Borçlu bir erkeği beklemek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşsiz polisliğe başvurdu on sağlığa gidecek bu hafta

Kaç kurtul.
29 yasinda, polislik olmazsa ki bence olmayacak, elinde hic bir sey yok. Sirtinda tonla borc. Hala kizlarin dugunu yaparim falan demeler.
Kizim sen aklini peynir ekmekle mi yedin?

29 yasindayim 10 senedir calisiyorum evim arabam birikimim yatirimim her seyim var.
Cok da efsane bi egitim hayatim yoktu gerektiginde girdim dumduz garsonluk yaptim. Annemin emekliligini de sagladim.

Kızlar büyükler zaten biri Mart'ta evleniyor diğeri de okulu falan bitirmiş zaten . Ya ilişki başında benim borçlardan haberim yokken kızların düğününü yaparım falan diyordu ben bazen anlam veremiyorum neyine güvenip yani . Olsa vallahi billahi yapsın yani ama yok işte
Niye yapsın yahu? Kendini kurtaramamış ne düğünü yapıyor kızlara Allasen. Kızlar bizim meselemiz değil desin çekilsin kenara, bu süpermen kızların düğününü düşünsün. Devam edersen çok işin var bu anakuzusu ile. Aynı senin gibi bir üye var burda, devamlı konu açıyor. En büyük pişmanlığı aynen böyle bir adamla evlenmek.

Kızlar büyükler zaten biri Mart'ta evleniyor diğeri de okulu falan bitirmiş zaten . Ya ilişki başında benim borçlardan haberim yokken kızların düğününü yaparım falan diyordu ben bazen anlam veremiyorum neyine güvenip yani . Olsa vallahi billahi yapsın yani ama yok işte
Daha issizken bu kadar olan yapan adam, işi bulunca o parayı yar etmez size. Birde bakalım polislik olacak mı?

Sen vazgeç bu sevdadan.Biz eşimle çok severek evlendik.Evliliğimin ilk yillari borç odemekle geçti.Çok yiprandik ikimizde.
Şimdi rahatiz.Senin sevgilin daha babasini emekki edecek bi yiğin borç harç.
Evde huzur olmayacak inan
Karşısına geçip ailenin değil şahsi borçlarını ödemeni beklerim boş ver gerisini desem ne der acaba

:) Hiç güleceğim yoktu ya inan bak kalbinde kötülük yok ama çok saf düşünüyor merhametli . Halbuki demiyor ki ailem benim için ne yaptı da ben böyle yapıyorum her şey doğurup dünyaya getirmek değil ki

Neyse güldürdüm en azından seni şu sıkıntılı zamanında. Merhametli evet, ama sadece kendi ailesine merhametli. Sana merhametli değil, seni düşünmüyor. Önce ailesinin rahatı, önce ailesinin mutluluğu.

Bunları düşünmek eminim çok zordur senin için. Umarım durumu değerlendirip kendin için en doğru kararı verirsin.

Hanımlar merhaba. Öncelikle lütfen bana yardımcı olun bir akıl verin . 24 yaşındayım sevgilim 29 yaşında . Bir yıldır beraberiz. Kendisi çok iyi kalpli , merhametli biri. tanıştığımiz zaman subaylik eğitiminde iken elenmiş ve mahkemesi sürüyordu buna rağmen ilişkiye başladık mahkemenin sonuçlanmasini bekledik fakat maalesef olumsuz sonuçlandı . Şu an istinafa dilekçe verildi ama nedense döneceğine dair umudum yok . Polisliğe başvurdu ordan umutlu. Asıl konuya geliyorum sevgilim şu an işsiz ve neredeyse 324.000 TL borcu var . Bu borçların bir kısmı devlete vermesi gereken tazminat , babasının borçları , kredi kartlari . Ayrıca babasını emekli etmek istiyor ve gecekondu tarzı bir yerde oturuyorlar oranın da tapusu için bir miktar para lazım bunların hepsi 324.000e dahil . Benim onu beklememi istiyor fakat bu borçlarin ödenmesi polis olursa bile 5-6 yıl sürer. Ayrıca düğün parası da biriktirmesi gerekir ki biz Urfalı olduğumuz için altın falan çok isteriz ben altından geçtim ama en basit şeyleri alsanız bile evlilik 150-200bine denk geliyor. Kafam çok karışık. Ailemin sevgilimden haberi yok ve annem şimdiden evlilik için ara ara baskı yapıyor. Ne yapmami önerirsiniz ?

#evlilik #borç #sevgili #ayrılık
Aslinda mantikli dusununce sevgilinizin sizden ayrilmasi gerekir.24 yasindaki gencecik bir kadina beni senelerce bekle denmez!! Cunku sorumluluğu fazla adamin..

Niye yapsın yahu? Kendini kurtaramamış ne düğünü yapıyor kızlara Allasen. Kızlar bizim meselemiz değil desin çekilsin kenara, bu süpermen kızların düğününü düşünsün. Devam edersen çok işin var bu anakuzusu ile. Aynı senin gibi bir üye var burda, devamlı konu açıyor. En büyük pişmanlığı aynen böyle bir adamla evlenmek.
Kızlar da anca kendini düşünüyor eminim bunu kendisi de biliyor

Borç dediginizin bir kismi babasinin borcu, babasinin emekliligi, babasinin oturudugu evin tapusu...
Ben asla 7-8 senemi yemezdim bunun için.

Şimdi ben karşısına geçip diyeceğim ki senin şahsi borcuna eyvallah ama ailenin emeklisini , tapusunu , ıvır zıvırini ödemeni bekleyemem ayrıca polislik de olmazsa olmaz diye sonra paraci gibi görünecegim ama umrumda değil nasıl görünürse görünsün

Kaç kurtul.
29 yasinda, polislik olmazsa ki bence olmayacak, elinde hic bir sey yok. Sirtinda tonla borc. Hala kizlarin dugunu yaparim falan demeler.
Kizim sen aklini peynir ekmekle mi yedin?

29 yasindayim 10 senedir calisiyorum evim arabam birikimim yatirimim her seyim var.
Cok da efsane bi egitim hayatim yoktu gerektiginde girdim dumduz garsonluk yaptim. Annemin emekliligini de sagladim.

ben de 29 yaşımdayken evim yoktu ama arabam var 7 yıldır çalışıyordum ki kadın olarak daha zor bir sektördeydim. Ailemden tek kuruş almadan evlenmiştim, tek kuruş borcumuz yok birikimimiz vardı. Tek şansım ailemin benden beklentisi yoktu. Benim de onlardan olmadı çok şükür.
29 yaşında koca adamın hayatının her şeyini o subaylık elemesine bağlaması çook saçma. Bu yaşta mı aklına gelmiş subaylık.

ben de 29 yaşımdayken evim yoktu ama arabam var 7 yıldır çalışıyordum ki kadın olarak daha zor bir sektördeydim. Ailemden tek kuruş almadan evlenmiştim, tek kuruş borcumuz yok birikimimiz vardı. Tek şansım ailemin benden beklentisi yoktu. Benim de onlardan olmadı çok şükür.
29 yaşında koca adamın hayatının her şeyini o subaylık elemesine bağlaması çook saçma. Bu yaşta mı aklına gelmiş subaylık.
Zaten sürekli yakınıyor zamanında dikkat etmedim vs diye iki yıldır mahkemeler devam ediyor . Hep keskelerim artıyor zamanında şöyle yapsam şimdi evlenirdik falan diyor

İşte bana bekleyebilir misin diyor bekle diyor bazen ayrılırsan da saygı duyarım diyor o da bitik biçimde yani

Asıl meselenin borç değil de kendi davranışları olduğunu bir anlayabilse keşke 😔

Adım adım gidersek:
1) Subaylıkta yüksek maaş almış, oturmuş hepsini ailesine vermiş
2) Elenmiş, kaçamayacağı yüksek tazminat masrafı var.
3) Aile tüm subay maaşını almasına rağmen bir emekli primini ödememiş, tapularını almamış.
4) Sevgilinin öncelikleri babayı emekli etmek ve aile evinin tapusu.

Bu kadar sömürülmesine rağmen ders çıkarmamış, öncelikleri çok belli. Kız tarafının düğün masrafı göreneklerimizde daha az olmasına rağmen kardeşi kaçıyor oturup yine kendisi hepsini üstleniyor.

Size bekleyin demesinin arkasında kurmayı planladığı ailenin öncelikli olmaması yatıyor. Şu soruyu sormak istiyorum, yarın piyangodan 300 bin para çıksa, oturup babasına araba, kardeşlerine ekstra düğün takısı masrafı çıkarmayacağına emin misiniz?

Şu ana kadarki gerçek borcu aslında 80 bin tl, ikiniz kredi çekseniz o da polis olsa düğün masrafları zor da olsa çözülür, karşılıklı fedakarlıkla çözerdiniz.

Kendisinden fedakarlık yapmasının sıkıntılı olmadığını düşünüyor, halbuki feda ettiği ilerideki çocuklarının rızkı, sizin ev huzurunuz. Yoksa sadece subay maaşına sahip çıksaydı bile şimdiye tapu dahil hiçbir masraf olmazdı.

O dönemki kişiliği neyse aynen devam ediyor gibi görünüyor, benzer hataları tekrar yapması mümkün.

Şimdi ben karşısına geçip diyeceğim ki senin şahsi borcuna eyvallah ama ailenin emeklisini , tapusunu , ıvır zıvırini ödemeni bekleyemem ayrıca polislik de olmazsa olmaz diye sonra paraci gibi görünecegim ama umrumda değil nasıl görünürse görünsün
Bunu yaptın diye paracı diyecekse yüzüne tükür o süt danasının. Kendi kardeşlerine altın, düğün, ev, eşya ister ama. Bak, yardım bile edecekmiş. Paragöz ol, enayi olmaktan iyidir.

Neyse güldürdüm en azından seni şu sıkıntılı zamanında. Merhametli evet, ama sadece kendi ailesine merhametli. Sana merhametli değil, seni düşünmüyor. Önce ailesinin rahatı, önce ailesinin mutluluğu.

Bunları düşünmek eminim çok zordur senin için. Umarım durumu değerlendirip kendin için en doğru kararı verirsin.
Çok teşekkür ederim

Ben acikcasi subaylik ve polislik hakkinda hic bilgi sahibi degilim nedir nasil olunur falan ama insanim her zaman bi b plani olur.
Yoksa da en azindan enayi gibi butun ailenin borcunu yukunu sırtlanmaz.

Asıl meselenin borç değil de kendi davranışları olduğunu bir anlayabilse keşke 😔

Adım adım gidersek:
1) Subaylıkta yüksek maaş almış, oturmuş hepsini ailesine vermiş
2) Elenmiş, kaçamayacağı yüksek tazminat masrafı var.
3) Aile tüm subay maaşını almasına rağmen bir emekli primini ödememiş, tapularını almamış.
4) Sevgilinin öncelikleri babayı emekli etmek ve aile evinin tapusu.

Bu kadar sömürülmesine rağmen ders çıkarmamış, öncelikleri çok belli. Kız tarafının düğün masrafı göreneklerimizde daha az olmasına rağmen kardeşi kaçıyor oturup yine kendisi hepsini üstleniyor.

Size bekleyin demesinin arkasında kurmayı planladığı ailenin öncelikli olmaması yatıyor. Şu soruyu sormak istiyorum, yarın piyangodan 300 bin para çıksa, oturup babasına araba, kardeşlerine ekstra düğün takısı masrafı çıkarmayacağına emin misiniz?

Şu ana kadarki gerçek borcu aslında 80 bin tl, ikiniz kredi çekseniz o da polis olsa düğün masrafları zor da olsa çözülür, karşılıklı fedakarlıkla çözerdiniz.

Kendisinden fedakarlık yapmasının sıkıntılı olmadığını düşünüyor, halbuki feda ettiği ilerideki çocuklarının rızkı, sizin ev huzurunuz. Yoksa sadece subay maaşına sahip çıksaydı bile şimdiye tapu dahil hiçbir masraf olmazdı.

O dönemki kişiliği neyse aynen devam ediyor gibi görünüyor, benzer hataları tekrar yapması mümkün.
Subay maaşına sahip çıksa neler yapardi ayda 7-8 az mı ayrıca kışladasin yer masrafı yemek masrafı bile yok ama kız kardeşleri ile gezmiş annesine vermiş hep yemişler hep beraber

Büyük kısmı hatta

Birakin bu adami 24 yasinda elalemin tapu parasini, bilmem ne borcunu beklemeyin.
Beklemeyeyim diye bu haldeyken evlenmeyin de tabi.
Hayatinin hatasini yapabilirsin. Bu yaşlar bir anda geçiyor çok uzulursun bu adami beklerken.
Yeni insanlara bak, kendini kapatma vazgecilmez kimse yok.

Ben acikcasi subaylik ve polislik hakkinda hic bilgi sahibi degilim nedir nasil olunur falan ama insanim her zaman bi b plani olur.
Yoksa da en azindan enayi gibi butun ailenin borcunu yukunu sırtlanmaz.

ben de demin onu sordum.
Subay olmak için benim bildiğim askeri lise ardından harp okuluna girilir.
Bir de lisans mezunlar dışarıdan subaylığa başvurabiliyor.
Anladığım kadarı ile mezun olmuş iş bulamamış ona başvurmuş. Seçilmiş.
Eğitim sürecinde yaptığı ufak bir hata yüzünden elenmiş.
Şimdi benim bilmediğim de ödeyeceği tazminat ne? Seçildiği süreçte eğitim alırken maaş ödeniyor mu bunlara? O maaşları mı istiyor devlet? Yoksa eğitim verdik sana onu bize mi öde deniyor? Yani ne kadarlık bir tazminat bu devlete olan. Ne için alınıyor tam olarak bilmiyorum.
Subaylık sanki piyangodan çıkmış ama pahalıya patlamış gibi bir imaj var burada. Eğer maaş ise geri ödeyeceği bu bir şey değildir bence. 350bin etmez yani.
350binin çoğu ailenin borcu bu şartlarda. Onu üstlenmiş.
Ama hala 2 yıldır çalışmıyor.
Adam hayal dünyasında yaşıyor.
Konu sahibi de vicdan yapıyor bu hayalperest tembel delikanlı için.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X