- 19 Mart 2012
- 9.623
- 9.945
-
- Konu Sahibi semplice_signora
- #24.041
Kizlar geçen yil bu zamanlar kuzuma hamile olduğunu öğreneli bir hafta olmuştu...
Keseyi gorecekmiyiz diye gün sayıyorduk... Elhamdülillah âlâ külli hal...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kuzum ya ne cabuk gecmiş zaman, allah'im bizede nasip etse keske cok istyruz cok evde cocuk olsa napardik nasil olurduk diyruz hep
Ben depresyondan 30 günden sonra ciktim :)
Bebegimde kirli cikincaa uykusu düzene girdi. Geceleri uyuyordu yani. Hatta bir gece 4 saat uyumustu bir uyandim sesi yok hemen beşiğe ve yüzüne dokundum. Agladi içim rahatladı. Sirt ustu yatirma geceleri. Bak çok huysuz olduğunda yuz ustu bir yastigin üstüne koy onu sende yaninda ol gözün ustunde olsun. Çok rahat eder gazi varsa. Tabi ben çaylarin içine dusmustum. Aksam eşin gelince baksin azicik sen dinlen bence.
Canim benim bebegimin hala belli bir düzeni yok. Her ay dönümünde bir huy cikiyor ortaya. Dua edelimde daha kotu olmasınlar.
Kilo için platese basladim güya ama devam edemiyorum. Havalar isininca yürüyüşe baslayacagim. Yememe icmeme dikkat edemiyorum. Bende iki kilo kaldi gerçi ama yinede daha fazla gibi duruyor. Eski kıyafetlerim oluyor ama ben fit halime dönmek istiyorum. Sen baya Ayiftin. Kaç kilo fazlan var. Ha birde facebook kullanmıyorsun galiba neden canim?
Meleğini görmek istiyorum.
Canim bnde ayni seyi duydum 3. Ayda uyku duzene giriyirmus bakalim ibs. duzelir 5 dk uyuyup 10 dk gozleri acik haliyle hic yanindan ayrilamiyorum dedigin karisimi bnde yapayim yoksakili vermeyi birak gittikce kilo alicam bnimde kan sekerim cok dusuyor yemegi sevmesemde mecburen yiyorum simdi cok kisip sutum azalir diyede korkuyorun havalar bursa isinsa yuruyusle ins verrimBen kiim yorgunluktan bayılma noktasına gelinceye kadar gündüz uyumak kim.Baksana uykusuzluktan cümleyi nasıl bi hale soktum
Dur uyanmadan topiğe bi göz atayım,dur facee bakıvereyim,çamaşırları da serivereyim,makinayı da yerleştirivereyim vs vs....
Uyku düzenine 4-5.aydan sonra dikkat etmeye bak,özellikle akşamları.Uykusunun geldiğini farkettiğinde ışığı kıs,tvyi kapat,ninni söyle,sakin sakin sarıl vs.Ben 4.aya kadar tv yanında uyuttum sese de alıştı kuzum sessizliğe deDüğünde de uyuyor şimdi kimse yokkende
He valla doping oluyor uykusuzlukDrumuzu çok seviyorum o konuda ben.6 meyve söyledi bize.Armut,portakal,mandalina ishal yapar.Muz,elma,havuç kabız yapar.Hangisi uygunsa onu ver,en az 3 gün arayla dedi :)Bizimki meyvesuyunu içmeyince eline veriyorum dilim dilim.Bayılıyor kemirmeye.Özellikle havuç gibi suyu akmayanlara.Portakala sinir oluyor damladığında Benim gibi titiz olacak sıpa
Ek gıda konusunda drumuz çok doğal bizim.Soğanı yağı kavur,haşladığın karnıbaharları at,suyu dök,iyice pişir,çatalla ez ver dedi mesela.Şok oldum.Asla verme dediğiniz ne var dediğimde de tuz,şeker,bal,hazır gıda(kek,bisküvi,bulyon,hazır çorba),süt dedi.Suyu da zor içiriyorum dedim zorlama içtiği kadar dedi.Buharda pişirmenin haşlamaya göre daha fazla faydası varmış bebekler için.Büyüklere farketmez ama bebeklere farkeder dedi.
Sürekli yoğurt çalan ve bu işi yapan birinden duydum,10.kez mayalanan yoğurt saf hale gelirmiş.Yani çaldığım yoğurdun altında mutlaka 1 kaşık bırakıyorum yeni yoğurdu onunla çalıyorum :) 5 oldu bugün.
Pişti olmuş kızlarımız patikleriyle
Benimki de yüzüstü dururken kafasını kaldırınca geleniye benzetiyor herkes(gelincik de deniyor tarla faresi gibi bişey )
Pekmezin içine damlat da içir.Benimki de inatlaşınca öyle yapıyorum ben.Yada yediği başka bişeyin içine dök.Eşim de emziğine damlatıp onu ağzına sokuyor hızla emince yutmuş oluyor
Ek gıda için kendini kasma benim gibi.Annem o kadar güzel doyuruyorki emzirmekten daha rahat geldi banaSağlıklı olduğunu düşündüğün herşeyden tattırıyor.Dr da olması gereken de bu zaten dedi.
İnan o limonilik 6.aya kadar bile devam edebiliyor.
Valla ben çok sık yiyorum ilk günden beri.Yoksa tansiyon yerlerde oluyor.Üstelik sütü de %100 etkiliyor açlık.Kırkım çıkmadan 5 kg fazlam vardı doğumdan sonra hala 5kg fazlam var.Süt bütün kaloriyi alıyor,kilo almıyorsun.Yalnız şerbetli tatlı,hamur işi,pasta,börek konularını çok abartma.Ye ama az ye.Kepekli ekmek sağlıklı ama fazlası kansızlık yapıyor haberin olsun.Her tür ekmekten ye.Dr bana öyle demişti.Benim korkum da emzirmeden sonra bu iştahla kilo almak(
Son 1 haftadır da sirkeli,ballı su içiyorum her yediğimden sonra 1 bardak.(4su b.su+4 yemek kaşığı bal+4 yemek kaşığı elma sirkesi) Yağ yakmaya yardım ediyormuş hemde zindelik veriyor.Daha kg olarak gitmedi benden sabırlıyım devam edeceğim.Sirke,bal ve su sağlıklı şeyler mantıklı geldi o yüzden.
Seni korkutmak istemem ama biz gece uykusunu 4.aydan sonra oturttuk. 3.yda azaldi. 5.aydan sonra kendi pirtlatmaya basladi. O videodak hareket yine yapiyorum guluyor artik. Biz cokyaptik esim uzun uzun ugrasirdi..kendi yorulup giderdi...ne gunlerdi beeee. Grciyor canim o gunlerde geride kalacak.
Ha birde inatlari var bunların...
Bizimkide 10 gibi uyuyor sabah 7 de ayakta
Keşke 12 gibi uyusa sabah bende rahat etsem. Babası evde bakar aksamlari ,yardimi dokunacak ya beyefendi annesi yorulsun diye uyuyor. Sabah eşim gittiği gibi uyanıyor :)
Allah yardimcimiz olsun canimcim.
kizlar beni hatirladiniz mi? bes haftalık hamıleyım sızede soyleyeyım dedımaralık annesı olucam...inşallah hayırlısıyla...
kizlar beni hatirladiniz mi? bes haftalık hamıleyım sızede soyleyeyım dedımaralık annesı olucam...inşallah hayırlısıyla...
canım rabbm hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin. çok çok sevndm. ne kadar sürede hamile kaldın? ve bu ay neler yaptın hamile kalmak için anlatır mısın
Canim hayirli olsun. Azerbeycanda miydin sen ?
Yoksa karistirdimmi baskasiyka?
Bende arlik annesiyim :)
evet canım baküdeyim
Kizlar aranizda bebislerine emzik kullanan varmi emzik almistm ama kullanmadim esim musade etmemisti ama simdi boyle cok huzursz oldugu gunler kullanalim diyo aranzda kullanan varmi
Canim benim kirk ciksin bak sonrasi daha da hizli gececek. Keske burda olsaydin canim burda havalar sicak gunasiri cikiyoruz ezgiyle. Yakin olsaydin gelirdim pasanin gazini cikarmaya. Ozlem teyzesi hirpalardi biraz gaz maz kalmazdiins bizde zqmanla oturturuz artik geride kalsin simdiden bunalim kapida sali gunu kirkimiz cikiyor havalarda isinsa disari ciksak simdi bursada olnayi cok isterdim
Hatirladim ben de. Allah tamamina erdirsin cok sevindim saglikla kvusun insallah.kizlar beni hatirladiniz mi? bes haftalık hamıleyım sızede soyleyeyım dedımaralık annesı olucam...inşallah hayırlısıyla...
Kizlar aranizda bebislerine emzik kullanan varmi emzik almistm ama kullanmadim esim musade etmemisti ama simdi boyle cok huzursz oldugu gunler kullanalim diyo aranzda kullanan varmi