öncelikle dishe canım slm..
herkese kocaman merhabalar gününüz aydın evleriniz neşe ve mutluluk dolsun .........bende hem polis kızıyım hemde polis eşiyim kıslar.. üyeliğim eskidir buraya uzun zamandır pek giremedim.. şimdi günün sorusu tayinciyim canlar siirt yüksek ihtimal şimdi siirtte oturan yada yakın zamanda dönen arkadaşlardan ricam orası nasıl bir yer, insanı nasıl, lojman durumu nedir,lojman ortamı nasıl,2+1 mi 3+1 mi lojmanlar, lojman genişmi darmı,okul durumu alışveriş olanakları ve aklınıza gelen tüm konularda lütfen bana bilgi verirmisiniz şimdiden hepinize teşekkürler cevaplarınız için hoşçakalın...
ah be arkadaşım aynı yerimi yazdık bizde tayinciyiz bekliyoruz siirti yazdık bende araştırıyorum ama bir şey çıkmadı ama amca torunu or da uzman çavuş güzel yer olduğunu söylüyo lojmanlarla ilgili pek bir şey bilmiyorum tek bildiğim sayısının çok olduğu hiç lojmanda kaldınızmı
merhaba glandecim bizim 2. şarkımız bu eşim özel harekatçı ilk şarkı ağrıda yaptık ve çok memnun kaldım lojmandan (lojmanın 2+1 olması ve aşırı soğuk hava harici tabii) ee şimdi bide 2 çocuk olunca mecbur 3+1 istiyorum bende araştırıyorum bakalım face te bi sayfa var ali düğer polis lojmanları siirt diye ama orda bayağı lojman varmış toki filan ama düzen açısından ve merkeze yakınlık açısından sanki bu lojman daha ii gibi geldi...Arkadaşım kim alırsa haber burdan yazsın görüşürüz...
merhaba herkese..ben şuan siirtte oturuyorum polis eşiyim..bu sene bitiriyoruz çok şükür..bende tayin bekliyorum..
sorularınıza cvp vermeye çalışayım..eksik birşey olursa tekrar sorarsınız uğradıkça cvp veririm..
ben şuan siirt merkezde nizamettin yavlak polis lojmanlarında oturuyorum..ama siirtteki bütün lojmanları biliyorum..
arkadaşlarım var gidip geliyorum..bir arkadaş ali düğer lojmanını sormuş..evet orası 3+1 yanlız 1 odasına ancak çekyat sığıyor çok küçük kiler gibi kullanabilirsin..ayrıca orası müdür lojmanı genelde müdürler amirler komserler var..polis memuru pek yok..olanlarında yılları yüksek..
siirtte diğer lojmanlar 2+1 eğer çok eşyanız yoksa sığabilirsiniz benim fazla eşyam olduğu için ve çocuk olmadığı için 1 odayı kapalı tutuyorum..
sığmayan eşyalarımı oraya depoladım..
toki lojmanlarımız var şehrin dışında..arabanız olması şart..ayrıca ıssız bir yerde çarşıya 10 km uzaklıkta..
burda en iyi lojman olarak benim oturduğumu ve hemen yanımızda ki osman çam lojmanını öneriyorlar..çünkü tam merkezde çevrende herşey var..yeri de güzel sayılır..yanlız lojmanlar çok bakımsız..gelende giden de bakım yapmaya yanaşmıyor..her gelen birşey yapsa daha iyi halde olabilir ama gidende güzel bırakmıyor..ben geldiğimde mutfağı çok kötü ve küçüktü ben boydan boya özel mutfak yaptırdım..1.5 sene kullandım pırıl pırıl duruyor..benden sonra gelen mutfak konusunda çok şanslı..boyayı zaten girer girmez yapıyorsun çünkü kaloriferler kömürle yandığı için çok çabuk kirleniyor..yakıt parası olarakta ayda 300 tl kesiyorlar..50 tl de aidat..yakıt parası toplam yılda 2000 tl yi geçiyor..
ben geldiğim sene mağaza konusunda burda hiç birşey yoktu..3. senemi bitiriyorum hizmetim bittiği içinde dönüyorum..ama şuan lc wakiki-rodi falan mevcut..önceki senenin ürünlerini getirselerde işine yarayan çıkabiliyor..ama ben burdan alışveriş yapmıyorum..
sosyal hayatınıza düşkünseniz burda çok sıkılırsınız..hiç bir sosyal yaşam ve gezebilecek hiç bir yer yok..ben 3 senedir evde oturuyorum..
zaten eşimle en baştan anlaştığım için 2 ay burda 1 ay istanbulda geçiriyorum..internet olmasaydı burda 2 ayı bile geçiremezdim..
çok tozlu bir il çekirgelerle başım dertte yaz aylarında :))
ama sessiz bir il kafanız rahat oluyor..2 yıldır terör olayı olmasa kafanızı çok rahat dinlersiniz..
gıda türünden biraz pahalı..2-3 tane büyük marketi var..ama otoparkından dolayı murat marketten başka bir markete gidemiyorsunuz..
aradığınız ürünlerin hemen hemen hepsini bulabilirsiniz..bimin açılması çok iyi oldu ama kalabalıktan içeri girebilirseniz..
burda kıvırcığı çok özledim çünkü buraya kıvırcık yerine marul geliyor..
ama yine de elinizin altında herşey var..
lojman ortamını sormuşsun bu değişebiliyor..mesela bizim blok çok temiz ve iyi insanlar..ama bu sene bir komşumuz geldi 4. kattan camlarına hortumla su tutuyor :)) mesela bu huzurunuzu kaçırabiliyor..şikayet etsenizde çok farketmiyor bildiğini okuyorlar..eğer kavga ederseniz de soluğu karakolda buluyorsunuz :)) sonra da 2 aile birden lojmandan dışına çıkarılıyor..yani çok fazla birşey beklemeyin..ben çok kişiyle görüşmüyorum..2 komşu yetiyor bana..çünkü toplandığında çok fazla çocuk oluyor ve anneleri hiç ilgilenmiyor..lcd ekranın üstünde araba sürmelerine bile birşey diyemiyorsunuz..ne kadar az komşu o kadar iyi yani..odaların büyüklüğü fena değil takımlarınız sığacak durumda..bakımlı bir eve denk gelirseniz sizden önceki bakım yapıp iyi bakmışsa şanslısınız..
güzel yer diyenlere de aldanmayın sadece eşinizi alıp gezebileceğiniz güres caddesi var..zaten bütün siirti yarım saatte gezebilirsiniz..
merkezde zarar gelmez ama bir bölümüne giremiyorsunuz..mesela kefeli var..orda lojmanda var ama ne oturulacak gibi ne de eşiniz olmadan dışarı çıkabilirsiniz..bana ilk sene ordan lojman çıktı ben kabul etmedim 1 sene boyunca dışarda oturdum..kiralar çok yüksek merkezde en düşük 500 tl ama evleri çok geniştir..sadece salonu bütün lojmanı kaplayacak şekilde..bir de koçerler mahallesi var eşlerimiz genelde tanındığı için zıhlı araçla giriyorlar..1 kere kendi arabamızla girdik taşladılar..hem arabanın camları hem de eşime isabet etti..orda da çakmak lojmanlarımız var ama çok kalabalık bir lojman aşırı şikayet oluyor..buranın 420 tl kadar fazlası var..ama gıda giyimin yüksekliğinden o fazlanın bir artısı olmuyor..lojman kirası da 102 tl bu biraz rahatlatabiliyor..
eğer eşleriniz asayiş türü sokak polisi tarzındaysa küçük bir il olduğu için herkes tanıyor..ama karakol polisi içerde çalışan tarzda görevdeyse pek tanınma imkanı olmuyor..aslında tanınmasa daha iyi..çünkü burda polis çok fazla önde olamıyor..siirt halkının arkası biraz kuvvetli ufak bir şikayette sen suçlu oluyorsun..hiç bir suçun olmadığı halde..yani burda polisliğini yapamıyorsun..
bu arada sıcak bir şehirdir o yönünü çok seviyorum lojmanın ısınması da güzel kışın bile evde askılıyla oturabilirsiniz..
kışlıkları bile çıkarmıyoruz burda..mevsimlikler yeterli gelebiliyor kışın..
yağmuru ve karı bu sene gördük kış nedir bilmedik..bu sene de bütün türkiyede kış olduğu için soğuk geçti..
onun dışında iklimi sıcaklığı çok güzel..
yazında temmuz ağustos haşlıyor insanı..klima şart..klima olmadan oturamıyorsun mayışıyorsun sıcakta elin kolun kalkmıyor..
benim son 20 günüm kaldı gün sayıyorum..ama sadece buranın iklimini özlicem onun dışında hatırlamak bile istemiyorum..
ama şöyle bir durum da var ben doğunun bütün illerini gezdim evde durmak benim ruh sağlığımı bozdu resmen..
bazı doğu illerine göre nimet diyebilirim..eşimde doğulu o yüzden gezme fırsatım çok fazla oldu..
aklıma bunlar geliyor..kafanıza takılan birşey olursa yanıtlayabilirim..
hepimizin hakkında hayırlı tayinler diliyorum..bende heyecanla tayin sonucumuzu bekliyorum..
bu arada nerden geliceksiniz siirte?? ben çevremle oturup konuştuğumda küçük illerden gelenler sıkılmıyorlar..
aksine 8-10 sene kalanlarda var..memleketleri yakın olanlar gitmek istemiyorlar artık zorla gönderiliyorlar :))
işin bu tarafı da var yani..