- 26 Temmuz 2016
- 2.426
- 3.038
- 133
- Konu Sahibi Hayat_buysa_35
-
+1 aynenBunları yapan gelin değil kız kardeşiniz olsa aynı rahatsızlığı yaşar mıydınız merak ettim.O kadar çok gelin gelin gelin yazmışsınız ki yani.
Ben kızın bilerek yaptığını düşünmüyorum yani sizi kullanmak gibi bi niyeti yok.Ben de mesela yardıma diye gelip o nerde bu nerde diye sorulmasindan hiç hoşlanmam salça nerde olabilir dolapta baharatlık nerde olur çekmecede.Her seferinde sorulması çok can sıkıcı.Etme ya yardım diyesi geliyor insanın.
Zaten ayda yılda bi gitmişsiniz o da 1 gün yani duyan aylarca geline hizmet ettiniz sanar.Bu kadar rahatsızlık hissediyorsanız gitmeyin,gidecekseniz de buradaki gelin seni kullanıyorcuların lafına bakıp kalbinizi karatmayın
vallahi helal olsun gelini tebrik ettim ne kavga ediyor ne surat asıyor istediklerini yaptırıyor
Tatlı dilli uyanık gelin
Valla garipmis.istemeye gelmissiniz sizin iş yapmanız ilginç olmuş.bence gelininiz tuhaf bir tip.kullanmak amaçlı mi yapıyor onu anlamadim.nasil davranacağını bilmiyor belki de.ama uygun değil işte.tabi yardımcı olun da bana tencereyi ver bulamam de mesela.ya da sen de ona iş ver.madem böyle samimi davranıyor ben şunu yaparken sen de şunu doğra de mesela.misafirlerle otururken sana ikram yap demesi de ayıp.bence ogret biraz nasıl davranilacaginiIstemeye gittigimizde bile mutfaga bardak koymaya girmistim. Baktim mutfakta is yapiyor nezaketen " Canim yardima ihtiyacin var mi? " dedim. Bulasiklari dizebilirsin makinaya dedi. Dizdim sonra abla su pastayi kesebilir misin? Dedi kestim. Tabaklari onume koydu " bakayim ne konusuyorlar" dedi dinlemeye gitti. Pastayi dilimleyip tabaklara koydum gelen giden yok. Kiz istemeye gittik ben mutfakta gecirdimKardesime de ablan cok iyi biri bana yardim etti insallah hep boyle olur demis. Yardim edeyim de baskasinin evinde, kendi evimmis gibi davranmak cok garibime gidiyor.
Kiz kardesim yapsa kizarim da acin acik soylerimde cunku kiz kardesim kaldirabilir ama geline sessiz kaliyorsunuz adiniz gorumce.Bunları yapan gelin değil kız kardeşiniz olsa aynı rahatsızlığı yaşar mıydınız merak ettim.O kadar çok gelin gelin gelin yazmışsınız ki yani.
Ben kızın bilerek yaptığını düşünmüyorum yani sizi kullanmak gibi bi niyeti yok.Ben de mesela yardıma diye gelip o nerde bu nerde diye sorulmasindan hiç hoşlanmam salça nerde olabilir dolapta baharatlık nerde olur çekmecede.Her seferinde sorulması çok can sıkıcı.Etme ya yardım diyesi geliyor insanın.
Zaten ayda yılda bi gitmişsiniz o da 1 gün yani duyan aylarca geline hizmet ettiniz sanar.Bu kadar rahatsızlık hissediyorsanız gitmeyin,gidecekseniz de buradaki gelin seni kullanıyorcuların lafına bakıp kalbinizi karatmayın
Bakin defalarca dedim. 1 kere lohusaydi peki oburlerinde? Ben lohusa doneminde gelsin otursun demedim. Normal zamaninda kendi salonda tv izler ben kosustururum. Ne kadar esinin ablasi olsamda misafirim orda. Hii hizmette beklemiyorum ama birsey yapiyorsak ortaklasa yapalim ev kendisinin evi.Sizi biraz garip buldum, neden mi?
Çünkü yengeniz 15 günluk loğusa imiş o zaman ama sen sanki kaç aylık gibi bahsetmişsin çoğu yorumda. Şimdi üç aylık aynı şey olmayacaktır. Yemek yapmanızı Rica ederse malzemeleri çıkarır mısın? dersiniz ya da yanımda dursana kahve iceriz dersiniz olur biter.
15 günlük annenin sizin yanınızda mutfakta durmasını istemissiniz
Zaten skintida burda ortaklasa olmuyor. Normal zamani da ayni. Insanin bir hastaligi olur anlarim ama normal zamaninda da sanki ev sahibi benim.Kendimden yola çıkarak cevaplamaya çalışacağım.
Görümcemi belki toplasam 4 ay evimde ağırlamışımdır, 2 yıllık evliliğimde.
Ama hala bir iş yapmasına müsade etmem, ben görmeden ne yapıyorsa yapar.
Ki bu kadar uzun süre kaldığı için her şeyin yerini benim gibi bilir ama dokunmaz.
Doğumda da aynı şey oldu, yardıma gelindi güya ama daha adım atamazken her şeyi ben hazırladım, temizledim, yaptım ettim.
Evimin kurcalanmasından dediğiniz gibi hoşlanmayan bir insanım ama ben bir şeyler yaparken yardım edilmesi ne kadar kabul etmesem de hoşuma gider.
Sizin gelininiz gibi rahat olmayı isterdim, gerçekten ablası gibi görüyor ki sorun etmiyor sizin yardımcı olmanızı.
Evine gelen misafire bu kadar iş yaptırmak bence uygun değil ama beraber bir şeyleri yapsanız normal olur.
Bu gittiğinizde siz bebeğe bakın, o işleri yapsın.
O bebeğe bakarken de siz yapın.
Ortaklaşa olması sorunu çözer gibi görünüyor.
Dogru diyorsunuz benim evime gelipte gelin yapmadi diye hayiflanmiyorum ev kendinin evi hem davet ediyor hem de herseyi ustume yikiyor. Insan ben kahvalti hazirlarken bir cay demler eline almis tlf. Habire whatsapp grubumu nedir orda ablalari ile yazisiyor.çok saçma resmen hizmetçisi bellemiş sizi
kusura bakmayın da buna müsade etmeyin bence
hasta olur yerinden kalkamaz tabi ki yapılır ama
bu şekildeyken değil birlikte yaparsınız yani.
o ne öyle bunun güvenle falan ilgisi yok iş yapmak istemediğinden
ve size yaptırmak istediğinden kimse kimsenin kölesi değil kusura bakmasın.
iyi niyeti kullandırmaktır bu.
O sirada izindeydik ve kv. Hastaydi onunla ilgilendik ve kadinin o an da bizden baska kimsesi yoktu. Gelin dogum yapinca herkes yanindaydi kv. Birakip mi gelseydim?Orası kardeşiniz evi GELİN de samimi içten birisi bence:) Sizi ailenden görüyordur.Evini karıştırdığınızı düşünmüyordur.Ne var zaten 4 defa gitmişsiniz.Kullanmak ne demek hala olmuşsunuz yapıverin iki kap yemek.Ben olsam GELİN in yerinde sizi hiç çağırmam yani doğuma bile 15 gün sonra gitmişsiniz.Sizin GELİN iyi niyetliymiş bayaa
Keske lohusalik zamaninda yapmis olsa garip gelmezdi ki oyle bile olsa gelip su surda diyebilirdi.tamam gelin de hatali da sizde cok evhamlisiniz. Birguncuk kalmissiniz lohisaymis sizi anlayisa davet ediyorum . Sizin onu ayaga kaldirmamaya kiyamamniz lazim.
Siz evinize gelen esinizin ablasina herseyi birakip koseye cekilir misiniz? Bu samimiyet degil bana gore. Beraber yapilir ben dolabini actigimda kizmiyorsa budur samimiyet.Evini kıskanmamış, gardrobuna kadar açmanıza izin vermiş, sizi kendi ablası gibi görmüş, nice gelinler okuyoruz burada neler diyorlar neler kiskaniyorlar. Ben samimi buldum. Rahat evet ama o kadar da olsun. Sizi bu kadar samimi bulduktan sonra o rahatlığı da nazar boncuğu sayın artık.
Soyluyorum ama orali olmuyorValla garipmis.istemeye gelmissiniz sizin iş yapmanız ilginç olmuş.bence gelininiz tuhaf bir tip.kullanmak amaçlı mi yapıyor onu anlamadim.nasil davranacağını bilmiyor belki de.ama uygun değil işte.tabi yardımcı olun da bana tencereyi ver bulamam de mesela.ya da sen de ona iş ver.madem böyle samimi davranıyor ben şunu yaparken sen de şunu doğra de mesela.misafirlerle otururken sana ikram yap demesi de ayıp.bence ogret biraz nasıl davranilacagini
Soyledim ama sonuc yine ayniKullanmıyor ve size çok güveniyor belkide kendi ablası gibi sonuçta gardırobuna kadar fırsat vermiş :) ama rahatsız oluyorsanız xxx gel yanımda dur sen göster ben yapıyım diyin yada malzemeleri çıkarsın siz yapın yada hiç olmadı kafanıza göre karıştırın sonuçta o fırsatı vermiş :) ama kötü niyet olmadığı kesin :)
Siz evinize gelen esinizin ablasina herseyi birakip koseye cekilir misiniz? Bu samimiyet degil bana gore. Beraber yapilir ben dolabini actigimda kizmiyorsa budur samimiyet.
Soyluyorum ama orali olmuyor
Soyledim ama sonuc yine ayni
Hep kirilmasin diye ugrastim. Ilk zamanlar aldirmiyordum ama kendime kizar oldum artik.O zaman kafana göre davran sende kendi fırsat veriyor sanırım siz fazla duyarlısınız ama gelin hanım biraz vurdum duymaz :) fazla ciddiye almamak lazım bazı şeyleri :)
Zaten bebegi varken bana yardimci olsun demedim ben de isterim dinlensin. Ama birseyi bulamayinca gosterbilir yerini.Kötü niyetli olmadığı kesin bence benim de görümcem gelir.Ben bu yörenin yemeklerini bilmem hemen girer mutfağa yapar herşeyi hiç kaldırmaz beni kardeşinin evi dolabı da açar.Hiçbirşeyin yerini sormaz arar bulur yani:)Ben de hiç karıştırıyor diye düşünmem sonuçta dediğim gibi kardeşinin evi o iş yaparken bende bebeğimle ilgilenirim teşekkür ederim biraz nefes alırım çünki geldiğinde dinlenirim.Küçük bebek evişi yemek temizlik belimin ağrısı hiç geçmez mesela böyle yani sonuçta gelininiz de eşine söylemiş mutlu olmuş bana yardım etti demiş kendinizi kullanılmış gibi hissetmeyin ama farklı sorunlar varsa bilemem tabii.
Yapmayın ozaman fazla.madem o bu kadar açık sözlü bu gün yorgunum falan deyin.sizde nasıl davranıyor pekiSiz evinize gelen esinizin ablasina herseyi birakip koseye cekilir misiniz? Bu samimiyet degil bana gore. Beraber yapilir ben dolabini actigimda kizmiyorsa budur samimiyet.
Soyluyorum ama orali olmuyor
Soyledim ama sonuc yine ayni
Bebek yokken de öyle davranıyorsa bilemem.Rahatsız olsa çağırmaz bence o zaman çok rahat biri.Yani böyle hissediyorsanız bir sorun vardır tavırlarında o zaman ben mesela ablam geldiğinde görümcem yani çok rahatımdır ama eltim geldiğinde öyle değil hatta yatak odamı kilitli tutarım eltim varken çünki çocukları da kendiside bayılır çekmeceleri karıştırmaya yakaladım kaç defa sonra kilitledim o varken hiç oturamam rahatça hep yanında olurum çocukları çok fena rujlarımı tuvalete atarlar diş fırçalarını falan.Ama görümcem odama da girer heryere girip çıksın güvenirim o yüzden böyle yorum yaptım konunuzaZaten bebegi varken bana yardimci olsun demedim ben de isterim dinlensin. Ama birseyi bulamayinca gosterbilir yerini.
Normal zamanlarinda bebek yokken de ayniydi hadi abla su yyemegi yap der yaparim ama ne bileyim gelip yanimda oturmaz bile. Hani diyorum benden mi rahatsiz ama beni cagiran kendisi.
Mutfakta saatlerce ugrasiyorum tek basima bana kalsa kendim icin o kadar zahmete girmem. Sirf cani istemis yapayim diyorum ama ev sahibi benmisim gibi hep bir basima
Her yerde ayni annemlerde bile ayni ama orda sorun degil orda misafir cunku.Yapmayın ozaman fazla.madem o bu kadar açık sözlü bu gün yorgunum falan deyin.sizde nasıl davranıyor peki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?