Bktm Artk.. Bktm..

neyse son durumu yazayım da aklınız da kalmasın..
eşim beni gerçekten çok destekliyor.. zevklerimiz ve çoğu huylarımız aynı.. ama aramızda 2 fark var.. o annesininn oğlu ben se gelin.. o erkek bense kadın.. erkekler bir nebze etrafı göz ardı edip durumun keyfini çıkarabilir... ama biz kadınlar öyle değiliz.. ayrıntılara takılırız.. severiz evimizle oynamayı saçlarmız gibi.. onlar için yüzeyseldir hayat.. bizler için derinliktir.. ( istisnalar kaideyi bozmaz..)

neyse durum şu ki sabah kalktım.. eşim kendine çay demlemiş yumurta kaynatmış kahvaltı yapıyor.. kaynanam da kuran kursuna gitmiş.. bende açıkçası gitmek için üstümü giydim çekip gideceğim okadar sinirliydim..
baktım keyf yerinde ben kendimi yırtıyorum.. o esnada bilgisayarımda foruma bakıp cevaplara bakıp kapatıp çıkacağım.. bir arkadaş özel mesaj atmış..tam benim düşüncelerimi anlatmış mesajında..
o anda sinirle aldım bilgisayarı gittim bak dedim herkes ne kadar güzel güldü gördün mü dedim.. yalnız nedense herkes bana katılıyor dedim..
bir iki bir şey söyledi çıldırdım ben o arada bir yandan da tutamadım ağlıyorum (ona karşı ağlamaktan nefret ediyorum ama ben çok duygusalım hemen ağlarım sinirlenince bile..) gözyaşım çayının içine düşecekmiş tiksiniyormuş.. ( bunu beni delirtmek için söyledi.. güya ben senden soğuyorum demeye getiriyor.. çünkü ağlarken burnum tıkansa getirip selpakla kendisi siler.. tiksinmyorum ben asla der çünkü) fıttırdım ne demek tiksiniyorum diye ben niye hiç bişeyden tiksinmiyorum dedim.. sevmisyosun demekki dedim.. sevmiyosun sen beni dedim.. hiç sevmedin o sinirle öldürmek istiyorum seni diye bağırdım.. eğer sakinleşmezsen konuşmıycam senle dedi.. o anda sinir krizine girdi galiba sinirle iki elimide yumruk yapıp ona vurdum sonra sinirle dönüp elleerimi duvara çok sert vurup çıkıp çalışma odasına gittim sonra sinirden yumruklarımı kendi kafamada vurdum okadar komaya giricektim okadar sinirlendim.. bana bişey olduğunu sandı sanırım koşarak arkamdan gelmiş.. ben onu fark etmedim.. ama o anda defolup gitmek istiyordum.. sevilmediğim yerde ne işim var diyerek... sonra 2 dakika bekle konuşucaz dedi.. neyse sakin olmaya çalışıp peçete ile elimi yüzümü sildim..geldi biraz konuştuk.. sonra dayanamadı sarıldı.. seni sevmediğimi mi sandın gerçekten dedi.. sanmıyorum dedim.. sevmiyorsun dedim.. bende seni sevmiyorum artık.. unutucam dedim.. güya konuşa konuşa sakinleştirdi beni.. sonra çözümler ile ilgili tartışmalara girerken beğenmedğim şeyleri söylerken konuşma yine tartışmaya gitti.. en sonunda bana 2 öneri sundu.. iksine de resti çektim.. dedim beni aptal yerinemi koyuyosun sen bana acıyomusun.. git demiyosun güya ama gitmem için elinden geleni yapıyosun.. kalmamı istediğini söylüyosun ama kalmam için hiç birşey yapmıyorsun dedim.. neyse en sonunda önce işe girer girmez çalışma odanı yaparız.. sonra salonu tamamen kendi istediğimiz gibi döşeriz dedi.. bende annen vitrini falan attırmıyo.. ölüm çıkar bu çıkmaz evden ne taksit ödedim falan diyor dedim.. sen bana bırak orasını dedi.. ama bırakta bazı yerleride annem kafasına göre yapsın ki.. oda kendisini dışlnamış evinde misafir gibi hissetmesin dedi.. bende iyi de konu bu değilki dedim.. örneğin makinenin üzerine örtüde serdi.. üzerinde sabunlukta koydu.. ben örtüyü sevmedim ama sabunluk güzel oldu.. birbirimizin fikrini alsak... dedim oda bende mutlu olucaz dedim.. ben düzen istiyorum annen temizlik dedim.. ama benim düzenimi istemeyip sadece temizlik yap dersen olmaz ki dedim.. ne bileyim bende birşeyleri istediğim gibi yapmak isterim dedim.. ama bazen benim yaptığım güzel olmaz anne kız gibi ortak bir çözüm buluruz dedim.. şuanda annen sadece kendi istediği gibi yapıyor bencil davranıyor dedim..
bencilliği konusunda aynı fikirde kaldık.. sonuçta bazı arkadaşlar kayınvalidem hakkında çok kötü şeyler söylemişler ama okadar kötü birisi değil.. bırak ayrıl demiş.. biz annemizi yarıyolda bırakanlardan olamayız üzgünüm.. 65 yaşında kadını tek başına bir evde asla bırakamam.. buna benimde yüreğim el vermez.. yeneceğiz biz bu bencilliği..
bizim anlaşamamız sadece tek bir konudan.. hatta bununla ilgili ben sadece ses çıkarmıyorum.. ama içimi yiyor..
bazı arkadaşlar yazdıklarımı okumadan çalış demişler.. arkadaşlar benim kursa gitmem gerekiyor ve oturup evde ders çalışmam gerekiyor.. o yüzden çalışamam ve evdeyim çoğu zaman mecburen..
ben sadece etrafımdaki insanlar geldiğinde.. aa bunu sen mi aldın ne güzel seçmişssiniz desiner.. bizim zevkimizi de görsünler istiyorum..
biz kaynanamı değiştireceğiz.. buna inanıyorum.. çünkü kocamla mutsuz değilim..
siz eşinizle tartıştığınız da onu çok sinirledirdiğiizde hiç birbirinize kötü birşey söylemiyormusunuz?? bende buna inanmıyorum..
evet ben ona şakası yüzünden patladım..
oda çok sinirden gitmezsen insan değilsin dedi.. sonrada gelip eşek gibi özür dilemesini bildii.. çünkü dlin kemiği yokki insanın ağzına batsın bir sinirle konuşuyoruz..
neyse devamında tatlıya bağlanan konuşma tartışmaya doğru nasıl oldu bilmiyorum.. sonucunda bana yine iki öneri sundu ayrılma ile ilgili.. birinde evde ayrı gibi yaşayacakmışız vs.. ikincisinde ayrılalım ben yüksek lisansa başlayıp kendi ayaklarımın üzerine duruyum öyle istedğim yola sağlamca gidyimmiş..
ben tab bu seçenekleri duyunca sinirden delirdim.. sen ne diyosun ya dedim.. madem fikrin ayrılmak.. beni şimdi gönder ailemn evine ben hazırım dedim... o arada sen dedim beni ne sanıyosun ya senin oyuncağın mı var.. gel deyince geleyim git diyince gideyim.. snirle kızdım.. ona bir iki laf söyledim.. oda bana hakaret etme.. dedii.. azcık gözlerim doldu.. ne oldu duygu sömürüsü mü yapacaksın hemen gözlerin doluyo.. ağlıyosun iki konuşma da dedi.. evet gözlerim doluyo ama ben uzun zamandır senle konuşurken gözyaşımı içime akıtıyorum.. senden gizli köşelerde ağlıyorum dedim.. evet gözlerim doluyo ama allahtan güç istiyorum ozamanlarda senin karşında ağlamamak için güç versin bana diye çünkü senin karşında ağlayrak küçük düşmekten yoruldum dedim.. sonra birşey oldu lavaboya gitti.. tamam gönederecem seni dedi.. senin istediğinde bu biz ne kadar sevsekte seninle anlaşamıyoruz dedi.. tamam dedim..
başka hiçbir şey demedim..
ağlamadım bu defa.. ağlamamak için tuttum kendimi..
sonra kayın validem geldi..
o araada lavabodan çıktı..

kaynanam içeri üstünü değiştirmeye girince..
yanıma geldi.. ben ayrılmak istemiyorum.. çok sinirlendim.. sen gitmek istiyosun diye öyle söyledim.. ben seni çok seviyorum falan dedi.. git dedim tiksiniyorum senden dedim.. tartışmamız her ne kadar burada kesilmişsse de akşam devam edeceğini biliyorum..
şimdi kedi gibi etrafımda dolanıp fırsat buldukça öpmek istiyor.. bende git seden tiksniyorum diyorum gıcıklığına... neyse..

olanları bilin istedim..

akşam yemeğinde kaynanam yaptığım yemekleri beğendi kaydirigubbakcemile3
hahahaha :))
ne bileyim yaptığım her yemek ya tansiyonuna kötü gelir.. ya damak tadına uymazdı..

Canım ya dünden beri sesin çıkmayınca seni çok merak etmiştim Allahtan olanları yazdın da biraz içim rahatladı demek istiyorum ama bu kadar acı çektiğini görünce malesef diyemiyorum :bbo:
Tatlım eşin cidden çok tutarsız oda ne yapmak istediğini bilmiyor bi git bi kal ne bu ya çocuk oyuncağımı :eek:klava: Ayrıca tatlım eşinle aranız düzelir her şey yoluna girer mantığıyla sakın sen sen ol çocuk düşünme aranın düzelmesi söz konusu olmadığı gibi işler daha da çıkmaza girer bide şu gergin ortamda olan çocuğa olur.ınan çevremde buna o kadar çok örnek var ki !!!
ınşallah herşey yoluna girer demek istiyorum ama nedense pek ümitli değilim Rabbim ınşallah eşinin aklını başına getirirde senin kıymetini anlar.Yoksa sana yazık dert sahibi olacaksın şu genç yaşında.Ay bide tiksindim kelimesine sinir oldum ne demek ya :kızgın:

vallahi şekerim snein sorun sadece ev düzeni değil ki ortak yol bulasınız.eşinin abisi kaç gun geliyormuş cocuğunu bırakıyorlarmiş.madem cok annesini gormek istiyor cocuğuna baktırmak istiyor abisi alsın annesini yanına her allahın gunu ya kendisi ya da cocuğu geliyor.

siz onları surekli ağirlamak bakmak zorunda mısınız.

vallahi şekerim snein sorun sadece ev düzeni değil ki ortak yol bulasınız.eşinin abisi kaç gun geliyormuş cocuğunu bırakıyorlarmiş.madem cok annesini gormek istiyor cocuğuna baktırmak istiyor abisi alsın annesini yanına her allahın gunu ya kendisi ya da cocuğu geliyor.

siz onları surekli ağirlamak bakmak zorunda mısınız.

Kesinlikle sana katılıyorum canım aslında sorun sadece düzen olsa belki ortak yolu bulunabilir ama diğer sorunlar içinde bişeyler düşünülmesi gerekli CADIARZU

valla ne diyeyim sonuçta dediğimiz gibi anne evi oluyor burası.. benim evim olsa annesi bizde olmasa derim ki ben bakamam çocuğa yada ne bileyim biraz soğuk durursun falan mesafe olur..
bana gelmiyorlar ki annelerine geliyorlar.. git diyemeyiz ki..
ama yarın kursa kaydolacağım 2 kursa kaydolup evden uzaklaşacağım biraz.. ev işlerine de karışmıycam.. kim ne yaparsa yapsın eve benim düzen gelene kadar.. ve çalışma odası en kısa zamanda yapılacak.. neyse işte.. böyle..
insanlar birbirlerini çok kırabiliyor.. helede sinirli iken düşüncesiz konuşuyor..
kendi tartışmalarınızı düşünün.. bunu bana nasıl söyler dediğiniz şeyler olmadı mı?? sonra o sözler için özür dilemeler..
bi atasözü vardı.. sinirli iken kimse ile konuşma diye..

sevgılı punchshe aynen benım yasadıklarımı yasıyorsun.bukadar olur yanı.ılk sayfalarda paylasmıstım,okuduysan eger.allah yardımcın olsun

valla ne diyeyim sonuçta dediğimiz gibi anne evi oluyor burası.. benim evim olsa annesi bizde olmasa derim ki ben bakamam çocuğa yada ne bileyim biraz soğuk durursun falan mesafe olur..
bana gelmiyorlar ki annelerine geliyorlar.. git diyemeyiz ki..
ama yarın kursa kaydolacağım 2 kursa kaydolup evden uzaklaşacağım biraz.. ev işlerine de karışmıycam.. kim ne yaparsa yapsın eve benim düzen gelene kadar.. ve çalışma odası en kısa zamanda yapılacak.. neyse işte.. böyle..
insanlar birbirlerini çok kırabiliyor.. helede sinirli iken düşüncesiz konuşuyor..
kendi tartışmalarınızı düşünün.. bunu bana nasıl söyler dediğiniz şeyler olmadı mı?? sonra o sözler için özür dilemeler..
bi atasözü vardı.. sinirli iken kimse ile konuşma diye..

Hayat senin hayatın canım benim önemli olan senin mutlu ve huzurlu olman ama ne olursa olsun sakın kendini yıpratma ezdirme hiç birşeyide içine atıp sağlığından olma kimse sağlığını feda etmeye değmez

cözümünüzü kendiniz bulacaksiniz madem neden fikrimizi soruyorsunuz...ilk mesajiniza göre yorum yazdik sonrada öyle böyle deyil aslinda diyorsunuz..böyle durumlarlan cok karsilaniyor burda..en iyisi yorum yapmamak böyle konularda....

Son düzenleme:
Yaşadıkların üzücü ve sarsıcı, sabırlı ve olgun olan taraf sensin. Ama karşında bencil ve saygısız insanlar var. Kaynım uzanmış yatıyor ben sandalye tepesinde oturuyorum saygımdan demişsin ya, beni en çok bu sarstı. Yaşadıkların normal şeyler değil, eşinle yaptığınız son tartışma ve konuşmalar da olgun insanların yapacağı türden değil, tekrar ediyorum sen olgun bir insansın ama eşin ve kayınvaliden için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
Aslında bu tatışma ve yaşananların boyutunun sen de farkındasın. Hiç kimse sana neden o lafı söyledi, neden öyle davrandı, o laftan sonra nasıl konuşabildin gibi bişeyler sormadan sen cevapları vermeye çalışmışsın. Yani aslında sen de farkındasın, sinirliyken herşey olabilir, herkes böyle şeyler yaşar v.s diyerek kendini rahatlatmaya çalışıyosun. Suçlanmak, yargılanmak istemiyosun ama bu senin iç çatışman bana göre. Burdaki insanların neler düşündüğünden ziyade senin ne düşündüğün önemli.. Umarım herşey düzelir..

inanıyorum kayınvalidemi değiştircez demişsiniz.
unutun onu. bi bakmışsınız siz değişmişsiniz.

yaşadıklarınız inanılmaz zor ...yazdıklarınızın tümünü okudum sizin ...
ben burada en büyük hatayı ve bencilliği eşinizde görüyorum,ve eşinizim çok akıllı ve zeki olduğunu düşünüyorum..
hatta size blöf yaparak ,tavrınızı ölçmeye çalıştığı kanısındayım ...(ayrılık konusu ile ilgili)
baktı ki ,siz yelkenleri suya indirmediniz ,o da lavoba sonrası yumuşamış olarak döndü...
burada annesi ve eşi arasındaki köprü vazifesini yapması gereken kişi eşiniz...
ama o daha çok anneyi ön plana almış ,sizi biraz idare edip ,oyalıyor ve
bazende nabza göre şerbet verip ,bir zaman daha erteliyor sizi, hissettiklerini ,istek ve yaşadıklarınızı ....
eşinizin sizden ayrılmak istediğini düşünmüyorum,ama sizi kabullendirme ve tün bunlara olabildiğince alıştırma çabasında...
ki ,bu elbette bencillik ...
eşiniz 29 yaşında sizden daha olgun ve tecrübeli olabilecek bir yaşta biri size kıyasla,ama ne yazıkki ,
sizi anladığı içinizdeki ,acıyı hissettiği halde annesinin isteklerine yada büyüklüğüne ,anneliğine karşın ,
sizi erteliyor,size, annesine kıyasla daha kolay söz geçerebileceğini ,ve daha kolay kabul ettirebileceğini düşünüyor
ama aklınca annesine herhangi bir saygısızlık yada terslik yapmaktan çekiniyor...
aslında öncesinde 15 günlük bir ayrılık yaşanmasına karşın ,
eşinizin sizden ve sevginizden emin olduğundan da dolayısıyla biraz rahat tavırları içinde bulunduğu kanısındayım!
yani ,o 15 günlük ayrılık süreci ,pek bişi değiştirmemiş ne yazık ki ..hava da kalmış ..
eşinizin herhangi yoğun ,evliliğiniz ,düzeniniz ve mutluluğununuz acısından yapılan bir çabası yok !
daha çok siz dile getirmeden hatta siz artık patlama noktasına gelmeden ,eşiniz çok ta suya sabuna dokunmama gayreti içinde ...
yalnız sizde tam da çözemediğim şu;
bir düzen isteğiniz var evinizle ilgili ama, kayınvalidenizle yine aynı çatı altında olma vicdanınızda var...(ki ,bu tüm bu yaşadıklarınıza rağmen bir erdem)
birinden vazgeçmek zorundasınız...
aşikar olan şu ki, kayınvalidenizle uyumsuzluk ve iletişim kopukluğu var,
birbirinizi anlamak istemiyor gibisiniz...aynı çatı altında huzur ile yaşamak için bunlar gerekli...
ya alışacaksınız tüm bu yaşanılanlara ve düzen bozukluğuna yada kendi düzeninizin efendisi olacaksınız.....
altı üstlü yakın bir sokak ara ile oturmak ,sokağa atmakveya vicdansızlık yapmak değildir! ama siz bu şekilde devam ederseniz,kendinizden,istek ve hayallerinizden vazgeçmiş olacaksınız!
siz 23 yaşındasınız,hayatınızı ertelemek ve kendinizden bu kadar ağır fedakarlık vermek için çoook gençsiniz!
kayınvalideniz 65 yaşında ve onun erteleyebilecek sizin gibi hayalleri ve beklentikleri olamaz hayattan....
onun beklentileri ile sizin beklentileriniz çok farklı...
o saygı ister ,huzur ister ,aş ister ,sıcak bir oda ister ...
siz ise, aşk ,sevgi ,heyecan saygı ,duygu ,annelik ,kariyer, düzen ,ve mutluluk ve iyi bir eş...
son sözüm ise,eşinizin tüm bunların olabilmesinde, payı en çok olan kişi...
siz ve kayınvalideniz sadece yardımcı unsurlarsınız!
herşey gönlünüzce olsun ....

Son düzenleme:
sevgılı punchshe aynen benım yasadıklarımı yasıyorsun.bukadar olur yanı.ılk sayfalarda paylasmıstım,okuduysan eger.allah yardımcın olsun

saol canım senin konuda okumuştum.. biliyorum senin durumunuda umarım bütün sorunlarını aşarsın tez zamanda..

cözümünüzü kendiniz bulacaksiniz madem neden fikrimizi soruyorsunuz...ilk mesajiniza göre yorum yazdik sonrada öyle böyle deyil aslinda diyorsunuz..böyle durumlarlan cok karsilaniyor burda..en iyisi yorum yapmamak böyle konularda....

ayrıca arkadaşım ilk sayfada sinirle yazdığım için bir çok şeyi es geçmiş atlamış unutmuş olabilirim... arkadaşların önerileri üzerine yanlış anlamaları yada sorulan soruları tabiki cevaplayacağım.. ayrıca ben sadece tavsiye değil destek bekliyorum.. eğer ilk mesajımı okuduysanız.. gülünecek br durum var mı okadar basit mi yoksa gerçekten benim takıldığım konular önemlimi diye sormuştum başımdan geçen birkaç şeyi anlatıp..

çözümü tabiki kendimiz bulacağız ama dışardan fikir alışverişi yapacağız belki benim atladığım benim aklıma gelmeyen bir şey başkasının aklına gelr ve çözüm bulmama yardımcı olabilir..

yine bazı arkadaşlar hemen ayrıl bırak git falan demişler.. onlarada şunu söylüyorum..
bir yuva tabiki kolay kurulmuyor.. insanlar kendilerinden ödün verip bir yuva kuruyorlar ve sonucunda evlilik aşamasına geliyorlar.. öyle her iş olmadı deyip boşanırsak en az 10 kez evlenip boşanmamız lazım.. bir olayın her yönünü düşünmek durumundayız.. özellikle biz kadınlar.. boşandığımızda artık genç kız değil dul kadın olacağız.. o hayatında kendine göre zorlukları olacak.. herşeyden kaçmak her zaman en kolay yoldur.. ama kalıp savaşmak ve zafere ulaşmak ise en güzeli..
ayrıca sevmediğim birisi ile görücü usulü falan evli değilim ki aa olmadı sevemedik niye uğraşyım diyeyim.. herşeyden önce bir parçam gibi hissettiğim bir eşim var ortada.. sadece zamanla ilişkimizi okadar zedeledikki.. bizler değiştik.. aynı ilk günki sevgililer gibi kalamadık.. zaman mekan ve evlilik bizi ister istemez değiştiriyor..
bizim eşimle bunun dışında hiç bir konuda anlaşamama durumumuz yok ki.
mesela eşim arasıra bana kahvaltı hazırlar.. isteyim halımı silmeye yardım eder ben yorulmayım diye..ve biz yanyana iken çok mutluyuz..

ev ile ilgili sorunlarımız da şu.. bazı arkadaşlar eşimin bu konuda annesi ile hiç konuşmadığını falan söylüyor..
bazı arkadaşların konularında okumuştum eşim ne dersem deyim gidip annesine hep evet diyor diye.. hayır bizde böyle değil.. eşim annesi ile tartışıyor.. ama sonuç aynı anne yine kendi bildiğini okuyor.. e eşim o evde 30 yıldır yaşamış ona artık normal geliyor ama ben daha 1 yıldır buradayım..
örneğin su şişesinin üzerindeki örtüden ikimizde nefret ediyoruz.. ben hiçdile getirmeme rağmen eşim annesi ile bu konuda her 2 günde bir tartışır.. bunu yine mi taktın.. takma bunu vs.. ama yine kayınvalidem bi bakmışız onu oraya takmış anlatabildim mi??

şimdi gelelim ayrı oturma mevzusuna.. bazı arkadaşlarım ısrarla çözümü ayrı oturmada bulmuşlar.. evet haklısınız keşke şartlar uygun olsaydı da ayrı evde otursaydık.. ama olamaz..
kayınvalidem 15 yıldır dul.. yani eşi öldü15 yıl önce.. ve bu süreç içinde eşim diğer abi ablaları evli olduğu için.. kendisini evin erkeği gibi hissedip..annesini yalnız bırakmamaya söz vermiş.. ve kendisini vicdanen buna zorunlu hissediyor.. ve eşim öyle birisi ki allah korusun senin ailen de bizim yanımızda kalmak zorunda kalsa.. buyursunlar başımın üstünde yeri var diyor.. yani bu tamamen vicdanen bir durum.. istanbulda oturuyoruz.. üsküdarda.. burada kiralar bin ytl civarında yanyana bir ev tutsak.. 2 bin ytl kira vericez.. yani saçma sonuçta küçük bir şehirde otursak.. altlı üstlü 2katlı 3 katlı apartmanlar falan olsa ne bileyim mantıklı gelir.. ama burada zor.. ( bu maddi yönden).. kayınvalidem bazı geceler tnsiyonu yüzünden kalkıyor.. hastaneye kaldırıyoruz.. allah korusun biz ayrı evde olsak ve bu duruma yetişemesek.. ömür boyu vicdan azabı çekeriz (buda manevi yönden)
yani kayınvalidemle aynı evde oturmak zorundayız..
şurada haklısınız keşke evlenirken yeni eşyalar isteseydin demeye.. evet keşke yapsaydım ama zamanı geriye alamayız.. keşkeleri düşünüp durmak çok saçma.. olmamış zamanında yapmamışız işte.. şuana bakmalıyız.. yani ozaman bunu doğru bulup sonra biz herşeyi yapabiliriz gibi görmüştüm ama iş öyle değil.. yapamadık.. eşim 1 yıldır ekonomik kriz nedeni ile iş bulamadı zaten psikolojisi bozuldu bu durumdan evde stres yapıyor.. ama bana hiç yansıtmamaya çalıştı.. ben geçtiğimiz sene çalışıp kurs masrafımı çıkartmak istedim ama hem işe gidip hem kursa gidince.. kursta ayakta uyudum ve verimli olmadı..
bu sene sadece kursa gitmek zorundayım ki ileride eşime daha iyi yardımcı olabileyim.. şimdi ücretli öğretmenlik yapsam 600 lira kazanıcam ve 1 yıl kaybedicem.. kursa gidip seneye atansam 1500 ytl kazanabilicem en azında.. yani ileriyi düşünmek zorundayız.. şu zamana göre oynayamayız.. bzim rahat oluşumuzun tek bir sebebi var.. eşimin köylerinde bulunan tarlalarından geliri var zaten.. ama az.. kursa gidince sıkışacağımız için iş arıyor.. işten kaçan biri değil.. sadece dönem çok yanlış geldi..

ayrıca işi sadece kurs için bakmıyor.. o zaten elinde avcunda ne varsa bana dökeceğini bilirim.. ben şimdi istiyorum diye yırtsam kendim borca girer yoktan var eder alır.. ama bunu yapamıyorum.. bugün borca soksam.. yarın ne yaparız diyorum..

işe girse zaten hemen salonu ve çalışma odasını değiştireceğiz.. bu konuda hem fikiriz..
ama şu durumda en çok kullandğım yer benim mutfak..
salonu bi nebze insan görmezden gelebiliyor..
aman diyosun eskisin işte biz alana kadar yenisi gelince eskisi gider..

benim sorunum mutfak.. mutfağa tahammül edemiyorum.. mutfakta kayınvalidem en çok yemek yaptığı için her şeyi kafasına göre yerleştirmek istiyor.. ben de diyprum ki ben onu sınırlamayım ne yemek yapmak istiyorsa yapsın (yemek yapmayı çok seviyor ve gerçekten güzel yemekler yapıyor) ama ben düzenleyim mutfağımız düzenli dursun diyorum.. kavanozları falan kafama göre diziyorum silip temizliyorum.. bi gün sonra herşey onun alıştığı düzene göre aynı yerinde.. bundan şikayetçiyim ben..kayınvalidem bu çocuklar benimle aşıyor allah razı olsun bunuda gelinim böyle sevmiş böyle duruversin demiyor.. ( kayınvalidem için bazı arkadaşlar cidden hakaret boyutunda şeyler yazmışlar.. biraz abartmışssınız diyim çünkü öyle kötü birisi değil.. sadece ben bunu yaşlılığına veriyiroum.. 65 yaş kolay değil.. beni anlaması zaten mümkğn değl.. sadece beni değil oğullarınıda kızlarınıda pek anlamıyor.. dinliyor dinliyor hııı deyip yok yok ben öyle bilmiyorum diyor..
mesela sarımsağı cebine koyarsan iyi olurmuş grip falan olmazmışsın diyor.. diyoruz ki anne o hurafe.. sarımsak faydalı onu demek istemişler.. bol bol yemek lazım diyoruz.. evet evet diyo her yemeğe koyacağım bunu diyo.. duruyo duruyo..ceplerimizde sarımsak taşıyalım bundan sonra diyor naniknanik ) yani onun kendi doğruları var.. eski dünyada yaşıyor... yeni dünyayla ilgisi yok.. bilişim dünyası teknoloji.. onu ilgilendirmiyor..
bilgisayarı sadece diğer çocukları ile kamerada konuşursa seviyor.. onun dışında bilgisayar çocuklarını eliden aldı :)) anlatabildimmi..
onu değiştireceğiz inanıyoruz derken;

tabiki kişiliğini değiştiremeyiz.. ama gerek konuşarak gerek.. uygulayarak artık onu bizim düzenimize alşıtırmamız lazım.. sizden belki bu konuda yardım isteyebilirim..

eşim sen annem değiştirsede sen yine değiştir.. pes etme.. diyor.. bi gün oda alışacaktır merak etme..
o eline neresi kolay geliyorsa oraya koyuyordur.. sen düzelt hep bu burda güzel oldu diye konuşki onu orda sevdiğini anlasın.. sırf senin için alışacktır diyor (umarım alışır) çünkü be dağınıklığı sevmiyorum.. herşeyin sabit bir yeri olsun istiyorum.. herşeyi biyerlere sokuşturmayı sevmiyorum :KK43:( durum budur yanii..

bu arada rogue arkadaşımın yazdığı yazı çok hoşuma gitti.. eşime okutacağım.. evet bazen benimde eşime blöflerim oluyor.. yani biz ikimizde bazen yapıyoruz... kızdığında konuşmamak gibi..

birde bazı bekar arkadaşlar özellikle ya hiç okumadan yada okuduğunu yaşama olasılığı olmadığı için anlamadan.. kestrip atmışlar.. bi gün evleneceksininiz.. herşeyin okadar kolay olmadığını göreceksiniz..

birde çocuğu tabiki şuanda istemiyorum.. çünkü büyük korkularım var ve bu korkumu sıksık dile getiriyorum.. ama bunun yanı sıra bir çocuğum olmasını da herşeyden çok istiyorum doğru zaman geldiğinde..
bunu kimsenn direktifleri için yapmayı değil.. ona doğru hayatı sunabileceğimeinandığım zamanı kolluyorum.. okuyan ve yorumlayan arkadaşlara teşekkür ediyorumkaydirigubbakcemile5

Çok uzundu ama okudum ve bu sefer kendini daha iyi ifade etmişsin
Üstelik anlatımına hayran kaldım çoğu insan kendini senin kadar iyi anlatamıyor
Tek dileğim umarım herşey gönlüne göre olur
Sevgiler

bune ya bu nasi bi evlilik...kaynanan olurda ayrilirsaniz ben bakamam diye cocuk yapmanizi istemiyor öylemi...ee siz bastan ayrilik konusunu kafaniza koymussunuz niye hala evlisin??esinde diyemiyormu annesine neden ayriliyoruz ben karimi seviyorum diye...allah sabir versin sana...keske en bastan yanliz oturmak sartini koysaydin..tamam herkesin annesi var ama evlenince kimse kimsenin annesinin derdini cekmez....ayri bi ev tutsun annesine süreklide ilgilensin ama senden uzak tutsun o kadini...baska yolu yok

arkadasim her cözüme her fikire bi cevap vermissin e o zaman bizden ne bekliyosun ben anlamadim??bütün sorularin cevabi zaten sende var...

punchshe arkadasım benım sorunlarım 2 yıl once ıdı.artık gectı.suanda ayrı oturuyorum.kayınvaldem eltımle oturucak.cok sukur sımdı cok mutluyum.esım herkonuda destekcım.sımdı bıde bebegımız olacak cok mutluyuz sukurler olsun.sana tavsıyem esının destegını al arkana gerısı zaten gelır.kayınvaldenı at demıyorum ama her ıkınızın ıstedıgı gıbı olsun o evde hersey.burada en buyuk gorev esıne dusuyor.zamanla herseyın duzelecegı umudu var senın adına ıcımde.hakkınızda hayırlısı olsun...

punchshe arkadasım benım sorunlarım 2 yıl once ıdı.artık gectı.suanda ayrı oturuyorum.kayınvaldem eltımle oturucak.cok sukur sımdı cok mutluyum.esım herkonuda destekcım.sımdı bıde bebegımız olacak cok mutluyuz sukurler olsun.sana tavsıyem esının destegını al arkana gerısı zaten gelır.kayınvaldenı at demıyorum ama her ıkınızın ıstedıgı gıbı olsun o evde hersey.burada en buyuk gorev esıne dusuyor.zamanla herseyın duzelecegı umudu var senın adına ıcımde.hakkınızda hayırlısı olsun...

esinden ayrilacak bi durum bende görmüyorum ..ihanet yok baska kötü huylarida yok sanirim ki ihanetin affedilmesine cok karsi biriyim...ama esinin o davranisi cok komigime gitti ilkokul cocuklari gibi kapiyi hic üsenmeden kalkipta tekrar carpmasi..kaydirigubbakcemile3...yani bu evlilik oyuncak deyilki....kayinvalidenlede umarim anlasirsiniz..beterin beteri var

bune ya bu nasi bi evlilik...kaynanan olurda ayrilirsaniz ben bakamam diye cocuk yapmanizi istemiyor öylemi...ee siz bastan ayrilik konusunu kafaniza koymussunuz niye hala evlisin??esinde diyemiyormu annesine neden ayriliyoruz ben karimi seviyorum diye...allah sabir versin sana...keske en bastan yanliz oturmak sartini koysaydin..tamam herkesin annesi var ama evlenince kimse kimsenin annesinin derdini cekmez....ayri bi ev tutsun annesine süreklide ilgilensin ama senden uzak tutsun o kadini...baska yolu yok

bi bakima size hak veriyorum...acima acinacak duruma gelirsin diye bir söz var....ama anne iste atilmiyor..bizde birgün kayinvalide olacagiz...yaslanacagiz..
ama birde ayni evde görümce kayinbirader elti varken ayni eve gelin gidenler var..buna cok kiziyorum ben..akilli bi bayan zaten kabul etmez böyle kalabalik ortamda evliligini sürdürmeye

X