Borcumuz yüzünden eşimin ailesi ile yaşama kararı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yahu daha kendi karnını doyurmak için ondan bundan yardım alıyorsun. Ne her türlü bakarım falan beylik laflar. Ona buna el açıp bakacaksın. Lif örüp satmayla çocuk mu büyütülür. Konuşmayayım diyorum da ööeeeh yani.
Arkadaşlar ben aç değilim sadece borcum var sakin olun çıldırdınız mı 😂

Ben orda doğum kontrolü bıraktım mı yazmışım göremedim de 🥲 bide engelliyor beni Allah aşkına. Kondom takmıyoruz korunmuyoruzdan kastım o. Detaylı seks hayatımı mı açayım burda?

Ben zaten çocuk isticem kadınım Allah aşkına 😂 doğum kontrol kullandığım halde ekstra kondom alıyordum. Sonra hoşuma gitmedi vs bıraktım te 6 ay önce. Geçen ay adet gecikmesi oldu 1 ay doğum kontrole de devam edemedim, kondom da kullanmadım ve gebe kaldım. Çocuk için kendi adıma sevindim, her türlü bakabilirim ben ona. Allah isteyen herkese de nasip etsin.

Saçma sapan yaptığınız ve bana yazdırdığınız şeylere bakın.

@subkortikal
Daha kendinize bakamıyorsunuz. Resmen açsınız, açıktasınız. Kaynana yanına sığınmayı düşünüyorsunuz. Çocuğa nasıl bakacaksınız?

Mesele de bu zaten.yeni gelin evi olunca ne oluyor?adet olmuş.,herşey olacak,sıfır olacak,en iyisi olacak.hele hele elalem ne der mantığı yok mu?günlük takım,misafir takımı olmazsa ,yatak odası,koltuk takımı en iyisi ,güzeli olmazsa sonra dedikodu yaparlar.
Yok elalem veya dedikodu için demedim. Sonuçta sevdiğiniz insanla bir yaşam alanı ayarlıyorsunuz, belki çocuğunuz o evde büyüyecek veya en güzel anıları o evde olacak. Çoğu kadının ailesinden ayrı yaşadığı ilk evi. "benim" diyebildiği ilk düzeni. Sadece kendi karar verebilir, kimse karışmadan, o koltuğu nereye koyacağına, o dolap düzenine. Mesela yani. Bütçeyi zora sokacak seviyede abartılmadığı, kendi ayağına sıkmadığı sürece o evi kurarken özenmesi, heves etmesi çok normal.

Daha kendinize bakamıyorsunuz. Resmen açsınız, açıktasınız. Kaynana yanına sığınmayı düşünüyorsunuz. Çocuğa nasıl bakacaksınız?
😂😂😂 Yahu sadece borcum var borcum. Borcu rahat ödemek için kayınvalidem böyle bir teklif sunuyor. Yoksa Allah'a şükür kiramı da ödüyorum, dolabı da dolduruyorum bir sıkıntım yok

Vallahi evlenmeyecektik. Koştur koştur olmasının sebebi bir yerde de benim annemdir. Söz yapın uzatmayın falan dedi. Sonra eşimin babası nişanlı sözlü kız bizde bekletilmez dedi. O kadar afedersiniz bok gibi gelişti ki herşey. Sudan çıkmış balığa döndük ne olduğumuzu anlamadık eşimle.
Aile gerçekten şanstır. Ama eşinizin de sizin de çıkıp biz böyle uygun gördük demeniz gerekirdi. Arada bize de bir şeyler diyorlar biz de tamam para verin yapalım diyince susuyorlar o yüzden her şeyi biz kendimiz yapıyoruz kimse de karışmıyor

Gıda masrafını ablan karşılıyordu hani? Bilmemkim de yardım edebilir diyordun üç beş mesaj önce.
Arkadaşlar, detaylı yazmam gerekiyor sanırım. Benim evimin tüm masrafını değil, ne biliyim bana gelirken 3 5 meyve falan alıyor bu 😂

Orasi öylede. Ama bence esi acik kartlarla oynamiyor. Ailesinin parasi olmadigini düsünüyor, ama dügünde takilanlari da babasi cebe atmis. Köy evi yapmayi düsünüyormus felan. Simdi evini dagatmaktansa babasindan taki parasini istesin en azindan. Birde konu sahibini dogumdan sonra annesinde kalmasini istiyordu. Yani maddi planlama beceriksizligi bir kenara, sanki bir dolaplar dönüyor gibi geldi
Haklısınız bence de.
Ama insan kendine güvenerek yol almalı, evlilik ev sorumlulukları is ... Kocaman insanların ailelere yaslanmasını anlayamıyorum

Aile gerçekten şanstır. Ama eşinizin de sizin de çıkıp biz böyle uygun gördük demeniz gerekirdi. Arada bize de bir şeyler diyorlar biz de tamam para verin yapalım diyince susuyorlar o yüzden her şeyi biz kendimiz yapıyoruz kimse de karışmıyor
Eşim diyemedi, benim de lafım tek başına geçerli olmadı

Eşim diyemedi, benim de lafım tek başına geçerli olmadı

Eşin bunu diyemiyorsa koca olacak olgunluğa erişmemiş demektir. Buradan yola çıkıp ayırılabilirdin.
Artık olan olmuş. Ya reste rest ulan demeyi öğreneceksiniz. Kaynana evinde daha da iyi öğreneceksiniz. Başka çaresi yok.

Haklısınız bence de.
Ama insan kendine güvenerek yol almalı, evlilik ev sorumlulukları is ... Kocaman insanların ailelere yaslanmasını anlayamıyorum

Orasi öyle de ama daha ikisinin de yasi genc. Baski da varmis. Aileler bu derece karisiyorsa yardim etmek zorunda. Yoksa iki kisiye birakilsa Bencede kimseye yük olmadan yuva kurulmali. Ama bence bu es ailesinin evine gitme isi konu sahibi icin hic iyi olmayacak. Acik yazmak gerekiyorsa KV de calisiyor, o evde olmus olacak. Bütün evin yükü de onun üstüne kalabilir. Bilemedim vallaha. Ben evini dagitmazdim. Aileden borc alip bir kismini kapatip azar azar ödemek daha iyi gibi

Ben de sizi çok plansız buldum. Yani tv dediğiniz olsa ne olmasa ne? Onun yerine bir taksit öderdiniz. Evlenirken maddi durumumuz çok daha iyi olmasına rağmen neredeyse bir sene sonra aldık televizyonu biz. Eminim böyle acil olmayan başka harcamalarınız da olmuştur.

Şimdi yaptığınız planlar da hiç iç açıcı görünmüyor. Borcunuz olduğunu düşünmeden elinizden düğün takılarınızı alan ailenin sizden beklentisi olmayacağını sanmıyorum ben. Hele eşyaları yok fiyatına satarsanız bir daha ayrı eve hiç çıkamazsınız. Köy evi mümkünse daha iyi bir fikir gibi geldi. Kira ödemezsiniz. Kayınpederiniz ve kayınvalideniz de borç vs alsınlar iade etsinler düğün takılarınızı. Harcamaları onlar yapmadıysa takıyı alma hakları da yok.
ya çok ilginç herkes köy evi köy evi, demiş
köyde eşi ne iş yapacak?

Ağzım açık okudum konuyu.
Üstüne bir de çocuk.
Benim de kafam allak bullak
20.000 TL'ye borcun içinde alınmış televizyon, mutfak masrafları demişsiniz :)
Ne yaptınız eve 3 tane koç kestirip 50 litre yağ mı aldınız ?
Keşke öyle yapsaydım valla sevap işlerdim en azından

3 sene kullandım, geçen ay bıraktım, kondoma da gerek yok dedim hani adet görmedim çocuk olmaz diye düşündüm. 1 kerelik beraberlikte. Takmayınca korunmuyorsunuz evet

3 sene boyunca kullandığınız doğum kontrol hapı ; aktif cinsel hayatınız yokken, adet düzensizliği için kullandığınız hapın aynısı mıydı ?

Kayınbabanızın 3-4 ay sonra yerleşeceği köy evine siz yerleşseniz eşinizle? Hem kira ödemezseniz hem kendi düzeniniz olur. Eşinizin işine çok mu uzak?
Bence birlikte oturmayı kabul etseniz bile eşyaları satmanız çok mantıksız. Bi daha bu paraya alamazsınız, yine mi borca gireceksiniz? Eşyaları bir yere kaldırıp koyun. Böylece ömür boyu birlikte yaşamanızın da önüne geçersiniz (eminim ki ayrılırken şimdi eşya almak dünyanın parası diyecek çünkü eşiniz)
Valla çok zor durumunuz. Şimdiden iyi güzel konuşmuşsunuz ama siz zaten hamileliğiniz ilerledikçe bir işe elinizi süremeyeceksiniz, evinde hem bedavadan kalıp hem 5 kuruş getirmeyip hem hiçbir iş yapmayan biri illa ki göze batacaktır. Hele şimdi 4 yaşında minik bi yavru olan görümceniz de bebek gelince kıskanabilir, sizin sinirinize dokunabilir yaptıkları. Köy evi hiç bir şekilde opsiyon değil mi sizin için?
bu insanlar istanbulda yaşıyor

😂😂😂 Yahu sadece borcum var borcum. Borcu rahat ödemek için kayınvalidem böyle bir teklif sunuyor. Yoksa Allah'a şükür kiramı da ödüyorum, dolabı da dolduruyorum bir sıkıntım yok
Sonra hepsini toparlayıp haciz memurları alıyor ama . Durumu kabullenme belirtiniz bile yok :KK70:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X