Biz ne yapacağız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
8 senedir görev yapıyoruz hiç aparta girmedik lojmana da girmedik sırf batıda ihtiyacımız olur puanı o zaman kullanırız diye hem daha kötü şartlara gittik hemde evsiz kaldık 😂
Evler yıkıldıgı için yok dimi ?
Geçen bi üyede atandım ama hastanenin acilinde yatıyorum ev yok demişti
Atanıyorsun ama ortada kalıyorsun ne garip. Belki fahiş fiyata bile tutacaksınız oda yok

Elazığ’da şu an ev olmama sebebi depremzedelerin çoğunun özellikle Malatya yanın olduğundan oraya gelmesi tüm evler ondan dolu. Umarım bulabilirsiniz hakkınızda hayırlısı olsun inşallah 🙏

Atanıyorsun ama ortada kalıyorsun ne garip. Belki fahiş fiyata bile tutacaksınız oda yok
Ondan değil çok küçük bir ilçe olmasından kaynaklı sorun var . Eşim her gördüğüme ev söylüyorum soruyorum maddi anlamda hiç bir sorun yok yeterki ev olsun diyorum demiş .

Elazığ’da şu an ev olmama sebebi depremzedelerin çoğunun özellikle Malatya yanın olduğundan oraya gelmesi tüm evler ondan dolu. Umarım bulabilirsiniz hakkınızda hayırlısı olsun inşallah 🙏
Elazığ değil de Tunceli hozat burası . Elazığ’da ev var 38 tane ilan var . Ama Elazığ’dan ev tutamayız . Çünkü hergün şehir değiştirip gidip gelmeye güvenlik açısından izin yok .

tuncelide ev yıkılmadı
bazı ilçelerde böyle ev yok. genel olarak yok yani.

dışarıdan göç almıyor
nüfus artmıyor. halkın zaten evi var

yeni ev olarak
devletin tayinle gelen memuru için sadece ev lazım
onun için oradaki bir adamın aşka gelip, kalkıp arsa alıp, masrafa girip inşaat yapması lazım..oraya gelen memur da oradan ev almaz zaten 3 sene sonra gidecek.
böyle bir yatırımla uğraşacak eli boş birisi yoksa ilçede ev bulunmaz...

ha ev yapan zaten aile apartmanı yapar, gurbetçisi de çoktur böyle yerlerin onlar alır gerekirse de boş durur aile apartmalarına küçük yerlerde kolay kolay kimseyi sokmazlar.

bu eskiden de böyleydi de eskiden öğretmenler, ebeler, orman memurları filan soba yakıp tek gözlü yerlerde filan oturuyordu, şimdi öyle yerde de oturmaz kimse...

tuncelide ev yıkılmadı
bazı ilçelerde böyle ev yok. genel olarak yok yani.

dışarıdan göç almıyor
nüfus artmıyor. halkın zaten evi var

yeni ev olarak
devletin tayinle gelen memuru için sadece ev lazım
onun için oradaki bir adamın aşka gelip, kalkıp arsa alıp, masrafa girip inşaat yapması lazım..oraya gelen memur da oradan ev almaz zaten 3 sene sonra gidecek.
böyle bir yatırımla uğraşacak eli boş birisi yoksa ilçede ev bulunmaz...

ha ev yapan zaten aile apartmanı yapar, gurbetçisi de çoktur böyle yerlerin onlar alır gerekirse de boş durur aile apartmalarına küçük yerlerde kolay kolay kimseyi sokmazlar.

bu eskiden de böyleydi de eskiden öğretmenler, ebeler, orman memurları filan soba yakıp tek gözlü yerlerde filan oturuyordu, şimdi öyle yerde de oturmaz kimse...
Böyle bi sorun sürekli var yani :KK70:
O daha kötüymüş
Ben llk kez duydum

O daha kötüymüş
Ben llk kez duydum
Kadın evini vermek istemiyor neden çünkü aile apartmandan yabancı sokmak istemiyor 😂 birde bana resim atmış eşim dedim mi eeee bu evde perde asılı sırf yaşlı kasın göstermelik takmış ki millet ev demesin diye . Video da arkadaş anlatıyordu orada duydum diyor ki bak şu izbe yerde kaldık biz Allah affetsin ama köpek bağlasan durmazdı dayanamadık artık diyor

Hayatta ölümden başka her şeyin çaresi bulunur diye düşünenlerdenim.
İlla ki size de bir çıkış yolu bulunacak, bir kapı açılacaktır.
Kendinizi bu kadar sıkıp hasta etmenize değmez inanın.
Oğlunuzun söylediklerini de eşinize aksettirmeyin ki eşinizin de morali hepten bozulmasın.
Allah yardımcınız olsun, karşınıza iyi insanlar çıkarsın, içinize sinen bir ev nasip etsin.

annemlerin karsi komsusu bu sebeple ev aldi bi onu da sorusturun isterseniz maddiyatiniz uygunsa . kucuk yerlerde ev bulmak ciddi sorun bizimkiler batida kucuk bir ilcede yasiyor herkes kendi evinde oturuyor kimse kiraci icin ev yaptirmiyor derken problem oluyor genelde

O daha kötüymüş
Ben llk kez duydum
demiryolcu çocuğuyum
babamın kurumunda depolar ardiyeler gar/istasyon binalarının üst katları bahçelerindeki kulübeleri...nerelerde kalmış eskiden insanlar -ki bu kurum lojmanı olan bir kurum. ama mesela lojmanda 3 bekar erkek kalırken 1 tanesi evlendi mesela, hadiiii, bakalım nerede kalacaklar?

hele tunceli elazığ erzincan bölgesindeki dağ istasyonlarında, ara istasyonlarda
şöyle anlatırlar:

mesela somun ekmek alabilmek için telsizle gelen yük treninin makinistinden rica ediyorsun ekmekleri alıyor bir çuvala koyuyor
dışarıda 2 metre kar senin istsyondan geçerken fırlatıyor pencereden :KK70: kaparsan sen yiyorsun kapamazsan kurt kuş artık...

kısacası, bu devletin senelerdir lojman yapmasının bir mantığı var....

Kadın evini vermek istemiyor neden çünkü aile apartmandan yabancı sokmak istemiyor 😂 birde bana resim atmış eşim dedim mi eeee bu evde perde asılı sırf yaşlı kasın göstermelik takmış ki millet ev demesin diye . Video da arkadaş anlatıyordu orada duydum diyor ki bak şu izbe yerde kaldık biz Allah affetsin ama köpek bağlasan durmazdı dayanamadık artık diyor
Amcamlarda yabancı soktular kiracı. Hiç sorun yasamadılar ama babannem etliye sütlüye karısmazdı.
Bende öyle sahiplenen bi binada oturdum kadın kapıya koydugumuz ayakkabıya karısıyordu aile binası değildi
Sizinki biraz cazgıra benziyor

Çok dua ediyorum şuan 😞diğer evden video vs gelmedi daha eşim yarın gelecek dedi . Birde az önce yazdı tokide bir ev varmış . Adam asker kalp krizi geçirmiş vefat etmiş ve ailesi evi boşalatacakmış sanırım . Toki de depremde çok sallanıyormuş 😞
Şubat depremini yaşayan illerden birindeyim. İnsanlar tokilerin kapısında yatıyor ki boş daire varsa tutsun. O depremde tokilerin hiç birine hiç bişey olmadı. Az hasarlısı bile çok çok azdı. Çok güvenilir olduğu söyleniyor ama sizin tedirgin olmanız şaşırttı

Tucecim sen güçlü bir kadınsın. Oğlun için güçlü kalmaya devam etmelisin, evet zor biliyorum ama çocuk üzülüyor💞 umarım istediğiniz gibi olur herşey🙏

Biz de tayinciyiz, şu an doğu bölgesindeyiz. Memur gruplarında görüyorum aynı şekil de burada bile ev yok. 16 temmuz'dan sonra tayinciler giderse inşallah bulursunuz

Ya memura askere küçük ilçelerde yeterli lojman olmalı bir çok insan bu sorunu yaşıyor inşallah bulursunuz en kısa zamanda

Kızlar herkese selam o kadar doluyum çaresizim ki 🥹 tayin açıklandı ve 7. Tercihe yerleştik orası da Elazığ ( mecburen yazmıştık çünkü başka seçenek yoktu ) 4. Bölgede görev yapıyorduk 3. Bölgeye verdiler . Elazığ birliklerinin tamamı geri dönüşü olmayacak Hakkari’de görev yapıyorlarmış . Eşimin şube müdürü elazığı aradı personelim geliyor ihtiyacınız var mı diye onlar çok mutlu olmuşlar tek sorun maaşı Tunceli hozat birliği yapıyormuş bizi de oraya görevlendirmek istediler bende seve seve kabul ettim . Çünkü aile birliğimiz bozulmayacak ve oğlumu 4 sene yanlız büyütmek zorunda kalmayacaktım . Evimizi topladık koliledik diğer şehirde bıraktık . Bayramda ailemizle zaman geçirdik pazar günü ben ve oğlum annemlerde kaldım eşim yola çıktı Tunceli’ye pazartesi göreve başladı . Herşey çok iyi maddi anlamda iş konusunda vs çok rahatladık . Sorun burada başladı ve biz ev bulamıyoruz o kadar zor bir durumdayız ki 🥹lojman yok zaten apart varmış 1+1 onlar da 3.5 yaşındaki çocukla nasıl kalalım ? Sadece 1 sene veriyorlar oda çıkarsa puan yeterse . Diğer şehirdeki kontratımız ağustosta bitiyor adam 1 seneliğine kiraya vermek istemişti zor 1.5 seneye ikna olmuştu o zaman şimdi de sanmıyorum ki yenilesin kontratı eşyalar orada kalsınlar desek . Tokiler varmış orası da deprem bölgesi tokilerden buluruz zannettik ama asla yok 😞 eşim heryere haber yolladı araya adam sokuyoruz filan . Tokinin karşısında bir bakkal varmış eşim oraya girmiş slm demeden adam gülmüş ev yok demiş o derece kötü bir durumdayız . Bugün bir arkadaş ev bulmuş aile Apartmanı ev 3 senelik ve 2 senedir boşmuş 1 sene kiracı oturmuş sadece dışardan video resim geldi bana . Anaokuluna çok yakın vs sorun ısınması kat kaloriferi varmış o alet salondaymış her daire kendi istediği gibi yakıyormuş güney cephe cam balkonu ankastre vs varmış içinin videosunu bekliyoruz gelecek . Ev sahibi yaşlı bir kadınmış pek vermek istemiyormuş evi ve eve perde asmış ki millet sormasın diye 😒 arkadaşlar kadını ikna ederiz diyorlar içi sıfır çok iyi rahat edersiniz vs diyorlar . Ben 20 senedir filan soba görmedim yakmadım ne yapacağız diyorum kendi kendime. Bu eve yok dersek ve bir daha ev bulamazsak ne olacak annemlerde ne kadar kalacağım diyorum . Oğlum pazar günü giden babasına dün küstü ve asla telefonda konuşmuyor . Bana bugün dedi ki anne benim babam var mı ? Dün gece o kadar kendimi sıktım ki gece kabusla uyandım sabah boğazım sişmiş öksürük vs perişan yatıyorum 🥹 oğlum zaten hiç durmuyor 😞 . Ne yapacağız ya bilmiyorum moralim çok bozuk sürekli bir şeyler bekliyoruz hep bir stres yaşıyoruz .
Öğretmenlerin il içi il dışı tayin dönemleri temmuz Ağustos, boşalacak evler olacaktır

Hayatta ölümden başka her şeyin çaresi bulunur diye düşünenlerdenim.
İlla ki size de bir çıkış yolu bulunacak, bir kapı açılacaktır.
Kendinizi bu kadar sıkıp hasta etmenize değmez inanın.
Oğlunuzun söylediklerini de eşinize aksettirmeyin ki eşinizin de morali hepten bozulmasın.
Allah yardımcınız olsun, karşınıza iyi insanlar çıkarsın, içinize sinen bir ev nasip etsin.
Amin inşallah haklısınız aslında 😍

Biz de tayinciyiz, şu an doğu bölgesindeyiz. Memur gruplarında görüyorum aynı şekil de burada bile ev yok. 16 temmuz'dan sonra tayinciler giderse inşallah bulursunuz
Bizde resmen doğudan doğuya tayin olduk 8 senedir zaten doğuda 4. Bölgedeydik ve şuan 5. Bölgeye geldik üzücü oldu . Bir arkadaşın da ev yok diyor. Bulunduğumuz bölgedeki askerlerin neredeyse tamamı harekat bölgesinde olduğu için askerlerin vs tayini bize etki etmeyecek anladığım kadarı ile belki öğretmen vs olur bilmiyorum onu da

Tucecim sen güçlü bir kadınsın. Oğlun için güçlü kalmaya devam etmelisin, evet zor biliyorum ama çocuk üzülüyor💞 umarım istediğiniz gibi olur herşey🙏
Essilam teşekkür ediyorum evet oğlum çok üzülüyor babasıyla bugün konuştu kapatırken ağladı 🥹 umarım eski düzenimize döner bir an önce güzel bir ev buluruz

Essilam teşekkür ediyorum evet oğlum çok üzülüyor babasıyla bugün konuştu kapatırken ağladı 🥹 umarım eski düzenimize döner bir an önce

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X