- 17 Eylül 2012
- 826
- 148
-
- Konu Sahibi semplice_signora
- #23.621
Kızlar nasılsınız...
Dün esma gündüz fazlasıyla kusmuştu. Öyle akşamı ettik zaten akşamda huysuzdu bir türlü uyutamadım. Sonra gece 1 de ağlamaya başladı bir kucağıma aldım ki çocuk fırın gibi ateş saçıyor. Hemen ölçtüm 39.3 dü kızımın ateşi. Ateşimiz hiç 37 bile olmamıştı şimdiye kadar. Hemen soydum calpol verdim. Eklemlerine soğuk bezler koydum, geçmedi ılık banyo yaptırdım. Bu şekilde sabah 5 i yaptık. Artık yavaş yavaş ateşimiz düşmeye başladı. Şimdi huzursuz bir şekilde uyuyor. Biz bunları yaparken babamız ne mi yaptı horul horul uyudu. Kızımız 6.ayında ilk defa hastalandı ve ben kalk esma hasta acile gitsek mi ateşi bir türlü düşmüyor dediğimde döndü arkasını yattı hem de hiç cevap vermeden. Çok şaşırdım, kırıldım duygumu ifade edemiyorum. Kendisini buradan yılın en ilgisiz, kötü babası ilan ediyorum..
Kızlar nasılsınız...
Dün esma gündüz fazlasıyla kusmuştu. Öyle akşamı ettik zaten akşamda huysuzdu bir türlü uyutamadım. Sonra gece 1 de ağlamaya başladı bir kucağıma aldım ki çocuk fırın gibi ateş saçıyor. Hemen ölçtüm 39.3 dü kızımın ateşi. Ateşimiz hiç 37 bile olmamıştı şimdiye kadar. Hemen soydum calpol verdim. Eklemlerine soğuk bezler koydum, geçmedi ılık banyo yaptırdım. Bu şekilde sabah 5 i yaptık. Artık yavaş yavaş ateşimiz düşmeye başladı. Şimdi huzursuz bir şekilde uyuyor. Biz bunları yaparken babamız ne mi yaptı horul horul uyudu. Kızımız 6.ayında ilk defa hastalandı ve ben kalk esma hasta acile gitsek mi ateşi bir türlü düşmüyor dediğimde döndü arkasını yattı hem de hiç cevap vermeden. Çok şaşırdım, kırıldım duygumu ifade edemiyorum. Kendisini buradan yılın en ilgisiz, kötü babası ilan ediyorum..
Yulaf unu tamam :)))Yulaf unu kullan bitanem pirinc unu en az allerji yapan ooldugu icin genelde tercih sebebi ama besleyici degilpirinc unu yerine yulaf unu oneriyorlar.
Çabuk telaş yapmışım o zaman ben.Dr bilgi verecektir bizede herhalde.cnm pirinç unu ve meyvelerle kendin yapabilirsin ama her zaman yapamayabilirsin.ben aptamil almıştım 2 ay oldu hala 250 gr.bitmedi.ben çorbasını yoğurdunu meyvesini günlük yapıyorum.çok araştırıyorum çok tarif var sen de tam ek gıdaya geçersen bakarsın.balkabağından filan muhallebiler var onlardan yaparsın.sadece yoğurdu 3 günlük filan yiyor.bugün kontrol vardı 8kg olmuş boy da 67 cm.Az mı dedim 1 ay erken doğduğu için sen 6 aylığa göre gelişime bakacaksın dedi.2 yaşına kadar böyle dedi.O zaman da gayet iyi gelişimi.Herşey normal maşallah dedi.Demir ve vitamine devam kabız olursa zeytinyağı dedi.Ben zaten çorbasına ve sabahları kahvaltısına koyuyorum.
yaparsın cnm ya bilmesende tarif var.doktorun sana kesin ek gıdaya geçince bilgi verir.Günde 2 çay bardağını geçmeyecek toplamda verdiğin ek gıda ve günde 500ml.anne sütü ya da devam sütü diyor doktorlar.
Hemen ekliyorum canım sizide.Valla ek gıda paylaşımı konusunda sana katılıyorum.Kafa falan kalmadı bende akılda tutacak.hayırlı akşamlar kızlar nasılsınız
biz iyiyiz çok şükür
phia hamileliğine çok sevindim canım Allah tamamına erdirsin inş.
kızlar sünnet olayını küçükken yaptırın çok kolay oldu elh. çabuk iyileşti herkese tavsiye ediyorum
biz klipsli yöntemle yaptırdık 4 günde tamamen iyileşti çok şükür.
ayşecim 10.10.2013 doğumlu muhammed selim beyi de listeye ekleyebilirsin :)
bi yandan kucağımda tututorum hiçbir ifade kullanamadım:)
4. ayımız bitti bizim de. artık biz yemek yerken o da yalanmaya filan başladı versem yiyecek :)
ek gıda tariflerimizi paylaşalım küçük bi defter tutmayı düşünüyorum canlarım..
Hiiiii.Çok geçmiş olsun.Bu arada tebrik ediyorum sabrını.Ben olsam yıkardım o evi adamın başına.Kırılman çok normal ben olsam konuşmazdım sinirimden.Bizim dr 38i geçtiği anda getirin acile dedi bize.39 çok tehlikeli bi ateş.Allah esirgesin.37i geçince ince giydirin,37.5i geçtiğinde ılık duş aldırın ve şurup verin,38i geçince hemen gelin demişti.37.7 olduk en fazla biz.Islak bezle düşürmüştük onu da.Kusması üşüttüğünü gösteriyor sanki.Bizimki de 15-20 gündür berbat huzursuzluk yaşıyor.Zor uyuyor,çabuk uyanıyor,mızmızlanmada değil gözyaşlarıyla ağlıyor garibim.Dr da bişeyi yok diyor.Kimi diyor diş,kimi diyor ek mama vs vs.Allah yardımcımız olsunKızlar nasılsınız...
Berbat bir geceyi daha sabahlayarak bitirdik Hifa hanımla((((((((
Yarım saate bir 20 dkya bir ağladı.Uyandı demeye dilim varmıyor artık çünkü uyuduğuna inanmıyorum.Kıpır kıpır sürekli sonra çığlık ve gözyaşı(( Kabız değil,gazı yok,karnı tok,odası normal ısıda vs vs...Diş mi diyoruz jeli sürüyorum yine rahatlamıyor (( Elim kolum bağlandı inanırsanız.
Annem aradı sabah 9da ağlaya ağlaya çağırdım.Hemen geldi sağolsun.Bi yatmışım 1e kadar.Kafam kazana döndü tabiki uyku sersemliğinden.O ne mi yapmış peki?Annannesiyle oynamış gülmüş((((((( Yalancıymışım gibi hissediyorum bazen.Sabaha kadar ağlayan çocuk o değil sanki.Az önce banyo yaptırdım da rahatladı.İnşallah sabaha kadar uyur çünkü yarın işimiz çok.
Yeni dünürleri pazar günü buraya gelecekler.Ankara'dan geliyorlar da.Annem haftadır temizlik,yemek ve tabiki bizim evin arasında koşturuyor garibim.Yarın da börek vs yapılacak.Sabah 8de gideceğim bende ona.Bi işin ucundan tutayım bari((( Yarın da yakın arkadaşım sezeryana giriyor,yanında olmayı çok isterdim aslında.Hatırlarmısınız bilmem ama geçen sene ocak ayında 6,5 aylık bebeğiniölü doğum yapmıştı suyu bittiği için.Oğlunu toprağa verdi,kızını kucağına alsın inşallah sağlıkla.Çok hassas ve tehlikeli bi hamilelik geçirdi.Rahmini falan diktiler hamileyken.Pazar gününe tamamlayınca özel hediye paketini sizlerle paylaşırım inşallah :))
Dün aktara uğramıştım.Özel karışım bi bitki çayı verdi.Tanıdık olunca güvendim alırken.Hem sütü arttırıyor,hem bebeği sakinleştiriyor,hem gaza ve kabızlığa iyi geliyor dedi.2-3 gün düzenli yaparsan gözünle görürsün farkı dedi.Bu da olmazsa melek otunu alacağım artık.
Bu arada az önce dr ile görüştüm bebelac vermiştiniz,ben hazır vermek istemiyorum o yüzden evde ne yapbilirm diye sordum.Sakın dedi.6.ayı doldurmadan evdeyapılan hiçbir şeyi vermem size,bağırsaklarınız çok hassas dedi.Kan ilacını bile kaldıramadınız mama yiyesiniz dedi.Onun içinde bağırsak yapınızı güçlendirici maddeler var o yüzden size onu verdim ek gıda yerine değil o dedi.Hem süte destek olsun dedi.Ek gıda konusunu gelecek ay ayrıntılı konuşacağız dedi.O kadar rahatladımki anlatamam.Drundan şüphe etmekte hata etmişim ben.Kadın söylediklerinden de iyi takip ediyor bebeklerini.
Bizde gelişmeler böyle...
Allah hepimizin yardımcısı olsun....
Merhaba herkese... Heyecanla beklediğim dokuz ay sona erdi... O tekmeleri çok ama çok özlücemm....
3 Şubatta normal doğum yaptım.. Oğlumuz Arda bugün 12. günlük:))
Gelen giden, gaz sancıları uykusuz geceler yazamıyorum.. Rezene içerken fırsat buldum az biraz:)
Herşey yolunda çok şükür... Doğum hikayem suni sancılı((( Kimseye önermiyorum suni sancıyı...
Doğum yapan tüm anneleri öpüyorum... Sağlıkla sevgiyle kalın...
Kızlar nasılsınız...
Canım depresyon belirti olmaz mı hem de en büyük belirti :) Hamileyim herşey yolunda niye mutlu değilim diye kendime sorular soruyordum. Zamanla gececektir inşallah..
Merhaba herkese... Heyecanla beklediğim dokuz ay sona erdi... O tekmeleri çok ama çok özlücemm....
Gelen giden, gaz sancıları uykusuz geceler yazamıyorum.. Rezene içerken fırsat buldum az biraz:)
Herşey yolunda çok şükür... Doğum hikayem suni sancılı((( Kimseye önermiyorum suni sancıyı...
Çok geçmiş olsun Dilekcim.Allah yardımcın olsun.Alternatif tıbbı dene istersen bir de.Yan etkisi daha az olur en azından bebeğini korumuş olursun.Canım çok geçmiş olsun.
Senin eşin dönüp uyumuş benimki beni niye uyandırıyorsun die sitem etti
evris canım Allah size bağışlasın
Darısı bana inş ikincide ve diğer bebişlerimi sağlıkla kolaylıkla normal doğururum
Neyseeeee gelelim bana. Popumun üstüne zorlukla oturuyorum makatım gittikçe kötü oldu. Karşıdım ama bu kadar yara olduğunu anlamadım. Resmen yanıyor sızlıyor. Genel cerrah cildiye k,D doktorları baktı. Makat enfeksiyondan öyle olmuş. Birsürü krem. Emziriyorum diye adam gibi tedavi olamıyorum.
Kaşıntı bitti dedim elhamdülillah dünden beri kanama var. Kabızlıktan oluyordu ama artık kabız degiliim.
Tuvaletimi yaparken acıdan elimi ısırıyorum
Salı tekrar gideceğim genel cerraha ve K.D.
Bende canımla uğraşıyorum bu şekilde. Dua edinde atlatayım. Bilalcik uyuyor şimdi
Diyorumki bir bebek doğurdum adam gibi doğuramadım ama canım gitti...
Kızlar bebek arabası alacağız bugün. Sizin arabalar ne marka ne model. Ben çift yönlü istiyorum sizce tek yönlü kullanışlımı ?
Hamiş haberlerinin pıtır pıtır döküldüğü,taze annelerin uykunun dibine vurduğu,soru işaretlerimizin Rabbim'in mucizeleriyle kalktığı,dertlerimize devaların geldiği,kendimizi değerli-mutlu ve iyi hissettiğimiz bir hafta diliyorum herkese
Yoğun bir haftasonuydu bizimki...
Anneme yemeğe yardımın ardından arkadaşımın tazecik kızını görmeye gittim cumartesi.
Büronun işleri,başka bi bebek arkadaşımızın doğumgünü partisi vs derken pazar günü de sağsalim bitti çok şükür..
Kuzucuğumun düzenini bugün ele alıyorum inşallah.Kabızlık sorunumuz kalmadı sma'ya alıştık çok şükür.Gece huzursuzluklarımızı da bebelac+babamızla nöbetleşerek azalttık.Küçük hanımın emzik düştüğü anda uyanması sorununu da çözelim istiyorum.Emzikle uyumamayı öğrenmeli bu minnoş.
4-5 saatte olsa kesintisiz uyumak çok güzel bişeymiş.Ruhen,bedenen mutluyum artık..Allah eşimden bin kere yüzbin kere razı olsun.Yaptığım mamayı 2 kez yedirmek için kalkıyor,sonrasında zaten sabaha kadar 2 kez daha kalkıyor.Artık gece yemek için uyanmamayı öğrenmesi lazımmış.Öyle diyor kitaplarTam bilimsel yayın gibi büyüyor kızım
Canim kizin emmiyormu gece?
Emiyor diyecek kadar değil.Belki 5 belki 10 kez çekiyor memeyi sonra uyuyor.En uzun 5-10dk emiyor.Ama dün gece 5 ölçekli mama emdi uyurken.Çok değişiyor yani.
Hamiş haberlerinin pıtır pıtır döküldüğü,taze annelerin uykunun dibine vurduğu,soru işaretlerimizin Rabbim'in mucizeleriyle kalktığı,dertlerimize devaların geldiği,kendimizi değerli-mutlu ve iyi hissettiğimiz bir hafta diliyorum herkese
Yoğun bir haftasonuydu bizimki...
Anneme yemeğe yardımın ardından arkadaşımın tazecik kızını görmeye gittim cumartesi.
Büronun işleri,başka bi bebek arkadaşımızın doğumgünü partisi vs derken pazar günü de sağsalim bitti çok şükür..
Kuzucuğumun düzenini bugün ele alıyorum inşallah.Kabızlık sorunumuz kalmadı sma'ya alıştık çok şükür.Gece huzursuzluklarımızı da bebelac+babamızla nöbetleşerek azalttık.Küçük hanımın emzik düştüğü anda uyanması sorununu da çözelim istiyorum.Emzikle uyumamayı öğrenmeli bu minnoş.
4-5 saatte olsa kesintisiz uyumak çok güzel bişeymiş.Ruhen,bedenen mutluyum artık..Allah eşimden bin kere yüzbin kere razı olsun.Yaptığım mamayı 2 kez yedirmek için kalkıyor,sonrasında zaten sabaha kadar 2 kez daha kalkıyor.Artık gece yemek için uyanmamayı öğrenmesi lazımmış.Öyle diyor kitaplarTam bilimsel yayın gibi büyüyor kızım