Kurye ile başım dertte

Biz kadınlarda tuhafız yani kocamız annesine bize sormadan para verse en azından danışsaydı deriz.Ama elin adamı 100-150 lira para istemiş vermişsiniz ,kimse ya ne oluyor dememiş.Hata etmişsiniz bence.Eşiniz de çok haklı. Ben eşimden uzakta çalışan biri olsam "ne oluyor?" diye düşünürüm.

Kargocuyla adamın senden borç isteyeceği bir samimiyeti kurmuşsan seviyeyi ayarlama konusunda problem var gibi geldi.Borç istedi Yok diyemedim nedir ya? Adam kargocu. Ne münasebet demeniz lazımmış tabiki!

İlçede sadece tek bir tane kargo firması var ve a dan z ye gıda dışında tüm alışverişimi netten yapıyorum , 2 senede hiç görmediysem bizim kargocuyu 200 kere görmüşümdür ve aramızda oluşan tek samimiyet adamın adımı öğrenmesi beni gördüğünde "merhaba .... hanım" demesi.

Normalde eşin ilişkiye müdahalesine karşı çıkarım ama sizde eşin duruma el atsa iyi olacak...

Gerçekten samimiyet kurmuş değilim adını biliyorum sadece ve gelip gittikçe nasılsınız falan der sağolun teşekkürler bu kadar...Sık sık geldiği için bir aşinalık oluştu ve buna dayanarak talepte bulundu sanırım.
Bir de kargo için telefonlaşıyorum hepsi bu yani öyle yağlı ballı bir durum yok maalesef zor hayır diyen bir kişiyim. :KK43:

Gerçekten samimiyet kurmuş değilim adını biliyorum sadece ve gelip gittikçe nasılsınız falan der sağolun teşekkürler bu kadar...Sık sık geldiği için bir aşinalık oluştu ve buna dayanarak talepte bulundu sanırım.
Bir de kargo için telefonlaşıyorum hepsi bu yani öyle yağlı ballı bir durum yok maalesef zor hayır diyen bir kişiyim. :KK43:
Anladım... adam hatalı ama siz de borç vererek hata etmişsiniz. Eşiniz işinden etmesin adamı bence iş yerini arayıp da , birebir kargocu ile görüşüp ufak bir ayar versin sadece. Böyle kavga gürültü değil de durumdan rahatsızlığını bildirecek şekilde. Artık onu da doğaçlama ayarlasın konuşurken.

Parayı da hesap numarası göndersin eşiniz, ona geri yatırsın adam. Tekrar borcumu ödemeye geldim diye gelmesin kapınıza.

Biraz da hayır deme antremanları yapın , bakın nelere yol açmış. İstemediğiniz şeye tek seferde pat diye direk" Yok "deyin. Uygun bir bahane bulmanız da şart değil. Sonrasında biz üzülüyoruz hayır diyemediğimiz için..

Ne olursa olsun o kuryenin para isteyeceği en son kişi siz olmaliydiniz bu nasıl bır is anlam veremedim . Ne olursa olsun adama kusura bakmayın eşime bi sorayım falan diyip araya esinizi katsaydiniz keşke.
Adam yıllardır bilseniz bile bu devirde kim ne niyet taşıyor bilinmiyor.
Bundan sonra isteyecek olursa eğer eşime sorayım ksr bakmayın diyin
Ve hatta arkadaşın yazdığı gibi hesap numarası verin Eşinizin ona yatırın diyin

Bir an boş bulunup para vermişsiniz o da alışmış istiyor işte. Bence eşiniz konuşsun, bu adam iyi niyetli değil bence siz de iyi niyetli davranmayın işyerinde falan yüzüne bakmayın.

Kocana söylemekle çook büyük bir hata yapmışsın. Şimdi dandik bir olay büyüyecek, yazık hiç mi düşünemiyorsunuz yaptığınız şeylerin nereye varacağını anlamıyorum. Kocan da haklı, ne dese haklı. Yapman gereken tek şey durumu anlatıp düzgünce reddetmek ve bir daha böyle bir şey yapmamasını tembihlemekti. Şimdi kocan adamın numarasını öğrenecek, öyle ya da böyle. Adamı arayacak, aklı selim biri değilse kocan olaylar büyüyüp gidecek. Çalıştığı yeri falan arayıp adamı işten attırırsa olaylar daha da büyüyebilir. Allah akıl fikir versin...

Adam borcu geri vermeden yenisini isteyemez sanırım. Getirdiginde eşim böyle şeylere kızıyor diye çıtlatabilirsiniz. Ya da bir daha isterse eşime danışmalıyım geçen sefer ondan habersiz verdigimde bana kızmıştı zaten yanimda para da yok dersiniz. Yine de ısrarla isterse o zaman ben kocamin numarasini vereyim sen ondan iste dersiniz. Onu ararsa kocaniz gerekeni söyler zaten ama arayacağını da sanmam

Merhaba arkadaşlar. İlginç bir dertle karşınızdayım. Aslında dert de sayılmaz ama tuhaf bir durum diyeyim. İş yerimize bir kargo çalışanı gelip gidiyor yaklaşık 4 yıldır da bizim iş yerinin olduğu yere o kurye bakıyor. Gide gele ister ister istemez tanışıklık oluştu Biraz da konuşmayı muhabbet açmayı seven bir tip işini de düzgün yapıyor bu kadar zaman şikayetimiz olmadı. Geçenlerde internetten kapıda ödemeli bir şey aldım. Kargo geldi, ödemeyi yaptım. 50 lira bir şeydi ben 100 tl verdim. Kurye "paranın üstünü sonra versem olur mu fatura yatıracağım" dedi neyse tamam dedim. Bir kaç gün sonra da gerçekten getirdi. Buraya kadar bir sorun yok aslında. Aradan zaman geçti Bir gün beni aradı ve "hocam araba kaza yaptı 100-150 lira borç verebilir misiniz" dedi. Yanımda eşim vardı ve şehir dışındaydım. Müsait değilim dedim telefonu kapattım. Eşim biraz şaşırdı ama bir şey demedi. Bir kaç hafta sonra kurye beni yine aradı paraya sıkıştığını 100-150 lira kadar borç verip veremeyeceğimi sordu. O an hayır diyemedim niyeyse.Sürekli gidip geldiği için yüz yüze bakıyoruz yıllardır iş yerine geliyor ve herkesi tanıyor. Küçük bir şehirdeyiz. Geldi ve istediği parayı verdim. Ama çok rahatsız oldum bu durumdan. Parayı getirse bile muhtemelen bu şekilde borç istemeye devam edecek.
Sosyal medyadan bulup baktım bulunduğumuz şehrin yerlisi ve kalabalık bir akraba/arkadaş çevresi var. Yani ihtiyacı varsa bile bana kadar düşmüş olabileceğini sanmıyorum biraz da o yüzden rahatsız oldum.Olayı eşime anlattım bana çok kızdı adamın numarasını istedi şimdilik gerek yok dedim. . Ama eşim ısrarla numarasını istiyor, biliyorum ki pek hoş konuşmayacaktır. Eşim başka bir şehirde geçici görevde bu arada.Çalıştığı firmayla konuşayım diyor ama ben işinden de olmasını istemiyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Bir daha borç istememesi için?
Paranızın üstüyle fatura yatıracağını söylediğinde tamam diyerek yapmışsınız hatayı. Ne münasebet yani sizin para üstünüzle özel işini halletmek. Parayı geri ödeyip ödememesi mesele değil. Mesele disiplinsizlik. Gereksiz samimiyet. Bence tüm çalışanlarla kadin/erkek aranıza çizgi çekin. Cekemezseniz hergün para isterler, siz de ne cevap vereceğim diye kara kara düşünürsünüz. Bir de esiniz duymus olacak is degil. Yazık yani durduk yerde dert almissiniz basiniza

Eşinizle aranızda problem çıkmasına sebep olur. Bir erkek çok yakın bir akrabalık ilişkisi yok ise evli bir kadından telefonla para istememeli. Herkes bitti de sizden para istemesini kaldı.

Yapmayın, Sorun olur.

Çok saçma değil mi?
Hayır sanmıyorum öyle bir şey olduğunu. Hiç öyle bir hava sezmedim. Sosyal medyadan baktım evli çocukları var zaten.
Ne diye bilirim, bu ay sıkışığız, kartım da eşimde falan mı desem?

Bu tarz tanıdık tanımadık insanlarla para muhabbetine girmek çok ama çok tehlikeli. Adamın sizden para istemesinin sebebi sizde para olduğunu düşünmesi. Sürekli de isteyecek gibi. Bir kere o kapınin açıldığını düşünüyor.

Neyse yok maaş kartım eşimde, yok bu ay sıkışıgiz vs gibi bahaneler üretme. Tek söyleyeceğin bende de yok.

Bundan yıllar önce yine bir Müge Anlı vakası. Onu hatırlattı bana. Adamın biri sürekli ailece görüştükleri yarı akraba bir kadından surekli borç para istiyor. Kadın bazen acıyo haline veriyor bazen de vermiyor. Neyse 10-20 lira ne bulursa adam abla sende vardır versene diye istiyor surekli. İstediği kişilerde fakir bir aile. Adamın kafasında bunlarda para var fikri algisi oluşmuş bir kere. Neyse adam da servis şoförü mu ne. Kadının çocuklarını görüyor yolda sizi eve bırakayım diye alıyor arabaya. Sonra çocukları kaçırmaya karar veriyor. Anasindan, babasından fidye isteyecekmis. Çocuklarda 10 yaşında falan. Çocuklar anlayıp karşı koyunca çocuklari öldürüyor bu adam.

Birinden borç istersin ama 7 kat yabancıya ne zaman gidersin çocuğun anan baban hastadır, ölüm kalım meselesidir. Ancak o zaman. Öyle arabayı kaza yaptım 150 lira versene şeklinde bir ilişki kabul edilemez. Senden isteyeceğine tamirciden rica eder ay başında ödemesini yapar. İş arkadaşından işte. Şirketten avans alır.

Sen onun is arkadasi misin? Sen musterisin. Bence sen adamı boz ve tersle. Haddini bilsin. Ya da kocana ver telefonu o halletsin.

Oda arkadaşım yanımdaydı bunlar olurken neyse ki o yüzden bir sıkıntı çıkmaz sanırım.
Evet küçük yerin böyle sorunları oluyor maalesef, dışardan gelmişsen dezavantajlı oluyorsun gereksiz bir küstahlık oluyor nasılsa buranın yerlisi değil diye
Daha öncesinde bir işi için telefonumu verdiğim bir esnaf rahatsız etmişti beni eşime söyledim olay çıkardı adam evli olduğumu bilmiyormuş bin kez özür diledi ama bu olaydan çok huzursuz olduk.

Numaranı değiştir. Kargoya da hep ofis nosu verin. Kişisel no vermeyin.

Valla ben de başlığı görünce ev adresini bildiği icin rahatsiz eden kuryeyle ilgili bi konu çıkacak sandım. Daha önce olmuştu öyle bi olay. Adam paket getirdiği kadını Facebooktan eklemişti falan.

Adam sizin maddi olarak iyi bir durumda olduğunuzu düşünmüş ve şansını denemiş, siz de boş çevirmemissiniz işine gelmiş. Borcunu geri getirirse bir şey demeyin bence, tekrar isterse o zaman sert bir dille geri çevirirsiniz bir daha istemeye cesaret edemez takmayın bu kadar

Bende de yok deyip vermeyeceksiniz bu kadar basit. Bunu hata olarak görün. Bazı insanlar az az ister geri getirir güven verir. Sonra o rakam yükselir bir daha da getirmez. Dikkatli olun. Kimseyi kiramayan bir yapınız var belliki. Bunu gitti bitti sayın. Bir dahakine maalesef ödemelerim var bendede yok dersiniz

Bundan çekiniyorum ben de yüz göz olmayı hiç istemiyorum ona göre nasıl çözüm bulabilirim diyorum ama yanlış anladı bazı üyeler.
Bizim is yerinde de hizmetli kiz var benimle yasit
İse basladi baslayali, herkesten, kiz erkek farketmeksizin para istedi
Durumu su
Bur cark dondurmeye calisiyor
Ondan alip onu oduyor, bundan alip sunu oduyor
Ala ala kimse kalmamis
Dusun yani
Bu adamin durumuda bence bu
Az guler yuz gosterdin, bide para ustunu sorun etmedin ya, senden yuz buldu
Bu boyle devam eder, sen onu gordugunde verdigin parayi guzel bir uslupla geri iste, lazim de, bir daha istememsi konusunda da uyar ama ters olmadan yapabilirsin bunu
Esini one sur
Ben oyle yapiyrm
O kiz benden kredi kartimi istedi, 200 lira telefon faturasi odeyecekmis( telefon faturasida soyle, bu telefon aliyor, satip parasini kullaniyr)

Bende esim kredi kartima borc yapmami istemiyor, hesap kitabi uydurmaya calisiyrz dedim ( ki dogru idi)
Ben baskasi icinkendimi niye sikintiya sokayim
Akrabam degil bişeyim degil

Sana karşı birşeyler hissediyor dediğin ise geldiğinde muhabbet ediyorduk o zaman belki sana karşı birşeyler hissetmiş olabilir canım ama esinin duyması iyi çünkü seni ararsa eşin bu sefer de karşı çıkar

Kargoculara postacı, kurye falan demek de burada moda heralde.

Kurye deyince başka bir şey aklına geliyor insanın, bu bildiğimiz kargocu.
Onlara kurye deniyor.
Hatta mesela yurtici kargo falan bana mesaj atiyor "kargonuz Kurye ...... adina zimmetlenmistir." Diye falan.
Ya da yanlis hatirliyor olabilirim

Paranın üstünü almayarak zaten bu borç alma işine kapı aralamissiniz. Ne münasebet "kalanı vermeyim fatura yatirayim " demek. Kargo sahibiplerinin parasına güvenip de fatura yatiracak? Ya da siz paranın kalanını isteseydiniz nasıl yatiracakti? Size olta atmış siz de yakalamissiniz kusura bakmayın..:duduk:

kendinizi durduk yere zor bir duruma düşürmussunuz.bence yapmanız gereken "Hayır" demeyi öğrenmek.
sanirim fazla iyi niyetlisiniz.malesef bu yüzden suistimale açıksınız.insanlarla aranıza mesafe koymayı ve reddetmeyi bilmeniz daha iyi olur sizin için.
adama ne olacak borç istemiş diyenler olmus.ne münasebet! herkes haddini işini mesafesini bilecek.aştığı yerde tersleseydiniz uzamazdi zaten.
insanların sınırlarını bilmemesine sinir oluyorum.şimdi durduk yere o yerde sizin hakkınızda dedikodu çıksa olaylar nerelere gider.böyle bir riske ne gerek var ki?
tanımadığınız elin adamı kirmamaktan neden korkuyorsunuz?ne gelirse başımıza yufka yüreğimizden gelmesin mümkünse biraz katı olmayida bilelim.
insallh hic bir sorun olmadan halldersiniz konu sahibi.kırmadan uyarmaya çalışın umarım son bulur.kirmadan dememim sebebide iki sefer vermussinuz borç ona istinaden düşmanlık felan güdmesin.kimin ne yapacağı belli olmuyor bu devirde.tedbirli olmak lazim..

X