Borçlu bir erkeği beklemek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben sevgilimle şahsi zorlukları göğüslerim ama yok babası yok bacısı uğraşamam yani. Sağlık sorunu olur eyvallah ne bileyim işi batar iflas eder ona da tamam ama herkes yatsın biz bakalım istemiyorum bunu ama böyle cümleler de açık açık kurulmuyor

of ruhum daraldı
kesinlikle ayrıl
o da evlenmeyi bir 5 sene düşünmesin kendi düzenini oturtsun kendi başına rahat rahat.
inanın ikiniz için de daha iyi
Değil mi okurken bile daralıyor insan . İlişkinin başında bana bunlardan bahsetmedi bir yıl dolacak nerdeyse şimdi detaylıca öğreniyorum

Bir insan için en zor şeyin alıştığı standartların altına düşmek olduğunu söylerler Allah kimseye yaşatmasın. İnsan elbette her şeye alışıyor ama siz rahatlık içinde büyümüşsünüz yeni evli olacaksınız özeneceksiniz gezmek isteyeceksiniz eşinizle veya evinize istediğiniz mobilyayı almak isteyeceksiniz ve belki alamayacaksınız. Belki eşiniz üzülmesin diye susacaksınız ama içinizde uhde kalacak ve ileride birikip daha şiddetli kavgalara yol açacak. Belki çocuğunuz olacak onun geleceği sizi endişelendirecek.

sevgiliniz okurken maaş alıyormuş yani o yaşta bir kimsenin ileriyi düşünerek hele de babası emekli olmamış, evlerinin tapusu yok kenara biraz atması gerekirdi. Bunu kimse söylemese bile kendi düşünebilmeliydi bence bu büyük bir sorun. Hadi olan olmuş ama ailesinin de sevgilinizden amiyane tabirle nemalanması onların karakterini gösteriyor. Belki ileride sevgiliniz sabit maaşlı bir işe kavuşacak ve yine ondan faydalanmak isteyecekler. Bu da sizin aranızda sorun yaratabilir.

açıkçası ben ayrılın deme hakkını kendimde görmüyorum. Birkaç mesajda da konuya vakıf olup bu kadar büyük konuşma vebalini de almak istemem. Siz de eğitimli bir hanımefendisiniz yazdıklarımızı kendi mantık süzgecinizden geçirip sevgilinizle kafanıza takılanları açık açık konuşup (örneğin ileride ailenin başka borçları olursa onları da üstlenir misin ya da polislik olmazsa hayat planın nedir nasıl geçiniriz gibi) karar verebilirsiniz.

temennim sizin ve sevgiliniz için en hayırlısı olsun

Bana bu sekilde istemek cok ayip gelir yine de. Hediyedir, ne gonullerinden koparsa yaparlar. Ben hic bisey istemedim istedikleri hediyeyi aldilar.

Ama altin bekleyeceksem de zengin, guzel meslegi olan, borcsuz bir adam secerim. Suan ne is yapiyor? 324un ustune 60 altin parasi koy, dugun mugun derken 500 mu olacak?
Mis gibi meslegi olanlar bu borcu yuklenemiyor bu cagda.

Deli gibi seviyorsundur belki canim ama bu iş çok zor.
Yaşın daha küçük hayata 1 0 yenik başlayacaksınız.
Babasının borçlarını neden ödüyor babasi çalışmıyor mu.

Bu cümleleri kurmayı ne kadar ertelersen o kadar acı çekersin. Karşına alıp konuşacaksın. Bizim önümüzdeki seçenekler bunlar diyeceksin. O noktadan sonra da kararı o versin artık. Acımasız olduğumu düşünebilirsin ama aşktan ölen yok.

Sayfalarca analiz yapılabilir elbet ama hayatin normal akışıni düşündüğümüzde bu yükün altina girmen ya da onu beklemen mantiga aykırı.

Ailesi de beklenti icinde olan insanlar. Ben bir isik göremedim bu iliskide.

Ayrica baska bir üyenin sordugu gibi senin bu kadar borcun olsa o seninle devam eder miydi? Iyi ölçmek bicmek gerekir.

Yeni başlayan polis maaşı daha fazla canım
daha başvurmuş, henüz işe alınmamış. bu dönemden kaynaklı personel alımı genel anlamda yavaşlamış hatta durmuş halde, elzem bir işçi değilse tabi.
bu sebeple ayrıl denmesi karşı taraf içinde haksızlık. ancak görünen köy uzun vade de evlilik olmayacak diyor. Aileniz bunu bilerek sizi ona vermek istemeyebilir. Evlenseniz bile herseye minimumda tutak zorundasınız. Bir kere altın vs. unutun ailesi gece konduda otururken böyle bir beklentiye girmeyin, onlara da yazık. Düğün yerine sadece nikah. Pahalı olmayan eşyalar ve kirası az küçük bir ev.. seviyorum gözüm görmez derseniz o da.

Zaman ayırıp böyle uzunca yazdığınız için çok teşekkür ederim sağ olun dediğiniz gibi açık açık konuşmak en iyisi

Seviyorsan sevdiğinin peşinden git evet bizim Urfa'da altın çok istiyorlar ama o kadarda anlayışlı aileler var bunu ailene dile getirsen anlayışla karşılanmaz başta hem bu çocuğun 6 yıl sonra seni birakmayacagi ne malum bekle diyorda ki bizim Urfa da bir kız yaşını az bı geçirdi mi ooo başlasın dedikodular bı sorun mu var niye evlenmeyor sevgilisi mi var v.s.. yine de karar senin hemşerim

Bunu bilmiyorum tabi sorsan evet senin borcun olsa da devam ederim der ama içini Allah bilir . Aile normalde insana destek olur bunun ailesi bambaşka

Maddiyatçı değilim ama ülkenin durumunu düşünürsek ilerisi için çok zor. Düğün dernek, çoluk çocuk derken çok kötü olacak. Bir kaç yıl sonra burda konularınızı görürüz. Aile faktörünü de unutmamak lazım sürekli bir beklenti içinde olacak siz de sürekli kredi çek, öde gibi bir döngüye girersiniz.

Ah bilsen şimdiden neler diyorlar onlara kulak aşacak değilim ama daha dünkü çocuk olan kuzenim 21 yaşında sözlenecek sevgilimle.olan durumları da biliyor buna rağmen bana bir afralar bir tafralar . Annemin yanında da yapıyor ve annem de tabi ki etkileniyor bundan

canım sen biraz da hayal aleminde yaşıyorsun gibi geldi bana
yaşın da yani çok genç değil ama
120 bin altın kim kime veriyor yahu
hem bir şekilde borcu öderiz diyorsun hem 300gram altın istemek nedir?
Hayata bakışınla yanındaki insan birbirini tutmuyor zaten.
Çevremde kimsenin böyle bir talebi bile olmadı, kimsenin böyle bir borcu bile yokken.
evli arabalı insanlar bu altını takamıyor hayat maalesef o kadar kolay değil.
bir şekilde olur gibi sanıyorsun ama inan bir şekilde olmuyor.
bir işe girip çalışıp, evi 5 ay döndürme şansın olsa ne kastettiğimi anlardın.

Sevgilin ailenin enayisi seçilmiş. Bırak suçlu ol ya napacaksın. Herkeslerin hakkı olacak kocanda ilerde, bi senin hakkın olmayacak. İlerde kucağında çocukla suçlu olacağına şimdi suçlu ol, kurtul. Biz kendi yaptığımız borçları öderken sıkılıyoruz, kavga ediyoruz; sen elin yiyip içtiğini öderken napacaksın?

Elbette benim ailem dee elinizden ne gelirse diyecek ama son sorun altın ona dedim borcunu bitir altın da kendine yapacaksın elinden ne gelirse tamam kendisi 60bin dedi işte .

Ben 300gr istiyorum demedim yanlış anlamissiniz biz kendi gelinimize o kadar yaptık dedim kendim o kadar istemem sevgilime gücünüz neye yeterse dedim o da yapabileceğim 60binlik dedi. Ayrıca isterse 500bine yapsın isterse 5bine ben bu altınları düğünden sonra kendisine veririm isterse satar ev alir isterse borcunu öder ne yaparsa artık .

Bilirim canım ünv okudum bitmedi mi ne zaman bitecek evlenmeyi düşünmüyormusun bir sürü laf (((bende 9 yıllık sevgilimi bekliyordum sonu hüsran o başkasına yar oldu ben başkasına ))) ta ki evlenen kadar laf evet takmamak en güzeli ama bir süreden sonra Tabii ki bıkılıyor dediğin gibide ailelerde etkilenerekten baskılar çoğalıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…