Ben de bu sene Allah'ın izni ile atanacağim. Aslında evlenebilsek dişimi biraz sıkmaya razıyım biraz kisabilirim diye düşünüyorum ama evlenmeden yıllarca beklemek hiç mantıklı değil ailem de izin vermez şimdiden evlilik baskısı var bir nebze. Teyzem ve halam geç yaşta evlendiler yaşlı insanlarla. Annem de benim kaderim öyle olacak diye korkuyor evlenmemi istiyor sürekli inceden inceye laf dokunduruyorYa rica ederim ne demek.
Aslında çevrendekiler bir nebze haklı, onlarda seni üzmek için değil üzmemek için böyle söylüyorlar. Eğer kabul edersen herşeyden kısmak zorunda kalacaksın, belki gezemeyeceksin, en güzel zamanlarında gönlünce harcama yapamayacaksın, hep bir sonraki adımını düşüneceksin. En önemli anne baba olma arzunu uzun süre erteleyeceksin. Ayrıl demem ama iyi düşün derim. İki kişi seviyorsa samanlık seyran olur lafına inanmıyorum, bana polyannacılık gibi geliyor. Eğer öyle olsaydı bu platformda "kocam çalışmıyor, hep benim paramı yiyor" "kocam iddia oynuyor borç yapıyor" gibi konular açılmazdı. Polis olamazsa daha kötü, asgari ücretle nasıl ödenir ki o kadar borç..
Çok teşekkürler güzel dualariniz için. Rabbim hakkımızda hayırlı olanı gönlümüze razı , gönlünüzdekini de hakkımızda hayırlı eylesinİnşallah polislik sınavı olumlu sonuçlanır
Rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin.
sevmek çok başka bişey
İki üç yıl olsa ben de beklerim ama 324.000 az değil . Ailem şu an ilişkimi bilmiyor ama bu şartlar altında kesinlikle istemezler . İnşallah hayırlısı olur çok teşekkür ederim.Eğer 2 3 yıllık bi süre olsaydı direkt bekleyin derdim. Ama en az 6 sene beklemek zor olur bence. Sizde yıpranabiliriz. Evliliğin yaşı yoktur ama tam evlenme çağındasınız. Aileniz de istemeyebilir böyle bir durumu. Hakkınız da hayırlısı olsun. Nasibinizde varsa her türlü olur zaten.
Borcu tek başına odeyecekse bitmez o borç bence vazgeç bu sevdadan senin beklentinide karşılayamazHanımlar merhaba. Öncelikle lütfen bana yardımcı olun bir akıl verin . 24 yaşındayım sevgilim 29 yaşında . Bir yıldır beraberiz. Kendisi çok iyi kalpli , merhametli biri. tanıştığımiz zaman subaylik eğitiminde iken elenmiş ve mahkemesi sürüyordu buna rağmen ilişkiye başladık mahkemenin sonuçlanmasini bekledik fakat maalesef olumsuz sonuçlandı . Şu an istinafa dilekçe verildi ama nedense döneceğine dair umudum yok . Polisliğe başvurdu ordan umutlu. Asıl konuya geliyorum sevgilim şu an işsiz ve neredeyse 324.000 TL borcu var . Bu borçların bir kısmı devlete vermesi gereken tazminat , babasının borçları , kredi kartlari . Ayrıca babasını emekli etmek istiyor ve gecekondu tarzı bir yerde oturuyorlar oranın da tapusu için bir miktar para lazım bunların hepsi 324.000e dahil . Benim onu beklememi istiyor fakat bu borçlarin ödenmesi polis olursa bile 5-6 yıl sürer. Ayrıca düğün parası da biriktirmesi gerekir ki biz Urfalı olduğumuz için altın falan çok isteriz ben altından geçtim ama en basit şeyleri alsanız bile evlilik 150-200bine denk geliyor. Kafam çok karışık. Ailemin sevgilimden haberi yok ve annem şimdiden evlilik için ara ara baskı yapıyor. Ne yapmami önerirsiniz ?
#evlilik #borç #sevgili #ayrılık
Bunu düşündüm ama hadi dedim yazmayayım, elinde iki kuruş para yok ama yok babasını emekli edecekmiş yok evin tapusunu alacakmış... iş yok birikim yok yaş 29...Borçlar ilgimi çekti, devlete ne borcu var ki?
Oturdukları evin tapusunu kaç senedir kendi ailesi neden düşünmemiş?
Babası kendi emekli olsun, neden o emekli ediyor?
Sen bence buradan dön cocuga iyilik yap.Aslında tabi ki benim de ailem düğün konusunda elinden geleni yapacak ama erkek tarafının masrafı illa ki daha çok oluyor . Şimdi burdan dönmek onu yarı yolda birakmak da çok gücüme gidiyor ve sevdiğim için de çok üzülüyorum sürekli kavga etmeye başladık ayrilamiyoruz da . Aslında henüz çok uzun bir ilişki değil ama çok alıştık birbirimize