Sevgilim bir de tek erkek iki de kızkardeşi var . Aslında ben sadece şimdiki borçlar nasıl biter diye düşünüyorum ama herkesin dediği şey gelecekte de yeni borçlar türeyecegiSevgilin ailenin enayisi seçilmiş. Bırak suçlu ol ya napacaksın. Herkeslerin hakkı olacak kocanda ilerde, bi senin hakkın olmayacak. İlerde kucağında çocukla suçlu olacağına şimdi suçlu ol, kurtul. Biz kendi yaptığımız borçları öderken sıkılıyoruz, kavga ediyoruz; sen elin yiyip içtiğini öderken napacaksın?
340 bin liralık borcu varken nasıl yapacak 60 binlik altını?Ben 300gr istiyorum demedim yanlış anlamissiniz biz kendi gelinimize o kadar yaptık dedim kendim o kadar istemem sevgilime gücünüz neye yeterse dedim o da yapabileceğim 60binlik dedi. Ayrıca isterse 500bine yapsın isterse 5bine ben bu altınları düğünden sonra kendisine veririm isterse satar ev alir isterse borcunu öder ne yaparsa artık .
İşte bana bekleyebilir misin diyor bekle diyor bazen ayrılırsan da saygı duyarım diyor o da bitik biçimde yaniBu kadar borcum olsa, kimseye bekle demem.
Bekle diyenden de soğurum, sevgi anlayışıma ters.
Elbette benim ailem dee elinizden ne gelirse diyecek ama son sorun altın ona dedim borcunu bitir altın da kendine yapacaksın elinden ne gelirse tamam kendisi 60bin dedi işte .
Zaten konu şu ki borcumu bitirip birikim yapmami bekle diyor hiç altın istemesen bile borç ödeme + düğün ana masraflar için dört beş yıl beklemek lazım diyor ben de ne yapayım diyorum tek sorun altın değil ki velev ki hiç istemem beyaz eşya , mobilya , ev(kira olsa da bir yıllık kirayı vermek gerekiyor ya ), farklı şehirde olduğu için Nisan , düğün için gidiş geliş masrafı desen bile 100bini aşıyor340 bin liralık borcu varken nasıl yapacak 60 binlik altını?
İşsiz polisliğe başvurdu on sağlığa gidecek bu haftaSuan ne is yapiyor?
O daha kardeşleri okutacak everecek canım, babası bunları kuş kadar emekli maaşı ile yapacak değil ya. Sana sıra gelecek diye bekle Allah bekle. Şimdi sen bırak ki bu şekilde kimsenin onunla evlenmeyeceği kafasına dank etsin, bırakırsan ikinize de iyilik etmiş olacaksın, bırakmazsan kendine edebileceğin daha büyük kötülük olmaz bu dünyada.Sevgilim bir de tek erkek iki de kızkardeşi var . Aslında ben sadece şimdiki borçlar nasıl biter diye düşünüyorum ama herkesin dediği şey gelecekte de yeni borçlar türeyecegi
İşsiz polisliğe başvurdu on sağlığa gidecek bu hataSuan ne is yapiyor?
Cevaplamasi zor bir soru..Mantikli düşününce, 350 buyuk bir borc bir polis icin..350 ye 150 de düğün harcamasi ekle 500..en az 7 8 yil demek..Bu surede sevgiliniz gittigi yerde baskasina asikta olabilir..Bunlari düşününce ayrilir insan..Ancak hayatta bir de kimine gore kadar kimine gore karma denen sey de var!! Bu iliskiyi bitirirsin maddiyat icin, gider borcsuz parali biri ile evlenirsin ama ummadigin kötü sürprizler cikarabilir hayat karsina!! Sen 10 yil sonra mutsuz, yanliz olurken, belki de polis bey mutlu, parali, guzel bir yuva kurmus da olabilir!! Yani karmaya inanirim ben!! Cunku merhametli bir adam diyorsun.Merhametli insanlara kötülük yapmaktan korkmak gerek!! Doner dolasir seni bulur çünkü..Hanımlar merhaba. Öncelikle lütfen bana yardımcı olun bir akıl verin . 24 yaşındayım sevgilim 29 yaşında . Bir yıldır beraberiz. Kendisi çok iyi kalpli , merhametli biri. tanıştığımiz zaman subaylik eğitiminde iken elenmiş ve mahkemesi sürüyordu buna rağmen ilişkiye başladık mahkemenin sonuçlanmasini bekledik fakat maalesef olumsuz sonuçlandı . Şu an istinafa dilekçe verildi ama nedense döneceğine dair umudum yok . Polisliğe başvurdu ordan umutlu. Asıl konuya geliyorum sevgilim şu an işsiz ve neredeyse 324.000 TL borcu var . Bu borçların bir kısmı devlete vermesi gereken tazminat , babasının borçları , kredi kartlari . Ayrıca babasını emekli etmek istiyor ve gecekondu tarzı bir yerde oturuyorlar oranın da tapusu için bir miktar para lazım bunların hepsi 324.000e dahil . Benim onu beklememi istiyor fakat bu borçlarin ödenmesi polis olursa bile 5-6 yıl sürer. Ayrıca düğün parası da biriktirmesi gerekir ki biz Urfalı olduğumuz için altın falan çok isteriz ben altından geçtim ama en basit şeyleri alsanız bile evlilik 150-200bine denk geliyor. Kafam çok karışık. Ailemin sevgilimden haberi yok ve annem şimdiden evlilik için ara ara baskı yapıyor. Ne yapmami önerirsiniz ?
#evlilik #borç #sevgili #ayrılık
Kızlar büyükler zaten biri Mart'ta evleniyor diğeri de okulu falan bitirmiş zaten . Ya ilişki başında benim borçlardan haberim yokken kızların düğününü yaparım falan diyordu ben bazen anlam veremiyorum neyine güvenip yani . Olsa vallahi billahi yapsın yani ama yok işteO daha kardeşleri okutacak everecek canım, babası bunları kuş kadar emekli maaşı ile yapacak değil ya. Sana sıra gelecek diye bekle Allah bekle. Şimdi sen bırak ki bu şekilde kimsenin onunla evlenmeyeceği kafasına dank etsin, bırakırsan ikinize de iyilik etmiş olacaksın, bırakmazsan kendine edebileceğin daha büyük kötülük olmaz bu dünyada.
İşte bana bekleyebilir misin diyor bekle diyor bazen ayrılırsan da saygı duyarım diyor o da bitik biçimde yani
o halde ne yapacağın belli.Zaten konu şu ki borcumu bitirip birikim yapmami bekle diyor hiç altın istemesen bile borç ödeme + düğün ana masraflar için dört beş yıl beklemek lazım diyor ben de ne yapayım diyorum tek sorun altın değil ki velev ki hiç istemem beyaz eşya , mobilya , ev(kira olsa da bir yıllık kirayı vermek gerekiyor ya ), farklı şehirde olduğu için Nisan , düğün için gidiş geliş masrafı desen bile 100bini aşıyor
Kızlar büyükler zaten biri Mart'ta evleniyor diğeri de okulu falan bitirmiş zaten . Ya ilişki başında benim borçlardan haberim yokken kızların düğününü yaparım falan diyordu ben bazen anlam veremiyorum neyine güvenip yani . Olsa vallahi billahi yapsın yani ama yok işte
Şu an ayrılmak kötülük demek ama beklesem o da benden ayrılırsa diye de bir gerçek var 7-8 sene sonra otuzu geçmiş bir şekilde belki de bir çok nasibimi tepmis olarak kalacagim öyle düşünürsek. Ailemin baskısı cabası. Ben en çok ailenin borcuna harcına darlaniyorum kendisinin o kadar değil zaten . Ayrıca henüz polis değil daha sınava girecek ama kendime güveniyorum diyorCevaplamasi zor bir soru..Mantikli düşününce, 350 buyuk bir borc bir polis icin..350 ye 150 de düğün harcamasi ekle 500..en az 7 8 yil demek..Bu surede sevgiliniz gittigi yerde baskasina asikta olabilir..Bunlari düşününce ayrilir insan..Ancak hayatta bir de kimine gore kadar kimine gore karma denen sey de var!! Bu iliskiyi bitirirsin maddiyat icin, gider borcsuz parali biri ile evlenirsin ama ummadigin kötü sürprizler cikarabilir hayat karsina!! Sen 10 yil sonra mutsuz, yanliz olurken, belki de polis bey mutlu, parali, guzel bir yuva kurmus da olabilir!! Yani karmaya inanirim ben!! Cunku merhametli bir adam diyorsun.Merhametli insanlara kötülük yapmaktan korkmak gerek!! Doner dolasir seni bulur çünkü..
:) Hiç güleceğim yoktu ya inan bak kalbinde kötülük yok ama çok saf düşünüyor merhametli . Halbuki demiyor ki ailem benim için ne yaptı da ben böyle yapıyorum her şey doğurup dünyaya getirmek değil kiAcaba subaylıktan matematik bilmediği için atılmış olabilir mi?
Dedigim gibi zor bir durum..Ayril ya da ayrilma demek bana düşmez..Hayatiniz icin onemli bir secim yapmak zorundasiniz..Kolay gelsin..Şu an ayrılmak kötülük demek ama beklesem o da benden ayrılırsa diye de bir gerçek var 7-8 sene sonra otuzu geçmiş bir şekilde belki de bir çok nasibimi tepmis olarak kalacagim öyle düşünürsek. Ailemin baskısı cabası. Ben en çok ailenin borcuna harcına darlaniyorum kendisinin o kadar değil zaten . Ayrıca henüz polis değil daha sınava girecek ama kendime güveniyorum diyor
Subaylıktan atılmış birinin polislik şansı ne kadar yüksek olabilir? Sicile işlenmiş olabilir mi bu durum? Hep vaat hep vaat, gerçekler borç harç. Bunca borç içinde bir de altın alırım demiş. Beklentilerinizin farkında fazlasıyla evet diyip geçiştiriliyor ve Oyalanıyorsunuz.Şu an ayrılmak kötülük demek ama beklesem o da benden ayrılırsa diye de bir gerçek var 7-8 sene sonra otuzu geçmiş bir şekilde belki de bir çok nasibimi tepmis olarak kalacagim öyle düşünürsek. Ailemin baskısı cabası. Ben en çok ailenin borcuna harcına darlaniyorum kendisinin o kadar değil zaten . Ayrıca henüz polis değil daha sınava girecek ama kendime güveniyorum diyor