Biz artık biz değil miyiz?

güzelim ben senin dediğini anlıyorumben eşimi severek aldım canım aşık oldum oda bana ama evliliğin sorunları binince üstümüze birde aileler karışınca çok yıprandık eşimide üzmek istemiyorum açıkçası ufak tefek sorunları ona yansıtmam üzülmesin diye adamın yüzüne sen bana çok yaptın demek dürüstlükse ve evliliğinin bu şekilde daha iyi olacağınımı düşünmektesin

diyorumki kırmadan bir takım şeyleri halletmeye bakmalı canım öyle dediler diye öylemi oldun yaşlı cadı kaynanan gün gelir yaptıklarını çeker kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz eşler zaten bu tür polimiğe girdiklerinde birbirlerine her lafı söylüyorlar sırf inat etmek üste çıkmak için yani söylediklerinde gerçeklik payı olmadığını kendileride biliyor kırıcı olmak için yapıyorlar sadece

ben canım evlendiğimde 48 kiloydum komşular yolda çevirip iltifat ederdi ama bu eşimin ailesi benim .... ettiler vallahi sürekli bağırıp çağırmakla hiçbirşey hallolmuyor onuda yaptım ama çözüm olmadığını gördüm hiç bir şey değişmi,yor eşimde ben kendi davranışlarımı deyiştirdim şimdi benim eşim ilgiye çok alıştı birgün ilgilenmesem depresyona girer

Iyi geceler, valla aile terapistine hastalar gitmiyor bence sadece sorun yasayip bosanmak istemeyen birbirini anlamaktan artik gucluk ceken ciftler gidiyor esinin bunu teklif etmesi cok iyi aslinda bir seylerin duzelmesini bekliyor.. Sende bu tekliften yana ol.. Ve sonra kararini ver bence.. Monotonluk hayat sartlari sizi yipratmis oysa iyi kotu gecinip gidiyorsunuz ve dunya tatlisi bir oglunuz var paylasamadiginiz nedir dis etkenlere bakarsak ailesi ariza cikartiyor esine bakarsak ustune cok dustugunuzu dusunup sykiliyor anlayissizlikla ithamlarda bulunuyor sana bakarsak esinin gecmisindeki yanlislari ve ailesi guvenini sarsmis ve fedakarlik etmis karsilini alamamissin.. Bence aile terapisti en iyi yol.. Senin ona kabul ettiremedigin seyleri bu terapistte anlayacaktir haksizligini.. donum noktasi olabilir... umarim hersey duzelir

arkadaşım terapist bunlara ne diycek birbirinize anlayışla yaklaşın doğrusu bu değilmi belki maddi sıkıntıdalar gidemeyecek durumdalar diyorumki bu arkadaş eşine biraz iyi yaklaşsa ki mutlaka öyledir ama sinirlenmemeye çalışıp yumuşak olsa eşide buna kayıtsız kalmaz herhalde

Karşılıklı en ufak şeyden patlar olmuşsunuz.
Siz kendinize göre eşinize tepki göstermekte daha haklısınız aslında. Size pek hoş şeyler yaşatmamış ve gerginliklerden artık iki tarafta yorulmuş heralde. A deseniz patlamış olaylar.

Daha sonra karar verin bence. Siz yaşadıklarınızdan etkisinden kurtulamıyorsunuzdur mutlaka, bir kadın için durum daha zordur, erkekler biraz daha rahatlar. Karşılıklı hatalar da olabilir. Eşinizin terapiste gitme, çözüm arama isteği güzel bence. Denemeye değer.

iyide angel sabri yok adamin hemen kukruyor disarda iyi icerde kotu.. Hem adam kendisi teklif etmis hazir teklif etmisken ise yarar diye dusunuyorum.. Disardan bir profesiyonelin agzindan bunlari duymak adama tesir yapar ama evdeki kadin bunlari isterse adi "dirdir" olur.. Hem birbirlerine cok kiricilar baksana.. Bir susar iki susar sonra patlar kocasi der "sen hastasin".. anlayis gosterse biraz sussa bir sey duzelebilir ama bunada sabir lazim o sabir varsa gostersin yoksa terapiste gitsin.. Ben esimin ufak tefek kaprislerlerine ses cikartmiyorsam karsilik buldugum icindir mesela..

sende haklısın güzelim iyi niyetli birisin yorumlarından biliyorum dediğin gibi dr söyleyecekleri belki teesir edebilir ama bu kocalar orada kadınlardan daha çok dert yanıyor diye biliyorum canımbirde güzelim bu arkadaş ev aldı krediye girdi terapistte nereden baksan 150-200 liradır ondan diyorum canım

tesekkur ederim canim.. Sen hic gittinmi terapiste ben bu kadar pahali oldugunuda bilmiyordum..

hoşuma gitti bu öneri aslında herkezin yapması lazım bence

Bir kadın yorumlarını her zaman mantıklı buluyorum çok doğru bir şekilde yaklaşıyorsun

Alışıyorsunuz sanırım artık yaşadıklarınıza... herkes gibi... zamanla yerleşiyor tahammül edemediğiniz şeyler ruhunuza...

Aslında aşılmayacak sorunlarınız yok sizin, ama maddi olaylar sizi yıpratmış. Sen zaten yılların birikimiyle yıpranmışsın ve malesef erkekler bizim gibi duyarlı olmadıkları için bizim kadar takmıyorlar...biz bişeylerden şikayet edince de onların gözünde hemen hasta oluyoruz. Sen tepkilerinde haklısın ama tepkilerinde eşini öyle yıldırmış ki o da usanmış artık. Terapi fayda ağlayabilir bence eşinde istekli madem evliliğinizi kurtarmaya çalışın. Artı bir an önce işe girmen psikolojin açısından çok fayda sağlayacaktır.

sizin aslında çok büyük bir güven sorununuz var...
o senin bazı konularda art niyetli olduğunu düşünüyor sende zaten eşinin yalanlarından dolayı güvenini kaybetmişsin..
evlilik terapisti mantıklı ama neticede yine sizin elinizde herşey...terapist sizin birbirinize nasıl davranmanız gerektiğini filan anlatıcaktır..ama birbirinizi tanımanıza faydası olmıcaktır..gerçekten al eşini karşına ve bütün çıplaklığıyla konuş içinde yer eden her konuyu...olumsuz davranışların varsa eşine karşı bunun sebeplerini anlat..eşinin tavırlarınında senin davranışlarını olumsuz etkilediğini söyle..
birbirinize güvenmek zorundasınız eğer bu evliliği sürdürmek istiyorsanız tabi...
ama bu güven denilen şeyde kendi kendine olmuyor...sen eşinin güvenini kazanmak için gayret et eşinde seninkini...
bir kadın sevilmek ister saygı görmek ister..içki içmeyen kumar oynamayan her koca iyidir diye bişey yok...karısını yuvasını seven koruyan sahip çıkan adam adamdır..bu görevlerini yerine getiriyorsa isterse içsin bile sorun değil..çünkü içki içen adam değil karısını mal gibi gören adam adam değildir..

kocanızla herşeyi konuşun..baktınız düzelecek birşey yok
hiç düşünmeden boşan...arada o yavrucağa yazık.....

saygı bittiği zaman, bunu hiç bir şey tolare edemez.
sizin aranızda sevgiyi bilmem ama saygı bitmiş.
yürütebileceğinize inanmıyorum maalesef.
Allah yardımcınız olsun...

Evli değilim ama yazmak istedim... Adi,hasta,adam değil vs. gibi hakaretler edilmiş. ıki insan arasında bu kadar ağır laflar konuşulup da o ilişkinin tekrar güllük gülistanlık bir hale geleceğine inanmıyorum kesinlikle. ınsan adam olduğunu düşünmediği,adi diye addettiği biriyle nasıl sürdürebilir ki yaşamını? Kaldı ki hakaretleşebilecek hale geldiyseniz aranızda sevgi bağının dışında saygı da eksilmiş olabilir. Çocuğunuz da birbirinize hakaret ettiğinizi gördüğünde üzülüyordur mutlaka. Bu evliliği devam ettirmenin çocuğunuza yarardan çok zarar getireceğini düşünüyorum zamanında hakaretleşerek büyük kavga gürültüyle boşanmış bir anne babanın evladı olarak. Umarım çocuğunuz ve kendiniz için en hayırlısı neyse öyle olur.

Boşanmadım ama izin verirsen fikrimi söyliyim tatlım sana..
Eskiden boşanmak lafını duyunca kalbiniz sıkışırdı, çünkü boşanmak gibi bir ihtimal vardı ve gerçekleşirse yıkım olurdu size göre..
Oysa artık saygı bitmiş ve sürekli boşanmak sözcüğü telaffuz edile edile anlamını yitirmiş.
Ayrıca ne olursa olsun boşanmayacağınıza kanaat etmişsiniz, inanmışsınız artık..
Solayısı ile "boşanalım" lafının sadece bölf olduğunun ikiniz de farkındasınız, böyle bir evliliği sen ve eşin kanıksamışsınız..

O nedenle artık bu kelime üzmez sizi..

yok canım bende biliyorum hastaların gitmediğini, o sadece benim hasta olduğumu inanmamı ve benim düzelmem gerektiğini düçşünüyor. ben ise ilişkimizin hasta olduğunu birbirimize dolu olduğumuzu düşünüyorum. tarafsız bir gözün bana da ona da yanlışlarımızı göstermesini istiuyorum. tespitlerin aşağı yukarı doğru. ama nugğn tekrar tartıltık, o da ne söylesemyada yapsam kötü ve art niyetli olduğumu düşünüyor halbuki alakası yok.
ben randevu aldım mı dedim, aradım meşguldu düşüremedim dedi, 2 kere aradım, bütün gü n işim vardı dedi ,bende öğlen yemeğinde yarım saat ayırıp aramak çok mu zordu, sen önemsemiyosun ne bizi nede evliliğimizi , en sonunda evet önemsemiyorum ,önemset o zaman , ağır ol, beni rahat bırak dedi.
çocukta baba oynayalım diye ağlıyodu, o da maç seyrediyodu, çocuğa bi bağırdı rahat bırak maç seyredicem , akşam oldu diye,ben de oğlum gel babanı rahat bırak zaten çok sıkıyomuşuz , ben önemsizmişim dedim , bi bağırdı lanet olsun akşam 11 de maç seyretmeye çalışıyorum , bu evde ne zaman rahat ettim ki, bıktım artık dedi, sandalyeye tekme attı, banyo yaptı, bende oğlumun yanına gittim hiç gelmedi , uyuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…