Biz Nerde Hata Yapıyoruz Anlamadık Gitti.. !

Bende hic tutumlu drgilim yanimda 100tl olsa 5kurus brakmadan harcarim. Kv ise cok tutumludur. 1tlden 5kurusuna kadar biriktirir. Hatta daha yeni o biriktirdigi kuruslarla bilezik aldi kendine. Bende oyle istiyorum ama biriktiremiyorum. Keske ilacim olsa ilk once kendime sona sana sursem :)

ama söyle söyleyim ben işe girmeden önce gelirimiz 2000 tl yükselmişti eşimin daha dogrusu o zamanlar bu parayla geçinebilirken şimdi 2850 tl ile para kalmaması sizce garip değil mi ?

enflasyon

altın fiyatları petrol fiyatları

bunun ekmekten tutun da deterjana süte ete peynire yansıması

her şey ateş pahası

gelir arttıkça gider de artar ki. şu a 4000 alıyo olsanız 4000 harcarsınız. bence masraflarınız gayet normal 2850 tl çok büyük bi para değil. insnalar ne birikimi bekliyor ben anlamadım.
sagolasın yorumun için ..asıl sorun ne biliyormusunz 2000 tl ile de gecinen bizdik çünkü idare edebilen ay sonunu getiren ve o halimize göre şimdi en azındna 1 çeyrek atmak isterdm 2850 tl ile.. cünkü bir anda 850 tl arttı gelirimiz.

enflasyon

altın fiyatları petrol fiyatları

bunun ekmekten tutun da deterjana süte ete peynire yansıması

her şey ateş pahası
haklısınız cidden herşey ateş pahası hele benzin gaz ucmus durumda ya.. eşimde diyor ki sen calısmasan o zaman 2000 tl yine idare edecektik yine ona göre davransak köşeye 3 5 kuruş birşey atsak diyor

Gelirinin arttığı düzeyde giderim de artıyor canım işte arz talep meselesi

Banada her ay 300tl mutfak alisverisi cok geldi mesela .s ucuz yerlerden aliyorsaniz 300tl zor tutar ya. Gecen bizde ucuz narketten alisveris yaptik herseyi stokla almama ragmen 100tl tuttu.s

Banada her ay 300tl mutfak alisverisi cok geldi mesela .s ucuz yerlerden aliyorsaniz 300tl zor tutar ya. Gecen bizde ucuz narketten alisveris yaptik herseyi stokla almama ragmen 100tl tuttu.s

Çok değil ya bebek var sonuçta ona göre de alınan şeyler var bence fazla değil 300 normal temizlik malzemeleri pahalı zaten

eşimin bana çemkirme sebebi daha 1 yıl evvel 2000 tl ile geçinebilen insanlardık ne oldu bize diyor... köşeye en azından birşeyler atalım zor zamanlarmız için diyor

Sizinde tüp bebek masrafiniz var canım geçen okudum 9 bin den başlıyormuş Allah kolaylık versin gerçekten

Ben ücretsiz izne ayrıldım 2000 TL ile geçiniyoruz çok şükür eşim işçi ben memurum düşün daha arabanın sigortasini yaptiramiyoruz da eşim gitmiş 300tl harddisk almış bilgisayar bozulursa yedek kalsın diye. Sinir oldum da bişey demedim bide diyor bana parayı tutumlu tut harcama ne kadar sinir bozucu demi.
Adam benim ise başlamamı bekliyor

Enflasyon denen birsey var .Yani bugünün parasıyla seneye birsey malesef ki alınamıyor .Kİ şuanda sizi cok takdir ettim .Bence aşırı tutumlu birisiniz öpüp başına koymalı sizi esiniz

Baya sıkıntı gerçekten hardisk olsa ne olur olmasa ne olur dimi

eşimin bana çemkirme sebebi daha 1 yıl evvel 2000 tl ile geçinebilen insanlardık ne oldu bize diyor... köşeye en azından birşeyler atalım zor zamanlarmız için diyor
Siz de bir yilda kuru bakliyata, meyve sebzeye, ete süte, elektirige, suya, dogalgaza.... yapilan zam oranlarini onune koyun. Azicik matematik bilgisi ile 1 sene onceki giderlerinizi zamlara gore guncellerseniz -850tl nin hic de fena bi rakam olmadigini goreceksiniz.

Çok değil ya bebek var sonuçta ona göre de alınan şeyler var bence fazla değil 300 normal temizlik malzemeleri pahalı zaten
Bizimde bebek var. Haftada 3defa balik veya et kesin yer. Temizlik malzemelerini stok yapsan hic boyle derdin olmaz canim.. bizim evde cifinden tut camasir dtrj. Hersey stoktur. Ve oyle bi almisiz ki ilk evlenirken o zamandir almiyoruz. Mesela 1market alisverisinde herseyden 2tane al. O ay fazla tutacak ama o aldiklarin sana 3aydan fazla yetecek. Bu elektrik su yakit calisinca az geliyor diye soyluyor yalan! 7ay calistim 5tl eksik gelmedi. Bazen fazla bile oluyordu. :) fırın ve ketil cok yakar. Onlara dikkat et.. birde biz yazin oglumla beraber bazen 2defa dus alirdik yaz boyu 120tlden azsu parasi gelmedi simdi kisa girdik bu ay 101tl gelmis :) iyi yine bence senin ki :) benim esim sadece kendisi caisiyor. Maasi 2.300 ama o bile zar zor yetiyor. Cok sukur. Bnm kv bi lafi vardir. Esin varken para birikmezzzz kizim eger para biriktirmek istuyorsan o paradan esinin haberi olmayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…