• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bizim geline nasil davranmaliyim?

Her şeyin yerini tek tek tarif edip yapılırken de sürekli orda olacaksam ne diye başkasından rica edeyim ki girer kendim yaparım, bir de tencere tava ne kadar bulunmaz olabilir yani alt tarafı bir kaç dolaba bakacaksınız ki zaten şimdiye kadar az çok öğrenmişsinizdir yerlerini.

Bana sizi kullanıyor gb değil de size güveniyor samimi buluyor gb geldi. Yeni bebekli annelerin sadece boş boş oturup kafa dinlemeye bile çok ihtiyacı oluyor, bence kendinizi bu kadar doldurmayın.

Benim doğumumda da görümcem kaldı Allah razı olsun, bilmediği şeyin yerini sorardı ben de tarif ederdim, benim görümcem de mi kullanılmış hissetmiştir diye düşünmeden edemedim şimdi... böyle şeyler güven ve samimiyetten olur. Yeni bebekli anneye de bebeğe ben bakayım sen iş yap denilmez yardıma gidildiyse. Siz kendi kendinizi doldurmuşsunuz bence.
iyi de bebek daha 3 aylik ve bebek varken 1 kez gidebildim. Maddi durumdan dolayi annemlere gelince onlarda geldiler oyle gordum yegenimi.
2 senelik evliler ve diger 3 gidisimde de ayni sekildeydi. Peki size soruyorum hasta falan degilsiniz ve gorumceniz misafir gelmis siz salonda otururken gorumceniz sizin mutfaginizda sizin istediginiz yemegi yaparken en azindan yaninda oturmaz misiniz? Ya da birseyin ucundan tutmaz misiniz? Ev de biten malzemeyi gorumceniz mi liste yapar?

bayanların geneline katılıorum sizi kullanmıyor tabiatı rahat. ama yerinizde olsam her seferinde kuzu kuzu tek tek direktiflerine uymam. şakayla karışık gel kız buraya ordan o orda bu burda diye söylenip durma hepsinin yerini göster ortaya dök öyle git diye hafiften posta koyardım. böyleleri kızınca küser, düzgün anlatınca kırılır. sandığım gibi biriyse tabi. ve sizde altı üstü dört kez gitmişsiniz. o buraya sizin yalnız dört kez ona gittiğinizi anlatan bir konu açsa size az saydırmazdık haberiniz olsun :KK8:

Ya ben görümcemi ay abla şu şurada ay bu burada bık bık yemezdim.. Ki misafir ağırlarken yardıma gelir sağolsun, ay abla mutfak orada işte derim ki kendi evi gibi hissetsin diye. İşine karışmak gibi olmasın diye.
Bence size güveniyor, ben değil görümcem annemden bile gardolaptaki bişeyi istemem. Görmesinler diye yani. Bak kız sizden istiyor. Bence sizi çok samimi görüyor bence bu güzel bişey kapının dışında hissettirse daha kötü olurdu.

iyi de bebek daha 3 aylik ve bebek varken 1 kez gidebildim. Maddi durumdan dolayi annemlere gelince onlarda geldiler oyle gordum yegenimi.
2 senelik evliler ve diger 3 gidisimde de ayni sekildeydi. Peki size soruyorum hasta falan degilsiniz ve gorumceniz misafir gelmis siz salonda otururken gorumceniz sizin mutfaginizda sizin istediginiz yemegi yaparken en azindan yaninda oturmaz misiniz? Ya da birseyin ucundan tutmaz misiniz? Ev de biten malzemeyi gorumceniz mi liste yapar?

Bu da fazla rahatlık tabi. :)

4 kere de kullansa ne kadar kullanacak. bence genel tavrı o. yani kendi annesi de gelse aynı şeyi yapıyodur. siz yine söyleyin rahatsızsanız tekrar tekrar.
2. Gidisimde gece annesi kalmisti ben gittigimde beraber mutfakta aksamdan kalan isleri vs. Beraber yapiyorlardi. Kadin gitti ogleden sonra cay icelim dedik abla dun aksamdan kalan pasta borek vardi koy istersen dedi. O an da dusunemedim eve gelince jeton dustu ve icerledim. Yine de de kotuye yormayayim dedim belki annesi ile sohbet edip sabahlamislardir yorgundur diye dusundum. Bazen diyorum ben miyim saftirik :(

Kullanıyor seni
hemde açık açık
yapmak istemediği gibi bide üstüne yıkmaktan çekinmiyor
Son zamanlarda ben de yogun sekilde bunu dusunuyorum :(

Yorumunuzdan anladığım kadarıyla siz oraya yardım etmeye değil sadece bebeği sevmeye gitmek istiyorsunuz bunu dile getiremiyorsunuz.

Eve misafir geldiyse misafiri bırakıp hep beraber mutfakta mı oturalım görümceyle sizce mantıklı mı bu? Biri misafirin yanında otururken diğeri mutfakta olmalı. Eğer doğum sonrası yardıma geldiyse ve mutfakla tamamen o ilgileniyorsa tabiki eksiği gediği de o yani görümce bilir liste de hazırlayabilir. Bakın belli ki siz oraya gidince iş yapmak istemiyorsunuz yapmak istemeyebilirsiniz de bu normal ama hem herşeyi kabul edip hem iş yapıp hem de geline bilenmek ne kadar doğru? Şu an sizi çağırma nedeni de bebeğin hasta olması yanlış anlamadıysam, gidince anne hasta bebeyle ilgilenecek siz de evle, çağrılma amacınız bu zaten. Şimdi nasıl bir yardım bekliyorsunuz burdan?

Sizin kendş eviniz gibi rahat etmesini istiyor bence.yani altı üstü bi tencere bi pirinç bir salça bi mutfakta kolay bulunabilir yerde taş çatlasa 2 -3 dakika da bulunabilir ki yeğeniniz 3 Aylık kadın gece kimbilir kaç defa ıykusunds kalkıyor Siz hazır gelmişken azıcık rahat etmek istiyor.siz biraz slınganlık yapıyorsunuz sanki buzdolabına bakıp eksikleri görmek ne eksik ne gedik çok ya kafaya takılacak mevzu değil yani.gelin rahat siz de rahat olun diyor .sonuçta kardeşinin evi .yatsk odasına gitmek istemiyorsan da söylersin olur biter ben kardeşimde olsa kimsenin yatsk odasına giremem diye .

2. Gidisimde gece annesi kalmisti ben gittigimde beraber mutfakta aksamdan kalan isleri vs. Beraber yapiyorlardi. Kadin gitti ogleden sonra cay icelim dedik abla dun aksamdan kalan pasta borek vardi koy istersen dedi. O an da dusunemedim eve gelince jeton dustu ve icerledim. Yine de de kotuye yormayayim dedim belki annesi ile sohbet edip sabahlamislardir yorgundur diye dusundum. Bazen diyorum ben miyim saftirik :KK43:

anlamadım. geçe beraber oturmalarına mı bozuldunuz?

bayanların geneline katılıorum sizi kullanmıyor tabiatı rahat. ama yerinizde olsam her seferinde kuzu kuzu tek tek direktiflerine uymam. şakayla karışık gel kız buraya ordan o orda bu burda diye söylenip durma hepsinin yerini göster ortaya dök öyle git diye hafiften posta koyardım. böyleleri kızınca küser, düzgün anlatınca kırılır. sandığım gibi biriyse tabi. ve sizde altı üstü dört kez gitmişsiniz. o buraya sizin yalnız dört kez ona gittiğinizi anlatan bir konu açsa size az saydırmazdık haberiniz olsun :KK8:
Iyi de maddi gucum yok nasil gideyim? Param olsa gider annemi daha sik gorurum :( Iste dediginiz gibi kuzu kuzu yapiyorum. Guzellikle rica ediyorum gelmeyince uzmekte istemiyorum. Hani diyorum acaba benden mi rahatsiz ama, bizzat kendisi cagiriyor.

Ya ben görümcemi ay abla şu şurada ay bu burada bık bık yemezdim.. Ki misafir ağırlarken yardıma gelir sağolsun, ay abla mutfak orada işte derim ki kendi evi gibi hissetsin diye. İşine karışmak gibi olmasın diye.
Bence size güveniyor, ben değil görümcem annemden bile gardolaptaki bişeyi istemem. Görmesinler diye yani. Bak kız sizden istiyor. Bence sizi çok samimi görüyor bence bu güzel bişey kapının dışında hissettirse daha kötü olurdu.
Samimi gorsun ama, birseyler ararken elime prezervatif ve fantazi camasirlari gelmesin. Utandirmamak icin rica ediyorum diyorum ki canim aradigini bulamiyorum orasi mahrem bir yer. Ya tam yerini soyle ya da ozel yerleriniz nereyse uyar. Abla suraya da bir bakiver diyor susup kaliyorum

Iyi de maddi gucum yok nasil gideyim? Param olsa gider annemi daha sik gorurum :KK43: Iste dediginiz gibi kuzu kuzu yapiyorum. Guzellikle rica ediyorum gelmeyince uzmekte istemiyorum. Hani diyorum acaba benden mi rahatsiz ama, bizzat kendisi cagiriyor.

Samimi gorsun ama, birseyler ararken elime prezervatif ve fantazi camasirlari gelmesin. Utandirmamak icin rica ediyorum diyorum ki canim aradigini bulamiyorum orasi mahrem bir yer. Ya tam yerini soyle ya da ozel yerleriniz nereyse uyar. Abla suraya da bir bakiver diyor susup kaliyorum

Gelin baya bi gamsız canım. :)

Çocuğuna da kendi baksın öğrensin ne yani her hastalanmada birisi mi gelecek ben, birçok kişi yalnız başına büyütüyor .tatlı dille işini yürütmeyi öğrenmiş gelin hanım en gıcık olduğum tiplerden aynı kaynanamla gibi :@

Annenin evi olsa karıştırmaktan Sende rahatsızlık duymazsın ama gelin elti görümce olunca iş değişir haklısın bence !naaa buraya yazıyorum bu gelin seni üzer yakın zamanda :(

Kimsenin icini acip bakamiyoruz. Kullaniyor mu onu net bilemeyiz ama sik gitseniz kullanmaya kesin alisir. Biraz uyanik, biraz gamsiz, biraz da tembel belli ki. Acik konusup ortaligi da bulandirmaya gerek yok nasil olsa seyrek gidiyorsunuz. Yapabilirseniz bir sekilde kendisine cikarttirin malzemeleri yoksa da cok takmayin, gelin takmiyor esyalarini gormenizi. Baska gelin olsa asla gorumcesinin ozelini gormesini istemezdi. Hep boyle gitse iyisiniz bence.

Allahtan sık gitmiyorsunuz gitseniz kimbilir neler söyleyecek ne sorunlar ureteceksiniz.yardıma gitmissiniz yerinden kalkmıyor diyorsunuz tamam normal doğum yapmış olabilir ama lohusa uykusuz yeni anne.O belliki dolaplarinin açılmasından rahatsız değil sizi samimi buluyor yardim edeceğiniz gün sayısı sınırlı korkmayın o kadar kısıtlı zamanda kullanilmazsiniz

Yorumunuzdan anladığım kadarıyla siz oraya yardım etmeye değil sadece bebeği sevmeye gitmek istiyorsunuz bunu dile getiremiyorsunuz.

Eve misafir geldiyse misafiri bırakıp hep beraber mutfakta mı oturalım görümceyle sizce mantıklı mı bu? Biri misafirin yanında otururken diğeri mutfakta olmalı. Eğer doğum sonrası yardıma geldiyse ve mutfakla tamamen o ilgileniyorsa tabiki eksiği gediği de o yani görümce bilir liste de hazırlayabilir. Bakın belli ki siz oraya gidince iş yapmak istemiyorsunuz yapmak istemeyebilirsiniz de bu normal ama hem herşeyi kabul edip hem iş yapıp hem de geline bilenmek ne kadar doğru? Şu an sizi çağırma nedeni de bebeğin hasta olması yanlış anlamadıysam, gidince anne hasta bebeyle ilgilenecek siz de evle, çağrılma amacınız bu zaten. Şimdi nasıl bir yardım bekliyorsunuz burdan?
Konuyu cok yanlis anlamissiniz. Ben misafiri varken yanimda olsun demedim. Tabi ki otursun misafiri ile ama ne ikram edilecekse kalkip gostersin yatalak degil sonucta 5 dk sini almaz.
Yardim etmekten gocunmuyorum sadece birseyleri bulmaya calismak, yardim etmekten daha fazla zamanimi aliyor.
Tabi ki yegenimi de sevmek isterim. Bebek hasta ve tabi ki ilgilenecek. Ben bebegi biraksin ben bakayim o is yapsin demiyorum.
3 aylik bebege annesi bakabilir ben de yardimci olurum. Cocuk surekli agliyor ya da huzursuzsa niye cagirdimda gelmedi demem zaten. Kadin cocugu ile mi ilgilensin bana mi birseyler gostersin.
Bebek olmadanda ayniydi anlatmak istedigim bu.

Sizin kendş eviniz gibi rahat etmesini istiyor bence.yani altı üstü bi tencere bi pirinç bir salça bi mutfakta kolay bulunabilir yerde taş çatlasa 2 -3 dakika da bulunabilir ki yeğeniniz 3 Aylık kadın gece kimbilir kaç defa ıykusunds kalkıyor Siz hazır gelmişken azıcık rahat etmek istiyor.siz biraz slınganlık yapıyorsunuz sanki buzdolabına bakıp eksikleri görmek ne eksik ne gedik çok ya kafaya takılacak mevzu değil yani.gelin rahat siz de rahat olun diyor .sonuçta kardeşinin evi .yatsk odasına gitmek istemiyorsan da söylersin olur biter ben kardeşimde olsa kimsenin yatsk odasına giremem diye .
Defalarca dile getirdim dinlensin zaten. Ama salon da tv izliyorken bana birseylerin yerini gostermesi ya da abla evet sunu alabiliriz veya su bitmis ya da surada demesi kac dk.sini alir ki?

anlamadım. geçe beraber oturmalarına mı bozuldunuz?
Hayir yanlis anlamissiniz bir arkadas annesine de oyledir dedi. Ben de cevaben annesi ile mutfakta ortak birseyler yapabiliyor ama ben gidince cekiliyor buna icerledim dedim.
Yine de kotuye yormayayim belki sohbetle sabahladilar yorgundur diye gecistirdim.

Gelin baya bi gamsız canım. :)
Fazlasi ile :(

Hayir yanlis anlamissiniz bir arkadas annesine de oyledir dedi. Ben de cevaben annesi ile mutfakta ortak birseyler yapabiliyor ama ben gidince cekiliyor buna icerledim dedim.
Yine de kotuye yormayayim belki sohbetle sabahladilar yorgundur diye gecistirdim.

ha şimdi anladım. ya bilemedim. hani sürekli olsa neyse ama 4 kere gitmişsiniz zaten. rahatsız olduysanız bi dahakine çekin biraz kendini. açıkçası abla ordadır, mutfaktadır vs demesi sorn dğeil ebnce. herkes söylemiş zaten samimiyettendir diye ve bi tava bi tencere farklı nerde olabilir ki... ama mesela arkadaşlaır varken ikram yapar mısın demesi bence hoş değil. kullanılmak değil de kız biraz gamsız ve rahat sanırım.

gelininiz sadece rahat sizi kullanmıyor. pazartesi kayınvalidemleri yemeğe çağırmıştım eve gider gitmez yemeğimi yapacaktım şanş bu ya gök delincek gibi yağmur yağdı ve işte geç çıktık trafik vs. Allahtan kardeşim yemeği hazırlamış bana salata vs hazırlamak kaldı tabi ben eve gidene kadar görümcem kayınvalidem gelmişti. kardeşime milyon kere mesaj attım mutfağa sokma diye:KK48: ben geldiğimde salataya yardıma geldiler mutfaktan kovmadığım kaldı. ben acayip sinirleniyorum mutfağıma karışılmasından sizin gelin rahat takmıyor böyle şeyleri ama kalkıp sana yardım etmemesi de çok ayıp sen nasıl olsa yapıyorsun diyerekten yayıyor kendini demekki:sinirli:

Back