- 24 Ekim 2012
- 756
- 10
-
- Konu Sahibi semplice_signora
- #23.581
Canım nasılsın görüşmeyeli ?
Maşaallah oğlişler süper görünüyor Allah bağışlansın salihlerden olsunlar.
Görümcenin çocukları nasıl iyilerdir inşaallah ;(
Maşallah Feyzam.O kadar yakışıklıki oğulların Allahım nazarlardan saklasın üçünü de.Ek gıda konusunda çok kararsızım ben ne yapmalıyım bi akıl ver((
Allah razı olsun ayşem...
bize niye vermedi dr yaa
veremem dedi.
neyse balgamı var. balgam söktürücüyle atıcak inşallah...
maşallah hifacık da başlamış mama demeye ha.
çook çabuk büyyolar...
ayy evet yaa şafak sayyordum korku ve heyecanla. Allah razı olsun sizlerden beni çok rahatlattınız o zamanlarda.
heheh nasıl da hatırladın kuzum yaaa :) domates manyagı olmuştum
az kaldı 1 yıla evett...
mart-nisan-mayıs-haziraaannnn
canım ilk bebişimde 15 li mi kaçlıydı bilmiyorum. çokluydu yani.
çoğu parçasını hiç kullanmadım. verdiğim paraya yazık dedim ve ikinci paşamda sadece 5 li takımlar aldım.
bence 5 li olanlar en ideali. zaten o setten çıkan battaniyeleri pek begenmiyorum ben.
yine seçim senin duygucum.ama fuzuli harcama yapmaktansa o paraya 2-3 tane beşli set alırsın. çok da rahat kullanırsın
Allah razı olsun canımmm
gözlerin kime çektiği belli değil :)
yani ailede rekli gözlü kimse olmadıgı için bişey diyemiyorum
ilk renkli gözlü sülalede
8 aylık olduk. bu ayın 29 unda 9 ayımıza giricez inşallah...
Yazarız tabi şekerim.Alışveriş konusuna aylarımı verdim canımı dişime taktım araştırmalar için benMarkalar,modeller,renkler,fiyatlar..Öyleki mini bir ajanda dolusu bilgim oldu Tabi yeni modeller çıktı geçen seneden beri.Ama ben elimden geldiğince yazayım.Sende aklına takıldıkça sorarsın.
Bizim arabamız muhteşem :)) Hafif,çok çok çok pratik sürüşlü,katlanınca az yer kaplıyor,tam yatabiliyor.En büyük dezavantajı çift yönlü olmaması.Bir de taşınabilir puseti yok.O yüzden baston olarak geçiyor :)) Kraft-London baston markası ve modeli..
Oyun halısı gereksizdir diye düşünmüştüm ama değilmişPiyasadakileri hiç sevmedim ben.Naylonumsu ince bir yapısı var,kışa doğru büyüyen bebek için çok büyük bir sorun bu.Çocuk içinde uyusa kaldırmak zorundasın çünkü üşür.Üstelik 100tlden aşağıda değil pek çoğu.O yüzden ben kendim yaptım.2 peluş battaniyeyi birbirine diktik,içine kırpık sünger doldurduk.2şer metrelik 2 tane yalıtım borusu aldık.Yaz mevsimi olsaydı havuzlarda kullanılan simitler de olurdu ama biz bulamadık bu mevsimde satanı.Çapraz şekilde battaniyelerin ucuna tutturduk.Üzerine şeritlerle minik oyuncaklar astık.Hem yumuşak,hem sıcak,hem zevkimize göre hemde çok çok ucuza mal oldu.(2 battaniye 36tl+2boru 4tl=40tl )
Ben taşıma ürünü olarak puset almadım.Araba için çok rahat olsada ağırlığı yüzünden vazgeçtim.Hem arabamıza da takılmıyordu.Taşıma çantası da almadım.Bebekler bikaç haftadan sonra o tür dar şeylerde uzun süre durmuyorlar diye çok şahit oldum çünkü.Onlar yerine battaniyeler aldım.Kundak battaniye diye civilde satılıyor.İlk 3 ay onda taşıdım,sonra da fermuarlı olarak kapanan kadife battaniyelere geçtik.Ayağı başı açılmadı taşırken hiç.http://www.civilim.com/4509-bebecix-penye-kundak-battaniye ve http://www.civilim.com/165-civil-kadife-battaniye bunlardan kullandım.Hala da kullanıyoruz.Senin doğumda bizimki gibi Eylül.Aklında olsun.
Yatak olarak büyüyebilen yataklı oda takımlarından aldım ben.1,90 oluyor açılınca.Evleninceye kadar kullanır dedik.Beşik almadım.Anakucağında yattı kırkı çıkıncaya kadar benim odamda.Sonra yatağına geçti.Şimdi gündüzleri oyun halısında,akşamları odasında uyuyor.Anakucağını da keyif için kullanıyoruz :)
En çok kullandığım şeyse emzirme yastığımız.Küçükken yavaş emiyordu,kolum kopuyordu tutmaktan yarım saat.Elimden kayıyor,dikişlerime baskı yapıyor falan ama yastık mucize oldu resmen.C şeklinde bizimki.Son günlerde içinde yatar-oturur pozisyonda oturmayı seviyor.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar.
Aslında 1 yaşından küçükken yaptırmak çok iyi diyor drlar.Hem çabuk iyileşiyor hem de psikolojik olarak sıkıntı olmuyormuş.
INCIM canim benim ya Allahim sifa versin. Cok uzuldum. Ne diyecegimi bilemiyorum.Dualarim sizinle..
KARDELEN1208 canim cok gecmis olsun insallah en kisa zamanda atlatirsiniz.
Ezgiyle beraber büyüyoruz cok sukur. 4 aylik olduk. Tukuruk baloncugu yapiyoruz bolbol.
SULEM operim tabi hatta minciklarimdeli gibi seviyorum cocugu ama evlat baska birsey. Doyulmuyor... Allahim herkese nasip etsin.
duygucum ben resimli olarak baya bişeyler paylaşmıştım. onları bulup tekrar gün yüzüne çıkarayım liste olarak.
umarım faydalı olur.
haziran 29 da doğdu bebişim.
çok güzel bir zaman bana göre. listeyi hemen bulmaya çalışcam tatlım
Rabbim inci arkadaşımızı aydınlıgına çıkar inşallah.
ona hayırlısı neyse onu ver.
hayırlısı zor olansa,ona dayanma gücü ver.
sen darda zorda koymayansın,kullarına zor imtihanlar verme. dayanamayacagımız yükler yükleme Rabbim...
Allah razı olsun canım...
Rabbim yardımcınız olsun.ne çok şey yaşamışsınız.
çokk geçmiş olsu size de.Rabbim beterinden korusun
Allah razı olsun şulem...
eee artık bol hareketlenme dönemindeyiz.
yediklerini eritmeye başladı sıpa :)
emekleme,dönme,yürüteçte koşuşturma dönemindeyiz.
bu zamanlarda illaki biraz fark ediyor.
aman canları sağolsun.kilo herzaman alınıp verilir.
sen nasılsın bakalım??
İncin Allah yardımcınız olsun çok üzüldüm moralim bozuldu arkadasım(((((((
Allah hayırlı kapılar açsın.kızlar nasılsınız ben Bilal beyle uğraşıyorum iyiyiz çok şükür.Apraxasgüzel bende Bio Gaia kullandım memnun kaldım. Mendilden kat kat etkili.Şule der demez 36 haftalık oldun,Sana bir tavsiyem var Facebook'ta Ssvd diye bir gurup var normal dogumu destekleyen ve sezeryandan sonra vajinal dogumu destekleyen. Ve destekleyen doktorları öneren...Senin korkun vardı sanırım üye ol guruba çok işine yarayacak eminim. İnş normal doğurursun.
Iyi akşamlar arkadaşlar tatildi Ömer'in Dr işleri derken baya uzak kaldım okuyorum ama yazmaya fırsat bulamıyorum. Hepinizi çok özledim . Inciye çok üzüldüm Rabbim şifa versin inşallah mevla kimseyi evlatla imtihan etmesin çok zor bilirim
Bebişlerinizin resimlerine bayıldımhepsi çok büyümüşler. Biz de artık 360 dönüyoruz hecelemeye çalışıyoruz ek gıdalarımızı yiyoruz emeklemeye için popoyu hareket ettirmeye çalışıyoruz. Uyku düzeni oturtmaya çalışıyoruz.bir de çığlık atmayı keşfettik kafamı şişiriyor başladı mı bu da bizim oğlan büyümüş mü teyzeleriEki Görüntüle 973334 Eki Görüntüle 973327 Eki Görüntüle 973329 Eki Görüntüle 973336 Eki Görüntüle 973335 Eki Görüntüle 973337
Kızlar hem makatta hem vaj. Kaşıntım var hemde deli gibi ;(
Ne yapacağım ben ;(
Bebeği bırakacak kimsem yok ki genel cerraha gideyim ;((((
Durumum vahim.
Aişem sende bende hayalimiz olan normal dogumu yapamadık. Ssvd yapan çok hatun var ülkemizde Konya'da yaptıran hekimler var dilerim bundan sonraki doğumlarımız normal olur :)
Kızlaaarrrr, hamileyiiimmmm
Uzun süredir uzaktaydım forumdan, kendime bir söz verdim ve tuttum, hamile olana dek ara vermiştim foruma...
Çok şükür ki hamileyim kızlar...
Biliyorsunuz geçen Mart ayında doğal yoldan olan 2. gebeliğim de düşükle sonuçlanmıştı...
Yaklaşık bi 10 ay sonra daha fazla beklememek adına tüp bebek sürecine girdik ve hayırlısıyla güzel haberle çıktık...
Şuan itibariyle 5+6 olduk, kesemizi de gördük çok şükür.
Nasipse inşallah haftaya da kalp atışını görebileceğiz belki de
Dualarınızla hep yanımda olduğunuzu biliyorum eski topikdaş dostlarımın, Allah razı olsun hepinizden
Varlığını daima hissettiğim tüm desteğiniz için teşekkür ederim sizleri seviyorum...
Ayşem, Feyza'm, Tubişim, Waves, Özayder; özellikle sizlere teşekkürü bir borç bilirim eski can dostlarım
Eski topiğimize de birşeyler karaladım sevincimden; http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=566189&page=1072
Hepiniz sağlıcakla kalın, yavrularınıza iyi bakın
burdan da seni tebrik edeyim arkadaşım..artık darısı bizlere olsun..bende maryın 19 una uludağ unıversitesinde aşılama için randevu aldım..prosedürleri nedir bilmiyorum ama..tekrar rahim filmi filan tekrarlanır galiba..artık hakkımızda hayırlısı olsun..
inşallah canım yaa..tüp bebeği özel hastanede mi yaptırdınız birde aşılamayı..aslında ben aşılama ilaçlarımı aldım özelde yaptıracaktık eşimin durumundan dolayı şansımı devlette denemek istiyorum..sonuçta yapılan aynı işlem diye..İnşallah ki ilk aşılama denemende pozitif sonucunu alır bizleri sevindirirsin canım
Benim 2 kez aşılama oldu ama negatif sonuçlandı.
Önceden 1'er sene aralıklarla 2 kez doğal gebelik olmasına rağmen ve herşeyin normal ve de güzel seyretmesine rağmen nasip olmadı işte.
Ocak ayında da tüp bebeğe geçtik ve ilk denemede pozitif sonuç aldık.
Diyorum ya Rabbim bu zamanı ve böylesini hayırlı görüp nasip etti.
Şükürler olsun...
Nasipten ötesi yok canım, hiçbir sebep yokken senelerce bekleyen de var, sorunları olup çözülüp kısa sürede gebe kalabilen de var...
Tamamen Allah'ımın takdiri, hepimiz biliyoruz ki...
O bizler için en hayırlı zamanı ve en hayırlısını bekledi, bekliyor sadece, tüm mesele bu aslında...
O yüzden herşeyi ona bırakmalı, asla isyan etmemeli, neden diye sorgulamamalı, dua etmeli ve sabretmeliyiz.
İnan bana gönlün böyle çok ferah oluyor.
Senin de bir vaktin zamanın var, eksiksiz dualarınla sabrederek beklemelisin sadece canım arkadaşım
Bir gün olacak inan buna yeter
inşallah canım yaa..tüp bebeği özel hastanede mi yaptırdınız birde aşılamayı..aslında ben aşılama ilaçlarımı aldım özelde yaptıracaktık eşimin durumundan dolayı şansımı devlette denemek istiyorum..sonuçta yapılan aynı işlem diye..
canım ben bursadayım..özel bir tüp bebek merkeziyle görüştük gonal f yada menegon almamı söyledi..benim yumurtlama sorunum olmadığı için menegon ve pregnly aldım..200 filan tuttu raporla..650 de aşılamaya istedi..yaptıracakken hesapta olmayan şeyler yaşadık..bu sebeble universitede yaptıracağm..ama sen uygun yaptırmışsın..doktorun hem işin ehli hemde para avcısı değil..tutacağını bilsen servetini dökersin ama doktor %15 20 diyor..ama ben inanıyorum ki rabbim nasip edecekİkisini de özelde yaptırdık canım.
Raporumuz da yoktu.
İstanbul Florence Nightingale'de...
Aşılamamı Doç. Herman İŞÇİ Hocam yaptı, o aşılama için hiçbir ücret almıyor, sadece hastane laboratuarı sperm yıkama için 150 lira aldı...
Tüp bebeğimizi de yine aynı hastanede Herman Hoca'nın yönlendirdiği tüp bebek başkanı Özlem AKGÜL yaptı. Tüp bebek de 2100 Dolar + 100 Dolar da kalan embriyoların dondurma işlemi tuttu...
İlaçlarımı da forumdan bulmuştum 250 lira da ona verdim. (Normalde eczane fiyatı 1350 lira idi)...
Çok uygun oldu yani anlayacağın canım, eğer burdaysan tavsiye ederim...
canım ben bursadayım..özel bir tüp bebek merkeziyle görüştük gonal f yada menegon almamı söyledi..benim yumurtlama sorunum olmadığı için menegon ve pregnly aldım..200 filan tuttu raporla..650 de aşılamaya istedi..yaptıracakken hesapta olmayan şeyler yaşadık..bu sebeble universitede yaptıracağm..ama sen uygun yaptırmışsın..doktorun hem işin ehli hemde para avcısı değil..tutacağını bilsen servetini dökersin ama doktor %15 20 diyor..ama ben inanıyorum ki rabbim nasip edecek
İnşallah canım, inşallah nasip olsun, dua ediyorum sana
sağol canım..inşallah kucağına almakta nasip olur..