Daha 24 yaşındasınız, küçücüksünüz. Bir de mesleğiniz varmış elinizde. Acele etmeye gerek yok. Aşk karın doyurmaz derler çok da doğru bir laf. Gerçi anladığım kadarıyla ortada öyle çok büyük bir aşk falan da yok. O adamın sırtında bir sürü yük var şimdiden. Maddi anlamda bir sürü sıkıntı yaşarsınız. Evlenmeniz zaten zor. Evlenseniz de mutlu olamazsınız büyük ihtimalle. Siz önce çalışmaya başlayın sonra da işi gücü olan biriyle mutlu bir yuva kurun. Urfalı olduğunuzu, teyzenizin ve halanızın durumunu belirtmişsiniz. Tahmin edebiliyorum hayatınızı ama buna izin vermemek sizin elinizde. Kimse sizi kimseyle evlendiremez kafasına göre. Okumuş kadınsınız, kendi ayaklarınızın üstünde çok da güzel durursunuz.Ben de bu sene Allah'ın izni ile atanacağim. Aslında evlenebilsek dişimi biraz sıkmaya razıyım biraz kisabilirim diye düşünüyorum ama evlenmeden yıllarca beklemek hiç mantıklı değil ailem de izin vermez şimdiden evlilik baskısı var bir nebze. Teyzem ve halam geç yaşta evlendiler yaşlı insanlarla. Annem de benim kaderim öyle olacak diye korkuyor evlenmemi istiyor sürekli inceden inceye laf dokunduruyor
Devlete olan borcu eğitimde iken ikazdan elenmesi ve elendikten sonra da iki buçuk ay falan maaş almaya devam etmiş . milli savunmaya 80bin TL borcu var . Bu arada elenme sebebi kötü, haince vs bir şey değil ben mahkemenin detaylarına hakimim çünkü e devletten kendim okudum baktım .Borçlar ilgimi çekti, devlete ne borcu var ki?
Oturdukları evin tapusunu kaç senedir kendi ailesi neden düşünmemiş?
Babası kendi emekli olsun, neden o emekli ediyor?
Beyaz eşya + mobilya + evin bir yıllık kirası : 60 bin ediyor. Belki garibinize gidecek ama burada altın olmadan kız vermiyorlar Urfa şartlarına göre en az düzeyde istesem 60binlik altın yapsın (ki düğünden sonra kesinlikle isterse satsın ama maksat adet yerine gelsin ailem bir şey demesin diye istiyorum) , ayrıca sevgilim başka şehirde yaşıyor gidis geliş masrafı Nisan , düğün , derken en az 30 bin olsa 150 bin ediyor . Ayrıca tabi ki ben de üstüme düşeni öderim ona yıkma gibi bir amacım yokÇocuk hayalperest, babası fırsatçı, sevgilisi de fırsatını bulsa 200 binlik borcun altına sokacak. Başlık parası falan mı var bu düğün masrafının içinde?
Aslında saf bankalara vs borcu 120bin falan sadece . Çektiği birkaç kredi de var.Aslında sizin borç 300 küsür değil o zaman. Sadece 80 bin. Geri kalanı "karı-koca çalışıp adamın ailesini kalkındıralım" borcu.
Ne söylenecegini bilerek açtım bu konuyu . Bazen insan iki yolu apaçık görse de başka bir ihtimal vardır diye düşünmek istiyor işteNe söylememizi beklediğini anlamadım çünkü durum inanılmaz net. İki yol var. Ya ayrılacaksın, ya evleneceksin. Borç bittikten sonra evlenmek gibi bir seçenek yok bence, çünkü böyle bir borç polis maaşıyla bile (ki polislik garanti değil) 7-8 senede biter. Polislik olmazsa ve daha düşük maaşlı bir işe girerse 10 yıldan aç sen hesabı.
Eğer ayrılmıyorum diyorsan evleneceksiniz. Düğünden altından vazgeçeceksin çünkü borç var. Tüm evlilik sürecini minimum masraf üzerinden yürüteceksin. Her şeyin en hesaplısı yani. İkiniz de çalışacaksınız. 10 sene boyunca bankaya faizin kralını ödeyip hem kayınpederi emekli edeceksin, hem de evlerinin tapusunu halledeceksin. Bu arada tabii ki hayatın tadını çıkarmak olmaz. Tatile gitmek, dışarıda yemek-içmek, seyahat etmek. Böyle şeyleri unut. E borç bitmeden çocuk da olmaz, onu da unut. Yaşamak istediğin hayat buysa evlen gitsin.
Aşağıda yazmıştım ama elenme durumu sınavdan düşük alma, yanlıs bölgede üs kurma, yanında taşıması gereken bir belgenin üstünde olmaması gibi basit birkac ikazdan oluşuyor. O da dava açtı geri dönmek için ama reddedildi hem de nerdeyse iki yılın sonunda. Şimdi de istinafa dilekçe verildi.Subaylıktan elenmek nasıl oluyor ben de anlayamadım üstte bir arkadaş daha sormuş.
devlet elediyse de neden devlete borçlu oluyor?
dava devam ediyor dediniz o ne ile ilgili? Detaylara vakıf mısınız? Detaylı yazarsanız yorumlamak daha kolay olur.
Ne söylenecegini bilerek açtım bu konuyu . Bazen insan iki yolu apaçık görse de başka bir ihtimal vardır diye düşünmek istiyor işte