Biz ne yapacağız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Haritaya baktım da 2. Derece deprem bölgesi görünüyor orası . Ama Elazığ’a 44 km sürekli sallanır diye düşünüyorum ve bingölden de etkilenir sanırım . Hem o yüzden hem ısınma açısından vs tokiyi çok istiyorum lütfen dua edin bizim için olur mu
Karlıova-Palu hattında deprem bekleniyor 2. derece deprem bölgesi olsanız da o hatta yakın olduğunuz için değişen bir şey olmaz. Biz de 2. derecedeydik ama Maraş la yakın şehirlerde olduğumuz için çok büyük yıkım gerçekleşti. Şehri terketmek zorunda kaldık...İnşallah toki olur da rahat edersiniz🙏

Dusuk faizli ilk ev kredisiyle falan ev almaya calissaniz cok zorlar mi sizi tabi bilmiyorum sma en azindan kiraya az daha eklenip evinizde olmus olur yatirimlik hem de kiraya olmasada satilik kesin vardir
Damla ev yok desem . Eşime dedim ki b grubu ile tayine gidecek personelin listesi önüne geliyor bak bakalım kim tokide oturuyor dedim . Eşim 450 personel var hepsi de bölgede görevseler kimse yok dedi öyle kaldım şoka girdim 😂
Biz bir kış ısınmıstık mecburduk düşündüğünden daha iyi, acaba ne kdr süre kar oluyor o zaman evdekine takviye idare edilir belki
Biz aşırı sıcakta yaşıyorduk ya Kayseri’ye geldik benim oğlan hırka ile geziyor filan 😂 hiç alışkın değil serinliğe . Yarın bir haber gelecek diyor eşim şimdi yarın olsun diye bekliyorum 😞 zordayım ya her şeyi bekliyoruz farkında mısın

Karlıova-Palu hattında deprem bekleniyor 2. derece deprem bölgesi olsanız da o hatta yakın olduğunuz için değişen bir şey olmaz. Biz de 2. derecedeydik ama Maraş la yakın şehirlerde olduğumuz için çok büyük yıkım gerçekleşti. Şehri terketmek zorunda kaldık...İnşallah toki olur da rahat edersiniz🙏
Dimi bende öyle düşündüm haritadan baktım yanılmıyorum . Herşeyden önce deprem için toki istiyorum sonra da yakıt için. Birde bizim ailelerimiz ve bizde depremden etkilendik memlekette kendi evimiz depremde hasar aldı az da olsa . Neler olacağını bildiğim için dua ediyorum

Damla ev yok desem . Eşime dedim ki b grubu ile tayine gidecek personelin listesi önüne geliyor bak bakalım kim tokide oturuyor dedim . Eşim 450 personel var hepsi de bölgede görevseler kimse yok dedi öyle kaldım şoka girdim 😂

Biz aşırı sıcakta yaşıyorduk ya Kayseri’ye geldik benim oğlan hırka ile geziyor filan 😂 hiç alışkın değil serinliğe . Yarın bir haber gelecek diyor eşim şimdi yarın olsun diye bekliyorum 😞 zordayım ya her şeyi bekliyoruz farkında mısın

Haklisin benimki sadece fikir

Deprem bölgesinden ev alınmaz ya biz o hataya düştük kimseye tavsiye etmiyorum.
Zaten bildiğin köy gibi işte kasaba aile apartmanları tek katlı evler filan var herkes kendi evinde normal oturuyor dışardan gelene ev kalmamış oluyor bu durumda . Koca birlik var nasıl lojman yok inanamıyorum ben

Zaten bildiğin köy gibi işte kasaba aile apartmanları tek katlı evler filan var herkes kendi evinde normal oturuyor dışardan gelene ev kalmamış oluyor bu durumda . Koca birlik var nasıl lojman yok inanamıyorum ben
Ancak orada evi olan birinin tayini filan çıkacak evini kiraya verip gidecek. O şekilde olur.

Kızlar herkese selam o kadar doluyum çaresizim ki 🥹 tayin açıklandı ve 7. Tercihe yerleştik orası da Elazığ ( mecburen yazmıştık çünkü başka seçenek yoktu ) 4. Bölgede görev yapıyorduk 3. Bölgeye verdiler . Elazığ birliklerinin tamamı geri dönüşü olmayacak Hakkari’de görev yapıyorlarmış . Eşimin şube müdürü elazığı aradı personelim geliyor ihtiyacınız var mı diye onlar çok mutlu olmuşlar tek sorun maaşı Tunceli hozat birliği yapıyormuş bizi de oraya görevlendirmek istediler bende seve seve kabul ettim . Çünkü aile birliğimiz bozulmayacak ve oğlumu 4 sene yanlız büyütmek zorunda kalmayacaktım . Evimizi topladık koliledik diğer şehirde bıraktık . Bayramda ailemizle zaman geçirdik pazar günü ben ve oğlum annemlerde kaldım eşim yola çıktı Tunceli’ye pazartesi göreve başladı . Herşey çok iyi maddi anlamda iş konusunda vs çok rahatladık . Sorun burada başladı ve biz ev bulamıyoruz o kadar zor bir durumdayız ki 🥹lojman yok zaten apart varmış 1+1 onlar da 3.5 yaşındaki çocukla nasıl kalalım ? Sadece 1 sene veriyorlar oda çıkarsa puan yeterse . Diğer şehirdeki kontratımız ağustosta bitiyor adam 1 seneliğine kiraya vermek istemişti zor 1.5 seneye ikna olmuştu o zaman şimdi de sanmıyorum ki yenilesin kontratı eşyalar orada kalsınlar desek . Tokiler varmış orası da deprem bölgesi tokilerden buluruz zannettik ama asla yok 😞 eşim heryere haber yolladı araya adam sokuyoruz filan . Tokinin karşısında bir bakkal varmış eşim oraya girmiş slm demeden adam gülmüş ev yok demiş o derece kötü bir durumdayız . Bugün bir arkadaş ev bulmuş aile Apartmanı ev 3 senelik ve 2 senedir boşmuş 1 sene kiracı oturmuş sadece dışardan video resim geldi bana . Anaokuluna çok yakın vs sorun ısınması kat kaloriferi varmış o alet salondaymış her daire kendi istediği gibi yakıyormuş güney cephe cam balkonu ankastre vs varmış içinin videosunu bekliyoruz gelecek . Ev sahibi yaşlı bir kadınmış pek vermek istemiyormuş evi ve eve perde asmış ki millet sormasın diye 😒 arkadaşlar kadını ikna ederiz diyorlar içi sıfır çok iyi rahat edersiniz vs diyorlar . Ben 20 senedir filan soba görmedim yakmadım ne yapacağız diyorum kendi kendime. Bu eve yok dersek ve bir daha ev bulamazsak ne olacak annemlerde ne kadar kalacağım diyorum . Oğlum pazar günü giden babasına dün küstü ve asla telefonda konuşmuyor . Bana bugün dedi ki anne benim babam var mı ? Dün gece o kadar kendimi sıktım ki gece kabusla uyandım sabah boğazım sişmiş öksürük vs perişan yatıyorum 🥹 oğlum zaten hiç durmuyor 😞 . Ne yapacağız ya bilmiyorum moralim çok bozuk sürekli bir şeyler bekliyoruz hep bir stres yaşıyoruz .
1+1 in nesi varki. Bence mis gibi kalırsınız. Ömür boyu değil sonuçta

Allahım yardımcınız olsun inşallah canım kardeşim.

En yakın zamanda gönlünüze göre evinizi bulup düzeninizi kurarsınız inşallah canım benim.

1+1 in nesi varki. Bence mis gibi kalırsınız. Ömür boyu değil sonuçta
Çıkma ihtimali çok düşükmüş zaten sadece 1 sene veriyorlar sonra direk çıkmamız gerekiyor ve 3.5 yaşındaki çocukla onun odasının olması lazım vs . 1+1 dediğimiz öyle bildiğin otel odası . Geçici girelim dedik herkes diyor ki burası hep böyle hiç kimse ev bulamıyormuş kabus gibi

Bence 1+1 aparta ilk girmeye calisin ordan aramaya devam edersiniz. Diger eve gelince: yasli ev sahibi icindeyse ve aslinda vermek istemiyorsa asla oraya tasinmayin. Heleki kücük cocuk varsa. Sirf problemler yasarsiniz. Kadin orayi bosuna bos tutmuyordur. Rabbim kolayliklar versin

Bence 1+1 aparta ilk girmeye calisin ordan aramaya devam edersiniz. Diger eve gelince: yasli ev sahibi icindeyse ve aslinda vermek istemiyorsa asla oraya tasinmayin. Heleki kücük cocuk varsa. Sirf problemler yasarsiniz. Kadin orayi bosuna bos tutmuyordur. Rabbim kolayliklar versin
Annem diyor ki yok çocuk ses yaptı diyecek yok Apartmanı kim temizleyecek sürekli tepende kv gibi olacak sana diyor . Görümcem benzer birşey yaşamıştı aklıma o geldi . Onun eşi de hep köylere atandı hep çok kötü evlerde soba yaktı vs bir evdeydi aile Apartmanı gibiydi ona gidince aşağıda ayakkabımızı çıkartıp yukarıya terlik giyer çıkardık. Ev sahibi kadın sürekli mız mızdı tartıştılar o evden çıktılar filan . O kadar üzülüyordum ki görümcemin bu hallerine evine gidince filan resmen üzüldüğümden enerji mi çektim nedir başımıza geldi

eş durumu tayini isteyecek öğretmen hemşire astsubay kadın filan da mı yok ilçede acaba, hani en azından bu memurlar her ilçede olur...
merkeze 50 km ise öğretmenler git-gel yapamaz sanki? nerede kalıyormuş bunlar

çoğu kurumun daha eş durum tayinleri olmadı belki bekleyen boşaltacak olan vardır

eş durumu tayini isteyecek öğretmen hemşire astsubay kadın filan da mı yok ilçede acaba, hani en azından bu memurlar her ilçede olur...
merkeze 50 km ise öğretmenler git-gel yapamaz sanki? nerede kalıyormuş bunlar

çoğu kurumun daha eş durum tayinleri olmadı belki bekleyen boşaltacak olan vardır
Ya biz gitmeden önce ev yok cidden demişlerdi biz aman canım bulunur demiştik şaşırdık açıkçası . Bence o durumda olanlar hep tokide oturuyordur diye düşünüyorum. Çünkü ısınma sorunu tokide yok bir adam kat kaloriferini yakıyormuş birde kışın çok kar yağıp soğuk oluyormuş . Oranın büyük bir ailesi varmış onlar da market bakkal emlakçı vs işte her işi yapıyorlarmış anlayacağınız . Bizde para vs önemli değil dedik araya daha önce orada görev yapmış 9 sene yaşamış arkadaşımız da girdi adamla eşimi tanıştırdı . Şimdi ondan haber bekliyoruz tokiden buluruz diye . İçinin durumu vs önemli değil yaptırırız hallederiz dedik yeter ki ev olsun da. Doğası çok güzel insanları çok iyi kıyafet vs sorun yok herkes gayet açıkmış insanlar sokakta selam veriyolarmış okul sorunu yokmuş Alışveriş kargo sorunu yokmuş herşey mükemmel sorun sadece ev

Çıkma ihtimali çok düşükmüş zaten sadece 1 sene veriyorlar sonra direk çıkmamız gerekiyor ve 3.5 yaşındaki çocukla onun odasının olması lazım vs . 1+1 dediğimiz öyle bildiğin otel odası . Geçici girelim dedik herkes diyor ki burası hep böyle hiç kimse ev bulamıyormuş kabus gibi
O bile kesin değil yani
Bu magduriyeti bildirebileceğiniz bir kurum yok mu?
Devletin askeri ortada kalır mı yahu :olamaz:

Annem diyor ki yok çocuk ses yaptı diyecek yok Apartmanı kim temizleyecek sürekli tepende kv gibi olacak sana diyor . Görümcem benzer birşey yaşamıştı aklıma o geldi . Onun eşi de hep köylere atandı hep çok kötü evlerde soba yaktı vs bir evdeydi aile Apartmanı gibiydi ona gidince aşağıda ayakkabımızı çıkartıp yukarıya terlik giyer çıkardık. Ev sahibi kadın sürekli mız mızdı tartıştılar o evden çıktılar filan . O kadar üzülüyordum ki görümcemin bu hallerine evine gidince filan resmen üzüldüğümden enerji mi çektim nedir başımıza geldi

Bende ayni hataya bir kere düstüm. Ilk basta o kadar iyi görünüyorlardi ki. Sonra zirt pirt bizden sikayetci olmaya basladilar. Bir kere su sesi geliyor diye suyu kesti. Evde olmadigimiz halde gürültü yaptigimizi iddia ettiler. Yani ev sahibi ile ayni binaya tövbeliyim. Annenize bu konuda hak verdim.

O bile kesin değil yani
Bu magduriyeti bildirebileceğiniz bir kurum yok mu?
Devletin askeri ortada kalır mı yahu :olamaz:
8 senedir görev yapıyoruz hiç aparta girmedik lojmana da girmedik sırf batıda ihtiyacımız olur puanı o zaman kullanırız diye hem daha kötü şartlara gittik hemde evsiz kaldık 😂

Bende ayni hataya bir kere düstüm. Ilk basta o kadar iyi görünüyorlardi ki. Sonra zirt pirt bizden sikayetci olmaya basladilar. Bir kere su sesi geliyor diye suyu kesti. Evde olmadigimiz halde gürültü yaptigimizi iddia ettiler. Yani ev sahibi ile ayni binaya tövbeliyim. Annenize bu konuda hak verdim.
Görümcemin de elektrik kesmişlerdi ay hatırladım bak şuan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X