Asıl meselenin borç değil de kendi davranışları olduğunu bir anlayabilse keşke
Adım adım gidersek:
1) Subaylıkta yüksek maaş almış, oturmuş hepsini ailesine vermiş
2) Elenmiş, kaçamayacağı yüksek tazminat masrafı var.
3) Aile tüm subay maaşını almasına rağmen bir emekli primini ödememiş, tapularını almamış.
4) Sevgilinin öncelikleri babayı emekli etmek ve aile evinin tapusu.
Bu kadar sömürülmesine rağmen ders çıkarmamış, öncelikleri çok belli. Kız tarafının düğün masrafı göreneklerimizde daha az olmasına rağmen kardeşi kaçıyor oturup yine kendisi hepsini üstleniyor.
Size bekleyin demesinin arkasında kurmayı planladığı ailenin öncelikli olmaması yatıyor. Şu soruyu sormak istiyorum, yarın piyangodan 300 bin para çıksa, oturup babasına araba, kardeşlerine ekstra düğün takısı masrafı çıkarmayacağına emin misiniz?
Şu ana kadarki gerçek borcu aslında 80 bin tl, ikiniz kredi çekseniz o da polis olsa düğün masrafları zor da olsa çözülür, karşılıklı fedakarlıkla çözerdiniz.
Kendisinden fedakarlık yapmasının sıkıntılı olmadığını düşünüyor, halbuki feda ettiği ilerideki çocuklarının rızkı, sizin ev huzurunuz. Yoksa sadece subay maaşına sahip çıksaydı bile şimdiye tapu dahil hiçbir masraf olmazdı.
O dönemki kişiliği neyse aynen devam ediyor gibi görünüyor, benzer hataları tekrar yapması mümkün.