Borçlu bir erkeği beklemek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Senin bu kadar borcun olsa o seninle evlenir miydi?

Hayır arkasına bakmadan kaçardı... Kimsenin borcu senin sorumluluğun değil. Seninle harcamadığı paranın borcunu seninle ödemesin bi zahmet

Bu konuyu bence konuyu bilen tarafsız insanlara da danışın. Bir subayın yetişmesi yıllar sürüyor ve devlete maliyeti çok fazla. Yani birkaç basit ikaz yüzünden atılması aklıma yatmadı.

50 bine kapatmak için uzayda yaşamamız gerekir ya
Evet baba kendi çalışmamış, kızlar da elini cebine atmıyor biri yakında evlenecek benim.kendi masrafım var diyor , diğeri de çalışamam sınava hazırlanacağım demiş . benimki de nasıl babama ne halin varsa gör diyeyim vicdanım rahat etmez diyor henüz ortada işi bile yok halbuki . Baba da emekli olunca ona yardım edermiş düğün vs için (hiç sanmıyorum)

Bu konuyu bence konuyu bilen tarafsız insanlara da danışın. Bir subayın yetişmesi yıllar sürüyor ve devlete maliyeti çok fazla. Yani birkaç basit ikaz yüzünden atılması aklıma yatmadı.
Abim avukat bizzat baktı e devletten

Niyeki baba olarak babası ne halin varsa gör demiş belli ki oğluna. Ayrıca herkes üzerine düşeni yapsın kimse babasını emekli etmek zorunda değilki. Mantıklı olan kızların yaptığı zaten sevgilinizin yaptığı saçma.
yarı yolda falan bırakırım diye düşünmeyin. Sevgiliniz aklını kullanamıyor bari siz kullanın. Ayrılın.

yeni okudum üstteki arkadaşa yazdığınızı anladım merak etmiştim sadece.

açıkçası maddi durumu çok iyi olup evlenip mutlu olmayan ya da tam tersi maddi durumu çok kötü olup (ekonomik sıkıntı anlamında) mutlu olan insanlar da tanıyorum. Ancak anladığım kadarıyla sevgiliniz kendi borçları dışında babasını emekli etmek ve evin tapusunu almak gibi sorumlulukları da üstlenmiş gözüküyor. Bu arada yaşına rağmen birikimi de yok. Bu durumda evlendiğinizde sorumluluk sahibi olmaması, ileriyi düşünmemesi ve yine ailesinin başkaca borçlarını üstlenmeye çalışması ihtimalleri sizi üzebilir. Bu konuyu açıkça konuşmakta fayda var. Ayrıca evlendiğinizde ekonomik sıkıntılar yüzünden hayatınızı bazı yönlerden kısıtlamanız gerekebilir, belki istediğiniz kıyafeti alamayacaksınız, dışarda istediğiniz kadar gezip tozamayacaksınız, uzun süre hesap kitap borç düşüneceksiniz. Bunlar sizi ne kadar etkiler bunları da hesaba katmak gerek. Hakkınızda hayırlısı olur inşallah.

Eminim bunlari söylesem , yani sadece kendi borcuna bak aile de ne yaparsa yapsın desem ben suçlu görünecegim . Belki duyan insanlar bile vicdansız falan diyecek ama işte olayın iç yüzü belli her şey buna yüklenmiş . Subaylik eğitiminde de maaş alınır 7-8 bin kendisi akıl edemediği gibi çalıştığı süreçte de kimse evladım, abi birikim yap bunun yarını var dememiş herkes bundan yemiş içmiş keyfine bakmış. Halbuki birikim yapsa elense bile bu kadar borçla kalmazdı

borçlar bitmeden evlenmeyin derim

kardeşleri de sağ olsunlar sizin sevgilinize yıkmaya çalışıyorlar her şeyi. İleride de başkaca ihtiyaçlarda yine kenara çekilip sizi borç altında bırakabilirler.

Çok haklısınız üstelik ben gerçekten rahatlık için büyüdüm . Ha milyoner değiliz ama bir gün olsun sıkıntı çekmedim babamın evinde. Yine de bir yıl içinde evlenebilsek biraz dişimi sıkarım diyordum fakat evlenmek için 5-6 sene beklemek de imkansız

Asalak bir aileye gelin gitmek istediğinden emin misin? Ömür boyu senden para isteyecekler “gelinin maaşı var” diyerek.
bu borçlar zaten falso bitmez tükenmez üstelik ben artacağından eminim nasılsa yüklenmiş biri var ailede.
o sırtlanacak bunlar binecek sen de sırtlanınca tependen inmezler.
anne babana alamadığım şeyleri elalemin ailesine yapacaksın. Dişinden arttırıp görümce besleyeceksin.
Evinin huzurunu hortumlayacaklar. Daha genceciksin bu yüke girip hayatını karartmana değmez.
O borç durdukça katlanıyordur ayrıca.

kardeşleri de sağ olsunlar sizin sevgilinize yıkmaya çalışıyorlar her şeyi. İleride de başkaca ihtiyaçlarda yine kenara çekilip sizi borç altında bırakabilirler.
Sevgilim farkında halbuki kendisi bu evde herkes yeme derdinde dedi kimsenin umrunda değil borç harç birikim dedi

Ya bisey dicem.
Ben haftaici oglen vakti iki imza atip evlendim. Izin alamayip gelemeyenler oldu amacim da buydu hahaha

Isyerinde 2 kardes var mardinli. Buyugu kiz kucugu erkek.
Ailece kiradalar. Önce kiz evlendi altin kemer taktilar. Simdi cocuk evlencek gelin de kemer istiyormus fiyati da 700 binmis ben sok. Annelerinin de varmis evde. 30 yil kirada otur maddi sebeplerle kizi okutma evlerde altin kemerler

of ruhum daraldı
kesinlikle ayrıl
o da evlenmeyi bir 5 sene düşünmesin kendi düzenini oturtsun kendi başına rahat rahat.
inanın ikiniz için de daha iyi

Hadi bir şekilde evlendiniz diyelim, gençliğiniz borç ödemekle geçecek. Kaçın kurtarın kendinizi
Zaten kendi borcu olsa neyse o 120bin falan ödenir de ailenin borçları , emeklisi cartı curtu derken borç gidip 324e dayanıyor

Abim avukat bizzat baktı e devletten

Tamam, anlattığı gibidir o zaman abin de kontrol ettiyse.

Yani söylediğim gibi. Bu işin oluru zor. Tek olur yol şu: Erkek arkadaşın devlete olan borcu ödeyecek, sonra düğün masraflarını birlikte halledip yuvanızı kuracaksınız. Ama aile faktörünü unutma. Belli ki sürekli beklenti olacak. Siz iki maaşlısınız diye sürekli kredi çekip borç ödeyeceksiniz. Ben o kadar aşığım ki böyle bir hayata razıyım diyorsan evlen. Razı değilsen ayrılacaksın.

Bak biz altın kemer falan istemeyiz . Biz abimin nişanlısına 300 Gr altın yaptık o da tahmini 120bin falan ediyor üç aşağı beş yukarı. Ama o 60bine yapabilirim dedi tamam dedim yine de . Ben ailenin de tek kızıyım ayrıca ama yine de ailem paraya tapıyor değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…