- 8 Eylül 2017
- 2.092
- 4.307
- 30
ama söyle söyleyim ben işe girmeden önce gelirimiz 2000 tl yükselmişti eşimin daha dogrusu o zamanlar bu parayla geçinebilirken şimdi 2850 tl ile para kalmaması sizce garip değil mi ?
sagolasın yorumun için ..asıl sorun ne biliyormusunz 2000 tl ile de gecinen bizdik çünkü idare edebilen ay sonunu getiren ve o halimize göre şimdi en azındna 1 çeyrek atmak isterdm 2850 tl ile.. cünkü bir anda 850 tl arttı gelirimiz.gelir arttıkça gider de artar ki. şu a 4000 alıyo olsanız 4000 harcarsınız. bence masraflarınız gayet normal 2850 tl çok büyük bi para değil. insnalar ne birikimi bekliyor ben anlamadım.
haklısınız cidden herşey ateş pahası hele benzin gaz ucmus durumda ya.. eşimde diyor ki sen calısmasan o zaman 2000 tl yine idare edecektik yine ona göre davransak köşeye 3 5 kuruş birşey atsak diyorenflasyon
altın fiyatları petrol fiyatları
bunun ekmekten tutun da deterjana süte ete peynire yansıması
her şey ateş pahası
bende sunu anlamıyorum yahu 2000 tl ile gecinende bendim şimdi 2850 tl nasıl ucuyor
sagolasın yorumun için ..asıl sorun ne biliyormusunz 2000 tl ile de gecinen bizdik çünkü idare edebilen ay sonunu getiren ve o halimize göre şimdi en azındna 1 çeyrek atmak isterdm 2850 tl ile.. cünkü bir anda 850 tl arttı gelirimiz.
Banada her ay 300tl mutfak alisverisi cok geldi mesela .s ucuz yerlerden aliyorsaniz 300tl zor tutar ya. Gecen bizde ucuz narketten alisveris yaptik herseyi stokla almama ragmen 100tl tuttu.s
eşimin bana çemkirme sebebi daha 1 yıl evvel 2000 tl ile geçinebilen insanlardık ne oldu bize diyor... köşeye en azından birşeyler atalım zor zamanlarmız için diyorSiyasete girmeden şu konuya cevap yazmak o kadar zor ki...!
4.959,54tl olan yoksulluk sınırının epey bi altındasınız. Hadi bu 4 kişilik aile için, siz 3 kişisiniz. Olsun size 3.719,65tl. Neyin birikiminden bahsediyorsunuz?
Cidden kazandığınız para ile birikim yapabileceğinizi düşünmeniz çok şeker :) hele siz de işe girince ailenize zengin muamelesi yapan tanıdıklar yok mu, onlar bal bal <3
Bu para ile evinizi geçindirdiğiniz için size helal olsun diyor, eşinize de size çemkireceğine çocuğunuzun rızkıyla zıgara içmeyi bırakmasını tavsiye ediyorum.
burda halen 1 tlTatlım o zamanlar domatesin kilosu 0.99 du
Şimdi 7.99.
eşim ve benim toplam gelirimiz 6000tl ve elimize hiç birşey kalmıyor. ev kira araba kredimiz var. 3 tüp bebek yaptık onların krediler var. Çocuk bakıcı vs. masrafımız yok ama bizde birikim yapamıyoruz. hayat çok pahalı artık geçinebiliyorsak sevinecek hale getirdiler bizi.
eşimin bana çemkirme sebebi daha 1 yıl evvel 2000 tl ile geçinebilen insanlardık ne oldu bize diyor... köşeye en azından birşeyler atalım zor zamanlarmız için diyor
Ben ücretsiz izne ayrıldım 2000 TL ile geçiniyoruz çok şükür eşim işçi ben memurum düşün daha arabanın sigortasini yaptiramiyoruz da eşim gitmiş 300tl harddisk almış bilgisayar bozulursa yedek kalsın diye. Sinir oldum da bişey demedim bide diyor bana parayı tutumlu tut harcama ne kadar sinir bozucu demi.
Harddisk çok pahalı diyor indirime gitmesi kaçırmak istemedi işte bende alma dedim zaten bana sormadan iş yapmaz eşim bende bişey demedimBaya sıkıntı gerçekten hardisk olsa ne olur olmasa ne olur dimi
Siz de bir yilda kuru bakliyata, meyve sebzeye, ete süte, elektirige, suya, dogalgaza.... yapilan zam oranlarini onune koyun. Azicik matematik bilgisi ile 1 sene onceki giderlerinizi zamlara gore guncellerseniz -850tl nin hic de fena bi rakam olmadigini goreceksiniz.eşimin bana çemkirme sebebi daha 1 yıl evvel 2000 tl ile geçinebilen insanlardık ne oldu bize diyor... köşeye en azından birşeyler atalım zor zamanlarmız için diyor
Bir konuda da haklı aslında çünkü gerçekten pahalı bende almak istiyorum düğün fotolarini felan saklamak içinHarddisk çok pahalı diyor indirime gitmesi kaçırmak istemedi işte bende alma dedim zaten bana sormadan iş yapmaz eşim bende bişey demedim
Bizimde bebek var. Haftada 3defa balik veya et kesin yer. Temizlik malzemelerini stok yapsan hic boyle derdin olmaz canim.. bizim evde cifinden tut camasir dtrj. Hersey stoktur. Ve oyle bi almisiz ki ilk evlenirken o zamandir almiyoruz. Mesela 1market alisverisinde herseyden 2tane al. O ay fazla tutacak ama o aldiklarin sana 3aydan fazla yetecek. Bu elektrik su yakit calisinca az geliyor diye soyluyor yalan! 7ay calistim 5tl eksik gelmedi. Bazen fazla bile oluyordu. :) fırın ve ketil cok yakar. Onlara dikkat et.. birde biz yazin oglumla beraber bazen 2defa dus alirdik yaz boyu 120tlden azsu parasi gelmediÇok değil ya bebek var sonuçta ona göre de alınan şeyler var bence fazla değil 300 normal temizlik malzemeleri pahalı zaten