bebeğim hala benimle neden derseniz sabah doktora gittim yine ağladım ama annem başka yolu yok dedi,doktorum bir fitil verdi vajinadan,4 saat sonra beni ara dedi,bu arada kanama ve karın ağrısı olacak dedi,ne kanamam oldu ne karın ağrım bu saate kadar,12 de doktorumu aradım,tekrar fitil koy dedi yedek vermişti bana ama ben yapamadım,anneme yalan söyledim,yaptım dedim,içim yanıyor,o beni bırakmak istemiyor hissediyorum,şimdi de annem beni teyzemin tanıdığı bir doktora götürmek istiyor,kararlılar yani ama ben bunu yapamayacağım,belki reddedecekler ya da bilmiyorum belki zorla olacak ama ben dayanamıyorum,çünkü çok seviyorum bebeğimi,geleceği için elimden geleni yapacağım,eşimle aldığımız 2 evimiz var,yarı yarıya paylaşacağız satıp,en azından bebeğim birkaç yaşına gelene kadar idare ederim o parayla daha sonra çalışırım diyorum bunları şu an yalnızca sizinle paylaşıyorum.....
babası ise aramadı hiç,ona söylemeyi düşünmüyorum aldırmamayı....
beni tanıyanlar bilir,içim dışım birdir herkez ne kadar saf ve temiz olduğumu söyler hiç bi zaman hiçbi kötü amaç için uğraşmadım..pembe yalan bile söylemem ben günah diye..kürtaj olsam oldum pişman oldum sakın yapma derim.. anne olduğum ve anneliğin ne kadar muhteşem bir duygu bildiğim için.. bu bebeği aldırırsan çok günaha gireceğin acı çekmeni istemediğim için..(tabi Allah bilir ama kul hakkı)hayatta en ama en çok kızdığım ve üzüldüğüm şeylerden biri kürtaj olduğu için..eşinden ayrılsan bile bebek aldırmanın vicdan sorumluluğuyla yaşamaman için..o bebeğin sana büyük bir güç ve destek olacağını düşündüğüm içinn..
bende diğer insanlar gibi canımm kıyma yapma yazabılırdım,gerçi yazdımda ama biraz daha ağır yazdım çünkü yazdıklarını okumuyor dinlemiyor gibiydin,insanların yazdıkları etki etmemişti,telaşa düştüm gözümün önüne getirdim kürtajla ilgili izlediğim videoları,doğum sonrası lohusalık depresyonuna girdiğimde dünyanın ne kadar boş olduğunu anladım,gittim kendime eşarplar aldım kapanmak için,namazımı daha düzenli kılmaya başladım,günahtan çok çok korkar oldum ve hatta geçen gün 2li testte anormallık saptanan bebeğin dahi aldırılmasının günah olduğunu okudum ve bir daha hamile kalırsam bu testleri yaptırmamaya karar verdim..işte bu yüzden hassastım..gece uayndığımda hep seni düşündüm o bebeği düşündüm..sabah kalktım ne yaptı aldırdımı acaba diye baktım
ama sen naptın,kürtaja gittin,fitiller verildi..aklım çıktı o kadar şey yapıldı ya bebeğe bişey olursa ne biliyim ya sakat olursa diye..ellerimi açtım dua ettim..
sonrada gözlerim dolarak çok büyük bi üzüntüyle bebeğini kaybettiğini okudum,bak dedim bunu istiyodum işte en başında dedim.AMA BEN SUÇLU OLDUM
hayattada böyledir zaten içi dışı bir dobra insanlar hep kaybederler
asıl siz beni kırdınız öyle bir yazmışsısnızki sanki katilsin sen öldürdün merhametsiz sen anne olamassın filan yazmışım
ne haddime..mutluluklar
ömrümde ilk kez böyle bir tepki alıyorum..yazık..
ne yazacağımı nasıl yazacağımı bilmiyorum.............
bebeğim artık benimle değil.............
dayanamadı minicik kalbi ve dün durmuş....
kontrole gitmiştim............
o zaman öğrendim.............
perişanım..........
mahvoldum............
artık yok,yapayalnız kaldım...........
o yoksa ben nasıl yaşarım.......
babası olacak o şerefsizin haberi olmuş,hemen arayıp gelmek istemiş,hem bizi istemedi,hemde şimdi yanımda olmak istiyormuş,ben ne yapacağım,Allahım benimde al canımı.........
koruyamadım yavrumu.........
of.........
of.......
nasıl yani şimdi bu bebek kendiliğinden mi düştü:uhm::uhm::uhm:
"Sizin hayır bildiğinizde şer şer bildiğinizde hayır vardır" . buyrulmuş.
bebeği aldırırsan hem günah olacaktı hem de vicdanın sızlıyacaktı
aldırmasaydın bir ömür bu ilişkinin izini taşıyacaktın ve babasız çocuk büyütmek zor olacaktı insanını tek başına bu sorumluluğu alması gerçekten zor.
bebeğin adına çok üzüldüm ALLAH hakkında hayırlısını versin
cnım öncelikle yaşadığın talihsizliklerden dolayı gecmiş olsun allah sabır versin...takdir ilahi buymuş...allahın bi bildiği varmış demekki.öncelikle aldırmak istiyodun şimdide düşününce pişmanlığını yaşadın ama oldu bi kere sana şimdiki önerim tevekkül etmen ve allaha sığınman af dilemen...tabii acın büyük rabbim acını dindirecek hayırlı bi yuva nasip etsinn sağlıklıda acını dindirecekte yeni evlatlarr....baştan beri beni o kadar acımasız yargılayıp duruyorsun ki ne yapmaya çalıştığınızı anlamış değilim,hayat her insana aynı şartları sunmuyor,beni sürekli suçladığınıza göre geçmişinizde bununla ilgili unutamadığınız şeyler var galiba,belki kürtaj oldunuz,içindeki acınızı bana kusuyorsunuz,bilmiyorum,keşkelerle geri gelmiyor hiç bir şey bende farkındayım,keşke o adamla evlenmeseydim,keşke hamile kalmasaydım ,keşke bebeğimi kaybetmeseydim,bu keşkeler bitmiyor herkesin destek olduğu bu yazılarımda en ufacık desteğinizi görmedim,bir kere ben kadınım,siz hangi taraftasınız,bende isterdim sizin gibi benim çocuğum da analı babalı büyüsün,bende isterdim ama olmadı,bunun için beni suçlamaya hakkınız yok,artık kendinize gelin,ya da bir daha buraya yazmayın,benim zaten şu anki ruh halim perişan,birde siz uğraşıp durmayın benimle,çocuğu olan bir anne olarak,bebeğini kaybetmiş bir anneye böyle davranmanız insanlık adına yakışmaz,uzak durun yaramdan,kanatıp durmayın..............
Allah size ve ailenize benim yaşayamadığım mutlulukların kat be kat güzelini size yaşatsın daha ne diyeyim....
beni tanıyanlar bilir,içim dışım birdir herkez ne kadar saf ve temiz olduğumu söyler hiç bi zaman hiçbi kötü amaç için uğraşmadım..pembe yalan bile söylemem ben günah diye..kürtaj olsam oldum pişman oldum sakın yapma derim.. anne olduğum ve anneliğin ne kadar muhteşem bir duygu bildiğim için.. bu bebeği aldırırsan çok günaha gireceğin acı çekmeni istemediğim için..(tabi Allah bilir ama kul hakkı)hayatta en ama en çok kızdığım ve üzüldüğüm şeylerden biri kürtaj olduğu için..eşinden ayrılsan bile bebek aldırmanın vicdan sorumluluğuyla yaşamaman için..o bebeğin sana büyük bir güç ve destek olacağını düşündüğüm içinn..
bende diğer insanlar gibi canımm kıyma yapma yazabılırdım,gerçi yazdımda ama biraz daha ağır yazdım çünkü yazdıklarını okumuyor dinlemiyor gibiydin,insanların yazdıkları etki etmemişti,telaşa düştüm gözümün önüne getirdim kürtajla ilgili izlediğim videoları,doğum sonrası lohusalık depresyonuna girdiğimde dünyanın ne kadar boş olduğunu anladım,gittim kendime eşarplar aldım kapanmak için,namazımı daha düzenli kılmaya başladım,günahtan çok çok korkar oldum ve hatta geçen gün 2li testte anormallık saptanan bebeğin dahi aldırılmasının günah olduğunu okudum ve bir daha hamile kalırsam bu testleri yaptırmamaya karar verdim..işte bu yüzden hassastım..gece uayndığımda hep seni düşündüm o bebeği düşündüm..sabah kalktım ne yaptı aldırdımı acaba diye baktım
ama sen naptın,kürtaja gittin,fitiller verildi..aklım çıktı o kadar şey yapıldı ya bebeğe bişey olursa ne biliyim ya sakat olursa diye..ellerimi açtım dua ettim..
sonrada gözlerim dolarak çok büyük bi üzüntüyle bebeğini kaybettiğini okudum,bak dedim bunu istiyodum işte en başında dedim.AMA BEN SUÇLU OLDUM
hayattada böyledir zaten içi dışı bir dobra insanlar hep kaybederler
asıl siz beni kırdınız öyle bir yazmışsısnızki sanki katilsin sen öldürdün merhametsiz sen anne olamassın filan yazmışım
ne haddime..mutluluklar
ömrümde ilk kez böyle bir tepki alıyorum..yazık..
şimdi bebeğini aldırmamış mı oldu bu arkadaş?kendiliğinden mi düşmüş oldu?günaha girmemiş mi oldu?vicadnı sızlamıyacak mı?
Allah affetsin başkada bişey demiyorum,
o bebeğe çok ama çok üzüldüm yazık..senağlama
tabi dr gidip kürtaj için yaptığı o fitilde kendiliğinden oldu değilmi arkadaşım?benneyaptımkiHayır tabikide aldırmamış oldu bebeğin ömrü bu kadarmış ya da yaşadığı stres düşüğe neden oldu
tabi dr gidip kürtaj için yaptığı o fitilde kendiliğinden oldu değilmi arkadaşım?benneyaptımki
hayır anlamadığım şey o arkadaşa destek olucam diye gerçekleri nie görmezden geliyorsunuz?herşey ortada zaten:1no2:
hayatımda yaptığım hatalar oldu bazen yapmasaydım dediğim.
bazen çocuk yapmayı geciktirdim özel bazı sebeplerden dolayı.
Şimdi o kadar pişmanın ki ...keşke daha önce anne olsaymışım.
Konuya hakim değilim ilgimi çekti.Sanırım bu bebek henüz doğmamış.bence anne olunca hayata daha güçlü tutunacaksın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?