• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bize Gelen Yardımcı Kadın

İsini yapip cikiyormus iste 400 lira veriyorsunuz diye insanlara köle muamelesi yapiyorsunuz.Tuzluğunuza tuz doldurmadı diye mi suçlu oldu ?
Talep etmememe rağmen demişim değil mi?

Okuduğunuzu anlamadıysanız tekrar anlatayım

X kişisi 09.00 13.00 arası kalır ve 300 lira alır
Y kişisi 09.00 14.00 arası kalır ve 600 lira alır
Aradaki 1 saat fark 300 tl dir.
Ben bunu vermek istemiyorum.
Sorum tam olarak bu

Not: Fiyatlar farazidir.

Kesinlikle başka bir şekilde anlatamazdım. Merhamet duygusu da demek istemiyorum kibir oluyor çünkü. Ama bir yardım etme hissiyatı oluyor. Ama onunda işi o aslında.
ya hep o eski türk flimlerindeki işçiler vs yüzünden işlediler bize işlediler :KK53:
garsondan bir şey istemeye çekinir olmuştum yorulmasin diye
ya hatta bir dönem annemlerle tatil köyüne gitmek istemiyordum garsonlar calisiyor biz tatil yapıyoruz diye

işe başlayınca aydınlanma geldi ,
daha doğrusu acilde 500+ hasta baktığım gün aydınlanma geldi.
gece 5te kimse bu yorulmuş diye boğazı agridigi icin ( ki geceyi bırak normalde de bunun için gelmemek lazim) ya da gebelik testi icin (bunun için acile gelene bir şey demek istemiyorum kelimelerime yazık) gelmemezlik yapmıyor .
köpek gibi çalışıyorum, bide herkes diyor benim vergimle maaşını aliyosun köpek gibi bakicaksin:KK53:

dedim milletin direkt maaşımı vermemesine rağmen bu tavrı ve benim direkt maaşını verdiklerine olan bu tavrim ...
heme değiştirdim tavrimi:KK53:

ya hep o eski türk flimlerindeki işçiler vs yüzünden işlediler bize işlediler :KK53:
ya hatta bir dönem annemlerle tatil köyüne gitmek istemiyordum garsonlar calisiyor biz tatil yapıyoruz diye

gece 5te kimse bu yorulmuş diye boğazı agridigi icin ( ki geceyi bırak normalde de bunun için gelmemek lazim) ya da gebelik testi icin (bunun için acile gelene bir şey demek istemiyorum kelimelerime yazık) gelmemezlik yapmıyor .
köpek gibi çalışıyorum, bide herkes diyor benim vergimle maaşını aliyosun köpek gibi bakicaksin:KK53:

dedim milletin direkt maaşımı vermemesine rağmen bu tavrı ve benim direkt maaşını verdiklerine olan bu tavrim ...

Bana 3 yıl önce gelen kadın kızına ev almıştı
Ben arabayı zor aldım.

Talep etmememe rağmen demişim değil mi?

Okuduğunuzu anlamadıysanız tekrar anlatayım

X kişisi 09.00 13.00 arası kalır ve 300 lira alır
Y kişisi 09.00 14.00 arası kalır ve 600 lira alır
Aradaki 1 saat fark 300 tl dir.
Ben bunu vermek istemiyorum.
Sorum tam olarak bu

Not: Fiyatlar farazidir.
Okudugunu anlamıyorsun bla bla bla.. moda oldu.
Siz aliştiniz tuzluk doldurulmasına söylemesenizde belirtmissiniz işte alıskanlik yapmiş.
Mantığınız muhakeme yeteneğiniz yetmiyor mu sizin tabirinizle enayi yerine koyulduğunuzu anlamaya ?

essek gibi de diyorlar musakka ablalar her yerde :KK53:

Siz aliştiniz tuzluk doldurulmasına söylemesenizde belirtmissiniz işte alıskanlik yapmiş.
Mantığınız muhakeme yeteneğiniz yetmiyor mu sizin tabirinizle enayi yerine koyulduğunuzu anlamaya ?
Moda değil de sizim gibilere cuk oturuyor. Ondan yazdım.
Birinin kıl gibi zıplayacağını biliyordum. Ondan fiyat da yazmadım. Hep örnek verdim.

Hakkına mı girdim veya başka bir yol olur mu diye sormak istedim. Hayırdır size ne? Hadsizsiniz. Terbiyesizsiniz.

Hanimefendi eger memnun değilseniz değiştirmek en doğal hakkınız..Mesala haksızlık karşısında susuldukca hep haksızlık kazaniyor ve bu sürec hep boyle gidiyor .hicbirsey değişmiyor.mesela benim abim hastaydı devlet evde temizlik hizmeti veriyordu gelen insanlar yalap salap iş yapıyorlardı.Annem ve ben yada bir çok insan diyim aman insanlar işlerinden ekmek paralarindan olmasin diye idare ediyorduk.belli muddetten sonra evi temizlemeye mi pisletmeye mi geliyorlar diye istemedik.eminim o düzen hala o şekil devam ediyordur.halbuki şikayet etme hakkımız uyarı hakkımız vardi.temizlikten sonra bizi arayıp memnun kaldınız mı diye soruyorlar di her seferinde.fazla merhamet fazla hosgoru insanların islerini titizlikle yapmalarının önüne geçiyor...
Demem o ki siz bunu kadınla birebir konuşmadık ça çözemezsiniz anlaşma şartlarımiz bunlardi ama siz bu şekilde davranıyorsunuz ben bu yüzden memnun kalmadım ya saatlere uyun ekstra iş yapın yada yollarımızı ayıralım.yaptigi iş den de memnun kalmadiysaniz işini daha iyi yapan biriyle yola devam edebilirsiniz..

Sen temizliğinden memnunsan arkadaşının etkisinde kalma bence. Benim evim çok büyük. Tam gün çağırıyorum. Ev büyük olduğu için her hafta kırklatmıyorum. Büyük işleri parça parça yapıyor. Başka evlerden tam gün 16.30da çıkarken ben 15.00de gönderiyorum. İstediğim yerleri temizlemişse yeter. Sonuçta fazla kalması kriter değil ki savsaklamak isteyen sallana sallana yapar uzatır. Bir de iyi iş yapan hızlı çalışan birini bulmak kolay değil.

Kız tuzluk doldurmakta ne var doldursun bir zahmet 4 saat erken çıkmayı biliyor . Senelerce özel kreşte çalıştım sabah 8 akşam 6 bir kere bile bugün öğlen 2 de çıkayım şansım olmadı essek gibi de çalışıyordum hergun ..öğretmenlik yaptığım gibi tüm sınıfı da kendm temizliyodum ( yardımcı olmadığı için ) kazandığı parayı herkes hak etsin kuruşuna kadar

Merhaba Hanımlar

Bir süredir 15 günde bir eve düzenli yardımcı geliyor.
Tam gün anlaştık. Fiyatını yazmıyorum, konu o değil.
Ama piyasa düzeyinde anlaştık.
İlk gün 2+1 evimi full temizledi. 2'de işi bitti.
Bana dedi ki işten erken çıkmam sorun olur mu? Başka gittiğim yerlerde iş bitse bile tam gün anlaştığımız için kalmamı istiyorlar.

Bende sorun olmaz dedim. Çünkü evin işi bitmiş.
Aradan birkaç ay geçti. Ve ben kendimi enayi gibi hissetmeye başladım.
Mesela ondan önce gelenlerin tamamı birkaç ayda bir perdelerin tamamını yıkardı.
Tüm gün olduğu için perdeler yetişirdi.
Ama yeni kadın işleri bölmüş durumda. Ne kadar çok iş birikirse biriksin hep 2'de çıkacak şekilde bitiyor.
Ben başında durmuyorum, evde de olmuyorum.

Enayi kısmı şu: Arkadaşım yarım gün alıyor, yarı fiyatına. Kadın 09:00 - 13:00 arası geliyormuş.
Ben tam gün alıyorum. 09:00 - 14:00 arası.. Ama tam fiyatına...

Bir arkadaşıma önermiştim. O da memnun kalmamış temizliğinden...
Ramazan öncesi haftaya alacaktım, ramazanda paraya ihtiyacı olur dedim.
Ama bende çalışmıyorum, tek maaşız. Tez yazıyorum, o yüzden kendi temizleyecek vaktim yok.
Gelme ramazandan sonra görüşürüz, evde olmayacağım ben dedim ama acaba doğru mu yaptım?
Arkadaşımdan etkilenip hakkına girmek istemiyorum.
Bizde de temizlemediği yerler var ama temizlik zor olduğu için hiç kasmamıştım ben.
Ama dediğim gibi rahatsız eden şey yarım gün + 1 saate tam gün parası vermem..
Bu ev yarım günde temizleniyorsa neden yarım gün birini almayayım ki?
şoyle soyleyin:" bundan sonra seninle yarim gunlugune anlasalim, 9 da gel 13 de cik " hem sen de erken cikmis olursun, ikimiz icin de iui olur " kendisi gelmek istemeyecek zaten

Çok iyi niyetli düşünüyorsunuz. İşi çıkar, hastası, vefat edeni olur ama her seferinde 2'de çıkarak ve tam gün parası alarak iyi niyetinizi suistimal etmiş. Biz de zaman zaman yardımcı çağırıyoruz, yardımcı da tanıdığımız. 09:00 gibi geliyor, 18:00 gibi bitiriyor işini. Hepsini yapmana gerek yok dediğimiz halde bir de. Temizlik zaten öyle bir iki saate bitecek şey de değil o anca yüzeysel olur. Ben olsam yarım gün gel, yarım gün fiyatına derdim. Kabul etmiyorsa kendi bilir öteki türlü hiç adil değil.

Merhaba Hanımlar

Bir süredir 15 günde bir eve düzenli yardımcı geliyor.
Tam gün anlaştık. Fiyatını yazmıyorum, konu o değil.
Ama piyasa düzeyinde anlaştık.
İlk gün 2+1 evimi full temizledi. 2'de işi bitti.
Bana dedi ki işten erken çıkmam sorun olur mu? Başka gittiğim yerlerde iş bitse bile tam gün anlaştığımız için kalmamı istiyorlar.

Bende sorun olmaz dedim. Çünkü evin işi bitmiş.
Aradan birkaç ay geçti. Ve ben kendimi enayi gibi hissetmeye başladım.
Mesela ondan önce gelenlerin tamamı birkaç ayda bir perdelerin tamamını yıkardı.
Tüm gün olduğu için perdeler yetişirdi.
Ama yeni kadın işleri bölmüş durumda. Ne kadar çok iş birikirse biriksin hep 2'de çıkacak şekilde bitiyor.
Ben başında durmuyorum, evde de olmuyorum.

Enayi kısmı şu: Arkadaşım yarım gün alıyor, yarı fiyatına. Kadın 09:00 - 13:00 arası geliyormuş.
Ben tam gün alıyorum. 09:00 - 14:00 arası.. Ama tam fiyatına...

Bir arkadaşıma önermiştim. O da memnun kalmamış temizliğinden...
Ramazan öncesi haftaya alacaktım, ramazanda paraya ihtiyacı olur dedim.
Ama bende çalışmıyorum, tek maaşız. Tez yazıyorum, o yüzden kendi temizleyecek vaktim yok.
Gelme ramazandan sonra görüşürüz, evde olmayacağım ben dedim ama acaba doğru mu yaptım?
Arkadaşımdan etkilenip hakkına girmek istemiyorum.
Bizde de temizlemediği yerler var ama temizlik zor olduğu için hiç kasmamıştım ben.
Ama dediğim gibi rahatsız eden şey yarım gün + 1 saate tam gün parası vermem..
Bu ev yarım günde temizleniyorsa neden yarım gün birini almayayım ki?
Evde yaptıgı işleri gözlemleyin bu konuda detaylı bakmanız lazım bazı insanın eli hızlı olur 1 saatte başkasının 2 saatte yaptıgı işi yapar yani kadının temizliği nasıl başkası olsa onun 2 ye kadar yaptıgı işi yine 2 de bitirebilirmiydi yoksa tam gün içinde yapar mıydı onu düşünün kimi insan sallana sallana yapıyo o zaman da akşama kadar sürüyor iş belki kadın mola vermeden erken çıkıp kendine göre planlarını yapmak için hızlı çalışıyor olabilir şimdi eger yarım gün için gel derseniz size tepki verebilir kabul etse bile işini düzgün yapmaz agır dan alır bu defa yine sizi ugraştırır karar vermeden önce iyi düşünün eger yarım gün alıcam diyorsanız da tavsiyem başka birisi ile çalışın

Moda değil de sizim gibilere cuk oturuyor. Ondan yazdım.
Birinin kıl gibi zıplayacağını biliyordum. Ondan fiyat da yazmadım. Hep örnek verdim.

Hakkına mı girdim veya başka bir yol olur mu diye sormak istedim. Hayırdır size ne? Hadsizsiniz. Terbiyesizsiniz.
2 yildir kuyruk acisi varmis o yuzden boyle :KK53:
Yeni konu acmis sizden bahsediyor 2 yildir unutmamis masallah

hoş olmayabilir haklısınız ama ben gerçekçi olduğuna inanıyorum
Bı meslek grubuna yakıştirma yapmak çok haksızca bı davranış sizde doktorsunuz bende uzman doktorlar hakkında çok kötü şeyler düşünüyorum/gozlemledim doktorlar şöyle böyle diye paylaşım yapsak kirilirsiniz. O yüzden kimseyi incitmeyin.

Bı meslek grubuna yakıştirma yapmak çok haksızca bı davranış sizde doktorsunuz bende uzman doktorlar hakkında çok kötü şeyler düşünüyorum/gozlemledim doktorlar şöyle böyle diye paylaşım yapsak kirilirsiniz. O yüzden kimseyi incitmeyin.
yoo hiç kirilmam
açıkçası umrumda değil yaptığınız yorumlar
türk doktorlarının dünyadaki durumları bellidir
her sene denkliği kolaylaştırıyorlar daha rahat Avrupa'ya aliniyolar.
Türkiye'nin bu rezil sağlık sistemi emektar sağlık çalışanları sayesinde dönüyor.
keşke dediklerinize cidden kirilsakta herkes hak ettiği değeri bulmaya gitse
o zaman anlarsınız aslında hak ettiğiniz ve aldığınız hizmet arasındaki farkı.

Yarim gun çalışmayi teklif edin, ücreti de ona gore verirsiniz. Kabul etmezse, arkadaşınızın çalıştığı kadını düşünün derim. Ay sonuna 750 tl kaldi kismina takildim 😏 sıkışıksaniz ayda 2 kez degil de 1 kez yardimci almanız daha mantıklı.

Back