- 28 Ağustos 2009
- 7.302
- 20
Canım, öncelikle kayınvalidenle birlikte oturacağını bilerek evlenmişsin... Öyleyse şikayet etmeye hakkın yok, yani şikayet edebilirsin tabii ama bu konuda ne onu nede eşini suçlayamazsın... Senin kendine ait bir evinin olamasının sorumlusu sensn...Aynı ev yerine alt kt yada üst katta yada yanyana apartmanlarda bir ev tutup kendi yuvanı kendi düzenni kurmak konsunda ısrarcı olabilirdin...
Hadi bunu yapamadın.. evlenirken kaynananın eşyalarının üzerine evlenmek yerine mobilyaları kendi zevkine göre yenilemek konusunda ısrarcı olabilirdin...
kayınvaliden kendi evinde kendi eşyalarıyla doğal olarak kendi düzenini devam ettiriyor... Senin o eve geln geldiğini gösteren hiçbir değişiklik olmamış ki....
Ha bu arada eşinin şakasına ben kızmadım, sen neden takıldın pek anlayamadım....Kyınvalidenn yanında sana bağırması falan mı kızdırdı seni??? Evet bak o konu doğru ama ne bileyim o da kendince şaka yapmak istemiş.... ikiniz tek olsanız sorun olmayacaktı b şaka ama evde 3. bir kişi olunca şakayı gerçek sanıp yanlış anlamalar oluşabilir ne gerek var dimi...
Ama bence eşinle ılımlı konuşmaya çalış...
Evin eşyalarını da yavaş yavaş kendi zevkine göre değiştir.... En başta yeni bir mutfak yaptır.. Herşeyiyle sen ilgilen ve sen yerleştir...Sonrasında o bişeyin yerini değiştirmeye kalkarsa da sen eski koyduğun yere geri kaldır....
Evlenirken eşin hiç masraf yapmamış hoop dayalı döşeli eve gelin getirmiş, şimdi açsın kesenin ağzını bakalım... sEN O EVEKAYINVALİDENİN DÜZENİ GEÇERLİ OLMAYA DEVAM EDECEKTİR.... KENDİ ZEVKİNE GÖRE KENDİ ALDIĞIN EŞYALARI SOKMADIKÇA O EVDE
bende bu arkadaşa katılıyorum canım ayrıca bence artık ayrı bir eve çıkın derim kadının kendi evi sen ne yaparsan yap o öyle alışmış alışmış bi insanıda asla vazgeçiremezsin huylu huyundan vazgeçmez misali en iyisi ya ayrı eve çıkın yada bırak herşeyi o yapsın imkanın varsa sende işe gir eşine destek ol ayrı eve çıkın herşeyi istediğiniz gibi rahat yapar istediğiniz gibi şakalaşırsınız çocuğunuzda olacak yada varsa daha büyük rahatalık hemde kimse kimsenin işinden rahatsız olmaz o zamanda o senin evine gelince bişeyi sen elletmezsin intikamını alırsın :roflol: ya öyle olacak yada bu imkanımız yok diyorsa bırak o koysun herşeyi sonuçta ev onun sen yemeğini ye temizliğini yap boşver takma canım anlıyorum sinir bozucu ama inan aynı düzeni benim evime kalmaya gelende bozamaz bende o konuda takıntılıyım eşim bile koyduğum bir şeyin yerini değişmez benden başkası hiç değiştiremez mümkün olduğunca takmamaya eşini ayrı ev konusunda ikna etmeye geleceğiniz sorumluluklarınızı daha iyi hesaplayabilmek için bunun gerekli olduğunu anlat canım en doğrusu ayrı ev ama kalkıpta alışmış kadın eşyalarını değiştirmeye niye izin versin mümklünmü? sen olsan geline bu izni verirmiydin?sor bide kendine .....üzülme bu kadar kendini kahretmeye değmez bile..:umursamaz: