- 13 Ağustos 2009
- 3.609
- 15.027
Senin bu kadar borcun olsa o seninle evlenir miydi?Hanımlar merhaba. Öncelikle lütfen bana yardımcı olun bir akıl verin . 24 yaşındayım sevgilim 29 yaşında . Bir yıldır beraberiz. Kendisi çok iyi kalpli , merhametli biri. tanıştığımiz zaman subaylik eğitiminde iken elenmiş ve mahkemesi sürüyordu buna rağmen ilişkiye başladık mahkemenin sonuçlanmasini bekledik fakat maalesef olumsuz sonuçlandı . Şu an istinafa dilekçe verildi ama nedense döneceğine dair umudum yok . Polisliğe başvurdu ordan umutlu. Asıl konuya geliyorum sevgilim şu an işsiz ve neredeyse 324.000 TL borcu var . Bu borçların bir kısmı devlete vermesi gereken tazminat , babasının borçları , kredi kartlari . Ayrıca babasını emekli etmek istiyor ve gecekondu tarzı bir yerde oturuyorlar oranın da tapusu için bir miktar para lazım bunların hepsi 324.000e dahil . Benim onu beklememi istiyor fakat bu borçlarin ödenmesi polis olursa bile 5-6 yıl sürer. Ayrıca düğün parası da biriktirmesi gerekir ki biz Urfalı olduğumuz için altın falan çok isteriz ben altından geçtim ama en basit şeyleri alsanız bile evlilik 150-200bine denk geliyor. Kafam çok karışık. Ailemin sevgilimden haberi yok ve annem şimdiden evlilik için ara ara baskı yapıyor. Ne yapmami önerirsiniz ?
#evlilik #borç #sevgili #ayrılık
Aşağıda yazmıştım ama elenme durumu sınavdan düşük alma, yanlıs bölgede üs kurma, yanında taşıması gereken bir belgenin üstünde olmaması gibi basit birkac ikazdan oluşuyor. O da dava açtı geri dönmek için ama reddedildi hem de nerdeyse iki yılın sonunda. Şimdi de istinafa dilekçe verildi.
50 bine kapatmak için uzayda yaşamamız gerekir yabızde anteplıyız burda da altın cok olur ama asla evlılık ıcın 200 bın falan gerekmıyor o nerden cıktı
20 bınlık ceyız paketı alırsınızz tum mobılyalar ıcınde
beyaz esyalar da 12 bın falan tutar
uygun halı perde alırsınız 2 bın o tutar buralarda bırsuru spotcu cok uygun magazalar var bılıyorsunuz
e gelınlık damatlık falan derken maksımum 50 bıne bıtırırsınız bu meseleyı
200 bın nerdeee 50 bın nerde uzayda mı evleneceksınız 200 bın tutuyor anlayamadım ? bırde urfa yanı o kadar da uygun sehır
madem sevıyorsunuz evlenmek ıstıyorsunuz cogu seyı evlendıkten sonra bırlıkte yaparsınız evlenırken masrafları mınumuma ındırırsınız
bırcok kısının evlenırken borcu var, esımınde vardı bence asıl mesele nasıl bırı oldugu aılesının nasıl oldugu
sevgınızı bır kenara koyup gercekce dusunup karar verın ,bu adamı sevmeye beklemeye deger mı dıye ... sızın beklentılerınız bellıkı cok fazla ve yuksek ucuyorsunuz gıbı gorunuyor
ayrıca durumu yok aılesıne ev almak ıstıyor sevgılınızde fazla hayal kuruyor ...dese kı hep bırlıkte ortak ev alınacak bende destek olucam dese anlarım, herkes boyundan buyuk ıslere kalkısıyor hala meslegı bıle yok bence asıl dusunmenız gereken seyler bunlar
Evet baba kendi çalışmamış, kızlar da elini cebine atmıyor biri yakında evlenecek benim.kendi masrafım var diyor , diğeri de çalışamam sınava hazırlanacağım demiş . benimki de nasıl babama ne halin varsa gör diyeyim vicdanım rahat etmez diyor henüz ortada işi bile yok halbuki . Baba da emekli olunca ona yardım edermiş düğün vs için (hiç sanmıyorum)Mesele borç vs den önce başka şeyler bence.
niye babasını emekli etmek istiyor mesela. Babası neden kendi emekli olmak için çalışıp primini kendi yatırmıyor ??
yada niye başkalarından kalan borçlar hep sevgilinin üzerinde.
Ben aşkımdan ölsemde evlenmezdim sanırım. Kendi borcu olsa hadi bi düşünürüm de, şimdiden böyle olunca evlenince bide annemle babama ev alayım yazık der onunda borcu çıkar.
Abim avukat bizzat baktı e devlettenBu konuyu bence konuyu bilen tarafsız insanlara da danışın. Bir subayın yetişmesi yıllar sürüyor ve devlete maliyeti çok fazla. Yani birkaç basit ikaz yüzünden atılması aklıma yatmadı.
Niyeki baba olarak babası ne halin varsa gör demiş belli ki oğluna. Ayrıca herkes üzerine düşeni yapsın kimse babasını emekli etmek zorunda değilki. Mantıklı olan kızların yaptığı zaten sevgilinizin yaptığı saçma.50 bine kapatmak için uzayda yaşamamız gerekir ya
Evet baba kendi çalışmamış, kızlar da elini cebine atmıyor biri yakında evlenecek benim.kendi masrafım var diyor , diğeri de çalışamam sınava hazırlanacağım demiş . benimki de nasıl babama ne halin varsa gör diyeyim vicdanım rahat etmez diyor henüz ortada işi bile yok halbuki . Baba da emekli olunca ona yardım edermiş düğün vs için (hiç sanmıyorum)
Aşağıda yazmıştım ama elenme durumu sınavdan düşük alma, yanlıs bölgede üs kurma, yanında taşıması gereken bir belgenin üstünde olmaması gibi basit birkac ikazdan oluşuyor. O da dava açtı geri dönmek için ama reddedildi hem de nerdeyse iki yılın sonunda. Şimdi de istinafa dilekçe verildi.
Eminim bunlari söylesem , yani sadece kendi borcuna bak aile de ne yaparsa yapsın desem ben suçlu görünecegim . Belki duyan insanlar bile vicdansız falan diyecek ama işte olayın iç yüzü belli her şey buna yüklenmiş . Subaylik eğitiminde de maaş alınır 7-8 bin kendisi akıl edemediği gibi çalıştığı süreçte de kimse evladım, abi birikim yap bunun yarını var dememiş herkes bundan yemiş içmiş keyfine bakmış. Halbuki birikim yapsa elense bile bu kadar borçla kalmazdıNiyeki baba olarak babası ne halin varsa gör demiş belli ki oğluna. Ayrıca herkes üzerine düşeni yapsın kimse babasını emekli etmek zorunda değilki. Mantıklı olan kızların yaptığı zaten sevgilinizin yaptığı saçma.
yarı yolda falan bırakırım diye düşünmeyin. Sevgiliniz aklını kullanamıyor bari siz kullanın. Ayrılın.
borçlar bitmeden evlenmeyin derimHanımlar merhaba. Öncelikle lütfen bana yardımcı olun bir akıl verin . 24 yaşındayım sevgilim 29 yaşında . Bir yıldır beraberiz. Kendisi çok iyi kalpli , merhametli biri. tanıştığımiz zaman subaylik eğitiminde iken elenmiş ve mahkemesi sürüyordu buna rağmen ilişkiye başladık mahkemenin sonuçlanmasini bekledik fakat maalesef olumsuz sonuçlandı . Şu an istinafa dilekçe verildi ama nedense döneceğine dair umudum yok . Polisliğe başvurdu ordan umutlu. Asıl konuya geliyorum sevgilim şu an işsiz ve neredeyse 324.000 TL borcu var . Bu borçların bir kısmı devlete vermesi gereken tazminat , babasının borçları , kredi kartlari . Ayrıca babasını emekli etmek istiyor ve gecekondu tarzı bir yerde oturuyorlar oranın da tapusu için bir miktar para lazım bunların hepsi 324.000e dahil . Benim onu beklememi istiyor fakat bu borçlarin ödenmesi polis olursa bile 5-6 yıl sürer. Ayrıca düğün parası da biriktirmesi gerekir ki biz Urfalı olduğumuz için altın falan çok isteriz ben altından geçtim ama en basit şeyleri alsanız bile evlilik 150-200bine denk geliyor. Kafam çok karışık. Ailemin sevgilimden haberi yok ve annem şimdiden evlilik için ara ara baskı yapıyor. Ne yapmami önerirsiniz ?
#evlilik #borç #sevgili #ayrılık
50 bine kapatmak için uzayda yaşamamız gerekir ya
Evet baba kendi çalışmamış, kızlar da elini cebine atmıyor biri yakında evlenecek benim.kendi masrafım var diyor , diğeri de çalışamam sınava hazırlanacağım demiş . benimki de nasıl babama ne halin varsa gör diyeyim vicdanım rahat etmez diyor henüz ortada işi bile yok halbuki . Baba da emekli olunca ona yardım edermiş düğün vs için (hiç sanmıyorum)
Çok haklısınız üstelik ben gerçekten rahatlık için büyüdüm . Ha milyoner değiliz ama bir gün olsun sıkıntı çekmedim babamın evinde. Yine de bir yıl içinde evlenebilsek biraz dişimi sıkarım diyordum fakat evlenmek için 5-6 sene beklemek de imkansızyeni okudum üstteki arkadaşa yazdığınızı anladım merak etmiştim sadece.
açıkçası maddi durumu çok iyi olup evlenip mutlu olmayan ya da tam tersi maddi durumu çok kötü olup (ekonomik sıkıntı anlamında) mutlu olan insanlar da tanıyorum. Ancak anladığım kadarıyla sevgiliniz kendi borçları dışında babasını emekli etmek ve evin tapusunu almak gibi sorumlulukları da üstlenmiş gözüküyor. Bu arada yaşına rağmen birikimi de yok. Bu durumda evlendiğinizde sorumluluk sahibi olmaması, ileriyi düşünmemesi ve yine ailesinin başkaca borçlarını üstlenmeye çalışması ihtimalleri sizi üzebilir. Bu konuyu açıkça konuşmakta fayda var. Ayrıca evlendiğinizde ekonomik sıkıntılar yüzünden hayatınızı bazı yönlerden kısıtlamanız gerekebilir, belki istediğiniz kıyafeti alamayacaksınız, dışarda istediğiniz kadar gezip tozamayacaksınız, uzun süre hesap kitap borç düşüneceksiniz. Bunlar sizi ne kadar etkiler bunları da hesaba katmak gerek. Hakkınızda hayırlısı olur inşallah.
Kısa ve netAyrıl.
Sevgilim farkında halbuki kendisi bu evde herkes yeme derdinde dedi kimsenin umrunda değil borç harç birikim dedikardeşleri de sağ olsunlar sizin sevgilinize yıkmaya çalışıyorlar her şeyi. İleride de başkaca ihtiyaçlarda yine kenara çekilip sizi borç altında bırakabilirler.
200bine evlilik ne yav? Annem Urfa-Antepli. Son 50 senede oyle evlenen gorulmedi. Butun mahallenizin evlilik masrafi zaar
Ayrica adamin devlete olan borcunun acilimi nedir? Babasi da kendi emekli olamamis,gecekondusuna tapu alamamis sizin sevgiliye mi yikilmis onca sey?
Zaten kendi borcu olsa neyse o 120bin falan ödenir de ailenin borçları , emeklisi cartı curtu derken borç gidip 324e dayanıyorHadi bir şekilde evlendiniz diyelim, gençliğiniz borç ödemekle geçecek. Kaçın kurtarın kendinizi
Abim avukat bizzat baktı e devletten
Bak biz altın kemer falan istemeyiz . Biz abimin nişanlısına 300 Gr altın yaptık o da tahmini 120bin falan ediyor üç aşağı beş yukarı. Ama o 60bine yapabilirim dedi tamam dedim yine de . Ben ailenin de tek kızıyım ayrıca ama yine de ailem paraya tapıyor değilYa bisey dicem.
Ben haftaici oglen vakti iki imza atip evlendim. Izin alamayip gelemeyenler oldu amacim da buydu hahaha
Isyerinde 2 kardes var mardinli. Buyugu kiz kucugu erkek.
Ailece kiradalar. Önce kiz evlendi altin kemer taktilar. Simdi cocuk evlencek gelin de kemer istiyormus fiyati da 700 binmis ben sok. Annelerinin de varmis evde. 30 yil kirada otur maddi sebeplerle kizi okutma evlerde altin kemerler