Borçlu bir erkeği beklemek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya rica ederim ne demek.
Aslında çevrendekiler bir nebze haklı, onlarda seni üzmek için değil üzmemek için böyle söylüyorlar. Eğer kabul edersen herşeyden kısmak zorunda kalacaksın, belki gezemeyeceksin, en güzel zamanlarında gönlünce harcama yapamayacaksın, hep bir sonraki adımını düşüneceksin. En önemli anne baba olma arzunu uzun süre erteleyeceksin. Ayrıl demem ama iyi düşün derim. İki kişi seviyorsa samanlık seyran olur lafına inanmıyorum, bana polyannacılık gibi geliyor. Eğer öyle olsaydı bu platformda "kocam çalışmıyor, hep benim paramı yiyor" "kocam iddia oynuyor borç yapıyor" gibi konular açılmazdı. Polis olamazsa daha kötü, asgari ücretle nasıl ödenir ki o kadar borç..
Ben de bu sene Allah'ın izni ile atanacağim. Aslında evlenebilsek dişimi biraz sıkmaya razıyım biraz kisabilirim diye düşünüyorum ama evlenmeden yıllarca beklemek hiç mantıklı değil ailem de izin vermez şimdiden evlilik baskısı var bir nebze. Teyzem ve halam geç yaşta evlendiler yaşlı insanlarla. Annem de benim kaderim öyle olacak diye korkuyor evlenmemi istiyor sürekli inceden inceye laf dokunduruyor

İnşallah polislik sınavı olumlu sonuçlanır
Rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin.
sevmek çok başka bişey
Çok teşekkürler güzel dualariniz için. Rabbim hakkımızda hayırlı olanı gönlümüze razı , gönlünüzdekini de hakkımızda hayırlı eylesin

Eğer 2 3 yıllık bi süre olsaydı direkt bekleyin derdim. Ama en az 6 sene beklemek zor olur bence. Sizde yıpranabiliriz. Evliliğin yaşı yoktur ama tam evlenme çağındasınız. Aileniz de istemeyebilir böyle bir durumu. Hakkınız da hayırlısı olsun. Nasibinizde varsa her türlü olur zaten.

Eğer 2 3 yıllık bi süre olsaydı direkt bekleyin derdim. Ama en az 6 sene beklemek zor olur bence. Sizde yıpranabiliriz. Evliliğin yaşı yoktur ama tam evlenme çağındasınız. Aileniz de istemeyebilir böyle bir durumu. Hakkınız da hayırlısı olsun. Nasibinizde varsa her türlü olur zaten.
İki üç yıl olsa ben de beklerim ama 324.000 az değil . Ailem şu an ilişkimi bilmiyor ama bu şartlar altında kesinlikle istemezler . İnşallah hayırlısı olur çok teşekkür ederim.

Hanımlar merhaba. Öncelikle lütfen bana yardımcı olun bir akıl verin . 24 yaşındayım sevgilim 29 yaşında . Bir yıldır beraberiz. Kendisi çok iyi kalpli , merhametli biri. tanıştığımiz zaman subaylik eğitiminde iken elenmiş ve mahkemesi sürüyordu buna rağmen ilişkiye başladık mahkemenin sonuçlanmasini bekledik fakat maalesef olumsuz sonuçlandı . Şu an istinafa dilekçe verildi ama nedense döneceğine dair umudum yok . Polisliğe başvurdu ordan umutlu. Asıl konuya geliyorum sevgilim şu an işsiz ve neredeyse 324.000 TL borcu var . Bu borçların bir kısmı devlete vermesi gereken tazminat , babasının borçları , kredi kartlari . Ayrıca babasını emekli etmek istiyor ve gecekondu tarzı bir yerde oturuyorlar oranın da tapusu için bir miktar para lazım bunların hepsi 324.000e dahil . Benim onu beklememi istiyor fakat bu borçlarin ödenmesi polis olursa bile 5-6 yıl sürer. Ayrıca düğün parası da biriktirmesi gerekir ki biz Urfalı olduğumuz için altın falan çok isteriz ben altından geçtim ama en basit şeyleri alsanız bile evlilik 150-200bine denk geliyor. Kafam çok karışık. Ailemin sevgilimden haberi yok ve annem şimdiden evlilik için ara ara baskı yapıyor. Ne yapmami önerirsiniz ?

#evlilik #borç #sevgili #ayrılık
Borcu tek başına odeyecekse bitmez o borç bence vazgeç bu sevdadan senin beklentinide karşılayamaz

Adam simdiden elinde olmayan parayi ailesi icin nasil harcayacaginin planini yapmis farkinda misiniz?
Simdi bekar parasini istedigi gibi harcar diye düsünebilirsiniz, ama biz burada senin aldiginla geciniriz, benim maasimi aileme veririz diyen kocalar gördügümüz icin bu konularda biraz hassasiz.

Borçlar ilgimi çekti, devlete ne borcu var ki?

Oturdukları evin tapusunu kaç senedir kendi ailesi neden düşünmemiş?

Babası kendi emekli olsun, neden o emekli ediyor?
Bunu düşündüm ama hadi dedim yazmayayım, elinde iki kuruş para yok ama yok babasını emekli edecekmiş yok evin tapusunu alacakmış... iş yok birikim yok yaş 29...

Konu sahibi bu çocuğun önceliği sen misin sence?

1) Devlete borçlu, devletle davali bir kisi kolay kolay polis olabilir mi? (Bilmiyorum belki de hic ilgisi yoktur)

2) Babasi neden kendi emekliligini kendi dusunmuyor?

3) Tapu icin neden aile bir sey yapmiyor?

4) Sevgiliniz suan ne is yapiyor?

Her sey insanlar icin, yarin basimiza ne gelecegi belli olmaz ama kendi belini dogrultmadan tapunun babasinin emekliliginin yukune girip sevgiliye en az 5 sene beni bekle demek bana bencilce geliyor.

Ayni durumda siz olsaniz onun 1 gun bile bekleyemeyecegini dusunuyorum. Bence pisman olma olasiliginiz cok yuksek. 30'lu yaslara gelince ben ne yaptim diye hayiflanmamak icin bu belirsizlige son vermeniz, kendi gelecegini kurabilecek veya kurmus 1 erkekle yola cikmaniz daha mantikli. Sizin bu fedakarliginiz karsisinda sizin icin ne yapiyor veya yapti? Bence sorunun cevabina gore karar verilebilir.

Az bir borç ta değil ki hadi kendisine ev almış olur araba almış olur tamam dersin de sıkıntı gerçekten dediğin gibi daha altını var düğünü var bilmem ne öyle uzaktan bakıldığı gibi durmuyo hiçbişey olup gidiyo ama yeri geliyor yemenden gezmenden giymenden kısıyorsun senin yerinde olsam daha fazla oyalamazdım sen kendine acımıyorsan kimse acımaz sana psikolojik olarak bile düşününce yıpratıcı yani ki polis olup olmayacağı belli değil zaten

Aslında tabi ki benim de ailem düğün konusunda elinden geleni yapacak ama erkek tarafının masrafı illa ki daha çok oluyor . Şimdi burdan dönmek onu yarı yolda birakmak da çok gücüme gidiyor ve sevdiğim için de çok üzülüyorum sürekli kavga etmeye başladık ayrilamiyoruz da . Aslında henüz çok uzun bir ilişki değil ama çok alıştık birbirimize
Sen bence buradan dön cocuga iyilik yap.
150 -200 bine sana düğün yapabilecek biriyle evlen.
29 yaşında o kadar borcun altına giren bir erkeğin de cesaretini ayrıca kutlarım.
Ayranı yok içmeye tahtirevanla gider s..... Misali.
Ailesinin evi yokmusta ev alacakmış hasbam.
Olmaz sozony iş.

bızde anteplıyız burda da altın cok olur ama asla evlılık ıcın 200 bın falan gerekmıyor o nerden cıktı
20 bınlık ceyız paketı alırsınızz tum mobılyalar ıcınde
beyaz esyalar da 12 bın falan tutar
uygun halı perde alırsınız 2 bın o tutar buralarda bırsuru spotcu cok uygun magazalar var bılıyorsunuz
e gelınlık damatlık falan derken maksımum 50 bıne bıtırırsınız bu meseleyı
200 bın nerdeee 50 bın nerde uzayda mı evleneceksınız 200 bın tutuyor anlayamadım ? bırde urfa yanı o kadar da uygun sehır

madem sevıyorsunuz evlenmek ıstıyorsunuz cogu seyı evlendıkten sonra bırlıkte yaparsınız evlenırken masrafları mınumuma ındırırsınız
bırcok kısının evlenırken borcu var, esımınde vardı bence asıl mesele nasıl bırı oldugu aılesının nasıl oldugu

sevgınızı bır kenara koyup gercekce dusunup karar verın ,bu adamı sevmeye beklemeye deger mı dıye ... sızın beklentılerınız bellıkı cok fazla ve yuksek ucuyorsunuz gıbı gorunuyor
ayrıca durumu yok aılesıne ev almak ıstıyor sevgılınızde fazla hayal kuruyor ...dese kı hep bırlıkte ortak ev alınacak bende destek olucam dese anlarım, herkes boyundan buyuk ıslere kalkısıyor hala meslegı bıle yok bence asıl dusunmenız gereken seyler bunlar

Daha şimdiden babası için yüklü kredi ödeyen, onu emekli eden, onun gecekonudusunun tapu işini halleden çocuga inan ki babası yeni masraflar çıkartır. Demek ki kendi hayatı boyunca ne emekli olabilecek kadar calismis, ne gecekonduda eve çıkabilmis,ne de tapusunu almis. Yetmemiş bir de çocuğuna kredi çektirmiş,ıssız olmasına rağmen ona ödetmeyi planlıyor.
Yani sorumsuz ve oğlunu sömüren bir aileyle karşı karşıyasin. Ayrıca bu adam tek çocuk mu? Tek cocuksa ömür boyu onlarla yaşayacağını da kat hesaba,bu kadar aile asigi bir çocuk elden ayaktan düştükleri gibi yanına almak isteyecektir ailesini.
Tek çocuk değilse daha fena. Demek ki ailenin enayisi o seçilmiş. Ana babanin yanına bir de sizi sogusleyecek kardeşleri de ekle😅😅
Valla bence tutar yani yok, yol yakınken ayrıl gitsin

Benim de bir erkek kardeşim var özel harekat polisi onunda borçları var evlenmek istiyor sevgilisi beklemedi onu ayrıldılar çok üzülüyor. Ben evlenirken eşimin yüklüce altınları vardı ev için düğün için parası vardı çalıştırdığı dükkanı da var evlendik herşeyi kurduk daha iki senemiz dolmadı ne varsa gitti elimizden şuan kirada oturuyorum ve heryerde burcumu var yinede şükür halimize ama hiçbir şey hayaller gibi olmuyor insanın yarınını bilemiyor malesef kısmet işte 🤷‍♀️ Allah tan eşim ve ailesini çok seviyorum iyi insanlar önemli olanda bu bence

200bine evlilik ne yav? Annem Urfa-Antepli. Son 50 senede oyle evlenen gorulmedi. Butun mahallenizin evlilik masrafi zaar

Ayrica adamin devlete olan borcunun acilimi nedir? Babasi da kendi emekli olamamis,gecekondusuna tapu alamamis sizin sevgiliye mi yikilmis onca sey?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X