- 24 Aralık 2017
- 5.560
- 4.517
- 173
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Hastalığı kabul ettiler zaten kpime kızıyorlardı hep normalde de kavgalı hayatları vardı şuanda da hasta oldu bir de başımıza bunu çıkardı hasta oldu ölsene kurtulsak diyorlar. Bu yüzden kp çıkıcam deyince daha da büyüyor kavga daha da çekilmez hal alıyor. Yani kimsenin arasında uyum yok. Hep inat kavga eşimde evde bu durumun vesilesiyle o hale döndü hep kavga istiyor şuan işte sanki ay bilmiyorum ben mi karamsarım durumum mı kötü anlamıyorumhastalık zor henüz iyi aşamada desem
çıkıp geziyor
bir sonraki aşamada yataktan dahi kalkamıyor vs vs
alzheimer hastalarının yanında kalana da doktor ilaç yazıyor
kv ye verdi mi böyle bir şey
ilaçları içince daha uyumlu oluyorlar idare ediyorlar
adamcağız dışarı çıkacaksa kv ve görümce gün içinde çıkarabilir
ille uzak yer gerekmez ki
kv niz hastalığı kabullendi mi
en büyük sorun, hastanın eşinin hastalıktan utanması
kv dem aylarca kp in hasta olduğunu yan komşudan bile gizledi
eşini aciz hissetti, çaktırmamaya çalıştı vs vs
onunla çıkıp sokakta gezmek zor geldi
şu an kp artık yatakta, uzun zamandır altı bağlıydı ama en azından odadan salona mutfağa vs gidiyordu
eşim görümcelerim uğruyor alış veriş vs yapıyor ama kv genelde evde
bakıcı kabul etmiyor ev işlerinde de kızları ile takılıyor
acil durumda eşiniz gider yine tabii ilgilenir ama her ufak atışmada eşinizi çağırmayıp hastayı yönetmeyi öğrenmeliler
mesela kv dem çok titizdir adam terleyince yıkayacağım diye tutturur o da yıkanmayacağım diye kavga ederdi
çok mu önemli biraz geçsin unutur yıkanır karşılıklı inatlaşırdı vs vs yani kv ve görümceyi hastaya bakmaya iyi yönlendirmek idare etmeyi öğretmek lazım
siz de bunalmışsınız iki küçük çocukla ama büyük kızınız da henüz küçük, eşiniz arada onun da gönlünü basit şekilde alabilir
Kendi karınız ve çocuklarınızın hayat garantisi var mı?Eşinle empati yaptım ve bende olsam devamlı giderdim. Sonuçta kendi karım ve çocuklarım bir yere kaçmıyor ama baba ölebilir ve ileride pişmanlık duyabilir. Zaten evlat en kötü zamanlarda yanında olmayacaksa evlatlık ne işe yarar ki
Onu yapıyorlarsa da eşim umarım cevap veriyordur yani verdiğini düşünüyorum ama bilemedim. Doğru söylüyorsun ama belkide dolduruyorlar annesine geliyor bize uğramıyor deseler yeter zaten ki derler annemle aynı mahallede oturuyorlarYavrum senin onlara yakın olmaman , bakmayı dusunmemen ayrı birşey eşinin annesinin oğluna tüm gün "senin karın neden gelmiyor,bilmem kimin karısı kayinpederini sırtında taşıyor" diye seni kotulemesi başka şey
Bizim garantimiz var mı peki mesela az önce parkta kızım düştü başının çarpıp Allah korusun bişi olmayacağı garantisi var mı ki? Sizce her hasta hemen ölüyor sağlam olanlar ebedi mi yaşıyorEşinle empati yaptım ve bende olsam devamlı giderdim. Sonuçta kendi karım ve çocuklarım bir yere kaçmıyor ama baba ölebilir ve ileride pişmanlık duyabilir. Zaten evlat en kötü zamanlarda yanında olmayacaksa evlatlık ne işe yarar ki
Sustu bakmadı bile yüzüme sustu gittiNe dedi
Adamın son günlerini yaşadığı belli ileri seviyede. Elbette bir kaza olup ölmeyeceğimiz garantisi yok ama o adamın da fazla vakti yok.Bizim garantimiz var mı peki mesela az önce parkta kızım düştü başının çarpıp Allah korusun bişi olmayacağı garantisi var mı ki? Sizce her hasta hemen ölüyor sağlam olanlar ebedi mi yaşıyor
Bunların hepsi sadece bir ihtimal dahilinde.Kendi karınız ve çocuklarınızın hayat garantisi var mı?
Akşam yemeğinden zehirlenip ölseler vicdan azabı çekmez misiniz neden dengeyi kurmadım diye?
Yolda araba çarpsa ölseler?
Saygı ne demek bilmiyorum sanırım siz kendinize olan saygınızı hiç yitirmeyinSustu bakmadı bile yüzüme sustu gitti
Yaşayıp yaşamamasını düşünmüyorum ben töbe yarabbi Allah nebilim gayret versin herkese sağlık versin.Son evrede Alzheimer hastaları çevremde gördüğüm vakalarda uzun yaşamıyor. Ve çok gördüm bir hayır kurumunda gönüllü çalışıyorum.
Yani eşit durumdayız şuan corona olmadığımın hastalığından dolayı ölmeyeceğimin garantisi olmaması ile onun fazla zamanı olmaması aynı şey aslında ama sorun o yaşadı ben öldüm meselesi değil ki mesele bana ağır gelen şeyler yapılmasıAdamın son günlerini yaşadığı belli ileri seviyede. Elbette bir kaza olup ölmeyeceğimiz garantisi yok ama o adamın da fazla vakti yok.
Doktor son evrede ama çok iyi demiş şaşırmış hatta durumuna. Bilmiyorum o zaman ne olur ama sanırım eşim destekli bakılır evli ablası uzaktan üzülüyor işte aynı ilçedeyiz ama uzaktan bakıyor doktora giderken götürüyor yanında eşimin işte diğer abla evde sorunlarla yaşıyor kv öyle eşim yanlarında tek kişi bakmıyor ama en büyük yük eşimdeBence paylaşımlı bakılmalı 1 kişinin üstüne yıkılmamalı son evre alzheimer demişsiniz
Son evre alzheimer hastalığında bu kadar gezemez yatalak olup hortumlara bağlanıp altı bezlenip bakılıyor bu da 7 -8 yıl sürebilir
Yaşaması o vakit kim bakacak
Doktor son evrede ama çok iyi demiş şaşırmış hatta durumuna. Bilmiyorum o zaman ne olur ama sanırım eşim destekli bakılır evli ablası uzaktan üzülüyor işte aynı ilçedeyiz ama uzaktan bakıyor doktora giderken götürüyor yanında eşimin işte diğer abla evde sorunlarla yaşıyor kv öyle eşim yanlarında tek kişi bakmıyor ama en büyük yük eşimde
Ben başta bunu yapmak istedim ama hiçbir yola yanaşmıyorlar. Normalde de eşimin ailesi çok uyumsuzdur yani sevmediğim için demiyorum çevremde herkes onlar çok kötüdür yazık sana falan diyorlar düşünün eşim o aileden nasıl sağlıklı bir akılla çıkmış şaşırırım hep. Konuşamıyor insan onlarla hiçHepiniz bir araya gelseniz ve bir yol haritası belirlemeniz olmaz mı?
Kesinlikle bu genelleme ve hatta bunu düşünmek bile doğru değil ya ölümü düşünmek falan. Kpim sokağa çıkma yasağı öncesi hepimizi biliyordu ama boş bakıyordu hatta tğm ilçeyi geziyor hatta ilçe değiştiriyordu toplu taşıma ile o derece sonra eve kapandı ve gitti ara ara hatırlıyor sanki ama yinede hızlı ilerledi mesela bazen ayakları tutmuyor diyor eşim ama bazen çok hareketliBir yakınınızın babası 92 yaşında vefat etti
Yaklaşık 25 yıldır alzheimerdı
Vefat ettiğinde ayakta idi
Kp im bir yılda sıfırladı kimseyi bilmiyordu
İkinci yılda kalkamıyor altı bağlı konuşmuyor da
Ama vücudu sağlam ki alzheimer hastaları çoğu zaman bedensel olarak sağlıklı
Örneğin düşüp kalçası kırıldı 75 yaşında kalbi vs sağlıklı ameliyat oldu kalktı vs
Kişiden kişiye değişiyor durum ve çabuk vefat ediyorlar genellemesi çok doğru değil bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?