- 12 Mart 2021
- 2.063
- 3.806
Yaşadığınız şehire göre değişir ama garsonluk işi bulabilir misiniz? Bahşişi bol bir yer olursa özellikle rahat edersiniz baya.Tecrübesizim diye kimse çocuğunu emanet etmiyor. Çocuğum doğunca tecrübeli olacağım sanırım
Ah ah işte o çocuk resmen şansa bala oldu diyebiliriz.
İhtiyacınız olduğu zaman ben size veririm diyerek alması peki? İstediğimiz zaman da parayı para kalmadı eve kattım dedi. O zaman işte yüzüne konuştum yapacak bişey yok.Minimum 10k masrafı vardır o düğünün. Diyelim ki 20k cebine kaldı. Zaten onun evinde kalacağınız 4 yılda size ondan kat kat fazlasını yapmak zorunda kalacak. Eğer evine tasinacaksaniz yüzüne karşı bu şekilde konuşmayın adamın.
Yanlış bilmiyorsam annem 300e satıyor ipi kadın alıyor. Ama modeline göre daha ucuz veya daha pahalı da olabiliyor. Ona göre fiyat belirleyin. Pazar konusunu bilmiyorum ama denenebilir hakkınızda hayırlısı olsun.İpler çok pahalı evet. Hemen de satamam. En kötü burda CMT pazarı var oraya zabıtalar gelmeden ufak bi tezgah açarım yol üzeri. Belki o şekilde satabilirim.
Fiyat konusunu hiç düşünmedim.
Benim güvenecek bir eş ailem bile yoktu, ayrılar zaten ikisi de kendi havasında. Borçları ödeyemesek sokakta kalırdık. Evlendikten sonra ağır mobinge uğramama rağmen iş bulamam diye istifa bile edemedim kaç sene. Konu sahibi sadece kendisi böyle sanıyor ama değil. Sadece planlı olduğumuz için sonumuz farklı.Bence de ama rahatlık sanırım eşinin ailesine guvenmis ondan. Benim eşimin babası yoktu annesi çalışmıyordu. Guvenecegimiz akraba yoktu. Kendi ailemde istekli değildi o yüzden onlardan da destek alamazdim. Evlenmeden önce ücretli öğretmen maaşıyla kendi öğrenim kredisi ödeyip kalanı biriktirdim. Ama nasıl.biriktirmek.mesela dışardan su bile almazdım. Bir iki pantolonla uzun zaman geçirdim. Aylık akbil dolduruyordum. Bazen otobüs gelmezdi. Soğukta 1.5 saat beklediğim olurdu ama yine de minibüse binmezdim ek para çıkmasın diye. Çeyizimi kendi biriktirdigim parayla almıştım. Ücretli öğretmen maaşı asgari ücretten bile az. 2. Öğretim olarak da 2. Üniversitemi okuyordum. Bir de öyle masrafim da vardı.
Yargılamak olarak adlandırıyor konu sahibi ama kesinlikle tutarsız bir harcama mevcut. Can acitsa da bunla yuzlesip kendini eleştirip kalan için akılcı çözümler ve fedakarlıklar yapmak gerekiyor.
Şimdi adamın evinde oturacaksınız borcunu Ödemiş olur fazlasıyla daha ne yapsın adamİhtiyacınız olduğu zaman ben size veririm diyerek alması peki? İstediğimiz zaman da parayı para kalmadı eve kattım dedi. O zaman işte yüzüne konuştum yapacak bişey yok.
Yumurtlama döneminde değilim imkanı yok diye düşünüp, işimi sağlama almadığım için olmuş.Çocuk şansa bala olmamış ; hiçbir önlem almadan korunmasız ilişki yaşadığınız için olmuş.
Aynen ben de. Ne mobbinglere uğradım ama işsiz kalmaktan o kadar korkuyordum ki asla sesimi çıkarmadım...benim eşimin de böyle bahaneleri var. Yok pazartesi ilk gün yok salı sallanır. Çarşamba çarşafa dolanır. Sağlık sorunu veya bir aile trajedisi yoksa ben bahaneleri çok kabul etmiyorum. Ki yapan da öyle güzel yapıyor ki. Arkadaşımın eşi de kendisi de düşük maaşlar alıyordu. 2. Evlerini aldılar. Ama çocuk boş durmuyordu asla. Çiğ köfte yapıp satıyordu boş zamanlarinda. Asla utanmıyordu. Sonra bir aritma cihazını ek olarak tanitiyordu. Bana da kaç kez tanıttı vs..2. iş olarak yapıyordu.Benim güvenecek bir eş ailem bile yoktu, ayrılar zaten ikisi de kendi havasında. Borçları ödeyemesek sokakta kalırdık. Evlendikten sonra ağır mobinge uğramama rağmen iş bulamam diye istifa bile edemedim kaç sene. Konu sahibi sadece kendisi böyle sanıyor ama değil. Sadece planlı olduğumuz için sonumuz farklı.
Kendi aynı durumu yaşamış, eşi ne zorluklar çekmiş. Şuan sadece evliler, aralarında bir saygı, sevgi hiç bişey yok.Şimdi adamın evinde oturacaksınız borcunu Ödemiş olur fazlasıyla daha ne yapsın adam
Yumurtlama döneminde değilim imkanı yok diye düşünüp, işimi sağlama almadığım için olmuş.
Tamam işte diyorum ya size sahip çıkacaklar şimdi de öderler borcu işte neden kp ye taktınız kafayıKendi aynı durumu yaşamış, eşi ne zorluklar çekmiş. Şuan sadece evliler, aralarında bir saygı, sevgi hiç bişey yok.
Kayınvalidem bile diyor ki ben eşimin 3 abisiyle aynı evde yaşamak zorunda kaldım. O ev zaten benim eşimin bekarken kattığı paralar ile alındı. Düğün öncesi eşim parasını istediği zaman ailesi gene el koydu vermedi.
Allah aşkına valla şaşırıyorum.
Sadece eşi suçlu değil kiYani konu sahibibi de üzmek istemiyorum ama esini pataklayasim geldi
İpler çok pahalı evet. Hemen de satamam. En kötü burda CMT pazarı var oraya zabıtalar gelmeden ufak bi tezgah açarım yol üzeri. Belki o şekilde satabilirim.
Fiyat konusunu hiç düşünmedim.
Sadece eşi suçlu değil kiçok zor bir durum, keşke baştan dusunselermis
Teşekkür ederim. Bebeği aldırmayı düşündün mü diye soranlar bile var. Düşünmez miyim tabi ki düşündüm. Ama cesaretim yok canına kıymaya. En azından ablamın durumu iyi, görümcemin durumu iyi. İkinci el kıyafetler alırım. Bi şekil bakabilirim çocuğuma. Yani teyzesi ve halası var. Onlarda şimdiden birşeyler alıp gelmeye başladılar. Mutfağa yardım ediyolar sağlıklı beslenmem için. Ufak tefek yardımlar da toplarım. O doğana kadar yünden hırkalar şapkalar yaparım belki bi anda herşey değişir. Ticaret anası olurum. İnsanlar evlatları için neler yapıyor. Ben neden yapmayayım