Boşandıktan sonra toplumun boşanmış erkeklere bakış açısı

Boşanmış bir kadınım ve boşanmış bir erkek benim için NE SEBEPLE BOŞANDIĞINA EMİN OLANA DEK bir sıfır geriden başlar. Sebebi şu; hiçbir kadın -özellikle bizler gibi ortadoğu cografyasında yaşayanlar- boşanmış olmanın verdiği o etiketi( toplumun genel bakışından bahsediyorum ben böyle düşünmüyorum) ve de yuvasını dağıtmayı kolay kolay göze alamaz. Göze aldıysa o erkek o kadının iflahını kesmiştir boşanma evresine getirene dek. Dolayısıyla emin olana dek acaba mı? diye bakarım adama. Çocuklu bir kadın değilim ve çocuklu bir erkeği de tercih etmem zira çocuk demek sonsuza dek eski eşle dolaylı yoldan bağlılık demektir. Ama tabiki de bu benim genel kanım , bireysel olarak ele almak gerek . Gerçekten kadınların ağır kusurlu olarak bitirdiği, adamların günahının olmadığı boşanmalarda var.

Benim kardeşim de arkadaşımda boşandılar. En yakından gözlemliyorum konuyu.

Herhangi bir talip çıktığında, ilk sorular; neden boşandı? Diğer kadını tanıyan var mı? (Varsa konuyu net öğrenmek için)

Çocuğu var mı?

Çocuk kimde kalıyor?

Buna bağlı olarak ödediği nafaka, çocuğu daha sonra almak istiyor mu?

Çocuk varsa zaten 10-0 gibi bı durum oluyor.

Her konuda bekar birinden çok daha temkinli yaklaşıyor kız tarafı. İnce eleyip sık dokuyorlar. Nişan atmak falan çok basit oluyor. Aklına yatmayan yerde kız tarafı hicbiseyden çekinmiyor.

Hele boşanmış adam bekar kizla evleniyorsa çok dikkat çekiyor. Maddi olarak üst sınıf beklentiler doguyor gibi...
Benim Anadolu topraklarında şahit olduklarim bunlar.
bosanmis bir erkek kendisi bu bosanmanin sebebiyse genellikle hep karsi tarafi kötüleyip kendinide bulunmaz hint kumasuymis gibi pazarliyor tabiki yersen kim derki yogurdum eksi diye ...

Biz eşimle ikimiz de ikinci evliliğimizi yaptık mesela boşanmış iki birey olarak. Onun ergenlik çağındaki oğlu şey demiş.
Evlensin ya, genç adam :)))
Beni de bin tane uyaran oldu, dul kadınsın, kendine laf söz ettirme falan.

Toplumun erkekleri umursadığı yok. Her zaman kabul görüyor erkek kişiler.

Ben anlatamıyorum Merkür hanım , eşimle bir alakası yok , yahu sadece merak ettim se sordum herkes eşin şöyle eşin böyle diyor , bu forumda malesef bazı kadınlar sadece alay etmek kınamak için yorum yazıyorlar. MERAK ETTİM SADECE MERAK ETTİM.
ya allah aşkına durup durup kimin merak edeceği bir şey bu ?
benim aklıma hiç gelmedi şu güne kadar mesela 🤦🏻‍♀️

İlginç bir sekilde umursamayan çok bu durumu. Herhalde bu adamlardan harikalar yaratacaklarini sanıyorlar, sizin göremediğiniz birşeyi keşfetme peşinde olsa gerek. Benim arkadaşımin eşi de öyle tipi olan bir adam da değildi, boşanmadan buldu sanırım hem de teyzesinin bir arkadaşının kızıyla evlendi. B.k diye atilanı hap diye kapan bu kadınlara da ne denilmeli bilemedim.
Ben de anlamıyorum boşanmış erkekler bekar erkeklerden daha değerli. Herhalde başka bir kadının zamanında onu sevip onunla evlenmiş olması sebebiyle bu adamın talibi çok bunu kaçırmayayım şeklinde düşünüyolar :işsiz:

Ben de anlamıyorum boşanmış erkekler bekar erkeklerden daha değerli. Herhalde başka bir kadının zamanında onu sevip onunla evlenmiş olması sebebiyle bu adamın talibi çok bunu kaçırmayayım şeklinde düşünüyolar :işsiz:
Kendilerince bir çıkarım yaptıkları kesin. Muhtemelen bu erkekler eski eşlerini kötülüyor onlar da yutuyorlar/yutmak istiyorlar.

X