BIZIM GELIN ANORMAL MI? DEĞİL, EVET BU ANORMAL

Hepimiz konuşuyoruz, kuzumla bile anasının karnını seve seve konuşuyorum. Karnını gördükçe içinden çıkarıp, öpüp geri koyasım geliyor.

Bizi geçin 2 ablası bile konuştu ama nafilee...

Örnek vereyim; Geçenlerde yayla çorbası yapmıştı 3 litre çorbaya 1 çay bardağı pirinç koydu velhasıl çorba da pirinç namına bir şey yoktu. ( Bilmiyor olabilir normal bir durum ama) Ablam istersen az arpa şehriye atalım dedim. Ben böyle bilirim böyle yaparım dedi.

Hani çorba yap diyen de olmadı kendi esti birden. Yani en ufak konuda bile cok bencil varsa yoksa kendi ve annesinin dediği. Ne biz, ne babası, ne ablaları kar etmiyor.

Ancak kendi kanaat ederse tamam diyor. Evine misafir gelecek annem '' Kızım ne yapmayı düşünüyorsun'' dedi. '' hiç bir şey yapasım yok'' ( Kendi teyzeleri gelecekti) Annesi kızım şunu şunu yap dedi gelin de tamam dedi. Annemin yuzunde ki ifadeyi bir görün.. Bi tane patlatasım geldi...

Bunlara sabrettik ama artık haddini aştı...

Onlara işin dini boyutundan bahsetseniz tesir eder mi acaba? Anlayacağını sanmam ama bu devirde bu cehalet. Cahile döneminde kız çocukları olduğu için utancından toprağa göçmenlerin İslam da Kur'an da nasıl kınadığını, peygamber efendimizin soyunun kızı Hz Fatma dan geldiğini, pek çok kişi evlat hasretiyle beklerken Allah ın onlara nasip ettiğini beğenmeyin şükürsüzlük ettiklerini anlatsanız..

Karnındaki bebeye acıdım, sanki cahiliye dönemi gibi.. Çevremde o kadar insan var ki her türlü tedaviye rağmen çocukları olmayan, bunların olmuş bi de kız erkek derdine düşmüşler..Büyük günah..

Böyle lanet kadınlara gül gibi erkekler düşüyor ya allaha isyan edesim geliyor .

Kendiler napar bilmem de kuzu bizim kuzumuz.. Kendi çocuklarımızdan üstün büyür o. Sevgisizliğe terk etmeyiz onu doğmadan kıymetlimiz

Kardesin baya aramis heralde bu kizi...
Neyse hadi saglikla dogurdu diyelim, o bebegi sevip benimseyebilecek mi? İnsallah dogumdan sonra degisir fikirleri.
İnşallah değişirde kuzum analı babalı büyür. Değişmezse de kendisi bilirbu sefer taviz vermeyiz

Ben de tanıyorum böyle erkek delilerini. Hamileyken erkek olsun, bak biz kız doğduk, babamıza ne faydamız dokundu gibi, şansımız olsa anamızdan erkek doğardık gibi saçmalıklar. İşin garibi oğlum oldu, hala üç tane daha oğlan olsun, 4. Kız olsun gibi garip laflar ediyorlar. Garip bir zihniyet işte

Bizde kendimizi parçalıyoz,gitmedigimiz dktor icmedigimiz ilac yapmadigimiz kocakari ilaci kalmadi. Gelininiz sukretsin ki Allahim layik gorup nasip etmis. Nankorlugun luzumu yok. Millet engelli bebegini aldirmiyo doktorlarin israrina ragmen Allah nasip etti diye, buda nankorluk ediyo.Tovbe yarabbim ya.Allah kardesinize sabir versin.

Allah size sabır versin bu düşüncedeki kişi ile geçinmek çok zor. o kadar çok aile varki çocugu olsun diye senelerce uğraşan tüp bebek, aşılama vs. bi taneside benim, çocugumuz olsunda kız,erkek ne farkeder Allahım hayırlı sağlıklı versin, yazılarınızı okurken gözlerim dolarak okudum biz evlat hasreti çekerken Allahın verdiğine bu nankörlük nedir

Acaba bağlı oldukları sağlık ocağına gidip bilgi mi verseniz? Onlar eve kadar gelip ilgileniyorlar ya düzgün bir ebeyse zaten anlar halinden ve gerekli şeyler yapılabilir diye düşünüyorum. Psikolojik bir boyutu varsa işin çözülebilir belki.

Zaten en büyük sorun bencil olması dinlemiyor ki..
Ablasının birinin 3 çocuğu öldü 4. sağ o bile demiş ki;
Biz doğana kadar hop oturup hop kalktık cinsiyet sormadık bile demiş..
Ama gel de buna anlat.

Benim küçük oğlana hasta bizim gelin.. Aşık resmen, beni aramaz onu arar konuşur. Alır evine götürür ( kardeşim olmasa göndermem de) Çocuğumu göndermek istemez. Yanın da yatırır, gece kalkar onun üstünü örter sever.

Ama bu şefkatini kızına yapmıyor..

bize zamanın da yaptıklarını şimdi çözümlüyorum.. Gelin erkek kardeşime daha düşkün ve babama da ( Bizden az biraz farklı davranır ama yine de saymaz) Annem ve ben düşmanıyım sanki. suçumuz da yok ortada..

Kendi kızına bunu yatıktan sonra, bize yaptığı ayrım deve de kulak kaldı

ikinci gelin ne alemde..o göründüğü gibi çıktı mı bari.

Yarın bi aksilik olmazsa bakanlığa gidip görüşeceğim bakalım

Tamam gelin cins mins de siz cok herşeyin icindesiniz.

Bakın kadının yaptığı sacmalığı bir kenara koyuyorum, herseyden haberiniz var, her konuda yorumunuz var.

ikinci gelin ne alemde..o göründüğü gibi çıktı mı bari.
Canım onla pek bir sorunumuz yok şimdilik..
olmaz da inşallah..
Ufak tefek te her aile de oluyor gerginlik
O bana çok düşkün '' abla senin yerin ayrı, görümce gibi değilsin'' der.
Fikrimi alır ama tabi ben her şeye burnumu sokmam.
Ama bana da sorar fikrimi beyan ederim ama yine karar senin, içinden geçeni yap derim.
2 gün aramasam, abla artık beni sevmiyor musun? der güler.
Birbirimize hem sıcak, hem de saygılıyız.
Ben ona görümcelik o bana ( Kötü) gelinlik taslamaz.
İlk gelinden o da nasibini alıyor garibim..
Nişanlarında gitti en uç köşe de misafir gibi oturdu..
Yeni geline ne selam ne sabah..

"Kim ki üç tane kız çocuğu yetiştirir, güzel terbiye eder, evlendirir ve onlara iyilikte bulunursa, o kişi için cennet vardır." (Ebu Davud, Edep, 120, 121)

"Kimin üç kızı ve üç kız kardeşi veyahut da iki kızı veya iki kız kardeşi olup da geçimlerini güzel sağlar, onlar hakkında Allah'tan korkarsa, o kişi için cennet vardır."
(Tirmizi, Bir 13)

"Her kim iki kız çocuğunu yetişkinlik çağına gelinceye kadar büyütüp terbiye ederse, kıyamet günü o kimseyle ben şöyle yanyana bulunacağız."
(Müslim, Bir, 149; Tirmizi Bir, 13)

"Her kim kız çocukları yüzünden bir sıkıntıya uğrar da onlara iyi bakarsa, bu çocuklar onu cehennem ateşinden koruyan bir siper olurlar."
(Buhârî, Zekât, 10, Edeb, 18; Müslim, Bir, 47 Ayrıca bk Tirmizî, Bir, 13)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…