Boş Gebelik süreci ve bilgi paylaşımı(düşük, kürtaj, gebelik vs..)

Bak bakalım canım nasıl olacak,
Bana doktorum kanama bittikten sonra gittiğimde yüksek ihtimalle 2 haftaya olursun demişti. Hemen hemen de öyle oldu. bi de araştırdım baya, düşük kanaması ovulasyonla aynı değil, burada mevcut rahim eski haline dönüyo herhangi bi yumurta değil kese/cenin temizlenmesi oluyo günü zamanı belli olmuyomuş yani. periyod zaten yumurta oluşumu ve temizlenmesiyle olan bir şey.

Ben de 1 kez ilişki oldu yumurtlama doneminde ama ne zaman çatladı muallakta bugün de lekelenme görünce emin oldum ki tutma ihtimali yok yani döllenme olduysa bile atılmıştır ilk regl ne zaman olurum bilmiyorum ama senin adına çok sevindim ovulasyona başlarsın dimi sen de

Kürtaj başka bi durum tabi, benim bahsettiğim adet tarihi doktorun söylediği ve araştırdıklarım düzenli ise adet düşüğe göre olan. Kürtaj da süre uzuyormuş genelde evet canım.

Yani aslında doktor isterseniz adet zamanı gelin devam edelim femara+ovitrelle demişti , ama sanırım bu ay gitmeyeceğim. Doğal süreç ilerlesin ovulasyon takip edip bi bakarım heralde diye düşünüyorum canım.
Ya şimdi baktım da kırmızıya dönmüş lekelenme. Normal midir?
Yani 15’inde kürtaj olmuşsan çok yakın süreç sayılır adet için ama bilmiyorum. eğer bikaç gün devam ederse bi git kontrol için doktora yine bence.

Yine sen bilirsin tabi fakat düşük sonrası gebelik tutma oranı daha yüksek diyorlar doğal yolla olur bakarsın bu ay
Annem aradı şimdi konuştuk arada olur normal dedi, ben bi de nobetten çıktım bu ilk nobetimdi onun etkisi vardır belki dedim yoruldum 24 saat tuttum kürtaj sonrası ilk kez. Bakalım sıkıntı olmaz inşallah ama gerekirse giderim. Regl son günleri gibi hafif kasık ağrım da var ama rahatsız etmiyor

Kürtaj başka bi durum tabi, benim bahsettiğim adet tarihi doktorun söylediği ve araştırdıklarım düzenli ise adet düşüğe göre olan. Kürtaj da süre uzuyormuş genelde evet canım.
Evet bizim öyle bir fark var arada yani dediğin gibi olabilir ben arastirmadim kürtaj olmadan düşük olunca nasil olduğunu. Yanlış bilgi vermek istemem

Bu arada hiç beta baktırdınız mi? Baktirmak gerekir mi ya da? Benim Dr baktir baktirma vs birsey demedi de. Forumda bazı kişilerin yaşadıklarını denk gelip okuyorum takip edenler var

Bu arada hiç beta baktırdınız mi? Baktirmak gerekir mi ya da? Benim Dr baktir baktirma vs birsey demedi de. Forumda bazı kişilerin yaşadıklarını denk gelip okuyorum takip edenler var
Yani evet bende sürekli okuyorum bir şeyler herkesin tecrübesi farklı ama bana doktor hiç beta filan demedi zaten ben gebe kaldığımda bile bakmamıştı doktor. Pozitif negatif sistemiyle kandan öğrendim. 1 kere zorla beta baktırttım isteye isteye bu siteden gaza gelip boş gebelik geçirdiğimde keşke beta baktırsaydım demiştim ama yurtdışındayım gerçi sürekli baktırsam fiyatı da az değil testlerin burada ne bileyim ya gebe kaldığımda yine onu da o zaman düşünürüm
sonuçta bu sefer de herkes gibi artış hesaplayıp iyi mi kötü mü stresine yine giriliyo, doğru düzgün artış olanlar da düşük yaşadı ben bilmiyorum nasıl olduğunu ama belki düzensizdi benim de yani ama sonuç değişmeyecekti yine süreç beklenecekti, neyse iyi ki baktırmamışım deyip bağlayayım bi de onun stresi de zor oluyo herkes beta hesaplarken bana bile geliyolardı soldan soldan resmen şu mesajda içsel çatışma yaşadım ve sonuçlandırdım ya hahaha

Benim 24. Gün hala kanama bitmedi bile hiç durmadı bile azar azar devam. Yarına randevu aldım bakalım ne diyecek

Yaa Ya benim düzenli arttı bebek de oluştu ama işte sonucu biliyorsun.. kriter degil demek bi yerden sonra evet. Ben kürtaj/düşük sonrası beta ne zaman sıfırlanır takip etmeli miyiz onu merak ettim aslında onu kasdetmistim bazı kişilerde sıkıntı olmuş düşmek bilmemis falan. Yani geç düşse nolur sıfırlanmasa nolur hiçbir fikrim yok yeni gebelik durumu oluşması açısından falan

Ben kürtajdan 13 gün sonra kontrole gitmiştim, kürtajdan 10 gün sonra kanamam bitmişti doktorum bana da yumurta var dedi korunmamıza gerek olmadığını söyledi bizde o haftayı değerlendirdik ovulasyon testinide doktor kontrolünden 5 gün sonra başladım ama bir koyu bir açık çıkıyor çok moralimi bozdu betamda sıfırlanmıştı ama niye öyle çıktı anlamadım o yüzden bıraktım siz kürtajtan kaç gün sonra adet oldunuz ? Bilinmemezlikte kötü oluyor test yapıcam beklicem belli bir gün yok garip geliyor insana inşallah en güzel vakitte sağlıkla tekrardan hamile kalırsınız

Ben kürtaj olmadım 7 kasımda düşük yaptım, son adet tarihim 4 eylüldü, 4 aralıkta da adet oldum.
Benim de doktorum sizin doktorunuz gibi söyledi, değerlendirdik yumurta var dediği dönemleri ovulasyon 2 gün yaptım sadece. Ama olmadı adet oldum. Zaten olmaz diyodum çok olur gözle bakmıyodum.
İnşallah hepimiz istediğimiz zamanlarda tekrar sağlıklı gebelikler yaşayalım

Valla canım onu araştırmadım bi fikrim yok sen bulursan bi sonuç bana da haber ver ama beta nın var olması bence gebeliğe engel değildir, çünkü ben çatlatma iğnesi oldum o beta hcg hormonu yüklüyo vücuda ve o şekilde gebe kaldım. Yani tamamem yaşadığım şeye mantıken etkilemiyo diye düşünüyorum

Betanın düşmesi rahmin temizlendiğini vücudunun normale döndüğünü gösterir Allah korusun dış gebelik olma ihtimalini de ortadan kaldırır bu yüzden betanın kürtajdan sonra düşmesi önemlidir kızlar

ben beta baktırmadım canım ama bi ara denemek için gebelik testi yapmıştım. çok ince çizgi çıkmıştı. sonraki günlerde o çizgi kayboldu demek ki sıfırlandı diye düşündüm

Hanımlar aranızda düşükten sonra metiler draje kullanan oldu mu? O kadar çok sancı yapıyor ki ağrı kesici de kullandım dayanamadım. Umarım etkisini azaltmamıştır

Hanımlar aranızda düşükten sonra metiler draje kullanan oldu mu? O kadar çok sancı yapıyor ki ağrı kesici de kullandım dayanamadım. Umarım etkisini azaltmamıştır
Gebeliğiniz kaçıncı haftada sonlanmıştı? Bana 2 tane antibiyotik dışında başka ilaç vermemişti doktorum. Metiler draje almadım neden veriliyor onu da bilmiyorum ama düşük sonrası sancılarım devam etmişti, hele ki üşüttüğüm zamanda mahvolmuştum. sürekli batışma da yaşamıştım.

8.haftada sonlandı. İçeride biraz kan birikintisi kaldığını söyledi. Bunun için kürtaja gerek duymadığını, bu ilaçla atabileceğimi söyledi. O yüzden verdi metileri. Evet birkaç gün benim de devam etti bu ilaç da daha da arttırdı sancıları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…