Dış gebelik

Doktorunuz aspirini önerdi mi peki ? 2. Doktor bana korunmayı bıraktıktan sonra aspirin kullan dedi 3. Doktor gerek yok dedi. Dış gebelik psikolojik olarak çok yıpratıcı oldu.
Kan pıhtılaşması test yaptıracağım için sonuç sonrası değerlendireceğiz o kısımı. Ama ilk düşüğümden sonra doktorum kan pıhtılaşması sorunun olsun ya da olmasın her ihtimale karşı ikinci gebeliğinde kan sulandırıcı ya da duruma göre iğne başlayalım demişti. Dış gebelik olduğu için ve erken farkettiğim için o aşamaya gelemeden sonlandı. Şu an bi şey kullanmıyorum yani. Bu arada folikasiti değer sıfırlanana kadar kullanma demişti doktorum. Dış gebelikte betayı besliyormuş siz de kullanmıyorsunuz değil mi. Bazı doktorlar bunu atlayabiliyo benimki de söylemeyi unutmuş arayıp söylemişti aklıma gelmişken söylemek istedim size de.

Kan pıhtılaşması test yaptıracağım için sonuç sonrası değerlendireceğiz o kısımı. Ama ilk düşüğümden sonra doktorum kan pıhtılaşması sorunun olsun ya da olmasın her ihtimale karşı ikinci gebeliğinde kan sulandırıcı ya da duruma göre iğne başlayalım demişti. Dış gebelik olduğu için ve erken farkettiğim için o aşamaya gelemeden sonlandı. Şu an bi şey kullanmıyorum yani. Bu arada folikasiti değer sıfırlanana kadar kullanma demişti doktorum. Dış gebelikte betayı besliyormuş siz de kullanmıyorsunuz değil mi. Bazı doktorlar bunu atlayabiliyo benimki de söylemeyi unutmuş arayıp söylemişti aklıma gelmişken söylemek istedim size de.

Benim betam 24 ocakta 4 e düştükten sonra bir daha baktırmadım. Yani işlemden 17 gün sonra oluyor. Ben şuan folik asit kullanıyorum fakat 1 adet dönemi geçirdikten sonra başladım. Bir sorun olmaz değil mi ? Yani işlemden 1.5 ay sonra

Benim betam 24 ocakta 4 e düştükten sonra bir daha baktırmadım. Yani işlemden 17 gün sonra oluyor. Ben şuan folik asit kullanıyorum fakat 1 adet dönemi geçirdikten sonra başladım. Bir sorun olmaz değil mi ? Yani işlemden 1.5 ay sonra
Olması gereken 0-5 arası zaten sizinki bitmiş gitmiş çok şükür bende bugün verdim kan yarın çıkacak sonuçları eğer bu değer aralığındaysa bende başlayacağım yarın. henüz adet görmedim ama değer istenilene düşünce başla demişti doktor. Bir de vitamin değerlerinizi kontrol ettirdiniz mi iğne vitamin depolarını boşaltabiliyormuş vitamin değerlerimizi kontrol ettirmemiz de fayda varmış. baktırmadıysanız eğer bi de ona baktırın eksiklik varsa takviye almamız gerekebilirmiş aile hekimimde aynı görüşteydi bugün.

Olması gereken 0-5 arası zaten sizinki bitmiş gitmiş çok şükür bende bugün verdim kan yarın çıkacak sonuçları eğer bu değer aralığındaysa bende başlayacağım yarın. henüz adet görmedim ama değer istenilene düşünce başla demişti doktor. Bir de vitamin değerlerinizi kontrol ettirdiniz mi iğne vitamin depolarını boşaltabiliyormuş vitamin değerlerimizi kontrol ettirmemiz de fayda varmış. baktırmadıysanız eğer bi de ona baktırın eksiklik varsa takviye almamız gerekebilirmiş aile hekimimde aynı görüşteydi bugün.
Evet ben de duydum bunu fakat baktırmadım. Doktorun yazdığı folik asitte b12 ve birkaç vitamin var onu kullanıyorum.

Evet ben de duydum bunu fakat baktırmadım. Doktorun yazdığı folik asitte b12 ve birkaç vitamin var onu kullanıyorum.
Aman ihmal etmeyin sizde şu durumda önce kendi sağlığımız sonrası Allah’a kalmış hayırlısı olsun inşallah hepiniz için de 🙏🏻

Kızlar dış gebelikte belirtileriniz nelerdi
Benim hiç bir belirtim yoktu adet bile oldum vajinal muayenede hiç bir şey gözükmedi. adet olduğum için mi bilmiyorum ama o sıra düşüşe geçti beta hatta bu sebeple kimyasal gebelik bile dedi doktorlar. arkadaşın dediği gibi beta belirliyor şüpheniz varsa bi süre beta kontrolü yaptırmanız lazım.

Benim hiç bir belirtim yoktu adet bile oldum vajinal muayenede hiç bir şey gözükmedi. adet olduğum için mi bilmiyorum ama o sıra düşüşe geçti beta hatta bu sebeple kimyasal gebelik bile dedi doktorlar. arkadaşın dediği gibi beta belirliyor şüpheniz varsa bi süre beta kontrolü yaptırmanız lazım.
Doktor haftaya gel dedi ama bilemiyorum bende de kese gmzükmedi daha yumurtlamanın 12. Günüydü

Doktor haftaya gel dedi ama bilemiyorum bende de kese gmzükmedi daha yumurtlamanın 12. Günüydü
Tek bir doktorla sınırlı kalmayın bence ben öyle bi hataya düştüm 2 haftam gitti zamanınız varsa görüş almakta fayda var betanız kaç sizin şu an

Tek bir doktorla sınırlı kalmayın bence ben öyle bi hataya düştüm 2 haftam gitti zamanınız varsa görüş almakta fayda var betanız kaç sizin şu an
Aynı şekilde bende de öyle oldu. Kese gözükmedi değerim güzel artmadı ilk doktor kimyasal gebelik 10 gün sonra gel dedi. Yarım saat sonra başka doktora gittim dış gebelik gibi duruyor dedi ve ertesi gün kürtaj ve metotreksat yaptı. Eğer ilk doktorda kalsaydım çok daha kötü şeyler yaşayabilirdim Allah korusun.

Kızlar dış gebelikte belirtileriniz nelerdi
HErsey normal gidiyordu evde yaptigim testlerde biri silik cizgi biri net cikiyordu sezdim direk. Kan vermeye gittim 5 6 gun gecti adet olmamistim. Kan degerim 60larda biseydi o tarihe gore coktan 200 400 civari olmasi gerekirdi gec dollenmedir belki dedim ama icime dustu kusku direk bisey var bisey olcak dedim genelde hissederim boyle seyleri neyse 2 gunde 1 kan verdim kendi kafama gore saglik ocaginda 2 3 vermemin sonucunda 1000lerde olursa kese gorulur dedim ama yok kan degeri dusuk dusuk artiyordu 2 kati degilde %60 falan artiyordu hic bir belirtim yoktu leke kan gogus hassasiyeti vs hic bisey yoktu daha once 2.5 aylik bebegimin kalbi durmustu o zamanki gebelik belirtilerimden az cok neler olacagini biliyordum ama tık yoktu neyse bir hafta 10 gun gecti gecmedi doktora gittim duzenli %60 artmasi sonucunda saglikli gebelikler olabiliyor dedi bi tarih verdi o tarihte su rakami gorursen gel oncesinde kanama lekelenme veya siddetli agrin olursa hemen gel dedi. Baska doktora gittim ertesi gun baska hastanede oda ayni seyleri soyledi hatta rahimde kalinlasma var yinede kese gormeden adını koyamam dedi neyse o doktordan ciktim ertesi gün siddetli sol kasık agrisi crkiyorum ama sabah bi basladi aksama kadar.. cumartesi gecesi acile gittim ki sol yumurtalikla bulgu goruldu hemen yatis mtx ignesi 8 gun yattim derken 1 ay sonunda adet gordum duzenli adet gormeye devam ettim bu ay 7. Adetimi olucam hatta Rabbim dusmanima bile yasatmasin o kadar kotu bir durum... Rabbim isteyen bekleyen cabalayan herkesib kucagini saglikli bebislerle doldursun inşallah

Merhaba kızlar ben de dış gebelik sürecindeyim şu anda ve o kadar çok korkuyorum ki bugün ilaç tedavisinde 7. Günüm yine bir test vereceğim bu gün düşüş olmasını istiyorum 😔

Merhaba bende dış gebelik yaşadım 2023 ekimde çok zor bir süreç allah kimsenin başına vermesin bi doktor bana rahim filmi önermişti sonra devlette bi doktora gittim hamile kalmakla ilgili bi sıkıntımı yaşadın dedi bende hayır dedim filme gerek yok mayıs a kadar dene olmazsa o zaman ben seni yönlendiririm dedi ben 4 ay sonra korunmayı bıraktım 5. Ay da hamile kaldım şuan 3.5 aylık kucağımda 😍 rabbim sizede en kısa zamanda nasip etsin♥️

Yaşınızı da öğrenebilir miyim ben 26 yaşındayım ve ilk kez böyle bir şey oldu
merhaba ben de geçen kasım ayında dış gebelik yaşadım. iğne ile çok şükür süreci atlattım. iğneden dolayı 3 ay kesinlikle korunmamı söyledi. 4. adetten sonra da rahim filmi çektireceğiz dedi. geçen pazartesi rahim filmini çektirdim. çok şükür bir problem yok. korunmayı bırakabiliriz artık. siz de bunlara dikkat edin. olduğumuz iğne vücuttan hemen atılmıyor. ve hamile kalırsak bebeği etkileyebilir. bu riske girmeye gerek var mı ? çok değil 3 ay. inşallah bu süreci hemen atlatırsınız.

Back
X