Boşanma aşamasında eşi şehit olan kadın suçlamalara cevap verdi

Valla 2 ay gibi bi sürede bu kız ne yaşadıda boşanma kararı aldı... demek az çektirmediler ki kadın yuvasını yıktı... burda neler okuyoruz kadın dayak yemesine hakaretler duymasına rağmen yuvasını kurtarmak için çareler arıyor.. kadın kolay kolay yuva yıkmaz... bu parada birazcık yaşadıklarının kefareti olsun..
Burası türkiye bu kadın şimdi dul olduğu içi 2 el muamelesi göreceķ kaynana yüzünden yıkılmış yuva gelin yemesinde kaynanamı yesin parayı... ben kıza inandım nedense

Bnde asker eşim allah gostermesin eşime bişey olsa ben asla ve asla onun kanının olduğu parayi istemem Elim kırılır yine alamam o parayi

Ben gelinime zulmedip kaçırmam merak etmeyin bu birincisi :)
ikincisi de evet para pul umurumda olmaz Allah korusun ya evladım daha önemli, ayıp şeyler bunlar. şehidin arkasından para derdine düşmek ayıp anlatabiliyor muyum? gelin almış şu almış bu almış bana ne evladım gittikten sonra. Allah hiçbir anneyi evlat acısıyla sınamasın, kimileri anne olamıyor tabi o ayrı.

gelinin doğru söylediği ne malum... Şehit annesi bahsi geçen, derdi para değil durum kanlarına dokunmuş belli... Evladını üzen iki ayda bırakıp giden iki sene görüşmeyen ve şehit olmuş evladının mirasçı olmasın dediği bir kişi kan parası alıyo... İnsaf biraz ya... Hangimiz banane derdik... Cenazeye katılmıcam dediği kayıtlarda sabit gelin çıkmış katılacaktm yok öyle yok böyle...

Ben de inandım ancak millet anlamıyor nedense. Burada bol keseden atanlar evli mi çocuğu var mı bilmiyorum ama aynı şekilde kendi yuvaları yıkılmış olsa ''vay ortada kaldık tazminat nafaka'' diye bas bas bağırırlardı. Konu başka bir kadın olunca kimsenin umurunda olmuyor. Kadın kadının düşmanı bu ülkede nedense. Çok acı bir şey..

Anne veya eş, insanın en çok vicdanına hesap vermesi gerektiği durum. Allah şehidimize rahmet eylesin.

Konu kusur araştırmasına gelmiş. Tmk 181i şurada bırakıp gideyim.

Yani davada kadının boşanmada kusurlu olduğuna karar verilmiş olursa haklardan yararlanamayacağı gibi mirasçı da olamaz. Emin değilim ama kusurluluğun ispatı durumunda aile icra yolu ile kadına ödenen parayı alabilir diye düşünüyorum.

Ilk yorumumu kadının kusursuz olduğunu düşünerek yaptım. Aksi bir durumda zaten haklardan faydalanması söz konusu değil.

İnsanlara beddua eder tarzda yorum yapmayin lütfen,basina gelmeyen anlamaz diyenler sizin basiniza mi geldi de böyle kesin bir yargiyla konusuyorsunuz?

Burda asil mesela parayi kimin ne sekil aldigi degil,sehit olmus birinin arkasindan aileside olsa para olayini gündeme getirmek ,kanal kanal gezip haberlere malzeme olmak ,hic yakisiyor mu? Gelin kaynana cekismesine döndü olay ki gelin cok cok kötüde olsa bu sekil rezil edilmeyi hak etmedi hala resmi olarak gelinleri ve ayni soyadini tasiyor.

Yine diyorum tekrar diyorum acisi olan ana baba para derdine düsmemeliydi kim alirsa alsin para cok mu önemli bu saatten sonra?evlatlarinin kemiklerini sizlatmaktan baska bir sey yapmiyorlar

Devlet ne hak hukuk taniyorsa odur dogru. Yok o olmus bu olmus degil. Bosanma gerceklesmidigi sürece kizin hakkiysa kanunen ozaman buna sayfi duymaliyiz. Zaten ortada para olunca iyilik yok oluyor.

Büyük konuşma tam da bu işte

Devlet dayimin 15 yil once cocuklari da birakip giden eski esine hala nafaka vermesine hukmediyor. Hatta eski esi her sene nafaka artirimi davasi aciyor. Bu mu adillik?
Bu medeni hukukun degismesi sart.
15 yil once bosandigim esime neden ben bakmak zorunda olayim ? Boyle bir sacmalik olabilir mi?

Anne babanın daha önce acıklama yapması olağan. Sonucta durumdan rahatsız olup hak aramaya cıkan onlar yoksa gelin almış parasını. durduk yere eski eşimin parasını aldım diye medyaya cıkacak hali yoktu.

Anlattıgınız olay cok cok acı rezıl dıyecek kelıme bulamadım. Allah o şehıdın aılesıne sabır versin

bayan eşinin iyi olduğunu problemin kv si olduğunu söylemiş
hatta
kaynınında bu yüzden ayrılacağını söylemiş
bence vermesin gerekirse bağışlasın ama o kv ye vermesin

belkide adam annesi yüzünden dağılan yuvasını kuramadığı mutluluğu yüzünden acılı günler geçirdiğinden mutsuzdu...

eğer bahsedilen gibi gerçekten kötüyse kv vermesin

O kadın insan olsa o paraya el sürmezdi.insan değil çünkü cenazesine giderken hastalanıyor!parayı almaya giderken camış gibi

Şehit düşmüş gencecik bir adamın arkasından dönenler gerçekten çok acı,kim haklı veya haksız ailenin içinde olmadığımız için bilemeyiz ama ne olursa olsun para konusu bütün ülkeye duyulacak kadar büyümemeliydi.

eşiyle problemi olmasaydı eşi vasiyet yazmazdı benden kalacak parayı almasın diye zaten bağışlasa emin olun ailesi sesini çıkarmaz şehitin ailesinin derdinin para olduğunu düşünmüyorum haketmeyen biri aldığı için oğullarına mutuzluk veren birinin oğullarının kan parasını almalarını istemediklerinden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…