Bktm Artk.. Bktm..

Canım, öncelikle kayınvalidenle birlikte oturacağını bilerek evlenmişsin... Öyleyse şikayet etmeye hakkın yok, yani şikayet edebilirsin tabii ama bu konuda ne onu nede eşini suçlayamazsın... Senin kendine ait bir evinin olamasının sorumlusu sensn...Aynı ev yerine alt kt yada üst katta yada yanyana apartmanlarda bir ev tutup kendi yuvanı kendi düzenni kurmak konsunda ısrarcı olabilirdin...
Hadi bunu yapamadın.. evlenirken kaynananın eşyalarının üzerine evlenmek yerine mobilyaları kendi zevkine göre yenilemek konusunda ısrarcı olabilirdin...
kayınvaliden kendi evinde kendi eşyalarıyla doğal olarak kendi düzenini devam ettiriyor... Senin o eve geln geldiğini gösteren hiçbir değişiklik olmamış ki....
Ha bu arada eşinin şakasına ben kızmadım, sen neden takıldın pek anlayamadım....Kyınvalidenn yanında sana bağırması falan mı kızdırdı seni??? Evet bak o konu doğru ama ne bileyim o da kendince şaka yapmak istemiş.... ikiniz tek olsanız sorun olmayacaktı b şaka ama evde 3. bir kişi olunca şakayı gerçek sanıp yanlış anlamalar oluşabilir ne gerek var dimi...
Ama bence eşinle ılımlı konuşmaya çalış...
Evin eşyalarını da yavaş yavaş kendi zevkine göre değiştir.... En başta yeni bir mutfak yaptır.. Herşeyiyle sen ilgilen ve sen yerleştir...Sonrasında o bişeyin yerini değiştirmeye kalkarsa da sen eski koyduğun yere geri kaldır....
Evlenirken eşin hiç masraf yapmamış hoop dayalı döşeli eve gelin getirmiş, şimdi açsın kesenin ağzını bakalım... sEN O EVEKAYINVALİDENİN DÜZENİ GEÇERLİ OLMAYA DEVAM EDECEKTİR.... KENDİ ZEVKİNE GÖRE KENDİ ALDIĞIN EŞYALARI SOKMADIKÇA O EVDE

bende bu arkadaşa katılıyorum canım ayrıca bence artık ayrı bir eve çıkın derim kadının kendi evi sen ne yaparsan yap o öyle alışmış alışmış bi insanıda asla vazgeçiremezsin huylu huyundan vazgeçmez misali en iyisi ya ayrı eve çıkın yada bırak herşeyi o yapsın imkanın varsa sende işe gir eşine destek ol ayrı eve çıkın herşeyi istediğiniz gibi rahat yapar istediğiniz gibi şakalaşırsınız çocuğunuzda olacak yada varsa daha büyük rahatalık hemde kimse kimsenin işinden rahatsız olmaz o zamanda o senin evine gelince bişeyi sen elletmezsin intikamını alırsın :roflol: ya öyle olacak yada bu imkanımız yok diyorsa bırak o koysun herşeyi sonuçta ev onun sen yemeğini ye temizliğini yap boşver takma canım anlıyorum sinir bozucu ama inan aynı düzeni benim evime kalmaya gelende bozamaz bende o konuda takıntılıyım eşim bile koyduğum bir şeyin yerini değişmez benden başkası hiç değiştiremez mümkün olduğunca takmamaya eşini ayrı ev konusunda ikna etmeye geleceğiniz sorumluluklarınızı daha iyi hesaplayabilmek için bunun gerekli olduğunu anlat canım en doğrusu ayrı ev ama kalkıpta alışmış kadın eşyalarını değiştirmeye niye izin versin mümklünmü? sen olsan geline bu izni verirmiydin?sor bide kendine .....üzülme bu kadar kendini kahretmeye değmez bile..:umursamaz:

vallahi daral geldi yani boş bi evde olsa hiç eşyan bile olmasa
keşke bi yorgan bi döşek evin olsaydı ama senin olsaydı
orda daha fazla kalman hem fiziken hem ruhen seni iyice yorup tüketecek
elinde mesleğin var gençsin eğer böyle devam ederse eşinde tüm sabrına rağmen sana hak vermezse
ki başlı başına haklısın ana oğul ikisinede saadetler dile

düşünceli bir insan şöyle yapar
kızım sende bu evin kızısın benim düzenim bugüne kadar böyleydi
istersen sana uygun değişikliklerde yaparız var mı istediğin birşey diye sorar
ve böyle bir nezaket iyilik karşısında eminim insan hiç bişey istemez sorulması adam yerine koyulması,bile yeter der
fakat aman gelinde kimmiş dağdan gelmiş bağdakini mi kovacak ev benim evim hanımıda benim
ben ne dersen gelinde uyacak yapacak benim istediğim olacak 40 yıllık düzenimi gelinin keyfine göremi
yapacağım derse işte o zaman geleceğine olumsuz yatırımlar yapmış olur kendi eliyle ayağıyla
bugünlerin 75 i 85 ide var
böbürlenip herseye karışıp huzursuzluk çıkarıp kaynanalık yaparsa gelinlik görür
ama hoşgörülü iyimser olursada evlatlık görür bu işler böyledir

arkadaslar benım anladıgım kadarıyla kızcagız kendı evınde kayınvalıdesı onun evınde
yanı kız kayınvaldesının evınde kalmıyor
bı tek ben mı bole anladım acaba ?

yok yok o kayınvaldesinin evine gelin gitmiş. ben olsam odama tv alrım abur cubur alırım orada takılırım eşinin abisi falan geldiğinde ha tabi yemekleri sen yapıyorsan yine yaparsın ama o oda sizin minik kendi eviniz gibi olsun. olmazmı?

canım öncelikle işin zor Allah kolaylık versin bi insnaın huyu neyse o işte bu kadın değişmez bi çok ark. dediği gibi yakında bi eve çıkın :KK43:

olay kafanda bitmediği sürece rahatlayamazsın
vuurdumduymaz olmak gerek sanırım
ama bunuda biz kadınlar yapamuıyoruz işte
yada eşiniz annesiyle uygun bil dille konuşmalı
senin yeni gelin olduğunu,
evinde bazı değişimler isteyebileceğini anlatmalı

peki kayınvaliden bu konu dışında laf sokup incitirmi seni ?

benim kayınvalidemde
evimin ayrı olmasına rağmen
her geldiğinde bişeyin yerini değiştirmeye çalışır
benim koyduğumu başka yere koyar
elleme derim ama yinede yapar maalesef
bende çok sıkılmıştım
artık sallamıyorum

şöylede yapabilirsiniz
en azından altlı üstlü bir evde oturun imkanınız varsa ?

kocan koca olmazsa sana sahip cıkmassa kımseee sana saygı duymaz canım benım kı kayınvalıden pek saygılı bi insana benzemıo cocuk yapmayın bosanırsanız bakamam ne demek ya eger eşin bunu dien anne için sana hasta diyosa birini anlatsan sana gülerler diyosa yuhhh diyorum baskada bişey demiyorum annelerine bişey söyletmemeyi marifet biliyolar bunu diyen kaynanayla aynı evde oturuyosan ellerinden öpüyorummm

evet oturuyorum.. ben onun yüzünede söylemiştim siz benim çocuğumu size mi bırakacağımı sanıyorsunuz.. birkere eşimin sözü var o bana verecek diye söyledim kayınvalidem.. hiç sanmıyorum ama inşallah öyledir falan dedi.. eşimekonştuğumda korkuyorum çocuk yapmak istemiyorum sen beni ayırırsın dediğimde.. bi çocuğun babasından çok annesine ihtiyacı var ben bunu bilen birisiyim dedi.. yani beni asla ayırmayı düşünecek birisi değil.. ama yalan değil.. hala korkuyorum olurda aklına girer çocuğumu göstermezse diye.. oyüzden yapmak istemiyorum.. ama eşim 29 yaşında yani o yüzden çok istiyor..
ben bu sözleri kayınvalidemin cahilliğine ve yaşlılığına verdim. ben böyle şeyleri taksaydım ohooo. bunları hiç umursamıyorum arkadaşlar.. benim sinirim düzen kuramamakla ilgili ve patladım yanii

eşiniz annesiyle konuşsun
bende kaynannyım gelinimle oturyorum ve genç de sayılmam ama gelinime her şeyide paylaşırım ya sen eşine dekiii annen ev işlerinde uzak dursun ben yaparım her kaynanda bunu ister çayını eline ver bakım ne kadar mutlu olur inş mutlulğu yaklarsınnnn yavrummmm

1.profilinde eğitimci olduğun yazıyor
az çok insanlara piskolojik baskı yapmayı bilirsin meslek icabı
bu yolu tabiki önermiyorum ama karşında bunu isteyen biri var ise denemelisin
2.eşinin annesi ile beraber yaşamak zorunda degilsen maddi imkanlar ne olursa olsun ayrı eve çıkmam gerekiyor
eşyasız olsun ama huzurlu sevgi dolu kendi yuvan olsun
3.madem kayınvaliden ölene dek (kimsenin önce sonra ölecegi belli olmaz) beraber aynı evde yaşama zorundasınız ve bir çok uyumsızluklar var ise ei PAYLAŞIN yani mutfak, oturma odası, yatak odası senden soruldun (düzen ve temizlik bakımından) salon,kendi oldası kayınvalideden sorulsun.
böylece sen haz etmedigin dekorundan ve düzeninden hoşlanmadıgın alanlardan kaçınabilirsin
ama herşeyin başı eşin ile uyum içinde olmam
eşin sen herkese herşeye karşı koruyup kollamalı bu senin elinde olan bişey tabi eşininde karekteri buna musait olmalı
allah yardımcın olsun canım
herkesin evinde bi kaynana derdi var

canım cok üzüldüm durumuna ama ne bileyim keşke evlilik için biraz daha bekleseydin bu şartlar altında evlenmeseydin birde şöyle düşün sen kaynanı istemiyorsun ama belki oda seni istemiyordu başından beri böyle oluncada anlayışta göstermiyor.
Bence artık şikayet etme çünkü insan şikayet ettikçe dahada suclu konumuna düşüyor sakın bu şartlar altında cocukta yapma eşinede cok iyi davran derim böylece kendi safına cekebilirsin coook sabırlı ol

bencil koca bencil kayınvalide..allah sabır versin
hasta biri varsa o sen değilsin onlar...

Canım benim ya sen anlattıkça ben daraldım ve inan bana senin benin kadar kimse anlayamaz çünkü anlattığın kayınvalde herhalde benimkinin ikiz eşi ve bizde kayınvaldemle beraber yaşıyoruz.
Anlatayım evlendiğimde ayrı evim vardı eşim işsiz kaldı ben hamileyim iş yok para yok bende çalışmıyorum düzenimi bıraktım kapımı kitledim doğum yaptıktan sonra hastaneden doğru kayınvaldemlere... Oğlum iki yaşına gelene kadar beraber oturduk oturduk ama sen gelde bana sor ozamanlar daha 19-20 yaşındayım sonra eşimle ben izmire çalışmaya gittik ve ben oğlumu kayınvaldemlere bırakmak zorunda kaldım düzenimi kurana kadar baktı Allah razı olsun.
Tam herşey yolunda çocuğum kreşe falan gidiyor işler tıkırında bi haber aldık kayınpederle bunlar boşanmışlar.. 31 sene sonra... Hooop biz düzeni bırakıp kayınvaldenin yanına... İşte ben izmire gelmem dedi eşim anne ben seni bırakmam dedi bende bırakmaya kıyamadım iyi niyetliyiz ya... Oğlum 4-5 yaşında ben tekrar hamile kaldımmı kayınvaldem kudurdu iş yok güç yok ben hamileyim ya ondan bana ne benim düzenimi bozdurdun yaşadığın yer küçük iş imkanının kısıtlı olduğunu biliyorsun getirtmeseydin ozaman demi ama? Neyse kalbim okadar temizmiş ailem denizliden ikimizede iş bulunca eşimin aklına girdim oda mecbur anasını ikna etti ve biz şuan eşimin memleketinde deil benim memleketimde yani denizlide oturuyoruz. Kızımda dünyaya geldi Allahıma şükür çalışıyoruzda...
Aynı senin anlattığın gibi herşeye ama herşeye karışır. Bir şeyi bi yere koyarım ertesi gün arar bulamam bakmışsınki yeri değişmiş neler çektim ilk zamanlar! Herşeyin doğrusunu obilir benim herşeyim yanlıştır bildiklerim yanlış konuştuklarım yanlış yemek yeme tarzım yanlış fasulye banılmaz salata kaşıklanmaz lokma biraz daha küçük alınır.... Ohoooo ama artık herşey farklı! Sesini çıkaracaksın o bana bir söyledimi ben iki söylüyorum ben böyle istiyorum diyorum herşey senin istediğin gibi olmıycak bu evde sen yanlız deilsin biz seninle bir ömür geçireceğiz anne ben daha gencim sen senelerini istediğin gibi yaşadın karışanın edenin yoktu rahat bırak beni diyorum! Zamanında çok ezildim ama artık 18 deil 25 yaşındayım ve 2 çocuk annesiyim kusura bakmasın. Şimdi mesela iş imkanımız var büyük bi ihtimal istanbula taşınacağız geleceği parlak bir iş imkanı bizim için ben ölürümde gelmem diyor eşime dedim kendi bilir ben hayatımı ona göre çizemem benim düşünmem gereken çocuklarım var!
Şuan kızım bir yaşında oğlum 6 okula gidiyor. Ben onlar için yaşıyorum!
Sende benim gibi kıyamıyorsun ama inan bana kıymet bilen yok canım! Yaranamazsın sen benim kızımsın gelinim deil derler ama fasafiso! Yazdıklarını okudukça sanki ben kendimi yazmışım gibi okudum inan! Okadar aynılar yani!
Senin kayınvalde nereli? Sıkma canını ama ezdirmede kendini sende insan evladısın kendilerine gelsinler!

Herşeyin doğrusunu obilir benim herşeyim yanlıştır bildiklerim yanlış konuştuklarım yanlış yemek yeme tarzım yanlış fasulye banılmaz salata kaşıklanmaz lokma biraz daha küçük alınır.... !

Bu kadar çok bilen kaynana sizin ayrı bi hayatınız olduğunu evinize düzeninize karışmaması gerektiğini bilmiyorsa
Onunki bilgi değil art niyettir
İnşallah kaynanan peşinizden gelmezde sizde artık kendi hayatınızı yaşarsınız

Bu kadar çok bilen kaynana sizin ayrı bi hayatınız olduğunu evinize düzeninize karışmaması gerektiğini bilmiyorsa
Onunki bilgi değil art niyettir
İnşallah kaynanan peşinizden gelmezde sizde artık kendi hayatınızı yaşarsınız

İnşaallah ama varya yanlız kalcak diye yinede kıyamıyorum ama bellide etmiyorum çünkü başıma gelecekleri biliyorum... Sonuçta önümüze taş koymayada hakkı yok yanlız kalmak istiyor demekki bıktırmışız artık belki onlarda kendi hayatlarını yaşamak istiyorlardır bilemiyorum. Hep der mesela aynaya bakmasam ruhum hala 18 diye! CADIARZU

Kıyamıyorsun da böylede yaşanmaz
Otursun evinde arada bi gelsin hastalanınca sıkılınca gelsin
Sürekli çekilmez
Çocuklarınla mı uğraşacaksın eşinle mi ilgileneceksin
Kaynana mı çekeceksin

Kıyamıyorsun da böylede yaşanmaz
Otursun evinde arada bi gelsin hastalanınca sıkılınca gelsin
Sürekli çekilmez
Çocuklarınla mı uğraşacaksın eşinle mi ilgileneceksin
Kaynana mı çekeceksin

Okadar zor ki! Birde her iki ayda bir kardeşleri gelir cümbür cemaat! Şimdi mesela iki ablası ve annesi geldi kayınvaldemin büyük abla gitti küçükle anne kaldı! Bayramdada burdalar bide ablasının kızıda gelcek hep beraberiz yani yine! Bide öbür teyzeler arıyor gelemicez biz kusura bakmayın olurmu işleri varmışta e bi zamet bidahakine gelin! Demi ama? Kızıma doğum yaptım ben geçen sene ekimde iki ablası annesi ablasının kızı kendi kızı üç çocuk düşün bide benim oğlan bebekle beraber 5 çocuk kızı boşandımı kaldımı bizde offf offf neler neler!

Allahtan kızı olaylı bi şekilde yine barıştıda gitti başka şehire taşındılar!

Doğru diyosun aslında kendimde hayalini kurmuo deilim aslında eşimle ve kuzucuklarımla yanlız bi hayatı! Herkezin hakkı!

Valla benim kaygana da benden azcık yüz bulsa boşayacak kocayı kızları çalışıyor
Ben evden yürütüyorum işleri diye rahatım sandı beni kestirdi gözüne
Ama ben eşimle başbaşa kalabilmek için çocuk bile yapmıyorum dedim geri çekildi
ınsan yeri geliyor annesiyle bile anlaşamıyor. bir eve iki kadın fazla geliyor
Sen bence hiiiç nazlama kalsın kendi evinde misafirini ağırlasın gezsin tozsun
Sıkılınca hasta olunca gelsin onu da idare edersin artık
Hatta geceleri yada başbaşa kalınca eşinin de aklını çel
Yalnız kalmayalı gerçek bi aile olmayalı ne kadar oldu falan diye :kedi:

ay kabus gibi bir olay inş en kısa zamanda kurtulursun canım nediyim ama seninde biraz çabalaman lazım.
benim eltimde böle oturuyordu kaynanasıyla bide evde bekar görümce vardı
ben ozamanlar nişanlıydım 4 sene neler çekdi garibim kayınvaldem bir söz etmişdi
biz evlenince onlarıda ayırcakdı bizim düğüne 1 ay kala duydukki taşınıyorlar
tabi eltim iş bulmuşdu çalışıyordu hop biz evlenmeden taşındılar şimdi kapılarını açmıyor

benide çok istediler yanlarına eşime dedim sakın yüz verme valla yatmam senle dedim::))
biliyor yatmıcamı zaten annemde beraber olursa olmaz bu iş dedi kızı isterken ayrı ev diyorlar
sonra beraber olsun nolcakki falan annem bozulsun ozaman dedi::KK43:((
ama benim tek artım eşimi çok sevsemde annemi çiğneyemem dedim annem ne derse o dedim
bana çok faydası oldu sonuçda allah korusun el oğlu kapıya koysa tabiri caizse annemden babamdan başka kimsem yokki....

X