Borçlu bir erkeği beklemek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

"Altın olmadan kız vermiyorlar" demek "kızları altın karşılığı satıyorlar" anlamına geliyor. Bunun farkındasınızdır umarım.
Okumuş kesim bile hala bunu savunuyorsa ve devam ettiriyorsa bin yıl geçse de değişmez bu düzen.
Kimse de karşılığında cebinden para, altın çıkan birine dengi gibi davranmaz. Yatırım yaptığı bir eşya olarak görür ister istemez.
Çevrenizin, akrabalarınızın evliliklerini gözden geçirirseniz ve kadınların konumuna bakarsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız eminim.

Ha bana sorarsanız bu iş olmaz. Sadece 80 bin liralık kendi borcu olsa tamam. Yaşınız da genç, beklenebilecek ya da iyi ve sabit bir gelir varsa evliyken ödenebilecek bir borç. Ama adam olmayan parasıyla ailesini kalkındırma peşinde.
Evlendikten sonra da arkası kesilmez bunun.

Milli savunmaya olan borç sadece 80 bin lira . Neyin tazminati bilmiyorum ama sanırım alınan maaşın tazminatı . Bu borcun geri kalanında 70bin bir araç kredisi çekmiş 20 bin civarı da kredi kartları sanırım . Ama geri kalan babanin emeklisi , tapusu , babanın faiz binen kredisi

Polislikte de sanirim 30 yas siniri var. Ona basvuru icin de son gune kadar beklemis.
Bu adam ya bir baltaya sap olmaz ya da olur ailesine yedirir.
Konu sahibi kaç kaç kaç

Hayır hep mahkeme açıklanır diye beklemiş en sinir olduğum şeylerden biri de budur iki yıldır yatıyor olması

senin vicdan yapacağın bir durum yok için rahat olsun. Adam 2 yılda en kötü bir işte çalışsa tecrübe edinir terfi alırdı şimdiye. Subaylık sonuçlansa da bırakır subaylığa dönerdi. Bu yaşta bu kadar yükün altına girip ytmaya devam etmesi kabul edilebilir değil.
Ben bu adamın aile kurabilmek için bir çabasını görmüyorum.
mahkemeyi kaybetti diye terkediyorsun değil bu konu. Keşke kaybetmeseydi ama yine bi şey olmazdı bu adamdan.
gençliğine yazık etme.

subaylığa seçilince daha eğitimini tamamlamadan araba almış bir de kendine öyle mi :)

Aslında altın karşılığı satmak değil çünkü o altın benim annemin babamın cebine girecek değil daha çok çocuğunu güvenceye almak gibi o altın zaten size ve eşinize ait oluyor zaten çoğu insan o altını süs niyetine takmıyor evlendikten sonra ya satip ev alıyor ya araba alıyor ya da farklı bir birikim yapıyor üstte de dedim sevgilim ister 500 bine isterse 5bine yapsın bu onun kendi parası ve ben ona vereceğim zaten. Zaten tek problem altın olsa halledilmeyecek bir şey değil ki ailem mutluluğumu her şeyden önce görüyor borçlar hallolsa altın eksik kalsin

iki yıl çalışsa asgari ücretle yine borcunu biraz eksiltirdi

Asla beklemezdım. Hem borcları kapatmıs dahi olsa aılesıne odeme yapmaya devam edecek gıbı duruyor

Esit iki bireyden biri digerinin guvencesine luzum duymaz.
Altin almasi ve sizin kendinizi bununla guvende hissetmeniz sizi alt onu üst konuma yerlestiriyor basbaya.

Gecen baska konuya da yazmistim. Bi arkadasim hastalandiginda kayinvalidesi daha kredin bitmesi ariza cikartma demisti. Altin icin kredi cekmis. Basbaya satin aldigi mal olarak goruyor arkadasimi

Polisliği kazanamazsa ne olacak peki? Bence bu iş olmaz. Eğer adamın sadece şahsi borçları olsaydı tamam ödenir bir şekilde derdim de, babasının emekliliğini, borcunu, kredisini ödemeyi düşünen adam evliliğe uygun değil demektir. Kendi yolunu seçmiş o. Hem pastan dursun hem karnım doysun olmuyor çünkü. Ya yuva kurup hayatını yaşamayı seçecek ya ailesine vasilik yapmayı. Bunun ortası olamaz. O borçlar da asla bitmez.
bu arada bu borçlara faiz falan işlemiyor mu? Hep 324 bin üzerinden hesap yapılmış ama.

Haklısınız aslında mantıklı düşününce

Şu an bu faiz işlemiş durumu aslında bankalara olan borçların hepsi faizli şu an

Biraz bekleyin, yaşınız genç. Çalışıyor musunuz ? Benim eşimin de sevgililikte yaklaşık 400.000 borcu vardı, dolandırılmıştı. Çünkü bilmeden kendi birikimiyle bir iş yapmış, batık bir şirkete battığını bilmeden yatırım yapmış daha sonra şirket vurgun yapıp herkesi mağdur etti, bu şirketle ilgili davalara giriyordum ben ama işte ne yazık ki o dönem tanışmadığımız için onu uyaramadım. Hâlâ içi yanıyor o paraya ama ödeniyor. Ben de çeşitli sebeplerden hemen evlenmedim ancak nişanlanmıştık, sebeplerden biri de bu kadar borcun olmasıydı. Ama şimdi düşünüyorum da gerek de yokmuş. Çok şükür az miktar borcumuz kaldı sabit ödemeler, eşimin maaşından gidiyor ben çalışıyorum bu borç öyle ya da böyle maaştan ödeniyor, ay ay bir miktar kesiliyor şuan 50 bin kaldı. Ben destek oldum oluyorum, kendi hesabımda artıdayım hatta yatırımlar yapıyorum, şimdilik altın ve para biriktirmeye çalışıyorum yakında arsa alacağım.
Eşler birbirine destek olmaya gönüllü olduktan sonra hallediliyor. Ama tabi sizin de çalışıyor olmanız gerekir ben çalışmasan şuan zor durumda olabilirdik.

Şu an bu faiz işlemiş durumu aslında bankalara olan borçların hepsi faizli şu an
O faiz bir kere işlemiyor ki, ödenmedikçe faiz binmeye devam eder. Şu anda da bir işi geliri olmadığına göre ödenmiyor.
Bir de bu kadar borca ve hayalperestliğe rağmen 2 sene evde yatıp dava sonucu beklemesi korkunç. Ev ahalisine kızıyor ama kendisi de onlardan farksız.

Sevgilim şu an çalışmıyor polisliğe başvurdu onun da olacağı kesin değil . Ben de çalışmıyorum çünkü atama bekliyorum pandemiden dolayı da atama takvimi gecikti ama bu sene içinde atanacağim. Aslında nişan gibi bir adım atsak beklemek daha kolay olabilirdi ama o sevgili olarak onu beş altı sene beklememi istiyor . Bu benim ailem açısından mümkün değil ki . Şu an ise ne nişan ne düğün için ayıracak bir kuruş bile birikimi vs yok . Bu arada sizi tebrik ederim Allah kazancinizi arttırsın

Zaten kendisinin de hatası çok sadece aileye yüklenmek haksızlık olur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…