doğup büyüse ve eşi ona kazık atıp terketse ve çocuğun psikolojik olarak çökse eşi terkettiği için ve çocuğun öldüğü için götürüp o kadına para verseler aman boşver dermisin. Şehitin ailesinin derdi para değil ki hakedilmeyen birine verilmesi

evli iken asker değilmiş ayrıldıktan sonra asker olmuş zaten kız parasal durumdan evi terketti deniliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…