Heheh ne demek :) Grip geçmeden spor yapmayı tavsiye etmiyor doktorlar ama, vücut virüsle mikropla savaşmalı, ekstra yorulmamalı diye... Hastayken iyice halsiz de kalıyoruz zaten..
Antibiyotik fayda etmediyse kocakarı ilaçlarını da bir dene, ben 2 tatlı kaşığı bal, neredeyse yarım limon suyu ve bolca tarçını karıştırarak birşey yapıyorum, boğaz ağrısı için ve kendimi halsiz hasta olacak gibi hissettiğimde özellikle hep kullanırım. Sabahları bir bardak suya bir tatlı kaşığı bal, bir tatlı kaşığı elma sirkesi koyup aç karnına içerim, bunu yaptığım zamanlarda hep daha az hasta oluyorum, metabolizmayı da hızlandırıyor. İyi bir dinlenmeyle de genelde 2 günden fazla sürmüyor gribal vaka bende.. Bir de bol bol uyu, uykudayken vücut tüm sistemi minimuma indirip, sadece hastalıkla savaşır, normalde 6 saat kadar uyuyan ben hastayken 14 saat uyuduğumu bilirim, ama geçiriyor :)
Şu tarçınlı tarifi annem de sadece balla toz zencefili karıştırarak yapıyor, o da çok faydalıymış. Zencefil tadına pek alışamadım ondan ben yapamıyorum pek, ama evde varsa dene belki senin damak zevkine uygun olur.
Sinizüt demiştin yanlış hatırlamıyorsam, hiç scuba dalış yapmayı denedin mi? Benim sinüslerimi bir tek o temizleyebildi :) Merakın varsa yazın dalışı denemeni de tavsiye ederim, ıslak saçla sokağa çıksam bile bir şey olmuyor artık :) Hem de inanılmaz keyifli...
Yapabiliyorsan bir de bol bol tuzlu su çek burnuna, benim beynim patlayacak gibi oluyordu o yüzden ilk denemende çok hafif yap, belki sende işe yarar... Ihlamur nane limon karıştır çayını iç, o da çok faydalı geçmeyen nezleye...
Geçen burda bir şey okudum çok gülmüştüm ama gerçekten öyle :
Tarih çağları boyunca sağlık :)
- M.Ö. 2000: Al, bu otu ye.
- M.S. 1000: O ot kötü, gel bu duayı oku.
- M.S. 1850: O dua batıl inanç, al bu iksiri iç.
- M.S. 1940: O iksirin ne faydası var, al bu hapı yut.
- M.S. 1985: O hap etkisiz, al bu antibiyotiği iç.
- M.S. 2000: O antibiyotik kimyasal, al bu otu ye
Resmen bu haldeyiz :) Çok geçmiş olsun tekrar :)