Boşanıyoruz... Bebeğe rağmen olmadı, yapamadık.....

bengusu geçmiş olsun yaşadıklarına üzüldüm ancak keşke baştan yapmasaydın bu olayı hiç düşünmeseydin en azından sağlıklı bi şekilde iyice düşünüp tartsaydın yazık olmuş o meleğe de ayrıca evlenirken sonumuzun ne olacağı belli değil ama hamile kalmışsın ve isteyerek ama boşanmanın eşiğine gelip boşanıyorsun diyede ondan vazgeçmişsin bu çok büyük bir hataymış ve bunu sağlıklı bir kafayla yaptığına inanmıyorum aslında sıkıntılarla ve ailenin baskısı ile yapmışsın ama yinede son söz senindi canım ne olursa olsun o bebeği taşımaktan vazgeçmemeliydin allah hakkında hayırlısını versin ne diyeyim olan olmuş çok üzüldüm gerçekten ama olaya bakış tarzına dahada üzüldüm aslında ve o bebekten vazgeçmen bilemiyorum ya olan olmuş artık ne desek boş ama olurda o adamla barışma konusu olurda barışırsan buda senin için çok büyük bir hata olur zaten hataların en büyüğünü yapmışsın bebeğinden vazgeçmekle
bundan sonraki kararlarında kimsenin etkisinde kalmamaya bak ve hayatına iyi bir yön vermeye çalış işe gir kendini sağlam tut ve bu yaşadıklarını inşallah birdaha yaşamazsın zor bir olay tabii bizlere konuşması kolay yaşayan bilir ancak ALLAH YOLUNU AÇIK ETSıN

Son düzenleme:

alkisalkisalkisalkisalkisalkis alkisalkisalkisalkisalkisalkis vereliniortak alkisalkisalkisalkisalkisalkis

"Sizin hayır bildiğinizde şer şer bildiğinizde hayır vardır" . buyrulmuş.

bebeği aldırırsan hem günah olacaktı hem de vicdanın sızlıyacaktı
aldırmasaydın bir ömür bu ilişkinin izini taşıyacaktın ve babasız çocuk büyütmek zor olacaktı insanını tek başına bu sorumluluğu alması gerçekten zor.
bebeğin adına çok üzüldüm ALLAH hakkında hayırlısını versin

KISSADAN HıSSE..!!

Bir zamanlar Afrika'daki bir ulkede hukum suren bir kral
vardi.....
Kral, daha cocuklugundan itibaren arkadas oldugu, birlikte buyudugu
bir dostunu hic yanindan ayirmazdi.
Nereye gitse onu da beraberinde gotururdu....
Kralin bu arkadasinin ise degisik bir huyu vardi. Ister kendi
basina gelsin ister baskasinin, ister iyi olsun ister kotu,
her olay karsisinda hep ayni seyi soylerdi:
-"Bunda da bir hayir var!"
Bir gun kralla arkadasi birlikte ava ciktilar. Kralin arkadasi
tufekleri dolduruyor, krala veriyor, kral da ates ediyordu.
Arkadasi muhtemelen tufeklerden birini doldururken bir
yanlislik yapti ve kral ates ederken tufegi geriye dogru patladi ve
kralin bas parmagi koptu.
Durumu goren arkadasi her zamanki, herzamanki sozunu soyledi:
-"Bunda da bir hayir var!"
Kral aci ve ofkeyle bagirdi:
-"Bunda hayir filan yok! Gormuyor musun, parmagim koptu?"
Ve sonra da kizginligi gecmedigi icin arkadasini zindana
attirdi.
Bir yil kadar sonra, kral insan yiyen kabilelerin yasadigi
ve aslinda uzak durmasi gereken bir bolgede birkac adamiyla
birlikte avlaniyordu. Yamyamlar onlari ele gecirdiler ve
koylerine goturduler. Ellerini, ayaklarini bagladilar ve
koyun meydanina odun yigdilar. Sonra da odunlarin ortasina
diktikleri direklere bagladilar. Tam odunlari tutusturmaya
geliyorlardi ki, kralin basparmaginin olmadigini farkettiler.
Bu kabile, batil inanclari nedeniyle uzuvlarindan biri eksik
olan insanlari yemiyordu. Böyle bir insani yedikleri takdirde
baslarina kotu olaylar gelecegine inaniyorlardi. Bu korkuyla,
krali cozduler ve saliverdiler. Diger adamlari ise pisirip
yediler.
Sarayina dondugunde, kurtulusunun kopuk parmagi sayesinde
gerceklestigini anlayan kral, onca yillik arkadasina reva
gordugu muameleden dolayi pisman oldu. Hemen zindana kostu
ve zindandan cikardigi arkadasina basindan gecenleri bir bir
anlatti.
-"Hakliymissin!" dedi. "Parmagimin kopmasinda gercekten de
bir hayir varmis. Iste bu yuzden, seni bu kadar uzun sure
zindanda tuttugum icin ozur diliyorum. Yaptigim çok haksiz
ve kotu birseydi."
-"Hayir" diye karsilik verdi arkadasi. "Bunda da bir hayir var."
-"Ne diyorsun Allah askina?" diye hayretle bagirdi kral.
"Bir arkadasimi bir yil boyunca zindanda tutmanin neresinde
hayir olabilir.."
-"Dusunsene, ben zindanda olmasaydim, seninle birlikte avda
olurdum, degil mi?"
Ve sonrasini dusunsene?

hayırlısı olsun tatlım
hakkında hayırlısı ,budur belki .ama iyiki sen aldırmadın ..da kendisi düştü

nasıl yani şimdi bu bebek kendiliğinden mi düştü:uhm::uhm::uhm:

Kendiliğinden düştü demek zor, o verilen fitil 9 aylık gebeyi doğurtur maalesef, benim bebişin kalbi durduğunda doktorum vermişti, 2-3 saat içinde tek sefer olmasına rağmen düşük gerçekleşmişti, bengusunun bebeği daha mücadeleci çıktı ama maalesef kalbi daha fazla dayanamadı meleğin:çok üzgünüm:

şimdi bebeğini aldırmamış mı oldu bu arkadaş?kendiliğinden mi düşmüş oldu?günaha girmemiş mi oldu?vicadnı sızlamıyacak mı?
Allah affetsin başkada bişey demiyorum,
o bebeğe çok ama çok üzüldüm yazık..senağlama

cnım öncelikle yaşadığın talihsizliklerden dolayı gecmiş olsun allah sabır versin...takdir ilahi buymuş...allahın bi bildiği varmış demekki.öncelikle aldırmak istiyodun şimdide düşününce pişmanlığını yaşadın ama oldu bi kere sana şimdiki önerim tevekkül etmen ve allaha sığınman af dilemen...tabii acın büyük rabbim acını dindirecek hayırlı bi yuva nasip etsinn sağlıklıda acını dindirecekte yeni evlatlarr....
şu 3 günlük dünyada birbirimizi kırdığımıza değmez sende hassas dönem geciriyosunn hersyden alına bilirsin tabii ama arkadaşımızda sana aldırma dye ikaz etmiş hanii kendinii topla yaşama sarıl anlamında..yoksa kim isteyerk seni burda kırabilir kii bende cok hassasım bebek aldırma konusunda..herkes fikirini yazmış kimi aldır kimide aldırma diye..ama rabbim senin içinde hayırlı olanı verdii ama bence mavili senin için dikkat cekmen için belkide biraz belirgin yazmış yoksa sanmam oda sende kötü niyetle yazasınız...:sinifsinif:allah sana kolaylık versinn canım benimm yıpratma kendini artık:1hug:
sevgiler...

canım arkadaşımm böyle seylere cok duygusal oldugunu biliyorumm..sende kendi uslubunla vazgecmesi için uyarmışssın iyiliğini istemişssin bi yönden bir günaha girmemesi için....ama işte burda yazıldığı için kelimelerimiz yanlış anlaşılabiliyor yüzyüze olsa bunların yaşanacagını sanmam senin adına.. cünkü senide iyi biliyorum...:1hugpuyorumnanaktangercekten 3 günlük dünya bu dünyanın öbür tarafıda var birbirimize anlayışlı olalımm ne kaybederizz arkadaşlar...vereliniortak
mertimii öp yerime emelcimyerimseniben

Son düzenleme:

Hayır tabikide aldırmamış oldu bebeğin ömrü bu kadarmış ya da yaşadığı stres düşüğe neden oldu

senin ne yaşadığını anlayamam ama belki sen beni anlayabilirsin...
evimin alt katında oturan çift 2 senelik evliler geçenlerde hamile olduğunu öğrendi...bu cumarteside rutin kontrol için gittiği doktorda bebeğinin kalbinin durduğunu öğrendi hepsi yıkıldılar...dün gece kızın eşi kendini banyoda asmaya kalktı banyoda kendini astığı yer koptuğu için kurtuldu adamın annesi bunu duyunca fenalık geçirdi felç riski var hastanede kaldı....bunların hiç suçu yok bebeğin aniden kalbi durmuş ama her ikiside suçu kendilerinde bulup hayatlarını kahrettiler....:gitme:

Rabbım sana yardım etsın doĞrusunu yanlıŞını bızler belırleyemeyız ama senınde az Çok acılar ıÇınde olduĞunu evlat kaybetmenın acısını kaybedınce daha ıyı nladıĞına emınım...dılerım kı bır daha bÖyle acı olaylarla karŞılaŞma hayatının bundan sonrası muıtluluk huzur ve gÜzellıklerle dolu olur...

o kayınvalidene tek diyeceğim 'böbürlenme padişahım senden büyük allah var!'
yuh yaşın kaç bir ayağın çukurda git ibadet et-bu ne yönetme hırsı bu ne ihtiras!,
hele o koca?ne demeli o çok afedersin adam müsvettesine?daha bir aile kurduğunun bilincinde olmayan yaşını başını almış koca çocuğa?o böyle bir mucizeyi hakedecek adam değilmiş?
korkma öbür tarafa kalmaz bu tarafta ikisinden fitil fitil getirir bunları yüce rabbim...
iyi ki gidip şikayet etmişşin..güçlü ol dişini göster!tebrik ederim arkdaşım dik durmuşşun..herkes duracağı yeri bilmeli.bilmiyorsada bildirilmeli...,
çok büyük bir sınavdan geçtin canım...bebeğin iyi olması için önce sen iyi olmalıydın.ama senin sağlığın bozulmuş sen bedenen ruhen çökmüşken onun hayatta kalması bir mucize olurdu... o yüzden hiç kimsenin sana laf söylemeye hakkı yok...adalet yerini bulacak sabırlı ol canım benim....

Hayır tabikide aldırmamış oldu bebeğin ömrü bu kadarmış ya da yaşadığı stres düşüğe neden oldu
tabi dr gidip kürtaj için yaptığı o fitilde kendiliğinden oldu değilmi arkadaşım?benneyaptımki
hayır anlamadığım şey o arkadaşa destek olucam diye gerçekleri nie görmezden geliyorsunuz?herşey ortada zaten:1no2:

ben fitil olayını kaçırmışım

cok sey yazmak ıstıyorum ama hıc bısı yazamıyorum.
KISACA BURADAN HER ANNE ADAYINA SUNU SOYLEMEYI COK ISTIYORUM. HAMILE IKEN ESINIZLE BIR SORUN YASARSANIZ VE SIZI BIRAKIRSA BEBEKLE NASIL YAPARIM NASIL YASARIM NASIL ONA BAKARIM BABASIZ OLURMU DIYE DUSUNMEYIN SAKIN.......... BEN BARANA 3AYLIK HAMISKEN ESIM BIRAKTI BENI.......... (TEKRAR TEKRAR GURURLA YAZIYORUM BUNU. )
ONU ALDIRMAK MI ASLA AKLIMDAN BILE GECMEDI CAN YOLDASIM O BNM ALLAH YARDIM EDIYO KIZLAR INANIN SAKIN BEBEKLERINI BOYLE BISI YUZUNDEN ALDIRMAYA KALKMAYIN SAKIN. SONRA COOOOOKK UZULURSUNUZ INANIN KI.
ESINIZ SIZI BIRAKIP GITSEDE BIRGUN SIZE SARILIPANNEMMMM HERSEYIMMM BENIM dıyen.....BIR EVLADINIZ YANINIZDA OLUCAK UNUTMAYIN. ASLA YANLIZ VE KIMSESIZ KALMIYACAKSINIZ ONUNLA HEM CAN YOLDASINIZ HEM ARKADASINIZ OLUCAK O SIZIN ONUNLA HAYAT BELKI MUCADELE DOLU BELKI BIRAZ YORUCU AMA BIR OMRE BEDEL INANIN KI.
SAKIN KORKMAYIN YANLIZ BEBEGINIZI BUYUTMEKTEN ALLAH GEREKEN SABRIDA KISMETIDE NASIBINIDE ASINI DA VERIYOR ...........
YASAYAN BIR ANNE OLARAK TEK DIYECEGIM.. IYIKI ALLAHIM NASIP ETMIZ hıc zorlanmadım korkmayın sızde yasayan olursa ıcınızde kı ınsallahta olmaz
bengucum allah yenı bır ınsanla hayırlı bır evlat nasıp etsın sana bunu atlatıcaksın bu bır sınav belkı sınıfta kaldın ama ınan tekrarını yapmayacaksın buda bır ders olur ınsana uzulme allaha sıgın bıtanem.... ne dıyım allah sabrını versın.........

Son düzenleme:
bırakın bu işleri,devlet su işleri..
sonuç ve neden ne olursa olsun..
yıllarca dua edip çocuk olcak diye allaha yalvarıp sonrada gönderdiğini
sırf kocamdan boşanıyorum diye aldırıyorsa bu kadın
ve de sizlerde buna aldırın diyorsanız toplu olarak bir cinayete tanık ve ortak olmuşşunuz demktir
2 kere 2 dörtse bu da budur arkadaşım..daha da bunda hayır da şerde aramayın
....

insanlar yok bakamam yok edemem yok babasızz kılıf arıyorlar yaaa
günahlarına ifrit oldum gece yarısı..nerden girdim bu topiğee

hayatımda yaptığım hatalar oldu bazen yapmasaydım dediğim.

bazen çocuk yapmayı geciktirdim özel bazı sebeplerden dolayı.

Şimdi o kadar pişmanın ki ...keşke daha önce anne olsaymışım.

Konuya hakim değilim ilgimi çekti.Sanırım bu bebek henüz doğmamış.bence anne olunca hayata daha güçlü tutunacaksın

bebek düşmüş canım arkadaş doktorundan düşsün diye fitil almıştı ve sonuç bebek yok artık

öncelikle geçmiş olsun diyorum ama herşey bir yana bu konuda haksız buluyorum sizi:1ninca:

yazık cidden çok yazık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…