- 17 Mayıs 2011
- 1.040
- 3.847
Karnımda sizlerin deyimiyle "yanlış korunma" sebebiyle bir bebek büyüyor.
Doğum kontrol hapı kullanıyordum 3 senedir. Adet düzensizliği şikayeti ile başlamıştım. Sonra polikistik olduğumu öğrendim. Gebe kalmanız çok zor dediler. 1 ay adet göremediğim için de doğum kontrol kullanmadım.. o sırada gebe kalmışım. Kondom yok muydu demeyin, 1 kerelik ilişkiden gerçekten çocuk çıkmaz diye düşündüm.
Yumurtlama döneminde değilim imkanı yok diye düşünüp, işimi sağlama almadığım için olmuş.
Teste göre pozitif duruyor. Ama biraz daha bekleyin adet gecikmesi yaşayın. Diğer kullanıcıya da katılıyorum, ben 6 aydır korunmuyorum. En son dedim ki Allah bilir zamanını, ben ne kadar bir yerlerimi yırtsam da çok afedersiniz ama Allah ol demeden hiç bişey olmuyor. O da zamanını en iyi bilendir. Bunu dedim kendime en son bu ay Allah nasip etti. Tabi daha kesinliği yok çünkü kalp atışını duyana kadar sağlıklı bir gebelik diyemiyoruz. Siz duanızı edin gene deneyin, sonra Allah'a bırakın. Ama tamamen bırakın. Stres olmayın. Ben güzel haberlerle buraya geleceğinize inanıyorum. Dualarımızı da her zaman edelim Allah'ım kabul etsin
Şuanki durumuma göre mecburum, benim elimde şuan hiç bişey yok çünkü hiç bi hazırlık yapmaya başlamadım. Sadece kenarda biriktirdiğim bir miktar para var.Başkalarına güvenerek yola çıkmanız yanlış. Siz ne yapabilirsiniz , sizin elinizde ne var ?
Şuanki durumuma göre mecburum, benim elimde şuan hiç bişey yok çünkü hiç bi hazırlık yapmaya başlamadım. Sadece kenarda biriktirdiğim bir miktar para var.
Üşenmedim gittim mobilya sitesinden mobilya düzdüm 13 bin tuttu bugünün fiyatlarıyla. Her şey dahil koltuk, yemek masası, tv ünitesi, yatak odası takımı.
Hadi buzdolabı ve çamaşır makinesi şart. Ona da günümüz fiyatları ile 15 diyelim. Yaklaşık 30 bine sıfır ev düzdüm
Siz neden size gram faydası olmayan insanların ağzına gidip durdunuz? Borca giren siz , ordan oraya çekiştirilip duran da siz? Ne anladınız bu işten?Vallahi evlenmeyecektik. Koştur koştur olmasının sebebi bir yerde de benim annemdir. Söz yapın uzatmayın falan dedi. Sonra eşimin babası nişanlı sözlü kız bizde bekletilmez dedi. O kadar afedersiniz bok gibi gelişti ki herşey. Sudan çıkmış balığa döndük ne olduğumuzu anlamadık eşimle.
Link yok ama ss almıştım illa inanmayan olur diyeArama listeni silmediysen linkleri paylaşabilir misin ?
Köyde ne yapacaksınız?Benim aklımda şuan kayınbabam köye ev yapsın biz de köye geçelim var. Başka türlü nasıl olur bilmiyorum.
Kayınbaba yapacakmış bir de evi, Allah’ım ya Rabbim. Adam bilse o yapmadığı düğün masrafı katmerli çıkacak, bin pişman olur.Köye ev mi yapsın?
Bir ev kaç paraya yapılır düşündünüz mü?
Onun yerine çıkarsın 100bin versin size daha karlı çıkar adam.
Düğün zamanı beş kuruş yardım etmeyen insanların da para söz konusu olunca nereye kadar yardım edeceklerinden şüpheliyim.
İşte siz kayinvalidenizin evine taşınınca da böyle olabilir. İşler degisebilir , eşiniz maaşını annesine verebilir. Bana bilerek yol yapıyor sizi mecbur tutuyor gibi geldiEşim kendi ailesine çok güvendi babam yapacak babam edecek dedi bende kimse yardım etmeyecek dedim.
Ben kimseye güvenmedim aksine eşim aileci oldu.
Ay bunu nasıl kaçırdım yaa hahaha ticaret anasıTeşekkür ederim. Bebeği aldırmayı düşündün mü diye soranlar bile var. Düşünmez miyim tabi ki düşündüm. Ama cesaretim yok canına kıymaya. En azından ablamın durumu iyi, görümcemin durumu iyi. İkinci el kıyafetler alırım. Bi şekil bakabilirim çocuğuma. Yani teyzesi ve halası var. Onlarda şimdiden birşeyler alıp gelmeye başladılar. Mutfağa yardım ediyolar sağlıklı beslenmem için. Ufak tefek yardımlar da toplarım. O doğana kadar yünden hırkalar şapkalar yaparım belki bi anda herşey değişir. Ticaret anası olurum. İnsanlar evlatları için neler yapıyor. Ben neden yapmayayım
Baska seçeneginiz yok zaten. Bebek de geliyir ac acikta kalirsiniz aksi halde. Allah razi olsun evlerini acmişlar mutfak masrafina bile karismayin demişler. Alttan alip idare edip orta yol bularak ilerleyin. 2 Yıla borc bitse cıkarsinız belki ayri eve tekrar..esyalarinizi satmayın depoya koyun il3rde yime almanız gerekecek fiyatlar artıp duruyor ama siz bilirsiniz1.5 senelik bir evliliğim var. Eşimin ve benim üzerimize toplam 100.000₺ kredi borcumuz bulunmakta.
Tabi anlarsınız ki hepsi ev düzmek için kullanıldı. Maalesef eşimin ailesinden ve benim ailemden bir yardım alamadık.
Eşimin ailesi ev aldılar bizim düğün olacağı zaman, biz ev alacağız bu sene biraz daha bekleyin dediler zaten ancak benim ailemden çıkan sorunlardan dolayı mecburen erken evlendik.
Benim annem ve babam ayrı, ve kendileri arasındaki ego yarışını benim evlilik arefemde de gösterdiler. Bu yüzden kendimiz yaptık herşeyi.
"Düğün takılarından ödeseydiniz?" Dediğinizi duyar gibiyim ancak bizim elimize geçen takı 20.000₺ydi o zaman. Ve benim televizyonum bile yoktu. O 20bin lira para da zaten teşhir ürün televizyona, evin sıfırdan mutfak alışverişine gitti, elde kalan para da ancak kredi ve kredi kartı taksitlerini ödemeye yetti.
Maalesef ikimizde borçlarımız yüzünden icra takibindeyiz. Bugün icra memurlarına kapıyı açtım, ödeyip ödeyemeyeceğimi sordular anlattım durumumuzu. İmzamı alıp gittiler, bidahakine icraya geleceklerini söylediler.
Kapıma geldikleri borç tutarı da 30.000₺ benim kredi borcum. Bu arada 100.000₺ güncel borç ancak bizim o zaman çektiğimiz para 20bin+40bin = 60bin ₺ydi. Dosya masrafı vs 100bin TL oldu şuan.
Eşyalarımın çoğu 2.eldir. Koltuk takımım bile yok 1 tane 3lü koltuğum, birde tekli koltuğum var düşünün. Herşeyi ucu ucuna yetiştirip evlendik eşimle. Balayına dahi çıkmadık..
Ayrıca da çok yeni bir hamileliğim var. Planlı değildi kesinlikle. Çok açık yazamıyorum buraya ama bu durumu yaşayan milyonlarca kadın var.
Eşim ailesine söyledi, ailesi de bu ev sizin de eviniz. Bu evi aldık çocuklarımıza kalsın rahat etsin diye vs güzelce konuştular bir sıkıntım yok. Borcumuzu ödemek için paralarının olmadığını ev aldıklarını falan söylediler.
Niyetleri iyidir kötüdür bilmiyorum. Kötü anlaştığım bir durumda yok eşimin ailesiyle ancak ev ev üstüne olur mu konusunu düşünmeden edemiyorum.
Kayınvalidemin annesi ile babası da kış boyu kayınvalidem de kalıyorlar ayrıca. Bizim kalacağımız süre Max 3-4 sene bu arada. Bu süre zarfında borç bitirip kenara para atabiliyoruz. Hiç bi şekilde evin mutfağına, faturasına yardım etmeyeceğimizi eşim eğer gelir kalırsak diye ailesine söyledi. Biz oraya borç ödemek ve düzeltmek için hayatımızı geliriz başka bir şeye karışmayız dedi. Ailesi kabul etti.
Kayınbabam 3 4 ay sonra köye yerleşecek, yani evde genel olarak sadece kayınvalidem ben ve 4 yaşındaki görümcem(dünyalar tatlısıdır) olacak. Eğer gelirlerse de anneanne ve dede.
Böyle bir durumda kendi evime zar zor aldığım tüm eşyaları yarı fiyatına satıp, kredi borcumun en azından bir kısmını ödeyebiliyorum.. eşimin aldığı maaşın neredeyse 4te 3ünü de borçları ödemek için kullanabiliyor olabiliriz kayınvalideme geçince.
Bu gibi bir durum yaşayan var mı ya da bir tanıdığınız var mıydı? Çok üzülüyorum çok ağladım bugün çok dua ettim. Eşimin ailesinden başka şansım yok gibi görünüyor. Ama olabilecek sorunlardan da korkmuyor değilim. Şuan iyiyiz evet ama belki 1 sene sonra belki 2 sene sonra Allah bilir anlaşamayabiliriz. En kötüsünü düşünerek hareket etmek zorundayım bu durumda.
Ben babamla ve annem ile de görüşüyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar ailem onlar diyerekten. Babam borcumuzun olduğunu ablamdan duymuş bana soruyor borcunuz var mı diye ben yardım etmeyeceğini bildiğim için yok diyorum, varsa söyle falan diyor ama babamı tanıyorum :) bi ara 500 lira para atmıştı bana ben istemeden 1 ay boyunca arayıp bitti mi naptın diye parasının hesabını sordu bana. Annem tek başına yaşıyor, kenarda birikmişi yok, emekliliği yok. Kendi ailemden yana maalesef hiç bir umudum yok yardım adına..
Kafam allak bullak. Düşüncelerinize çok ihtiyacım var.
4 yaşında görümce mi
Bizim çocuklara bakan kız hiç uzun zamanlı çocuk bakmamıştı, ama sorumluluk sahibi olduğu belli biriydi, şimdi benim çocukların 2.anası kendisi. Yukarıda hanımlar genç tecrübesiz yardımcı istemiyor demişsiniz hah o iş de öyle değil. Genelde daha gencini tercih ederler, şöyle her işin altından kalkacak birini ararlar. Görselliğe de önem vereni çok gördüm, genç güzel bir kadın gözlerine hitap eder evin içinde. Siz iyisi mi ben çalışmak istemiyorum deyin rahat edin. Zaten biri yukarıda başka konudan mesajınızı alıntılamış, çocuk öyle şansa bala da olmamış, baya uğraşmışsınız. Ne diyelim size iyi cümbür cemaat hayatlar kayın aile evinde.Tecrübesizim diye kimse çocuğunu emanet etmiyor. Çocuğum doğunca tecrübeli olacağım sanırım
Okuyun..Bizim çocuklara bakan kız hiç uzun zamanlı çocuk bakmamıştı, ama sorumluluk sahibi olduğu belli biriydi, şimdi benim çocukların 2.anası kendisi. Yukarıda hanımlar genç tecrübesiz yardımcı istemiyor demişsiniz hah o iş de öyle değil. Genelde daha gencini tercih ederler, şöyle her işin altından kalkacak birini ararlar. Görselliğe de önem vereni çok gördüm, genç güzel bir kadın gözlerine hitap eder evin içinde. Siz iyisi mi ben çalışmak istemiyorum deyin rahat edin. Zaten biri yukarıda başka konudan mesajınızı alıntılamış, çocuk öyle şansa bala da olmamış, baya uğraşmışsınız. Ne diyelim size iyi cümbür cemaat hayatlar kayın aile evinde.
Ben orda doğum kontrolü bıraktım mı yazmışım göremedim debide engelliyor beni Allah aşkına. Kondom takmıyoruz korunmuyoruzdan kastım o. Detaylı seks hayatımı mı açayım burda?
Ben zaten çocuk isticem kadınım Allah aşkınadoğum kontrol kullandığım halde ekstra kondom alıyordum. Sonra hoşuma gitmedi vs bıraktım te 6 ay önce. Geçen ay adet gecikmesi oldu 1 ay doğum kontrole de devam edemedim, kondom da kullanmadım ve gebe kaldım. Çocuk için kendi adıma sevindim, her türlü bakabilirim ben ona. Allah isteyen herkese de nasip etsin.
Saçma sapan yaptığınız ve bana yazdırdığınız şeylere bakın.
S subkortikal
Ben orda doğum kontrolü bıraktım mı yazmışım göremedim debide engelliyor beni Allah aşkına. Kondom takmıyoruz korunmuyoruzdan kastım o. Detaylı seks hayatımı mı açayım burda?
Ben zaten çocuk isticem kadınım Allah aşkınadoğum kontrol kullandığım halde ekstra kondom alıyordum. Sonra hoşuma gitmedi vs bıraktım te 6 ay önce. Geçen ay adet gecikmesi oldu 1 ay doğum kontrole de devam edemedim, kondom da kullanmadım ve gebe kaldım. Çocuk için kendi adıma sevindim, her türlü bakabilirim ben ona. Allah isteyen herkese de nasip etsin.
S subkortikal
Yahu daha kendi karnını doyurmak için ondan bundan yardım alıyorsun. Ne her türlü bakarım falan beylik laflar. Ona buna el açıp bakacaksın. Lif örüp satmayla çocuk mu büyütülür. Konuşmayayım diyorum da ööeeeh yani.Ben orda doğum kontrolü bıraktım mı yazmışım göremedim debide engelliyor beni Allah aşkına. Kondom takmıyoruz korunmuyoruzdan kastım o. Detaylı seks hayatımı mı açayım burda?
S subkortikal
Allah korusun 3 aile yaşıyor olacaksınzı1.5 senelik bir evliliğim var. Eşimin ve benim üzerimize toplam 100.000₺ kredi borcumuz bulunmakta.
Tabi anlarsınız ki hepsi ev düzmek için kullanıldı. Maalesef eşimin ailesinden ve benim ailemden bir yardım alamadık.
Eşimin ailesi ev aldılar bizim düğün olacağı zaman, biz ev alacağız bu sene biraz daha bekleyin dediler zaten ancak benim ailemden çıkan sorunlardan dolayı mecburen erken evlendik.
Benim annem ve babam ayrı, ve kendileri arasındaki ego yarışını benim evlilik arefemde de gösterdiler. Bu yüzden kendimiz yaptık herşeyi.
"Düğün takılarından ödeseydiniz?" Dediğinizi duyar gibiyim ancak bizim elimize geçen takı 20.000₺ydi o zaman. Ve benim televizyonum bile yoktu. O 20bin lira para da zaten teşhir ürün televizyona, evin sıfırdan mutfak alışverişine gitti, elde kalan para da ancak kredi ve kredi kartı taksitlerini ödemeye yetti.
Maalesef ikimizde borçlarımız yüzünden icra takibindeyiz. Bugün icra memurlarına kapıyı açtım, ödeyip ödeyemeyeceğimi sordular anlattım durumumuzu. İmzamı alıp gittiler, bidahakine icraya geleceklerini söylediler.
Kapıma geldikleri borç tutarı da 30.000₺ benim kredi borcum. Bu arada 100.000₺ güncel borç ancak bizim o zaman çektiğimiz para 20bin+40bin = 60bin ₺ydi. Dosya masrafı vs 100bin TL oldu şuan.
Eşyalarımın çoğu 2.eldir. Koltuk takımım bile yok 1 tane 3lü koltuğum, birde tekli koltuğum var düşünün. Herşeyi ucu ucuna yetiştirip evlendik eşimle. Balayına dahi çıkmadık..
Ayrıca da çok yeni bir hamileliğim var. Planlı değildi kesinlikle. Çok açık yazamıyorum buraya ama bu durumu yaşayan milyonlarca kadın var.
Eşim ailesine söyledi, ailesi de bu ev sizin de eviniz. Bu evi aldık çocuklarımıza kalsın rahat etsin diye vs güzelce konuştular bir sıkıntım yok. Borcumuzu ödemek için paralarının olmadığını ev aldıklarını falan söylediler.
Niyetleri iyidir kötüdür bilmiyorum. Kötü anlaştığım bir durumda yok eşimin ailesiyle ancak ev ev üstüne olur mu konusunu düşünmeden edemiyorum.
Kayınvalidemin annesi ile babası da kış boyu kayınvalidem de kalıyorlar ayrıca. Bizim kalacağımız süre Max 3-4 sene bu arada. Bu süre zarfında borç bitirip kenara para atabiliyoruz. Hiç bi şekilde evin mutfağına, faturasına yardım etmeyeceğimizi eşim eğer gelir kalırsak diye ailesine söyledi. Biz oraya borç ödemek ve düzeltmek için hayatımızı geliriz başka bir şeye karışmayız dedi. Ailesi kabul etti.
Kayınbabam 3 4 ay sonra köye yerleşecek, yani evde genel olarak sadece kayınvalidem ben ve 4 yaşındaki görümcem(dünyalar tatlısıdır) olacak. Eğer gelirlerse de anneanne ve dede.
Böyle bir durumda kendi evime zar zor aldığım tüm eşyaları yarı fiyatına satıp, kredi borcumun en azından bir kısmını ödeyebiliyorum.. eşimin aldığı maaşın neredeyse 4te 3ünü de borçları ödemek için kullanabiliyor olabiliriz kayınvalideme geçince.
Bu gibi bir durum yaşayan var mı ya da bir tanıdığınız var mıydı? Çok üzülüyorum çok ağladım bugün çok dua ettim. Eşimin ailesinden başka şansım yok gibi görünüyor. Ama olabilecek sorunlardan da korkmuyor değilim. Şuan iyiyiz evet ama belki 1 sene sonra belki 2 sene sonra Allah bilir anlaşamayabiliriz. En kötüsünü düşünerek hareket etmek zorundayım bu durumda.
Ben babamla ve annem ile de görüşüyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar ailem onlar diyerekten. Babam borcumuzun olduğunu ablamdan duymuş bana soruyor borcunuz var mı diye ben yardım etmeyeceğini bildiğim için yok diyorum, varsa söyle falan diyor ama babamı tanıyorum :) bi ara 500 lira para atmıştı bana ben istemeden 1 ay boyunca arayıp bitti mi naptın diye parasının hesabını sordu bana. Annem tek başına yaşıyor, kenarda birikmişi yok, emekliliği yok. Kendi ailemden yana maalesef hiç bir umudum yok yardım adına..
Kafam allak bullak. Düşüncelerinize çok ihtiyacım var.
3 sene kullandım, geçen ay bıraktım, kondoma da gerek yok dedim hani adet görmedim çocuk olmaz diye düşündüm. 1 kerelik beraberlikte. Takmayınca korunmuyorsunuz evetDoğum kontrolünü bırakabilmek için önce başlamanız lazım. Adet düzensizliğini gidermek için değil ; gebeliği önlemek üzere üretilmiş bir doğum kontrol hapı kullanıyor musunuz ? Kondom kullanımının takılmayan hali de mi var ?
Okuduk güzel çevirmişsiniz ama ne gerek var?Okuyun..