Bktm Artk.. Bktm..

Ayyyy iyice daraltı geldi...arkadaşım daha 23 yaşındasın nasıl katlanıyosun bunca şeye...hedi eşin nalayışlı olsa seni el üstünde tutsa tamam derim eşin için değer...baksana eşinde de iş yok...bırak Allah aşkına bırak birazda pis kalsın heryer...hastayım yoruldum de gir odana yat...bu kadarcık özgülüğünde yoksa daha ne diyeyeim...yapasanda kıymete geçmiyo zaten ...birazcık gelenler dönsünde görsünler nasıl olduğunu...valla gözümde canlardırdım şimdi çok üzüldüm canımya ... bu arada ne mezunusun merak ettim...

anladıgım kadarıyla sakin ve uyumlu bi insansın sende biraz dişini göster o ilk dediginde yapma bikaçkere desin ondan sonra yap hatta bazen yapma walla ben senın yerınde olsam bir yaparım iki yaparım ücüncüsünde yapmayıveririm baskasının cocugu dagıtıcacak bende durmadan toplıycam yok canım daha neler walla eşin seni bastırmaya çalışıo belliki ne kadar yüzversen o kadar ileri giderler emin ol

canım yarın yazacam dedım ama dayanamadım.bende kacarak evlendım.esımın anne babası ayrıldı bızden 1 ay once.halıyle kaynana evıne gelın gıttım.6 ay onlarla oturdum.bekar kaynımda vardı.evlı gorumcemde geldı 3 cocuguyla tam tamına 33 gun kaldı.annesının evıya.3 erkek cocuk evde saglam bısıy kalmaz.ben peslerınden.aksama kadar sankı kole kampında temızlıkcıyım.bu hergun aynı sekılde devam.esımle bıyere gıdemeyız.hergun sabah 9 kalk 12 1 de yat.oluyordum yorgunluktan.gorumcemın agır hakaretlerıde eksıksız.bana yatak dahı almadılar.6 ay kayınpederın eskı yatagında yattık bız esımle.dugun yapmak ıstemedıler masraf olur dıye.dugunde hıcnısıy takmadılar.sadece babanesının gonderdıgı parayla alınan bılezık.gorumcem esıme demıs buna nıkah yapma anlasamazsanız ayrılması kolay olur.bana da hemen cocuk yapmayın dedı.kaynanam hıc kızına laf soylemez gorumcem kaynana modunda.mahalleye agırmıs bıgun balkondan bu gelın coook pıs dıye.butun ıslerı ben yapıyorum dıye demedıgını bırakmadı bana.nıkah ıslerını halletmeye ıstanbula gıttık mecbur aksam gec dondunuz dıye kıyamtı kopardı ben evde temızlık sız butungun gezın dıye.sabah 3 cocugu bırakıp gezmeye cıktı bı gun aksam karanlıgında dondu.ben baktım.anne arasa laf sokarlardı rahat konusamazdım.saygıdan yanında kaynanamın uzanıp yatamazdım.daha neler neler cook sukur bıttı o gunler.ama esının arkanda sana destek olması lazım.kusura bakma senıde sıktım uzun oldu ama yasadıgın seylerde kendı yasadıklarımı gordum.cok zor arkadasım.cok sukur kurtuldummmm

şuanda eşimde okuyo.. gittim yanıya açtım konuyu buyur oku dedim anlattım herkes gülüyo bak bana dedim..

öyle daraldım ki artık..

valla artık öyle bir duruma geldi ki gece 3 4 o civarda yatıyoruz.. sabahta kalkmıyoruz... düzenimiz bozuldu krusa başlasam en azından düzenime kavuşurdum.. öğrenciyken sabah 4 te yatar 8 de kalkar okula giderdim.. ama şimdi o düzene kavuşasım yok..
ben iyi olalım diye susuyorum görmezden geliyorum ama ben mi hatalıyım hep..

kocan koca olmazsa sana sahip cıkmassa kımseee sana saygı duymaz canım benım kı kayınvalıden pek saygılı bi insana benzemıo cocuk yapmayın bosanırsanız bakamam ne demek ya eger eşin bunu dien anne için sana hasta diyosa birini anlatsan sana gülerler diyosa yuhhh diyorum baskada bişey demiyorum annelerine bişey söyletmemeyi marifet biliyolar bunu diyen kaynanayla aynı evde oturuyosan ellerinden öpüyorummm

şimdi söyleyin anlatsam birilerine gerçekten gülerler mi bana.. çok gereksiz şeylerden kavga çıkarıyorum diye..
siz gülebildiniz mi??

Yapma canım ALLAH aşkına kim gülebilir ki bu duruma valla okudukça içim karardı Rabbim sana sabır versin ama nereye kadar işin zor cidden !! En azından eşin sana destek olsa ama oda yok daha bide gereksiz şeylerden kavga çıkarıyorsun diyebiliyor :eek:klava: Yaşında çok genç tam evliliğinin tadını çıkartacak dönemdesinniz ... Ay bide kayınvaliden gibi çocuklarıda çok anlayışsızmış insan düşünür birazcık o evde gelinde var aman rahatsız etmeyim der :sm_confused:

hayır canım degılsın.bana edılen zulumdu resmen.6 ayda 5 kılo verdım.ıstedıgım yemegı bıle yapamazdım.dugun parama bıle el koydular.sımdı o gunlerı anlatırken her seferınde yasıyorum ınan...

Bende fizik mezunuyum canım kpss heryerde dert ama sen daha şanslısın sizde alım daha çok...bir dersaneye falan girmeyi denesene yada memurluk sınavına gir falan..memur alımlarıda çok...çalışmassan kafayı yersin valla...hem Hacettepe gibi bir üniversiteyi bitir hemde onca eziyete katlan...delisin arkadaşım.. madem eşin sana yar değil bırak gitsin...sanada yazık değil mi...sende insan avladı değil misin...kendi canları neden bu kadar kıymetli bu erkek tarafının birtürlü anlamam...boş boş orda hizmet edeceğine git kendi anana babana hizmet et...yuvayı dağıtmak kolay değil diyecek şimdi herkes ama bu işkencede çekilmez valla...insan şu hayata birkere geliyor...mutsuz olduktan sonra yuvanın ne yuvalığı var...sakın böyle bir ortamda çocuk falan yapma zaten...herşey dahada sarpa sarar...

canım benimya öyle daraldımki seni okurken rabbim sabır versin
anlayışsız insanlarla uğraşmak çok zor ...

Canımsın ya onca sene üniversite oku sonra şu çileyi çek yazık valla ne diyeyim başka !!! Ama bu kadar yıpratma kendini sana da yazık sonra sağlığından olup uğraşmaktansa sadece kendine ve ailene olur olan başka kimsenin umurunda olmaz baksana kayınvaliden seni delirtip evden göndermeyi kafaya koymuş aman çocuk yapmayın sonra bana kalır diye korktuğuna göre :kızgın: Zaten sakın eşinle aran düzelir mantığıyla çocuk falan düşünme sakın...
Valla yuva dağıtmak kolay değil ama olmuyorsa olmuyordur yolun başında dönmek ömür boyu çekmekten çok daha iyidir !!!

gülünecek hiç bir durum yok.. tabi onun annesidir ona batmaz ama bir evin sadece tek bir hanımı olur.. bir evde 2 hanım olmaz.. misafir olarak gelir bi kaç hafta kalır isterse bir ay kalır ama o misafirdir sen evin daimi hanımısındır.. sen böyle olursa ne evini benimseyebilirsin ne de yuvanı.. ama sende de hata var başta asla ama asla kabul etmeyecektin sevgili meslektaşım... cahil değilsin önceden görmen gerekirdi.. bak ben canımdan çok sevdiğim nişanlımdan ayrıldım bu sebeplerden.. tek sebep bu değilse bile bu da vardı... yaşlı anne babası vardı ve en küçük oğulları nişanlımdı.. evlenince bizi yalnız bırakmayın dediler vicdanım sızlar ben onları bırakamam beraber otururuz dedi eski nişanlım asla dedim ... mümkünatı yok... bi göz odada otururum hanımı ben olurum o alan sadece eşimle bana aittir.. sen böyle nasıl benimseyeceksin yuvanı allah aşkına.. eşin çok hafife alıyor çok kızdım gerçekten.. bunca şeye katlan kendi yuvanda misaifr gibi hisset karşiliğinda saçmalıyosun abartıyosun gülünecek şeyler diyosun diyen bir eş.. işte türkiyede kadın olmak.. al sana ruh sağliği bozuk bir kadın..sonra da sen suçlu oluyosun dimi kavga edince sinirden.. ruh sağliğini bozanlar aman yayilip otursunlar keyiflerine baksınlar... senin sinir sistemin nasıl bozulur tatlım yaa.. insan iki hafta dayanamıyor gitseler de yalnız kalsam diyor yeri geliyor kendi anamızdan babamızdan sıkılıyoruz ve senin kendine ait bir alanın yok.. yok işte yaa. böyle giderse sen bu evliliği asla benimseyemezsin.. ne yap ne et bi göz odada olsa ayrı eve çıkın... yok eşin yapamam mı diyor genceciksin daha git ananın evine.. kendi annenin evini temizle anlayışsız insanların evini temizleyeceğine.. taptazesin daha beklentilerine uygun yepyeni bir yuva kurarsın yeniden... ama yok eşin seni kaybetmek istemiyosa napsın ne etsin aile olmak için bir çaba göstersin.. içinde sadece ikinizin ve çocuklarınızın olacaği bir yuva kursun sana.. bunca zaman katlandiğin için de önce ayaklarını öpsün.. kimse çekmez. kusura bakmasın sevgili eşin ve anası :hulya:

herzaman boyleyse cekilecek gibi degil..sende kayinvalidenin her dedigini yapma duymazdan gel..kendi istedigini yap..esin arada denge kurmali annesini uyarmali..kendi evi tamam ama bunu koz olarak kullanmasi cok yanlis..evine alisamaman dogal..esinin annesi oldugu icin bekarken kaldigi yerden devam ediyor..onun icin tabiki problem olmaz..

Allah sabır versin kardeşim sana. bu çekilecek dert değil.Bak bunları hep içine içine atıyorsun ya,acısı sonradan çıkar,dert sahibi olursun. Eşinle konuş kesin bir çözüm bulsun,hala seninle dalga geçiyor,hastasın laflarıyla ciddiye almıyorsa dön kardeşim evine ol yakınken.Mesleğin var,kimseye muhtaçta olmazsın. Çünkü eşin bu duruma el koymazsa çözülmez bu durum.

canım Allah sana sabırlar versin,kaynananın içine de Allah korkusu versin,kimseye de böyle kaynana vermes,n..ama sen harap olmuşsun.yine iyi dayanmışsın ben asla katlanamam bu kadarına.eşin senin bittiğinin,evliliğininzn bitme noktoasına geldiğini göremicek kadar kör mü?? duruma bakılırsa bakar körmüş. bu böyle gitmez. ya ayrı bi eve çıkıcaksınız ya da benden bu kadar de.. resmen bitirmiş kadın seni. böyle evlilik hayatı mı olur canım. hadi yatalak olur bakarsın.. tatlı dili olduktan sonra 20 yıl da bakarım önemli değil.. ama adı üstünde işte ,kaynana dili..iflah olmaz

ALLAH yardımcın olsun arkadaşım zor zor çok zor inşallah bu yaşadıklarının mükafatını birgün alırsın....

sen oku et sonra elalemin kahrını hizmetçi gibi çek...olcak iş mi..
okurken daraldım...
kusura bakma ama seni gelin diye değil hizmetçi diye almışlar annesine yardımcı ol diye..
katlamak için hiç bi zorunluluğun yok cnım senin annen elaleme kul köle ol diye mi doğurdu?
sen de anne baba evladısın..onun çocuğu çocukta sen ağaç kavuğundan mı?
sana boşan demiyorum ama kendini ezdirme kötü laf söylemelerine seni ezmelerine izin verme...
fedakarlık çift taraflı olursa bi anlamı olur bu ailede tek fedakarlık yapan sensin maalesef güzelim..

Siz kayınvalidenizin evine gelin gittiyseniz statünüz devamlı evin gelini olarak kalır. Tabiki kadın yılların verdiği düzenini sizin için değiştirmez. Açıkcası bunu ben de yapmam, çünkü ev benim evimdir, gelin geldi diye onun zevkine göre tasarlayacak değilim.
Bu yüzden baştan zaten bütün bunları kabullenmişsiniz. burcu_01 arkadaşında dediği gibi bir evin bir hanımı olur.
Bence siz eşinizle konuşun ve kayınvalidenize yakın bir ev tutun. Eminim ki kayınvalideniz de buna razı olacaktır. Herkes evini yurdunu bilsin.

büyük her zaman yapıcı olmalıdır
genç onu örnek alabilsin
ilk önce ayrılırsanız ben çocuğa bakamam ,çocuk yapmayın demesini hiç hoş karşılamadım
ne demek yani inasanlar evlenirken,çocuk isterken ayrılığımı düşünmeli
bence siz çalışmalısınız bir an önce
yazılarından anladığım kadarıyla gayette saygılı bir insansınsınız
üzülmeyin biraz zamana bırakın herşey yoluna girer

X