• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biz hep böyle mi yaşayacağız yani

hastalık zor henüz iyi aşamada desem

çıkıp geziyor

bir sonraki aşamada yataktan dahi kalkamıyor vs vs

alzheimer hastalarının yanında kalana da doktor ilaç yazıyor

kv ye verdi mi böyle bir şey

ilaçları içince daha uyumlu oluyorlar idare ediyorlar

adamcağız dışarı çıkacaksa kv ve görümce gün içinde çıkarabilir

ille uzak yer gerekmez ki

kv niz hastalığı kabullendi mi

en büyük sorun, hastanın eşinin hastalıktan utanması

kv dem aylarca kp in hasta olduğunu yan komşudan bile gizledi

eşini aciz hissetti, çaktırmamaya çalıştı vs vs

onunla çıkıp sokakta gezmek zor geldi

şu an kp artık yatakta, uzun zamandır altı bağlıydı ama en azından odadan salona mutfağa vs gidiyordu

eşim görümcelerim uğruyor alış veriş vs yapıyor ama kv genelde evde

bakıcı kabul etmiyor ev işlerinde de kızları ile takılıyor

acil durumda eşiniz gider yine tabii ilgilenir ama her ufak atışmada eşinizi çağırmayıp hastayı yönetmeyi öğrenmeliler

mesela kv dem çok titizdir adam terleyince yıkayacağım diye tutturur o da yıkanmayacağım diye kavga ederdi

çok mu önemli biraz geçsin unutur yıkanır karşılıklı inatlaşırdı vs vs yani kv ve görümceyi hastaya bakmaya iyi yönlendirmek idare etmeyi öğretmek lazım

siz de bunalmışsınız iki küçük çocukla ama büyük kızınız da henüz küçük, eşiniz arada onun da gönlünü basit şekilde alabilir
Hastalığı kabul ettiler zaten kpime kızıyorlardı hep normalde de kavgalı hayatları vardı şuanda da hasta oldu bir de başımıza bunu çıkardı hasta oldu ölsene kurtulsak diyorlar. Bu yüzden kp çıkıcam deyince daha da büyüyor kavga daha da çekilmez hal alıyor. Yani kimsenin arasında uyum yok. Hep inat kavga eşimde evde bu durumun vesilesiyle o hale döndü hep kavga istiyor şuan işte sanki ay bilmiyorum ben mi karamsarım durumum mı kötü anlamıyorum

Eşinle empati yaptım ve bende olsam devamlı giderdim. Sonuçta kendi karım ve çocuklarım bir yere kaçmıyor ama baba ölebilir ve ileride pişmanlık duyabilir. Zaten evlat en kötü zamanlarda yanında olmayacaksa evlatlık ne işe yarar ki
Kendi karınız ve çocuklarınızın hayat garantisi var mı?
Akşam yemeğinden zehirlenip ölseler vicdan azabı çekmez misiniz neden dengeyi kurmadım diye?
Yolda araba çarpsa ölseler?

Yavrum senin onlara yakın olmaman , bakmayı dusunmemen ayrı birşey eşinin annesinin oğluna tüm gün "senin karın neden gelmiyor,bilmem kimin karısı kayinpederini sırtında taşıyor" diye seni kotulemesi başka şey 😒
Onu yapıyorlarsa da eşim umarım cevap veriyordur yani verdiğini düşünüyorum ama bilemedim. Doğru söylüyorsun ama belkide dolduruyorlar annesine geliyor bize uğramıyor deseler yeter zaten ki derler annemle aynı mahallede oturuyorlar

Eşinle empati yaptım ve bende olsam devamlı giderdim. Sonuçta kendi karım ve çocuklarım bir yere kaçmıyor ama baba ölebilir ve ileride pişmanlık duyabilir. Zaten evlat en kötü zamanlarda yanında olmayacaksa evlatlık ne işe yarar ki
Bizim garantimiz var mı peki mesela az önce parkta kızım düştü başının çarpıp Allah korusun bişi olmayacağı garantisi var mı ki? Sizce her hasta hemen ölüyor sağlam olanlar ebedi mi yaşıyor

Son evrede Alzheimer hastaları çevremde gördüğüm vakalarda uzun yaşamıyor. Ve çok gördüm bir hayır kurumunda gönüllü çalışıyorum.

Bizim garantimiz var mı peki mesela az önce parkta kızım düştü başının çarpıp Allah korusun bişi olmayacağı garantisi var mı ki? Sizce her hasta hemen ölüyor sağlam olanlar ebedi mi yaşıyor
Adamın son günlerini yaşadığı belli ileri seviyede. Elbette bir kaza olup ölmeyeceğimiz garantisi yok ama o adamın da fazla vakti yok.

Bence paylaşımlı bakılmalı 1 kişinin üstüne yıkılmamalı son evre alzheimer demişsiniz
Son evre alzheimer hastalığında bu kadar gezemez yatalak olup hortumlara bağlanıp altı bezlenip bakılıyor bu da 7 -8 yıl sürebilir
Yaşaması o vakit kim bakacak

Adamın son günlerini yaşadığı belli ileri seviyede. Elbette bir kaza olup ölmeyeceğimiz garantisi yok ama o adamın da fazla vakti yok.
Yani eşit durumdayız şuan corona olmadığımın hastalığından dolayı ölmeyeceğimin garantisi olmaması ile onun fazla zamanı olmaması aynı şey aslında ama sorun o yaşadı ben öldüm meselesi değil ki mesele bana ağır gelen şeyler yapılması

Bence paylaşımlı bakılmalı 1 kişinin üstüne yıkılmamalı son evre alzheimer demişsiniz
Son evre alzheimer hastalığında bu kadar gezemez yatalak olup hortumlara bağlanıp altı bezlenip bakılıyor bu da 7 -8 yıl sürebilir
Yaşaması o vakit kim bakacak
Doktor son evrede ama çok iyi demiş şaşırmış hatta durumuna. Bilmiyorum o zaman ne olur ama sanırım eşim destekli bakılır evli ablası uzaktan üzülüyor işte aynı ilçedeyiz ama uzaktan bakıyor doktora giderken götürüyor yanında eşimin işte diğer abla evde sorunlarla yaşıyor kv öyle eşim yanlarında tek kişi bakmıyor ama en büyük yük eşimde

Hepiniz bir araya gelseniz ve bir yol haritası belirlemeniz olmaz mı?

Doktor son evrede ama çok iyi demiş şaşırmış hatta durumuna. Bilmiyorum o zaman ne olur ama sanırım eşim destekli bakılır evli ablası uzaktan üzülüyor işte aynı ilçedeyiz ama uzaktan bakıyor doktora giderken götürüyor yanında eşimin işte diğer abla evde sorunlarla yaşıyor kv öyle eşim yanlarında tek kişi bakmıyor ama en büyük yük eşimde

Bir yakınınızın babası 92 yaşında vefat etti

Yaklaşık 25 yıldır alzheimerdı

Vefat ettiğinde ayakta idi

Kp im bir yılda sıfırladı kimseyi bilmiyordu

İkinci yılda kalkamıyor altı bağlı konuşmuyor da

Ama vücudu sağlam ki alzheimer hastaları çoğu zaman bedensel olarak sağlıklı

Örneğin düşüp kalçası kırıldı 75 yaşında kalbi vs sağlıklı ameliyat oldu kalktı vs

Kişiden kişiye değişiyor durum ve çabuk vefat ediyorlar genellemesi çok doğru değil bence

Hepiniz bir araya gelseniz ve bir yol haritası belirlemeniz olmaz mı?
Ben başta bunu yapmak istedim ama hiçbir yola yanaşmıyorlar. Normalde de eşimin ailesi çok uyumsuzdur yani sevmediğim için demiyorum çevremde herkes onlar çok kötüdür yazık sana falan diyorlar düşünün eşim o aileden nasıl sağlıklı bir akılla çıkmış şaşırırım hep. Konuşamıyor insan onlarla hiç

Bir yakınınızın babası 92 yaşında vefat etti

Yaklaşık 25 yıldır alzheimerdı

Vefat ettiğinde ayakta idi

Kp im bir yılda sıfırladı kimseyi bilmiyordu

İkinci yılda kalkamıyor altı bağlı konuşmuyor da

Ama vücudu sağlam ki alzheimer hastaları çoğu zaman bedensel olarak sağlıklı

Örneğin düşüp kalçası kırıldı 75 yaşında kalbi vs sağlıklı ameliyat oldu kalktı vs

Kişiden kişiye değişiyor durum ve çabuk vefat ediyorlar genellemesi çok doğru değil bence
Kesinlikle bu genelleme ve hatta bunu düşünmek bile doğru değil ya ölümü düşünmek falan. Kpim sokağa çıkma yasağı öncesi hepimizi biliyordu ama boş bakıyordu hatta tğm ilçeyi geziyor hatta ilçe değiştiriyordu toplu taşıma ile o derece sonra eve kapandı ve gitti ara ara hatırlıyor sanki ama yinede hızlı ilerledi mesela bazen ayakları tutmuyor diyor eşim ama bazen çok hareketli

Ne denir bilemedim eve de getirecem diyedebilir yani. İyi günde kötü günde derken kötü günlerden biri de bu işte. Eşine çok yüklenme bu günlerin kıymetini bil. Küçük ilçeymiş herkes herkesi tanır. annesi hastalanırsa ben bize getircem diyebilir eşin.

Back