Bodyrock.tv

Ve evet, 5 kglık dambıllar .. 2 gündür çalışıyorum ve kollarımın hiç bu kadar kuvvetlendiğini hissetmemiştim.. Özellikle şu hareketlerde (kum torbam hala yok) süper etkili:

$ForwardBackwardLungeSandbagLiftFeatured.jpg

$PickUpJumps2Featured.jpg

Aldığım dambıllar da şunlar :)

$Bdelta-neopren-kapli-altigen-demir-dambil-5-kg-2-adet-ds-1094-1.jpg

Plastik dambıllardansa bu neopren malzemeyle kaplı olanlardan almanızı tavsiye ederim, elinizden kayma riski yok gibi bir şey ve epey dengeliler..

Cnm bende spor yapmaya alıştım.Bu hafta yapabilseydim 12.haftam olacaktı ağır grip ve sinüzit yüzünden yapamadım.Bir an önce iyileşip devam etmek istiyorum.Senin vücudun iyice sıkılaştırmıştır artık.Nedense benim vücudum çok gevşek bir yapıya sahip Bel ve kalçamdan memnunum ama bacaklarım hala çok kalın ve çok gevşek ayrıca çok selülit var.Basenlerim bir türlü incelmiyo.Artık bende çareyi kavitasyon yaptırmakta buldum ilk seansıma gittim.Bu hafta ikinci seansım vardı ama hasta olduğum için gidemedim.İşe yarar inşallah başka türlü kurtulamıyorum çünkü.

benim de bacaklarım kalın ve bıngıldı, estetiğe karşı bir insan kesinlikle değilim ama biraz çabayla kendin de yapabilirsin :) madem yaptırıyorsun, sonrasında spora da kesinlikle devam et...

denk geldin mi bilmiyorum, şu videoda yaptıkları hareketler süper, hem insanı öldürüyor hem de bacakları süper çalıştırıyor :

BODYROCK.tv | Fitness Advice, Workout Videos, Health & Fitness | Bodyrock.tv

bir de şu var:

ayrıca pilates bandı alıp, onunla da bacaklarını çalıştırabilirsin, çok etkili olduğunu söylüyorlar...

Benimki genetik basen yapım anneme çekmiş.Kendimi bildim bileli bu basenler hep var kalça ve bel inceliyo ama bu basenlerim yok incelmiyo sanki oraya ayrı bir et yığını yerleşmiş.Sporumu bırakmak istemiyorum kendimi iyi hissettiriyo.Plates bantım var orta sert ve sert olanı var.Şimdilik bacaklarımı orta sertle alıştırdım hareketlere daha sert olanına geçecem.Bantla yapılan bacak basen hareketlerini yapıyorum.Bacaklarım iyice yanıyo.Ben iki ayrı ayrı cd'nin fitnes hareketlerini peşpeşe yapıyorum süreyi 1 saate çıkarıyorum.Biri bantla diğeride yine bacaklara ve kalçaya yönelik zorlayıcı hareketler gerçi sürekli aynı şeyleri yapmaktan sıkıldım zaten birazda senin linkini verdiğin videolara çalışayım.Yanlız bişey soracam sen çok mu inceldin ve zayıfladın.Ben videodaki zuzana'nın yerine hareketleri yapan kız gibi olmak istemiyorum.Çöp gibi olmuş ben biraz daha balık etli ama taş gibi olmak istiyorum.Bana zayıflık ve incelik gitmiyo zaten beni çekici gösterende balık etli olmam.benim bacaklarım kalçamla birebir nerdeyse bacaklarımın kalınlığından kalçam da kayboluyo sporla daha fazla inceltemedim bari kavitasyonla incelsinler dedim.Yinede spora devam edecem tabi eski haline dönmelerini hiç istemiyorum.

Evet ben biraz fazla inceldim, ama bilerek az yiyerek kilo da verdim, bana da incelik yakışıyor :) Normal günlük ihtiyacın olan kaloriyi alıp bunu da yanında yaparsan kilo kaybetmez, sıkılaşırsın... o son izlediğin videodaki esmer hatunla aynı yapımız var şu anda, tabii bende o kadar kas yok, karın kaslarım yeni yeni çıkıyor daha :) Hala biraz güçsüz bir yapım var bana göre, şınavlarda hala zorlanıyorum, biraz da ondan 5er kg'lık dambıllar edindim.. Boy 1.67 kilo 49 şu anda, ama kesinlikle 49'dan çok daha ince 46 falan gibi duruyorum..

Aaa bir şeyden bahsetmeyi unuttum, normalde cidden spora ağırlık veren arkadaşlarım aynı zamanda protein tozlarından da kullanıyorlar ancak ben yapay şeyleri sevmediğimden yerine şahane bir alternatif buldum, yumurta! Bir ölçek protein tozunda 20-23g protein bulunurken, orta boy bir yumurtada 6-7g kadar var ancak kesinlikle şunu söyleyebilirim ki, son 5 haftadır her sabah sporu sonrası hemen (ilk yarım saat içinde yenmesi tavsiye ediliyor) bir adet yumurta hüpletiyorum, kaslarımın bundan sonra belirginleşmeye başladığını farkettim :) Çok tavsiye ederim :)

Bir vücut geliştirme sitesinden proteinle ilgili aşağıdaki bilgileri edindim:

Sindirim işleminden sonra proteinler amino asitlere parçalanır. Sonra kana karışıp hücrelerce emilir .Bütün gerekli amino asitleri içeren proteinlere tam protein denir. Bunlar yüksek biyolojik değere sahiptir,vücut tarafından daha kullanışlı ve minimum artıkla kullanılırlar. Eğer bir proteinde bir veya daha fazla amino asit eksikse bunlar eksik protein'dir.Vücut tarafından tam olarak istifade edilemezler. Tam proteinlerle eksik proteinlerin birleşimi eksik olan amino asitleri tamamlayacaktır. Buna proteinlerin tamalanması denir. Bu nedenle eksik proteinler alırken beraberinde az da olsa tam protein alınmalıdır. Eksik proteinler bitki kökenli olanlar,tam proteinler hayvansal kökenli olanlardır.

Normal bir insan için vücut kilosu başına 1gr protein alımı yeterliyken vüçutçular için en azından kg başına 2gr alınmalıdır. Bazılarına göre bu çok fazladır, fakat eğer kas koyabilmek istiyorsanız en azından 2gr almak zorundasınız. Çünkü protein=kas, çalışırken kas lifleriniz yırtılır, zedelenir ve daha sonra vücut bunları yenilemek için proteine gerek duyar. Ayrıca bu yenilenme sırasında kas daha da gelişmiş bir yapıya kavuşur. Çünkü durumunun yetersizliğini anlayan kaslar ilerisi için kendini güçlendirip,büyütür. Ve yeniden proteinlere başvurur. İşte bu GELİŞMEDİR.

Ben daha önce Cla, L-Karnitin,Kreatin,D-Ribose vs kullanmıştım çok kilolu olduğum zaman spor esnasında enerjiyi artırıyodu.Özelliklede Kreatinin faydasını gördüm normalde ben 60 dk.Eliptik bisikletle çalışırken kreatinle 100 dkyı buluyodu.Hemde yorulduğumu anlamıyodum bile kaybolan enerjinin takviyesini sağlıyodu.Fakat bu tozlar ve tabletler pahalı gerçekten.En iyisi yumurta bence bende başlasam çok iyi olur.Ayrıca ben çok fazla incelmemek ve zayıflamamak için diyet felan yapmıyorum.Hatta bir kaç gündür hastalığımdan dolayı yemeden içmeden kesildim.Bir baktım hemen zayıflamışım minyon tipliyim zayıflarsam tamamen kaybolurum herhalde.Peki kalçalarda dikleşiyomu ben kalça dikleştirme hareketlerini de yapıyorum işte anca toparlayabildim kendimi ben zayıflarken spor yaparak zayıflamadığım için etlerimin içi boşaldı lömbür lömbür sallanıyo özelliklede iç bacak ve basenlerim.Bodyrockers resimlerine baktım önceki ve sonraki bazıları çok incelmiş bazıları balık etli ama sımsıkı ben balık etli olup sıkılaşmayı tercih ediyorum.Videoyuda kaydettim bu hafta geçti artık pazartesiye başlarım.

Şu hareket hem basit hem de kalça bacak sıkılaşmasında inanılmaz etkili:

Tone Your Butt & Legs. - YouTube

Bir de bu videonun içerisindeki hareketler süper etkili, özellikle masa pozisyonunda durup bacağı arkaya ve yana çalıştıran hareketleri ben de kattım, resmen totom sıkılaştı :)

Ve şimdiye kadarki en başarılı karın hareketi ise bence şu:

The Best Exercise for LOWER ABS: Part 3 of 5 - YouTube

Ben bir de bunu kafamı da kaldırıp çenemi göğsüme yaklaştırıp biraz daha zorlayıcı versiyonuyla yapıyorum kesinlikle çok etkili :) Benden hiç ayrılmayan minik göbüşümü yokedip yerine kas yaptırdı bu hareket :)

duygu, süpersin.
tam bir haftadır browserda bodyrock tv açık bekliyor, bir türlü başlamaya cesaret edemiyordum, bu başlığı bulunca çok sevindim.
Zuzannanın fiziği ve enerjisi beni çok etkiledi ama videoların nasıl yapılacağını tam anlamadığım için ingilizcemde süper olmadığı için tereddüt ettim bir türlü başlayamadım. halada soru işaretlerim var, biliyorsan cevaplarsan sevinirim. yeni yılda zuzanna gibi karın kasları istiyorum ama videoları nasıl yapacağımı çözemezsem işim noel babaya kalacak:)))

-resgele bir video seçip canımız ne isterse onu mu yapıyoruz?
-videoların genelinde 2-3 hareket var kaç tekrar yapıcam dayanabildiğim kadar mı? bazılarına ancak günde 3-5 dk dayanırım eee bu yeterli olur mu?
-sss de anladığım kadarıyla hergün siteye bakın ne varsa yapın demişler, bugün sitede 5 video var 5inide ard ardamı yapıcam, mola vererek mi yapıcam yoksa istediğimimi seçeceğim? mesela 1. videodakileri dayanana kadar yapsam 2. ye geçecek mecalim de kalmaz ki...
-hareketler arasında molalar mı var bana mı öyle geldi?
-normalde hep ısınma ile başlanır, harekette kullanılacak kaslar ısıtılır yoksa sakatlık olur, hareketler bitince de esneme yapılır yoksa kas ağrıları olur, diye biliyorum. burda hiç ısınma esneme görmedim o ne olacak? direk şınava, mekiğe yada squata falan başlıyor böyle hop diye hareketi mi yapacağız?

ayrıca, spor sonrası protein desteği için nette bir yazı okumuştum, bilim adamları deney yapmışlar spor sonrası et, süt, (bi şeydaha vardı unuttum belki yumurtadır) protein kaynakları verdikleri denekler içinde en iyi kas yapanlar süt içenler olmuş. kendim hep unutuyorum ama kızıma yüzmeden çıkınca hemen süt içiriyorum büyüyünce şööle geniş omuzlu, zarif ama azıcık kaslı bi hatun olsun :KK57: malum kız çocuğu her zaman lazım olur :KK1:

Son düzenleme:
Heyooo süpersin bir kişi daha çıktı :)

Başlangıçta ben inanılmaz güçsüz olduğum için sabahları hatunun sadece ısınma hareketlerini yapabiliyordum :) 3 hafta kadar neredeyse sadece ısınma hareketini yapabildim, nefesim kesiliyordu :)

Isınma hareketi şurada : BODYROCK.tv | Fitness Advice, Workout Videos, Health & Fitness | Bodyrock.tv

Bodyrocktakiler zaman sayacı ile çalışıyorlar ancak ben hiiiiç uğraşmadım öyle bir şeyle.. Sadece yapabildiğim kadar tekrar yaptım.. İlk bir kaç ay 10 dk sonra 15 dk derken şimdi 25 dk kesintisiz yapabiliyorum..

Sana tavsiyem ilk charliejames1975's Channel - YouTube adresindekilere bir bak... Özellikle Zuzana'nın 2008 - 2009 tarihli videolarına (o tarihlerde o da yeni başladığı için hem daha basit hareketler hem de daha az ekipman kullanıyorlar) ve yapabildiğin kadar tekrar yap beğendiklerinden.. Şimdi Zuzana video çekmiyo, onun yerine başkaları gösteriyorlar hareketleri ve cidden hem acaip zorluyorlar (özellikle esmer kadın) hem de yeni başlayanlar için çok uygun değiller. Ama özellikle bir kadın bir erkek çektikleri videoların yarısından sonra hareketi nasıl daha basit ve yeni başlayanlar için yapılabileceğini de gösteriyorlar. Şunun gibi:

Hareketler arasında maksimum 1 dk ara veriyorlar, şimdilerde akım bu, spor salonunda 1-1,5 saat geçireceğinize 20-25 dk ama sıkı çalışma yapın, çok daha etkili diye yazılar çıkmaya başladı fitness dergilerinde..

Ben hemen hiçbir çalışmayı onlar gibi tamamlayamadım tabii :) O dipstation dedikleri aletten yok bende, pilates topu da yok, onları kullandıkları videolarda hep başka beğendiğim hareketleri yaptım gücümün yettiğince... Ve şu anda hayatımın en fit dönemindeyim :)

Spor sonrası protein için bir sürü ek gıda da var, özellikle kas yapmak isteyenlere whey protein'ler, kazeinler, aminoasitler vs. satılıyor ve ciddi kas yapmak isteyenler bunları kullanıyor. Ben çok bu tarz işlenmiş protein fikrine ısınamadığından onun yerine her egzersiz sonrası bir yumurta yiyorum :) Bir ölçek protein tozunda aşağı yukarı 20-23 g protein varken yumurtada bu 6-7g kadar ancak yumurtaya başladığımdan beridir (heralde bir 3-4 hafta oluyor) karnımda kaslar belirmeye başladı hafiften ve bacaklarımla popom daha da sıkılaştı :) Süt proteinleri özellikle gece yatarken etkiliymiş, kana daha yavaş karıştıkları için, akşamları bir bardak süt bahanesi de böylece hazır :)

Kızına da süt yerine yumurta da deneyebilirsin, egzersizden maksimum yarım saat içinde yenmeliymiş, eminim senin sayende fıstık gibi bir kız olacak büyüyünce, ne güzel şimdiden sporla büyütüyorsun :))

Umarım atladığım bir şey yoktur, sormak istediğin başka sorular olursa mutlaka yanıtlamaya çalışacağım :)

Bu arada kızlar ben de malum biraz kilo vermek istiyorum ama en önemlisi artık bunu yaşam tarzım olarak devam ettiricem yani sporu.Her gün düzenli olucak. Sizce en verimli spor ne zaman yapılmalıdır? Yemekten ne kadar önce ya da ne kadar sonra şimdiden teşekkür ediyorum.

duygu bacım saygı duydum paylaşım süper +++++reppp

takipteyimmmEn Büyük TÜRKİYE

Bu arada kızlar ben de malum biraz kilo vermek istiyorum ama en önemlisi artık bunu yaşam tarzım olarak devam ettiricem yani sporu.Her gün düzenli olucak. Sizce en verimli spor ne zaman yapılmalıdır? Yemekten ne kadar önce ya da ne kadar sonra şimdiden teşekkür ediyorum.

Vallahi ben sabah bir yarım saat daha erken uyanmaya üşenmediğimden sabahları aç karnına yapıyorum üstüne hemen bir yumurta, eşimi uyandırdıktan sonra da bir tost yiyorum, haftanın bu ara özellikle 4-5 sabahı mutlaka... eskiden 3 ile başlamıştım anca gücüm yetiyordu :) İşten eve geldikten sonra fizyolojik değil ama psikolojik yorgunluktan çoğunlukla parmağımı kıpırdatmak istemiyorum ancak yemek + ev toplama vs. ile geçiyor... Bazı arkadaşlarım ise akşamları daha enerjik olduklarından akşam yapıyorlar, tamamen senin tercihin :)

Son düzenleme:
Akşamları yemeğin üzerine yapacaksan en az 1 saat ara olmasında fayda var diyorlar :) Yazmayı atlamışım...

X