- 20 Mayıs 2009
- 1.375
- 6
- Konu Sahibi Duygu_Oner
Malesef linkte sorun çıktı tekrar düzeltiyorum
BodyRockers Before & After - YouTube
Evet ben de facebookta görüp izledim bu videoyu, süperdi :)
Sadece bodyrock yaparak değil, doğru beslenmeyle de adamlar bu hale geliyorlar. Ben de spora başlayalı beri kızartmaları özellikle minimum'a indirdim, ayda 1 ancak yapıyorum ki bizim evde cumartesileri patates& sosis kızartması ve bira günüydü.. Ayçiçek yağını eve sokmuyorum, yerine fındık yağı kullanıyorum. Beyaz un da aynı şekilde, tam buğday unu alıyorum eve. Çayı vs. şekersiz içerim zaten, eşim için de Torku marka (Konya'ymış merkezi) %100 şeker pancarından yapılma şekeri kullanıyoruz. Arada bir sabahları yemelik poğaça yapıyorum, onda da şeker yerine bal koyuyorum, çok lezzetli oluyor, kabarmasında da en ufak bir problem yok :) Belki senede 3-4 defa kek gibi bir şey istediyse canım, gene tam buğday unuyla yapıp ona da şeker yerine pekmez koyuyorum inanılmaz lezzetli oluyor. Eve de tam buğday ekmeğinden başka şey almıyorum. Alkol alımını iyice azalttım, bira neredeyse yok hayatımda, en çok kırmızı şarap içersem o da maksimum 2 kadeh içiyorum (bu da ayda 2 defa falan oluyor en fazla). Etli sebze yemekleri ve sağlıklı beslenmeye yöneldim. Kabuklu yemiş severiz biz, ama abartmamak için paketleri saklar oldum. Eşimden de aldığı cips paketlerini (çok seviyor ne yapiim) köşe bucak gizliyorum, sonra da süresi dolmuş diyip atıyorum. Ama tabii ofisteki yemeklerini bilemediğim için henüz 3-5 kilodan fazlasını verdirebilmiş değilim...
Daha ziyade Paleo beslenme denilen düzeni uygulamaya çalışıyorum, çoğu yerde bana mantıklı geliyor,bir araştırmanızı tavsiye ederim internetten :) Bir arkadaşımın konu üzerinde blogu var, paleocafe.org , onu takip edip elimden geldiğince yurtdışı sitelere de bakmaya çalışıyorum. Burada da bir çok diyet ve sağlıklı beslenme topici var, size uygun gelen ve en önemlisi sağlıklı olup mantığınıza ve damak zevkinize uyan hangisiyse onu uygulayın... Şu Canan Karatay ve Dukan'ın kitaplarını alıp eşim için uygulayabileceğim şeyler var mı diye bakmak istiyorum ne zamandır, spor sağlıklı beslenme olmadan tek başına yeterli gelmiyor. Sağlıklı beslenme de sporsuz tam değil bana göre... İkisini de mutlaka hayatına katması gerekli insanın..
Hatta biraz abartıp beslenme uzmanlığı ve diyetisyenlik bölümünün derslerini incelerken buldum kendimi bugün, öğrenilecek ne çok şey varmış diye hayıflandım kendi kendime :)
Son düzenleme: