• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bizim geline nasil davranmaliyim?

Annenin evi olsa karıştırmaktan Sende rahatsızlık duymazsın ama gelin elti görümce olunca iş değişir haklısın bence !naaa buraya yazıyorum bu gelin seni üzer yakın zamanda :KK43:
Dogru diyorsunuz :(

Allahtan sık gitmiyorsunuz gitseniz kimbilir neler söyleyecek ne sorunlar ureteceksiniz.yardıma gitmissiniz yerinden kalkmıyor diyorsunuz tamam normal doğum yapmış olabilir ama lohusa uykusuz yeni anne.O belliki dolaplarinin açılmasından rahatsız değil sizi samimi buluyor yardim edeceğiniz gün sayısı sınırlı korkmayın o kadar kısıtlı zamanda kullanilmazsiniz
Bakin lohusa iken 1 defa gittim geriye kalan zamanlarda ne hasta idi ne de lohusa.

Konuyu cok yanlis anlamissiniz. Ben misafiri varken yanimda olsun demedim. Tabi ki otursun misafiri ile ama ne ikram edilecekse kalkip gostersin yatalak degil sonucta 5 dk sini almaz.
Yardim etmekten gocunmuyorum sadece birseyleri bulmaya calismak, yardim etmekten daha fazla zamanimi aliyor.
Tabi ki yegenimi de sevmek isterim. Bebek hasta ve tabi ki ilgilenecek. Ben bebegi biraksin ben bakayim o is yapsin demiyorum.
3 aylik bebege annesi bakabilir ben de yardimci olurum. Cocuk surekli agliyor ya da huzursuzsa niye cagirdimda gelmedi demem zaten. Kadin cocugu ile mi ilgilensin bana mi birseyler gostersin.
Bebek olmadanda ayniydi anlatmak istedigim bu.

Defalarca dile getirdim dinlensin zaten. Ama salon da tv izliyorken bana birseylerin yerini gostermesi ya da abla evet sunu alabiliriz veya su bitmis ya da surada demesi kac dk.sini alir ki?

Hayir yanlis anlamissiniz bir arkadas annesine de oyledir dedi. Ben de cevaben annesi ile mutfakta ortak birseyler yapabiliyor ama ben gidince cekiliyor buna icerledim dedim.
Yine de kotuye yormayayim belki sohbetle sabahladilar yorgundur diye gecistirdim.

Fazlasi ile :KK43:
burda aksi ne yazılırsa yazılsın bir bahaneniz bir açıklamanız olacak belliki. Gidince bebeyi kucağınızdan indirmeyin hiç bir şeye de bulaşmayın madem. Ben bebek sevmeye geldim dersiniz.

Bu arada yazmadan edemeyeceğim, şimdi gittiğinizde gelin size hiçbir dolabı açtırmasaydı herşeyi ortaya çıkartıp bıraksaydı yine problem olacaktı, gördüğüm kadarıyla kimseye yaranmak mümkün değil. Samimi davranılsa kullanıyor oluyor, mesafe koyulsa biz el miyiz oluyor

Dogru diyorsunuz :KK43:

Bakin lohusa iken 1 defa gittim geriye kalan zamanlarda ne hasta idi ne de lohusa.
o zaman rahatsızlık duyuyorsan yerinden kalkmayacaksin birşey yapacak olsan da ben annemin mutfağında bile rahat olamıyorum dolapları açmak istemiyorum sen de yanında kal yardım et diyeceksin bazı insanlar rahat olur sizin gelininizde öyle demekki ben mutfağında kimsenin orayı burayı açmasını istemem yardım dahi ediyor olsa

burda aksi ne yazılırsa yazılsın bir bahaneniz bir açıklamanız olacak belliki. Gidince bebeyi kucağınızdan indirmeyin hiç bir şeye de bulaşmayın madem. Ben bebek sevmeye geldim dersiniz.

Bu arada yazmadan edemeyeceğim, şimdi gittiğinizde gelin size hiçbir dolabı açtırmasaydı herşeyi ortaya çıkartıp bıraksaydı yine problem olacaktı, gördüğüm kadarıyla kimseye yaranmak mümkün değil. Samimi davranılsa kullanıyor oluyor, mesafe koyulsa biz el miyiz oluyor
+1
Konu sahibi hep konuyu yanlış anladınız diyor ama kabul etmiyor .bence iş yapmak istemiyor gelin den bekliyor .gelin de ondan

Bence kullanmıyor ve Yardımınıza cidden de ihtiyacı var belli ki yalnız kalıyor o da. Çok iyi yapıyorsunuz normal doğum olsa bile doğum işleri zor işler kimi hızlı kimi uzun sürede ayaklanir bir de sizi aileden biri olarak görüyor belli ki sizin evde birseyler aramanızı yadirgamiyor bence bu kötü bir huy da değil.

Bizim bir gelin daha var ve buna benzer sebeplerden aralari acik. Annem defalarca kez ameliyat oldu cogu kez ben gittim ama, bi tanesi oglumun kolunun kirildigi doneme denk geldi gidemedim.

Bu iki gelin gidiyor. Birinci gelinin cocuk o zaman ufakti bir de mizmizdir yegenim. 2. Gelinin o zaman cocugu yoktu. Ilk gelin hem cocuga hem gelene gidene kosuyor oburude annemin yanina oturmus. Canim annem cicim annem diye konusuyormus.

Ilk gelin bozulmus ve haklida kizcagiz hangi birine yetissin. Kalkmis 2. Geline kalkip bir yardim etsen cocugu uyutacagim demis. Kalkmis ama cocuk uyunca cay tepsini vermis ilk gelinin eline bu kez ilk gelin bir suru laf saymis " Misafir misin bura da? Misafirsen yarim saat otur git bari sinirim bozulmasin. Senin cayini vermek zorunda degilim" demis.

Tabi annemde buna sahit olmus ve kadincagiz " Kizim hadi ikinizde evinize gidin yorulmayin. Ben kendi kendime idare ederim" demis. (Annem 4 gun kadar yatti normalde hizmet bekleyen bir kaynana degil gelinlere is dusurmez bile)

Kucuk gelin toparlanmis gitmis buyuk kalmis anneme demis ben varken bu gelmesin diye. Annem de baya bi uzulmus ilk geline haklisin kizim ama ne diyeyim koskoca kadin kalk yap diyemem ki. Desem bana kaynanalik yapiyor diyebilir. Sen de cok yoruldun Allah razi olsun senden. Demis.

Sonra diger gelinide eve gondermisler babam beni aradi kizim gelebilir misin diye oglumuda alip gittim.

Bunun kullanmakla alakası yok bence.
Sadece gelininiz size karşı rahat, oda çok fazla benimsemiş olmasından kaynaklı olabilir.
Ama siz bunu çok yanlış anlamışsınız tabi.
İçinde olmadan bilemeyiz ama bence bunu 'kullanılmak' diye düşünmek yerine,
'size güveniyor, kendini sizden üstün görmüyor' gibi düşünebilirdiniz.
Bir arkadaşta söylemiş, eğer tam tersi olup yaptırmasaydı, hiçbir şeye elinizi sürdürmeseydi
bu sefer de 'kardeşimin evinde beni yabancı gibi görüyor, hiçbir şeye elimi sürdürmüyor' derdiniz.
Bence iyi niyetleri suistimal etmeyelim.
Yapıp yapıp sonradan böyle konuşmaktansa, hiç yapmayalım daha iyi. Dimi?
Sonuçta adı üstünde 'yardım'.

valla bizim gelinde bize yapıyor aynını çocukta Yok ,abla şu tatlıyı yapalım mı diyor tamam yapalım ,bi bakıyorum yok nerde ig de geziyor yardım etmez birşey yapmaz sen güzel yapıyorsun deyip gazı verir bi bakarsın ortada Yok :) bende dedim gel sende yanımda öğrenmiş olursun hemde bulamadığım malzemeleri verirsin dur şurda ;) bir kere ev temizlenecek hadi iş bölümü yapalım dedim kendisi kolayları seçti bana inşaattan harç kalmış yapmadığı tuvalet cifleme işini verdi !ha yaptım mı yaptım neden çünkü annemle ortak yaşıyorlar ve biz görümceler yapmazsak o iş orda öylece duruyor yapmıyor !bunu niye anlattım :) çünkü böyle insanlara iş yaptırmayı kendine adet edinmiş kişiler var belki iyi niyetli belki değil ama gerçekten çok itici .sonrada kardeşime sunar böyle bak sana pasta yaptım bak bugün dolapları düzenledim ondan yemek yapmadım tek yaptığı sosyal medyada gezinmek :(

Merhaba arkadaslar...

Erkek kardesim de ben de genel yapi itibari ile uyumlu insanlarizdir. Bu huyumuzu hic sevmiyorum aslinda sanki insanlar bunu cok kullaniyor.

Kardesim 2 senelik evli ve 3 aylik bir yegenim var. Kardesim sessiz mulayim biridir. Gelin de daha aktif ve sanki cok uyanik gibi. Size anlatayim ve degerlendirin istedim.

Kardesimin evine 4 kere falan gitmisimdir. En son dogum yaptiginda gittim 1 gece kaldim onu da gelinimiz ve kardesim rica etti. Gittigim de bebek 15 gunluktu (Kardesim 2 saatlik mesafe de oturuyor bana ama o zaman esimin memlekette izindeydik) gelimiz normal dogum yapti ve masallah cok iyi gecmis dogumu ve sonrasi. Biz izinden donunce hemen yegenimi gormeye gittim. annem ameliyatli olunca kiz tarafi da o an musait degildi gelinimiz ve kardesim biz de kal ve yardimci ol dediler kaldim.

Gidince gelin yeni dogum yapti diye evini falan temizledim, yemeklerle, gelen gidenle ilgilendim. Fakat bazi seyler garibime gidiyor.

Mesela yemek yapacagim tenceresi tavasi nerde bilmiyorum. Yemekli malzemesi, baharati vs. Gelip soruyorum abla mutfak dolabina bak, abla buz dolabina bak, abla suraya bak diyor ama, yerinden kalkmiyor.

Ben mutfagini karistirmak istemiyorum hani yatiyor falan olsa anlayacagim ama, normal dogum 15 gun olmus en azindan kendi evi malzemeleri gostersin diye umut ediyorum ama yok.

Arkadaslari geliyor icerde sohbet ediyor, egleniyor bana abla ikram yapar misin?diyor. Fakat ikram ne yapilacak ne var ev de bilmedigimden soruyorum. Kalkmiyor yerlerini soyluyor ara ki bulasin.

Arkadaslari gelmis otursun buna lafim yok ama, ne bileyim kalkip gostersin ben yine hazirlarim. Hic hosuma gitmiyor mutfagi karistirmak.

Ya da yatak odasindan bir malzeme istiyor, gardroptadir diyor. Gidiyorum yine ara dur. Daha once ki gittiklerimde de benzer seyler oluyordu. Mesela benim yemeklerimi sever ve ben gidince abla yemegi sen yapar misin? Derdi.

Istedigi yemegi yapacagim ama, yine icerde oturur ve yine sorarim su malzeme var mi? Diye. Abla yoksa kardesine liste yap der. Tamam liste yapayim ama, kardesimin butcesi ne kadar? Ornegin salca alinacak az mi alalim cok mu? Ben bilemem ki kalanini kullanabilir mi?

Kisacasi her zaman buna benzer seyleri cok yasadim. Evini karistirmak istemiyorum. Ben kendine yardimci olurken yapmasa bile yanimda dursun ev kendinin evi ne yapacagimi sasiriyorum ama, hic orali olmuyor.

Dun kardesim aradi cocuk hastaymis. Gelinle de konustuk abla tecrubelisin gel bana yardim et dedi. Tamam dedim ama, gidince yine benzer seyler olacak yine benden talepleri olacak ben kalkip yapacagim ama, yine ayni karmasa.

Kardesimle konussam cocuk icine kapanik karisina genelde laf anlatamaz. Sinik bir tip gerci genel halimiz bu.

Geline "Canim ben evini bilmiyorum ve karistirmak istemiyorum" dedim. " Abla birsey olmaz bulamazsan sorarsin" dedi. Su sira ben de antidepresan kullaniyorum ve sersem gibiyim.

Kizlar bu gelin beni mi kullaniyor? Yoksa boyle insanlar var mi? Gelinimizi ve kardesimi incitmeden nasil davranmaliyim?
Bence siz fazla talinti yapmissiniz. Gelin sizi samimi gormezse gardroptan bir sey istemez. Kalip yerini gosterincede sana soylemez alir zaten. Mutfak bu tencere tava baharat en fazla bir iki bakinmadan sonra bulunur asina olunur.

Ustelik kardesinizin evi gelinde size bu imkani vermis niye biraz daha sahiplenici olmuyorsunuz? 15 gun olmus iyi diyorsunuz da kalkip yapamiyor demekki.

O gunlerde boyle ilgilenen birilerinin olmasi cok guzel de onlarin soylenmesi hic hos degil.

Bunları yapan gelin değil kız kardeşiniz olsa aynı rahatsızlığı yaşar mıydınız merak ettim.O kadar çok gelin gelin gelin yazmışsınız ki yani.

Ben kızın bilerek yaptığını düşünmüyorum yani sizi kullanmak gibi bi niyeti yok.Ben de mesela yardıma diye gelip o nerde bu nerde diye sorulmasindan hiç hoşlanmam salça nerde olabilir dolapta baharatlık nerde olur çekmecede.Her seferinde sorulması çok can sıkıcı.Etme ya yardım diyesi geliyor insanın.

Zaten ayda yılda bi gitmişsiniz o da 1 gün yani duyan aylarca geline hizmet ettiniz sanar.Bu kadar rahatsızlık hissediyorsanız gitmeyin,gidecekseniz de buradaki gelin seni kullanıyorcuların lafına bakıp kalbinizi karatmayın

Sizin kendş eviniz gibi rahat etmesini istiyor bence.yani altı üstü bi tencere bi pirinç bir salça bi mutfakta kolay bulunabilir yerde taş çatlasa 2 -3 dakika da bulunabilir ki yeğeniniz 3 Aylık kadın gece kimbilir kaç defa ıykusunds kalkıyor Siz hazır gelmişken azıcık rahat etmek istiyor.siz biraz slınganlık yapıyorsunuz sanki buzdolabına bakıp eksikleri görmek ne eksik ne gedik çok ya kafaya takılacak mevzu değil yani.gelin rahat siz de rahat olun diyor .sonuçta kardeşinin evi .yatsk odasına gitmek istemiyorsan da söylersin olur biter ben kardeşimde olsa kimsenin yatsk odasına giremem diye .
Konu sahibi gittiğinde bebek 15 günlükmüş, şimdi 3 aylık olmuş. Konu sahibi bunu düzeltme gereği duymuyor :110:

Sizi biraz garip buldum, neden mi?
Çünkü yengeniz 15 günluk loğusa imiş o zaman ama sen sanki kaç aylık gibi bahsetmişsin çoğu yorumda. Şimdi üç aylık aynı şey olmayacaktır. Yemek yapmanızı Rica ederse malzemeleri çıkarır mısın? dersiniz ya da yanımda dursana kahve iceriz dersiniz olur biter.
15 günlük annenin sizin yanınızda mutfakta durmasını istemissiniz :110::110:

Kendimden yola çıkarak cevaplamaya çalışacağım.
Görümcemi belki toplasam 4 ay evimde ağırlamışımdır, 2 yıllık evliliğimde.
Ama hala bir iş yapmasına müsade etmem, ben görmeden ne yapıyorsa yapar.
Ki bu kadar uzun süre kaldığı için her şeyin yerini benim gibi bilir ama dokunmaz.
Doğumda da aynı şey oldu, yardıma gelindi güya ama daha adım atamazken her şeyi ben hazırladım, temizledim, yaptım ettim.
Evimin kurcalanmasından dediğiniz gibi hoşlanmayan bir insanım ama ben bir şeyler yaparken yardım edilmesi ne kadar kabul etmesem de hoşuma gider.
Sizin gelininiz gibi rahat olmayı isterdim, gerçekten ablası gibi görüyor ki sorun etmiyor sizin yardımcı olmanızı.
Evine gelen misafire bu kadar iş yaptırmak bence uygun değil ama beraber bir şeyleri yapsanız normal olur.
Bu gittiğinizde siz bebeğe bakın, o işleri yapsın.
O bebeğe bakarken de siz yapın.
Ortaklaşa olması sorunu çözer gibi görünüyor.

Bence kullanıyor. Sezeryan olsa anlarım yatar falan ama rahat geçen bi normal doğumdan sonra bile yerinden kalkmayıp emirler vermesi çok sinir bozucu. Bende annem geldiğinde salıyorum ama kadına yinede yardım ediyorum. İkramlık hazırlamanızı istemesi herşeyi anlatıyor bence. Kendisi arkadaşlarıyla sohbet edecek siz onları doyuracaksınız. Oldu!!

Bence kullanıyor. Sezeryan olsa anlarım yatar falan ama rahat geçen bi normal doğumdan sonra bile yerinden kalkmayıp emirler vermesi çok sinir bozucu. Bende annem geldiğinde salıyorum ama kadına yinede yardım ediyorum. İkramlık hazırlamanızı istemesi herşeyi anlatıyor bence. Kendisi arkadaşlarıyla sohbet edecek siz onları doyuracaksınız. Oldu!!
En azından mutfağa beraber geçin abla şöyle şöyle birşeyler hazırlarmısın sana da zahmet olacak ama demek nerde , oturduğu yerden birşeyler istemesi nerde !görümcenin arkadaşların yanında düştüğü konum güzel mi sizce ?ben kendimden büyüğe iş buyuramam şahsen :(

çok saçma resmen hizmetçisi bellemiş sizi
kusura bakmayın da buna müsade etmeyin bence
hasta olur yerinden kalkamaz tabi ki yapılır ama
bu şekildeyken değil birlikte yaparsınız yani.
o ne öyle bunun güvenle falan ilgisi yok iş yapmak istemediğinden
ve size yaptırmak istediğinden kimse kimsenin kölesi değil kusura bakmasın.
iyi niyeti kullandırmaktır bu.

Orası kardeşiniz evi GELİN de samimi içten birisi bence:) Sizi ailenden görüyordur.Evini karıştırdığınızı düşünmüyordur.Ne var zaten 4 defa gitmişsiniz.Kullanmak ne demek hala olmuşsunuz yapıverin iki kap yemek.Ben olsam GELİN in yerinde sizi hiç çağırmam yani doğuma bile 15 gün sonra gitmişsiniz.Sizin GELİN iyi niyetliymiş bayaa

Back