Borcumuz yüzünden eşimin ailesi ile yaşama kararı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok üzücü bir durum. Senin için çok zor karar vermek. Ama eşyalarını sattığın zaman alırken daha fazla fiyatlara alacaksın. Yeniden bir ev kurmaya çalışacaksın. Allah yardımcın olsun. Ama mevcut düzenini bozma derim.

Tecrübesizim diye kimse çocuğunu emanet etmiyor. Çocuğum doğunca tecrübeli olacağım sanırım 🥲
Yaşadığınız şehire göre değişir ama garsonluk işi bulabilir misiniz? Bahşişi bol bir yer olursa özellikle rahat edersiniz baya.

Minimum 10k masrafı vardır o düğünün. Diyelim ki 20k cebine kaldı. Zaten onun evinde kalacağınız 4 yılda size ondan kat kat fazlasını yapmak zorunda kalacak. Eğer evine tasinacaksaniz yüzüne karşı bu şekilde konuşmayın adamın.
İhtiyacınız olduğu zaman ben size veririm diyerek alması peki? İstediğimiz zaman da parayı para kalmadı eve kattım dedi. O zaman işte yüzüne konuştum yapacak bişey yok.

İpler çok pahalı evet. Hemen de satamam. En kötü burda CMT pazarı var oraya zabıtalar gelmeden ufak bi tezgah açarım yol üzeri. Belki o şekilde satabilirim.

Fiyat konusunu hiç düşünmedim.
Yanlış bilmiyorsam annem 300e satıyor ipi kadın alıyor. Ama modeline göre daha ucuz veya daha pahalı da olabiliyor. Ona göre fiyat belirleyin. Pazar konusunu bilmiyorum ama denenebilir hakkınızda hayırlısı olsun.

Bence de ama rahatlık sanırım eşinin ailesine guvenmis ondan. Benim eşimin babası yoktu annesi çalışmıyordu. Guvenecegimiz akraba yoktu. Kendi ailemde istekli değildi o yüzden onlardan da destek alamazdim. Evlenmeden önce ücretli öğretmen maaşıyla kendi öğrenim kredisi ödeyip kalanı biriktirdim. Ama nasıl.biriktirmek.mesela dışardan su bile almazdım. Bir iki pantolonla uzun zaman geçirdim. Aylık akbil dolduruyordum. Bazen otobüs gelmezdi. Soğukta 1.5 saat beklediğim olurdu ama yine de minibüse binmezdim ek para çıkmasın diye. Çeyizimi kendi biriktirdigim parayla almıştım. Ücretli öğretmen maaşı asgari ücretten bile az. 2. Öğretim olarak da 2. Üniversitemi okuyordum. Bir de öyle masrafim da vardı.

Yargılamak olarak adlandırıyor konu sahibi ama kesinlikle tutarsız bir harcama mevcut. Can acitsa da bunla yuzlesip kendini eleştirip kalan için akılcı çözümler ve fedakarlıklar yapmak gerekiyor.
Benim güvenecek bir eş ailem bile yoktu, ayrılar zaten ikisi de kendi havasında. Borçları ödeyemesek sokakta kalırdık. Evlendikten sonra ağır mobinge uğramama rağmen iş bulamam diye istifa bile edemedim kaç sene. Konu sahibi sadece kendisi böyle sanıyor ama değil. Sadece planlı olduğumuz için sonumuz farklı.

Anneniz kendi şehrinizde mi çalışıyor mu? Konunun başında vardı sanki ama hatırlayamadım. Eğer çalışmıyorsa ve siz doğum yaptıktan sonra bebeğe bakabilecekse. Siz de 8. Aya kadar filan bir şekilde calisabilirseniz 4 ay tek maaşla idare edilebilir. Devamında anneniz bakar siz çalışırsınız. Böylece evi dagitmaniza gerek kalmaz.

Çocuk şansa bala olmamış ; hiçbir önlem almadan korunmasız ilişki yaşadığınız için olmuş.
Yumurtlama döneminde değilim imkanı yok diye düşünüp, işimi sağlama almadığım için olmuş.

Benim güvenecek bir eş ailem bile yoktu, ayrılar zaten ikisi de kendi havasında. Borçları ödeyemesek sokakta kalırdık. Evlendikten sonra ağır mobinge uğramama rağmen iş bulamam diye istifa bile edemedim kaç sene. Konu sahibi sadece kendisi böyle sanıyor ama değil. Sadece planlı olduğumuz için sonumuz farklı.
Aynen ben de. Ne mobbinglere uğradım ama işsiz kalmaktan o kadar korkuyordum ki asla sesimi çıkarmadım...benim eşimin de böyle bahaneleri var. Yok pazartesi ilk gün yok salı sallanır. Çarşamba çarşafa dolanır. Sağlık sorunu veya bir aile trajedisi yoksa ben bahaneleri çok kabul etmiyorum. Ki yapan da öyle güzel yapıyor ki. Arkadaşımın eşi de kendisi de düşük maaşlar alıyordu. 2. Evlerini aldılar. Ama çocuk boş durmuyordu asla. Çiğ köfte yapıp satıyordu boş zamanlarinda. Asla utanmıyordu. Sonra bir aritma cihazını ek olarak tanitiyordu. Bana da kaç kez tanıttı vs..2. iş olarak yapıyordu.

Şimdi adamın evinde oturacaksınız borcunu Ödemiş olur fazlasıyla daha ne yapsın adam
Kendi aynı durumu yaşamış, eşi ne zorluklar çekmiş. Şuan sadece evliler, aralarında bir saygı, sevgi hiç bişey yok.

Kayınvalidem bile diyor ki ben eşimin 3 abisiyle aynı evde yaşamak zorunda kaldım. O ev zaten benim eşimin bekarken kattığı paralar ile alındı. Düğün öncesi eşim parasını istediği zaman ailesi gene el koydu vermedi.

Allah aşkına valla şaşırıyorum.

Kendi aynı durumu yaşamış, eşi ne zorluklar çekmiş. Şuan sadece evliler, aralarında bir saygı, sevgi hiç bişey yok.

Kayınvalidem bile diyor ki ben eşimin 3 abisiyle aynı evde yaşamak zorunda kaldım. O ev zaten benim eşimin bekarken kattığı paralar ile alındı. Düğün öncesi eşim parasını istediği zaman ailesi gene el koydu vermedi.

Allah aşkına valla şaşırıyorum.
Tamam işte diyorum ya size sahip çıkacaklar şimdi de öderler borcu işte neden kp ye taktınız kafayı 😂

İpler çok pahalı evet. Hemen de satamam. En kötü burda CMT pazarı var oraya zabıtalar gelmeden ufak bi tezgah açarım yol üzeri. Belki o şekilde satabilirim.

Fiyat konusunu hiç düşünmedim.

Öncelikle gerçekçi olun. Pazar yerlerine kaçak tezgah açamazsınız.

Üniversite okuduğunuzu ve üniversitede tek yaşadığınızı söylemişsiniz. Ne üzerine eğitim aldınız ?

Artık hemen hemen herkesin ailesi yardım etmiyor. Biz de kendimiz ödedik eşyamızı, evimizi..

Hata çok fazla ama o evi bırakıp gitmeyin zaten kiradasınız icra ile aynı eşyanın ikincisi varsa onu alırlar yoksa demirbaş olan eşyayı alamıyorlar. Üstünüze de bir nane yok.. En fazla maaş haczi gelir oradan. İşe girip ödeyin onu da yavaş yavaş..

Ben de sizi çok plansız buldum. Yani tv dediğiniz olsa ne olmasa ne? Onun yerine bir taksit öderdiniz. Evlenirken maddi durumumuz çok daha iyi olmasına rağmen neredeyse bir sene sonra aldık televizyonu biz. Eminim böyle acil olmayan başka harcamalarınız da olmuştur.

Şimdi yaptığınız planlar da hiç iç açıcı görünmüyor. Borcunuz olduğunu düşünmeden elinizden düğün takılarınızı alan ailenin sizden beklentisi olmayacağını sanmıyorum ben. Hele eşyaları yok fiyatına satarsanız bir daha ayrı eve hiç çıkamazsınız. Köy evi mümkünse daha iyi bir fikir gibi geldi. Kira ödemezsiniz. Kayınpederiniz ve kayınvalideniz de borç vs alsınlar iade etsinler düğün takılarınızı. Harcamaları onlar yapmadıysa takıyı alma hakları da yok.

Sadece eşi suçlu değil ki :KK43: çok zor bir durum, keşke baştan dusunselermis

Orasi öylede. Ama bence esi acik kartlarla oynamiyor. Ailesinin parasi olmadigini düsünüyor, ama dügünde takilanlari da babasi cebe atmis. Köy evi yapmayi düsünüyormus felan. Simdi evini dagatmaktansa babasindan taki parasini istesin en azindan. Birde konu sahibini dogumdan sonra annesinde kalmasini istiyordu. Yani maddi planlama beceriksizligi bir kenara, sanki bir dolaplar dönüyor gibi geldi

Ailen yüzünden apar topar evlenmen kötü olmuş.Sanıyorum ailen kız çocuğuna evlilik için baskı yapanlardan.Ama evlenmeseydin, bekleseydiniz biraz daha ne kaybedecektin?
En az onlarda sorumlu şuan başınıza gelenlerden...

Ruh sağlığın için mantıklısı eşinle evinde kalman.Daha kv evine gitmeden düşüncelere dalmışsın.Ama şu gerçek hamileyken iş bulman çok zor…Yani üzüldüm ve kısa sürede bir çözüme kavuşursunuz umarım.

Teşekkür ederim. Bebeği aldırmayı düşündün mü diye soranlar bile var. Düşünmez miyim tabi ki düşündüm. Ama cesaretim yok canına kıymaya. En azından ablamın durumu iyi, görümcemin durumu iyi. İkinci el kıyafetler alırım. Bi şekil bakabilirim çocuğuma. Yani teyzesi ve halası var. Onlarda şimdiden birşeyler alıp gelmeye başladılar. Mutfağa yardım ediyolar sağlıklı beslenmem için. Ufak tefek yardımlar da toplarım. O doğana kadar yünden hırkalar şapkalar yaparım belki bi anda herşey değişir. Ticaret anası olurum. İnsanlar evlatları için neler yapıyor. Ben neden yapmayayım

Başkalarına güvenerek yola çıkmanız yanlış. Siz ne yapabilirsiniz , sizin elinizde ne var ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X