Borcumuz yüzünden eşimin ailesi ile yaşama kararı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de 2019da evlendim 2018 sonu 2019 başı tüm eşyalarımızı aldık balayına da gittik 60 bin anca tutmuştur hepsi. Ama indirim kovalayarak aldık tabii öyle lüks yerlerden değil.
yeni gelin evi değildi, siz balayı falan diyorsunuz. yeni gelin evi olunca insan biraz da özeniyor haliyle. her şey eksiksiz olsun istiyorsunuz, bir sürü tabak çanak falan özeniyorsunuz, yok misafirim gelir yok şu bu. ben de evlilik sebebiyle ev kurmuş olsaydım ucuza kaçtığım şeylerde ucuza kaçmazdım.

Ben de 2019da evlendim 2018 sonu 2019 başı tüm eşyalarımızı aldık balayına da gittik 60 bin anca tutmuştur hepsi. Ama indirim kovalayarak aldık tabii öyle lüks yerlerden değil.

biz evlenirken bir çok şeyi almadık ama alsak da 35-40 bine çıkardık işin içinden, yıl 2020. olay sadece bütçeni bilmekle alakalı.
Evlenince binlerce kredi borcuna girilmesi, düğün için, keyfi sürülemeyecek eşya için gelecek yılların heba edilmesi aşırı saçma geliyor bana

Evin tüm mobilyaları nasıl 30 bin tutuyor 😵 neler dahil. Sadece salon takımıma 7 8 yıl önce 25 bin verdim, Inegöl Mobiliyum'dan aldım ama sağlam bir sey..diğerlerini eklesem epey tutar. Sunta ürünler oluyor uyguna ama ömrü çok kısa
İkea dedim. Köşe koltuk, tv ünitesi, masa sandalye, yatak, iki komidin. Dolapları gömme yaptırdım, onlar hariç.

Ben de evlenirken bütün mobilyamı koltuk iskeletleri dahil ham ceviz aldım. Ne oldu? Sıkıldım. Eskimiyorlar, sevmiyorum. Satacağım. Sunta olsa eskise, dayanıksız olsa ne olur?

İkeadan aldığım kitaplık, dolap ve şifonyer de 10 senedir taş gibi duruyor.

kuru ekmek yenilir diyecektimde hamileymişsin. ikiniz öyle böyle idare ederdiniz. azda olsa bir işe gir çalış.(karnın belli değilse, yoksa almazlar.) valla 6 boğaz bir evde bir kişi iki kişi maaşı yetmez.

Herkes işe girsin demiş ama hamileyken de kim işe alır ki? Daha karnı çıkmamıştır saklayabilirse 4-5 ay da çalışsa kar tabii.

Büyük konuşmayayım ama ben 1 tanecik kaynana ile aynı evde olamıyorum, hele 3 göz evde anne, baba, dede, nine, görümceler, kayınçolar ohoooo ay sosyal fobim azdı abi, migren dürtüyor töbe töbe. Napın edin çalışmaya bakın, o borç böyle bitmez. Eşya satmak olur iş değil şu zamanda, çok değil birkaç aya o fiyata bulamazsınız hiçbirini. Tek çareniz çalışmak.

Ben gayet mutevazi uygun yollu yaptik evimizi dugunumuzu diye dusunuyordum Ondan sasirdim😄
işte dedim ya, bizimki yeni gelin evi değildi :KK53: sizde işin içinde düğün de varsa bir tutmanız zaten yanlış. yeni gelin evi başka, normal ev başka.

Nasil oluyo ya Biz 2019 da evlendik. Hatta esyalarin yarisini 2018 de falan aldik 130 bin falan tutmustur heralde
Çeyiz paketi vs oluyor,maksat eşyaysa eşya ama uzun ömürlü ürünler değil,bana kalırsa. Salon takımı,cekyat tarzı bazalı tipten. Bence öyledir yani...hic yoktan iyi,dar gelirli için..

Hiç tavsiye etmem

Keşke bebek için acele etmeseydiniz
Karı koca el ele verir çalışır öderdiniz
Doğuma kadar çalışma imkanınız olabilir mi eşiniz de ek iş falan yapsa

O evde birlikte oturmayı kabul etmek evliliğinizin sonunu getirir gibi geliyor bana ve son olarak eşyalarınızi satmayın

Bu arada bulaşık makinamı bile evlendikten tam 5 sene sonra aldım.
Elimde yıkadım iki kişinin tabagından çanagından ne olacak diye.
Ben hala elimde yıkıyorum, makineden daha hızlı ve temiz yıkayabiliyorum ajahsj. Çok büyük bir iş gibi gelmiyor bana, elimin tersi ile hallediyorum.

yeni gelin evi değildi, siz balayı falan diyorsunuz. yeni gelin evi olunca insan biraz da özeniyor haliyle. her şey eksiksiz olsun istiyorsunuz, bir sürü tabak çanak falan özeniyorsunuz, yok misafirim gelir yok şu bu. ben de evlilik sebebiyle ev kurmuş olsaydım ucuza kaçtığım şeylerde ucuza kaçmazdım.
Tabii benim ayrı ayrı yemek takımım bardak takımım falan var çok lüks olmasa da her istediğimi aldım zorlanmadım da bütçeme göre taksitle alıp desteksiz ödedik eşimle birlikte. Evlenirken borçsuz evlendik neredeyse evlenmeye karar verir vermez takside girdiğimiz için. Ama durumum olmasa da ille de evlencem desem tek takım tabak tek takım tencere falan alırdım. Zaten benden 1 sene sonra evlenip de 60 bine 2.ellerden ev düzmesine şaşırdım ben de çok harcadıklarını düşündüm. Benim de her şeyim çeyizim içinde o tutarın ve her şey dahil otelde balayı da dahil.

Çeyiz paketi vs oluyor,maksat eşyaysa eşya ama uzun ömürlü ürünler değil,bana kalırsa. Salon takımı,cekyat tarzı bazalı tipten. Bence öyledir yani...hic yoktan iyi,dar gelirli için..
hayır öyle değil, yaptım açıklamasını birkaç yorum önce, tekrar yazmayacağım.

Kedilere ne oldu hala sizinle birlikteler mi ?
Evet, bozuk para biriktirip 2 ayda bir aşılarını yaptırıyorum. Mamalarını kaliteli alamıyorum bütçeme göre. Haftada 3 kere yaş mama ile destekliyorum. Sahiplendirme ilanı açtım lakin cins kedi olmadıkları için sokaktan da alırız dolu diyorlar kimse yazmadı etmedi

Ailemden ilk ayrıldığımda evimi kurarken aldım o paketlerden, 12 yıl oldu, üç ev değiştirdim tepe tepe kullandım,onlar var diye evlenirken yeni mobilya almadım. Kendi evime geçerken eşyaları yeniledim o paketin yemek odasını görümceme, yatak odası ve salon takımını komşuma verdim, ikisi de hala kullanıyorlar, hiç bir sorunu yok. Artık yapıyorlar iyi eşyalar başta bende sizin gibi düşündüm ama epey dayanıklı çıktılar. Konu sahibesinin ikinci el eşyaya nasıl o kadar harcadığını çözemeyenlerdenim, orta karar sıfır alınsa yine o kadar tutmazdı, hesapsızlık muhtemelen

Tabii benim ayrı ayrı yemek takımım bardak takımım falan var çok lüks olmasa da her istediğimi aldım zorlanmadım da bütçeme göre taksitle alıp desteksiz ödedik eşimle birlikte. Evlenirken borçsuz evlendik neredeyse evlenmeye karar verir vermez takside girdiğimiz için. Ama durumum olmasa da ille de evlencem desem tek takım tabak tek takım tencere falan alırdım. Zaten benden 1 sene sonra evlenip de 60 bine 2.ellerden ev düzmesine şaşırdım ben de çok harcadıklarını düşündüm. Benim de her şeyim çeyizim içinde o tutarın ve her şey dahil otelde balayı da dahil.
evet yani her şeyin bir yolu var, tercih meselesi. çok rahat 2 kanepe de alabilirsiniz, çekyat da alabilirsiniz. TV'yi awox da alabilirsiniz, samsung da. her ürünün ucuzu ve pahalısı var. bazı ürünlerde ucuza kaçmamak mantıklıyken bazılarında ucuz olsa ne yazar pahalı olsa ne yazar diyebilirsiniz.

Gençlere tavsiyem sağlam olsun, uzun ömürlü olsun diye eşyaya, mobilyaya deli paralar vermeyin. Eninde sonunda sıkılacaksınız, daha iyisi daha güzeli çıkacak onu almak isteyeceksiniz.

Çeyizi de abartmayın, sonra bir havlu beğenip evde 8163792 çift havlu var diye alamıyorsunuz.

Evet, bozuk para biriktirip 2 ayda bir aşılarını yaptırıyorum. Mamalarını kaliteli alamıyorum bütçeme göre. Haftada 3 kere yaş mama ile destekliyorum. Sahiplendirme ilanı açtım lakin cins kedi olmadıkları için sokaktan da alırız dolu diyorlar kimse yazmadı etmedi

Dediğim gibi düzeninizi bozmayın, kedi deyince yüreğim dayanmaz nasıl kıyıp verilir, kabul ederseniz mamalarına destek olurum

Kv evini kiraya verip sizin yanınıza yerleşsin ve sizde bir an önce çalışmaya başlayın,eşiniz 2. Bir iş bulursa iyi olur,sizde kv ile evde ek iş yapmaya çalışın boş kaldıkça, daha fazla yükselmeden bitirin borcunuzu, dişinizi sıkıcaksınız gibi görünüyor, Allah kolaylık versin
Kv evini kiraya mı versin🤣işe de girsin borçları da ödesin bari🙄 aaa pardon onu da yazmışsınız🤣

Allah ödeme kolaylığı versin bu arada . Eğer aklınızda cidden varsa kv evine taşınmak , eşyalarınızı satmayın ,köy yakinsa oradaki eve koyabilirsiniz. Çünkü o eşyalar satılırsa siz o evden zor çıkarsınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X