Kv'nin kendini ispat etme çabası?!?

Kayinvalideniz evi konusunda hakli, orasi onun evi ve siz orda kaliyorsunuz, bastan neden kabul ettiniz ki askinizdan ölüyor muydunuz? Ben gidip anneannemin evinde 1 hafta kalamiyorum hicbir baginiz olmayan insanlarin evine yerlesip nasil yillarca yasiyorsunuz aklim almiyor, neyse...

Cocuk konusunda neticeye bakmak lazim esiniz su anda 2 metre mi? Profesyonel basketbolcu mu? O zaman konusmasin fazla. Benim kizim da uzun ve iri dogmustu su an 5 yasinda pire gibi ve belli ki minyon bir kiz olacak. Dogum kilosu hicbir şey ifade etmiyor yani.

orası onun evi,onun eşyaları o da onun oğlu bak o konuda doğru söylemiş

evlenmeden önce asla aynı evde yaşamayı kabul etmeyin ev ev üstüne olmaz deyimini hiç mi duymadınız?

yalnız 60 cm doğan bebek hiç duymadım :KK53:

Sene olmus 2017, hala ayni evde nasil yaşanır anlamiyorum. Bir yastan sonra insan kendi anne babasiyla ayni evde rahat edemezken, hem evli hem o güne dek bir arada yasamadigin insanlarla ayni evi, banyoyu, mutfagi paylasarak yasamak, en büyük problemlerin başlangıcı. Duzelmeyecek maalesef, gercek su ki daha zorlasacak. Yedirmene, giydirmene, egitmene karisacak. Erkekleri de anlamıyorum. Insan annesiyle yasayacaksa neden ayri bir aile kurmak ister?
Benim teyzem 5 yil cekti boyle.Sonra bir kriz, aldi bebegini cikti evden. Baska semtte ev tutana kadar da anneannemle dedem izin vermedi damat tarafinin evlerine gelmesine. Sorun bu sekilde çözüldü. umarim siz de bir gun ayri eve çıkabilirsiniz, yoksa zor bu isler, cok zor.

Durun ya kinaye yaptım

bilmiyorum böyle mi değil mi
ama birazdan gelip böyle yazarsa hiç şaşırmam

Bişey yazmicaktim ama öyle senin dediğin gibi bu durum yok. Severek evlendim. Aileme inat yapmadım ya da kaçmadim. İnsanlarin size anlattığı dertleri ile "kinayeli" olarak dalga gecmenize gerek yok. Tamam oldu bi eve gittim sıkıntı yaşadım anlatmak istedim. Ki ailem her zaman yanımda tam destek. Böyle moral bozucu şeyler yazicaksaniz hiç yazmayın. Size de olmuş olsa anlarsınız. Neyse yine de allah razı olsun.

Neden kaynana evine gitmeyi kabul ettiniz? size bakmaya gücü olmayan ev tutup eşya almayan biriyle evlenirseniz bu sözleri de kaynananızdan duyarsınız ev benim eşya benim diye. Ayrıca eşinizle ilgilenmiyorsunuz kaynananız sevdiği yemekleri yapıyor diye bile kızıyorsunuz kadın ne yapsın evde yemekte mi yapmasın sevmediği yemekleri yapsa mı hoşunuza gidecek ilgilenin o zaman eşinizle bebeğinizin olması buna engel değil ki. Yapacak bir şey yok evlenirken düşünecektiniz.

BENDE ONU DİYORUM :) eşi arkasında olsa en azından
hani yine de çekilmez ama , kocası ile çoook bir bir aşk yaşasalar , kocası asla ezdirmese , arkasında olsa, anasının ağzına bakan şapşal olmasa eh hadi onun hatrına ne yapalım imkan yok kaynanayı da çekiyorum der insan
ev eşya kaynananın da oğluna bile tutup da sen de benimsin demek ne ? mal mı bu ?
ondan sonra aman da yaşlıymış hurmet gerekirmiş bilmem ne
okumakla adam olunmaz eşeklik baki kalır deniyor da fazladan ömür yaşayıp da '' insan '' olunmaz niye denmiyor?
yaşlıysa yaşına göre davransın çocuk gibi her şey benim sen de benimsin demek ne?
bir de şapşal şey ne diyorsun anne sen diyemiyormuş eşi de
bir de kan emiciler hep başta öyle söylerler başta bakın ne yazmış gelin gelirken '' bu ev senin , eşyalar senin'' demiş (!),
güya evi benimsetecek :KK62:

Kaynanayla aynı evde oturmaktan şikayetçi, çözüm aramıyor. Şimdi bir insan bir durumdan şikayetçi ise onu değiştirmek için çabalar. Sen bir çaba göstermediğine şikayetçi değilsin. Böylelikle ortada dert kalmıyor. Haksız mıyım?

Arkadaşlar merhaba.
KV ile beraber oturuyorum. 39 günlük bebegim var. KV kendine çay almaya gitti eşim onun yerine oturdu. Kalk benim yerimden orası benim dedi. Eşim de ispatla nasil senin dedi? Bu evdeki herşey benim. Herşeyin parasını ben verdim. Sen bile benimsin dedi. Eşim bişey demedi. Bende bebeğimi alıp odama gittim. Bi de doğumdan sonra eşimle çok ilgilenemedim. O benim acigimi kapatmaya çalıştı. Onun istediği yemekler. Fazla fazla öpme ve seçmeler masajlar. ( Bunlar önceden neredeyse hiç yapılmıyordu)
Bi de bişey soracağım size. 10 günlük bebek el hareketlerini görüp kafasını bu oyana bi buyana döndurur mu? Onun oğlu öyleymiş. 60 cm doğmuş 3800mus. Falan filan. Benim bebeğim minyon bi bebek ve her halükarda hep ezici bir laf söylüyor. Sonra o benim torunum söylerim sana ne diyor? Kötü biseyi olduğunda geline benziyor bu diyor. Bebeğim 2850 doğdu. Hastane de kilo kaybı olmuştu 2770 gram olmuş. Sizin yanlısıniz var bu çocuk 2070 gramdır diyor. Deli oluyorum bıktım artık. Okudugunuz için teşekkür ederim. Allah razı olsun.
söyledıklerıne asla bozuluyır gibi yapmayın
aslaaaaaaaa.

ayrı eve cıkmanız mumkun değilmiş,
o sizi sinir etmek için bilerek yapıyor
mesela kocanıza sen bıle benımsın dedı ya, evet anne tabıkı senın sen doğurdun kımın olacak baska deyın
ama asla tepkılı, tripli değil

cocughun kılousuna düşük ddediği zaman, evet anne baya düşük cidden deyin ,
salağa yatın, salak gbi davranın ( çok özür dilerim )
suratınızı asıp tepkı verırsenız amaca ulaşmış olacak,
ama siz safa yattıgınızda ve onun her dediğini onayladıgınızda içinden düşünecektır allah allah bu kıza ne oldu boyle dıye, sizi sinir edemediği için deli olacak:)))

kalk orası benım yerım dediğinde, eşinize siz de kalk da annem otursun deyın.
bir süre boyle devam edeın bakalım ne olucak

terbiyesizin önde gideni.. ama bi tek sana yapmıyo ki kendi oğluna kendi torununa.... Kadın alayına yürüyo vala:kızgın: tam hanımağa

hani yine de çekilmez ama , kocası ile çoook bir bir aşk yaşasalar , kocası asla ezdirmese , arkasında olsa, anasının ağzına bakan şapşal olmasa eh hadi onun hatrına ne yapalım imkan yok kaynanayı da çekiyorum der insan
ev eşya kaynananın da oğluna bile tutup da sen de benimsin demek ne ? mal mı bu ?
ondan sonra aman da yaşlıymış hurmet gerekirmiş bilmem ne
okumakla adam olunmaz eşeklik baki kalır deniyor da fazladan ömür yaşayıp da '' insan '' olunmaz niye denmiyor?
yaşlıysa yaşına göre davransın çocuk gibi her şey benim sen de benimsin demek ne?
bir de şapşal şey ne diyorsun anne sen diyemiyormuş eşi de
bir de kan emiciler hep başta öyle söylerler başta bakın ne yazmış gelin gelirken '' bu ev senin , eşyalar senin'' demiş (!),
güya evi benimsetecek :KK62:
aynen öyle valla

KV nizin yanlışı var efendim.Oğlu doğduğunun ertesi günü yürümüştür orayı da nazar almasın diye söylememiştir.
Tövbe yarabbim.60 cm bebekmiş.Aha bu da külahım buyur anlat diyesim geldi.
Yahu şu can bile bizim değilken eşya onunmuş,oğlu onunmuş.Hayır efendim hepsi emanet.Çocukta,mal mülkte,bedende emanet.
Yok benim diyorsa istem dışı aldığı nefesin üstüne hakimiyet kursun bakalım,yada atan kalbini tutsun atmasın.Hani onunsa hakimiyet kurması gerek öyle değil mi?
Adınıza üzüldüm.İnşallah ayrı eve çıkma durumunuz olur.
Bebeğinizi sağlıkla büyütmenizi dilerim.

X