Biz Nerde Hata Yapıyoruz Anlamadık Gitti.. !

bu arada zaten bu ay ekstra sünnet ilaç ve kışlık masrafı çıkmış

yani esasen çok çok iyi durumda olmuşsunuz ki

kış gelince bize 300 altı doğalgaz 100 altı elektrik gelmez mesela

maşallahınız var gerçekten benim maaşım 2.850 TL
eşimin maaşı 2.500 TL
biz zor geçiniyoruz kira çocuk bakıcı kredi derken pek bişey kalmıyor

ben öyle stok yapmıyorm o zamanda ay sonuna elimzde para kalmıyor o yüzden ay ay alabilyorum

bu arada piyasa acayip

oğlana bot bakarken bir tane yetişkin botunu da kaldırım fiyatına bakayım dedim 465 tl idi

eşime dedim bak 500 tl

bunu alanlar da var dedik, çocuk botu sorduk 400 dedi adam, çocuk bir dahaki sezona da giyemez ayağı büyür zaten hani yetişkin alsın bir iki yıl giysin diyeceğim de

çarşıya çıkmaya korkuyorum düşüp bayılacağım fiyatları görünce diye

ama ben aldıklarımı size yazsam inanın cidden cok uygun tutmuş dersiniz
Sen ztn tutumlusun senlik problem yok hersey zam.. 300tl nin icin bebek bezi camasir dtrjni cocugun sutu varsa evet az bile tutmus. Ama bunlarda her ay alinmaz ki.s

peki siz kıyafete ne kadar harcıyorsunuz kendinize çokca alırmsınız kıyafet ?

allah korusun işten felan cıksam naparız bilmiyorum 750 tl için calışıyorum ama bizi kurtarıyor resmen

Benim esim ne kazanıyorsa bana veriyor ev ekonomisini ben sağlıyorum araç kredisi ödüyoruz 7000 lira gelirimiz var inanin eksideyiz yani bu ay icerdeyiz. Ve ben bu yazınızı okuyunca kendimi çok başarısız gördüm ayrıca çocuğumuz yok750 liranın kurtardigina inanırım söz çok düşünceli bir insansın bravo

Masallah canim bence oldukca tutumlusun ve hesabini bilen bir insansin. Devir cok kotu hersey pahali ve surekli ihtiyaclar artiyor. Ekstra harcamalar mecburen cikiyor. Suan birikim icin zorlama bence kendini henuz ise gireli de yeni olmus. Gorursun insallah hersey cok daha iyi olur.

ben öyle stok yapmıyorm o zamanda ay sonuna elimzde para kalmıyor o yüzden ay ay alabilyorum

stoğu şöyle yapacaksın

bu ay kağıt havlu bir dahaki ay tuvalet kağıdı

32 lilerinde indirim oluyor

akmaz kokmaz

bir ay deterjan bir ay cif bir ay bulaşık makinesi deterjanı

mesela ben 90 lı ya da 60 lı alıyorum

iki ay-3 ay gidiyor

çamaşır deterjanını 1,5 kg lık alıyorum 2-3 ay gidiyor ki haftada 10 u aşar yıkadığım makine sayısı

çocuk küçükken ona da ayrı deterjan alırdım vs vs

sabun şampuan vs de her ay bitmez ki onlar da 3-4 ayda bir alınıyor

yağ vs de çok alınabilir

bu hafta mesela 10 tl alana 32 tl lik yağ 17 tl idi A 101 de aldım mı alamadım ama alabilen için müthiş

zaten 10 tl lik bir şeye mutlaka ihtiyaç olur örneğin çay şeker alırsın yağını da indirimli alırsın

bazı şeyleri son ana kadar bekletmemek lazım

siz bakliyatı vs marketten almazsınız herhalde konyada, ilçede mesela salça vs de almazsınız belki ama alanlar için onlar da büyük paket alınmalı

pirinci alıp cam kavanoza koyup koyuyorum kenara oldu bitti

bir daha hem el altında oluyor hem de sürekli almak gerekmiyor

işte bizde 2000 tl ile gecinebilyorduk 1 yıl öncesine kadar şimdi ne değiştide 2850 tl ile zor gecinir olduk anlamıyorum ben
Ama sizin masraflarin bence normal elektrik su doğalgaz kira bakıcı derken gitmesi .
Hayat çok pahalı hele devlet veriyor bide geri alıyor düşun biz kendi evimizde oturuyoruz kira yok bakıcı yok 2000 TL ile idare etmeye çalışıyoruz ben ise başlayınca çocuğuma kayınvalidem bakacak

Eee herşey zam maaş da zam yapınca bunlarda yapar. Bence normal yani hayat böle. Ne yazikki. Eşime diyorum ocakta zam yaptır dedim 2500 istiycem diyor 15 senedir aynı işi yapıyor adam yapmıyorlar ki

Valla annelerimiz eskiden 2+3 Nurmara büyüğünü alırdı biz bol bol giyerdik ya kaç senedir aynı şeyi giymisim bende kızıma öyle yapıyorumda eşim bol bol olur diyor:)ee sende annen bol giydirmedi mı dedim bende giydirdi dedi ee ozaman dedim sustu

bence abartı değil normal pahalı bir ülkede yaşıyoruz dediğin gibi tek gereksiz şey sigara o para biriktirenler gerçek yoksul gibi yaşıyor yoksa bu tr şartlarinda benzinin ekmeğin etin bu kadar pahalı olduğu yerde iyi bile geçiriyorsunuz biz 5 bin kazanıyoruz inan 5 krs koyamiyoruz bir de borc

haklısınız o halde şu an calısmıyor olsam sanrm yine cok dara düşerdik değil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…