Bize Gelen Yardımcı Kadın

Rahmetli babannemin ilk evliliğinde evinde hergun alırmış, dedemle evlenince haftada bir alırdı. Gelen kadını devamlı takip eder, başında durur, yapılacak işleri takip ederdi.

Verdiği paranin hakkını allirdi. En son zamanlarında gelen kadın günlük bı iki saatlik yemek yapıp giderdi.

Çok yüz göz olmamak, mesafeyi korumak lazım anladığım kadarıyla

Normal sil süpür toz al
Mutfak dolap kapakları
Banyo fayanslar dahil
Cam ve balkon

Evim kucuk demistiniz. Benim eski evimde 2+1, küçüktü. Bu saydığınız işleri koltuk ve hali silme hariç, küçük bebekle beraber 4 saatte yapiyordum, ustelik elim agirdir iş arasi cay kahve yapardim kendime, arada kizimi uyutur devam ederdim. Bende kadini yarim gun almanizi tavsiye ediyorum.

Kadınlar yarım gün istemiyor. Çünkü büyük şehirde sizden çıkıp başkasına gitme ihtimali yok. Günü bölünüyor.
Bana gelen 4 saatte bütün evi pırıl pırıl yapıyor. Ama çok pratik. Her hafta aldığım içinde kendince iş bölümü yaptı. Bir hafta geldiğinde camları siliyor, bir hafta geldiğinde mutfak dolaplarını. 450 tl veriyorum. Bebek olduğu için yemek yapmıyorum. Ama dolapta ne varsa ye diyorum. Hemen hemen her günü dolu. İyi temizlik yapan kadın bulmak çok zor. Bulunca da çok karışmamak lazım. Çünkü herkes o parayı verebiliyor. Hele ki Antalya’da.

4 saat aslında yarım gün ama
Siz de yarım güne tam gün parası veriyorsunuz
Beni bu durum rahatsız etti

4 saat aslında yarım gün ama
Siz de yarım güne tam gün parası veriyorsunuz
Beni bu durum rahatsız etti
Ben ilan verdim Antalya iş ilanlarına. Piyasası böyle. Temizlik şirketi yollarsa 600 tl kadar çıkıyor. Kimisi deterjanı da kendimiz getireceğiz diyor 900 tl isteyen de oldu. Yarım gün gelmek isteyen yok. Gününü size ayırıyor çünkü.

Yardıma gelen yardımcı hanımlara iyilik yaramıyor. İsteyen beni linçler ama kesinlikle öyle. Kötü davranan,eziyet eden,isteği bitmeyenin evini mis gibi yapar. Anlayışlı olanı enayi yerine koyaflar.
İşi bitti mi ütü yapsın,o da mı bitti bi odanın duvarını silsin,o da mı bitti mutfak dolaplarını indirsin. Ev de iş biter mi ?
Kesinlikle tam gün çalışan 2 de çıkamaz. Öğretmenler konuyu hızlı hızlı anlatıp tamam konu bitti erken gidin eve diyorlar mı?

Bana da bir abla geliyor evim büyük bir ev değil 3+1 ancak 2+1 sayılır odalardan birinin kapısı kapalı , diğer oda boş.Evi süpürüp siliyor o haftanın çıkan ütülerini yapıyor.Akşama kadar zor bitiriyor.Öyle banyo yıkama falan da yok mopla siliyor.Ekstra bir işe hiç girişmiyor akşam 7 ye kadar bitiremiyor.Eve de biz bırakıyoruz geçe kaldığı için.Sizinki gene rutin işi erkenden bitirebiliyormus şükür.

Yarım gunde nasıl bitiyor ki? Tam gün ödüyorsunuz sonuçta. Yani yarım günde en fazla paspas makina tut toz al, bı de tuvaletler biter. Ama detaya girmeden tabi. Madem tam gün parası alıyor o zaman mutfak dolap içleri silinebilir mesela. Buzdolabını düzenleyebilir hafta hafta dönüşümlü olarak. İstedikten sonra akşamüstüne kadar iş bulunur

Malesef butun yardimcilarda var bu problem en azindan benim calistigim.Bana haftada 2 gun geliyor cunku evim cok buyuk.Ilk geldigi zamanlar 9 da gelip hizlica kahvalti yapip aksam 5te cikiyordu.Zamanla samimiyetin dozu arttikca sigara kahve molalari artti :) simdi 10 a kadar kahvalti 10.30a kadar sigara keyfi yapiyor masallah arada yine sigara kahvesi yemegi var 4te cikip gidiyor :) toplasan 4-5 saat bir is yapiyordur.Batmiyordu isleri bitirdigi icin evde de durmuyordum cok fakat gun gectikce isleri de aksatmaya basladi,eskisi gibi ozenli olmadigini farkettim ustun koru yapiyor gibi ne bir dolap ici, ne bir buzdolabi temizligi vs yapmamaya basladi bu hafta uyarmayi dusunuyorum artik ben de ama nasil soyleyecegimi bilmiyorum yuzum cok yumusaktir benim de…

tam parası veriyor ve tam anlaşıyorsanız istediğiniz her şeyi söyleyeceksiniz ve zamanı bitene kadar yapabildiklerini yapacak. bu iş karşılıklı kimse kimseyi kullanmamalı

kesinlikle karşılıklı herkes dürüst olmalı. ben kötü davranıp eziyet etmem ama yapabileceği süre içinde yapabileceklerini isterim. kötü yaptıysa yumuşak şekilde diğer hafta uyarırım. her hafta yarım gün alıyorum. her hafta ekstra bi şey yaptıryorum. 1 cam artı perde ya da dolap üstleri vs. dolap içlerini ben yaparım. etrafı ben toplarım.
o sil süpür dolap dışları haftada yapacağı ekstra bi şey. bi de banyo tuvalet temizliğini beğenmediğinden sürekli anlatıyorum ama istediğim gibi yapamıyor tuvalet banyoyu ben sabunlarım o durular genelde

Benim düzenim de siiznki gibi
Temizlik artı bir ekstra iş
Tam gün parası
2 de çıkış

Sana çok net birsey diyeyim mi ?

Senden benden çok kazananı var bu eve gelen yardimcilarin.

Asla gözüm yok ama son zamanlarda öyle çakal öyle garip tipler var ki. Görende bedava iş yapiyor sanacak.

Güceniyorsan eğer gitme evlere derler adama. Bir haller bi hareketler sanki lutfediyorlar.

Bizim insanimiz da mahcubiyet var paramizla is yaptirinca bile cekinip ezilip buzuluyoruz.

Hastanede temizlik yapan bir ablayla mubabbet ettim gecen gun oyle bir eziliyoruz ki dedi eve gundelige gittigim zamanlar kral gibiydim dedi kadin.

Ben verdiğim paranın karşılığını almak isterim. Şayet sizin evinizin temizliği yarım gün de bitiyorsa o zaman ona göre parasını alsın yada arta kalan zamanda ekstra bir iş yapsın mesela kapıları silmek gibi.

Ben devlet memuruyum gün geliyor bir bardak çay içecek vakit bulamıyorum gün geliyor tüm günüm boş geçiyor ama boş geçtiği gün müdüre gidip benim bugün işim yok eve gidiyorum deme lüksüm yok saat 5 e kadar iş yerinden ayrılamam. Temizlik işi yapanların biraz samimiyet kurduktan sonra işi savsakladığına çok şahit oldum.

E siz neden saat ikide cikma olayini surekli olarak kabul ettinizki bir seferlik bisey sandim ben. Tabiki enayilik oluyor sonucta en az iki saat daha fazkadan calismasi lazim iyi kiyeti suistimal etmek bu baska birini bulun bence

İş 2 de bittiyse ya ona göre ücreti düşürecekti ya da perde yıkama, koltuk silme, mutfak dolapları içi gibi ekstra şeyleri yapacaktı. Tam gün ücret alıp 2 de bırakamaz kusura bakmasın. Benim yardımcım işi bitmişti, tam o arada çocuğu aradı hastalanmış. Çıktı gitti. Ertesi gün kalan saatlerini tamamladı sağolsun ben demeden.

Ne iyiymiş o öyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…