sizin aslında çok büyük bir güven sorununuz var...
o senin bazı konularda art niyetli olduğunu düşünüyor sende zaten eşinin yalanlarından dolayı güvenini kaybetmişsin..
evlilik terapisti mantıklı ama neticede yine sizin elinizde herşey...terapist sizin birbirinize nasıl davranmanız gerektiğini filan anlatıcaktır..ama birbirinizi tanımanıza faydası olmıcaktır..gerçekten al eşini karşına ve bütün çıplaklığıyla konuş içinde yer eden her konuyu...olumsuz davranışların varsa eşine karşı bunun sebeplerini anlat..eşinin tavırlarınında senin davranışlarını olumsuz etkilediğini söyle..
birbirinize güvenmek zorundasınız eğer bu evliliği sürdürmek istiyorsanız tabi...
ama bu güven denilen şeyde kendi kendine olmuyor...sen eşinin güvenini kazanmak için gayret et eşinde seninkini...
bir kadın sevilmek ister saygı görmek ister..içki içmeyen kumar oynamayan her koca iyidir diye bişey yok...karısını yuvasını seven koruyan sahip çıkan adam adamdır..bu görevlerini yerine getiriyorsa isterse içsin bile sorun değil..çünkü içki içen adam değil karısını mal gibi gören adam adam değildir..
kocanızla herşeyi konuşun..baktınız düzelecek birşey yok
hiç düşünmeden boşan...arada o yavrucağa yazık.....
iyide angel sabri yok adamin hemen kukruyor disarda iyi icerde kotu.. Hem adam kendisi teklif etmis hazir teklif etmisken ise yarar diye dusunuyorum.. Disardan bir profesiyonelin agzindan bunlari duymak adama tesir yapar ama evdeki kadin bunlari isterse adi "dirdir" olur.. Hem birbirlerine cok kiricilar baksana.. Bir susar iki susar sonra patlar kocasi der "sen hastasin".. anlayis gosterse biraz sussa bir sey duzelebilir ama bunada sabir lazim o sabir varsa gostersin yoksa terapiste gitsin.. Ben esimin ufak tefek kaprislerlerine ses cikartmiyorsam karsilik buldugum icindir mesela..
ben eşinizede üzüldüm açıkçası siz onu bunaltıyormuşsunuz gibi
eşim eve geldi akşam ister duşunu al dedim yoksa yemeyinimi hazırlayayım maçmı izliyceksin dedim önce maç izliycem dediki ben onun keyfini bekliyorum yemek için birasını içti ilk yarıda duşa çıktı sonra yemeyimizi yedik yerken kırk kere kalkıp maça bakktı sonra uyudu ışıkları kapatıp ayrı odaya geçtim hiçbirşey konuşamadık qama bütün gün yoruluyor istiyorumki oda evde rahat etsin biraz
ben eşinizede üzüldüm açıkçası siz onu bunaltıyormuşsunuz gibi
eşim eve geldi akşam ister duşunu al dedim yoksa yemeyinimi hazırlayayım maçmı izliyceksin dedim önce maç izliycem dediki ben onun keyfini bekliyorum yemek için birasını içti ilk yarıda duşa çıktı sonra yemeyimizi yedik yerken kırk kere kalkıp maça bakktı sonra uyudu ışıkları kapatıp ayrı odaya geçtim hiçbirşey konuşamadık qama bütün gün yoruluyor istiyorumki oda evde rahat etsin biraz
Arkadasin yazdiklarini dogru sekilde okumadiniz sanirim. Bu saydiginiz guzel seyler ancak adam olana yapilir adam olmayana yapilmaz..Belki birazcik agir oldu bu yorumum ama konu sahibi arkadasin ne kadar dertli ne kadar yipranmis olduguna dayanarak yaziyorum. Karsinizdaki size deger verirse siz de ona guzel jestler yaparak deger verirsiniz ama size arkadasin dedigi gibi psikolojik siddet uygulayan bir insana birakin yukarida saydiginiz jestleri yapmayi yaniniza asla yaklastirmamalisiniz..Kimsenin kimseyi uzmeye hakki yok,evli de olunsa saygi ve sevgi cercevesinde olmali hersey diye dusunuyorum..Konu sahibi arkadasim umarim sorunlarini bir an once cok fazla uzulmeden cozebilirsin..Kendini ezdirme olur mu..Bol sanss..a.s.
ben kadinda cok suc bulmuyorum.. adam yapiyor ediyor zamaninda canini acitmis kadinin.. Bir insanin icinde acliklari hevesleri koreltmesimi gerek evde kavga cikmasin diye.. Iyi dilden anlamiyorsa sikayetci dile basvurur kadin bunun adi da "dirdir" olur.. ben esimle bu tur sorunlar yasamiyorum ama olurda bir seyi bana tekrarlatirsa heleki ben sonuna kadar hakliysam onunla konusmuyorum..
bir evlilikte her gun kavga varsa sessizligi ariyor insan
ama cok sessizlik varsa biraz heyecan ve sohbet ilgi bekliyor insan
cok ilgi varsa bunaliyor sonra insan
yani bir seyleri dengelemek gerek..
bir ornek: adamin hic bir kotu aliskanligi yok kahveye gitmiyor aldatmiyor ama evde odun gibi.. kadin ne yapsin kocasinin o iyi yonleri icin sukretmeli ama eksik kalan yanlari icin sikayet edebilmelide.. haa bunu iyi dilde veya taktikle yapar haa kizarak yapar..
ben kadinda cok suc bulmuyorum.. adam yapiyor ediyor zamaninda canini acitmis kadinin.. Bir insanin icinde acliklari hevesleri koreltmesimi gerek evde kavga cikmasin diye.. Iyi dilden anlamiyorsa sikayetci dile basvurur kadin bunun adi da "dirdir" olur.. ben esimle bu tur sorunlar yasamiyorum ama olurda bir seyi bana tekrarlatirsa heleki ben sonuna kadar hakliysam onunla konusmuyorum..
bir evlilikte her gun kavga varsa sessizligi ariyor insan
ama cok sessizlik varsa biraz heyecan ve sohbet ilgi bekliyor insan
cok ilgi varsa bunaliyor sonra insan
yani bir seyleri dengelemek gerek..
bir ornek: adamin hic bir kotu aliskanligi yok kahveye gitmiyor aldatmiyor ama evde odun gibi.. kadin ne yapsin kocasinin o iyi yonleri icin sukretmeli ama eksik kalan yanlari icin sikayet edebilmelide.. haa bunu iyi dilde veya taktikle yapar haa kizarak yapar..
Ben 7 yıldır evliyim, ilk günlerden beri sevgi , ilgi istiyorum diyorum tık yok, ama bende güler yüz, ilgi olmayınca ben ne biçim kadın oldum ve hala da oluyorum.
saat 19:30 da beni aradı, minibüse bindim , geliyorum diye, normalde 10 dk .yol. 20dk. yok 30dk.yok meraktan öldüm acaba minübüste bişey mi oldu, birine bişeymi oldu falan diye, kontor de yok,45 dk. sonra geldi.
hemen oğlum koştu kucağına, nerde kaldın, merak ettiim dedim, ne merak ediyosun, sanki 10 saat geçti ,bişey olsa ararım dedi.
neyse oturduk yemek yiyoruz tabi surat beş karış her zamanki gibi, abisi aradı, konuştu, napıyolarmış dedim, onlara mı uğradın dedim, yok ne uğruycam aklından ne geçiyo yine falan diye başladı.ben de kızdım ne surat asıyosun ,insan karısını kocasını merak edemez mi, nerde kaldın şu kadar saat oldu diye soramaz mı dedim. bir bağaramaya başladı, lanet olsun bıktım senden , ben senin niyetini bilmiyomuyum falan diye, ben de asıl sana lanet olsun dedim, bıraktım kaşığı, yediğim bir lokma yemeği , bir sordum diye suratınla burnumdan getiriyosun, bıktım senden dedim kalktım, kapıyı çarpıp içeri gittim. yanıma geldi ,sen nasıl kapıyı çarrpıyosun derdin ne dedi, benim yokda senin herhalde başka biriyle derdin var, yine bahaneden bana sataştın , bi de üstüne kadın gibi surat asıyosun bıktım çekemiyorum dedim.
en sonunda yarın git bana dava aç , boşa dedi.
ben de ben gitmem, sen git, bana bugüne kadar yaptığın yalancılıklarını, şiddetini, herkes için herşey için üstüme gelmeni, beni ailene ezdirmeni anlat, üzerine maddi sıkıntılarını anlat,
ve benim karım bunlara katlandı ama bana yaranamadı, çünkü ben adam değilim, adi bir insanım , ben karımı hak etmiyorum boşanmak istiyorum diye sen açacaksın dedim.
sonra bi şekilde kıvırdı, sen hastasın falan diye, benden ne istyiyosun falan diye ,bende yoruldum hiçbişey istemiyorum, sana en ufak birşey söyleyince, bağırmalarından, surat asmalarından , kadın gibi küsmelerinden bıktım, dayanamıyorum dedim. ben yoruldum 7 senedir her yaptığn yanlışı affettim, ama artık sabrım kalmadı, gücüm yok yapamıyorum dedim.keşke herşey farklı olsaydı da bu iş hemen bitse dedim. ( çocuğum olmasaydı diye)
o da bende eğer oğlum olmasa senden çoktan ayrılırdım dedi. ben de hiçbişey için geç kalmış değiliz, ben mutsuzum, bana yaşattıkların, yaptıkların ve hala da bunları unutturmak yerine üstüme gelip, beni çileden çıkarmaların beni deli ediyor.
sen farkında değilsin belki ama sen hariç benim seninle ne kadar mutsuz olduğumu biliyor dedim.
o da ben çok mutluyum, seni de oğlumu da seviyorum ama senin bu tarz sorularına dayanıyorum ,aklından başka şeyler geçtiğini düşünüyorum dedi.
ben de zamanında bana çok yalan söylediğin için sana güvenim yok, güvenimide beni de geri kazanmak çok zor hatta imkansız dedim.
sen geçmişe takılıp kalmışsın, hala sana yaşattıklarımın acısını içinden atamamışsın dedi,
değil ben hiçbir kadın, kocasının ona haksız yere yaşattığı hiçbir acıyı unutmaz dedim, napıcaz dedi, ben bişey yapmıycam, 7 senedir bu evlilik kurtulsun siye herşeyi yaptım ama artık hiçbişey yapmıycam, yoruldum, tükendim dedim, sen ne istiyosan öyle olsun dedim.
o zaman psiyatrise gidelim, hastaysan tedavini ol dedi, ben hasta değilim, evliliğimiz hasta dedim( geçen sene gittiğimiz psikiyatrist aile terapisine gitmeniz lazım acilen dedi, eşim ben deli değilim sen hastasın dedi , dalga geçti ve ayrıca 7 ay doluymuş gidemedik)
sen hastasın , evlilik hasta derken, o zaman ben de gelicem aile terapisine gidelim dedi, sen bilirisin ama benden fayda yok dedim, tamam önce terapiste gidelim ,sonra karar verelim dedi, ben kararımı verdim, ama sen istiyosan ona da gidelim dedim, gitti yattı.
BEN ŞUNU SORUCAM , BOŞANAN ARKADAŞ YA DA ABLALARIMA BİZ BOŞANMA AŞAMASINA GELDİK DE Mİ, BU KADAR RAHAT KONUŞABİLİYORUZ HERŞEYİ , YADA ARTIK HERŞEY BİTTİ BİZ Mİ FARKINDA DEĞİLİZ,
ÇÜNKÜ ÖNCEDEN BAĞIRIP, ÇAĞIRIP, HAKARETLER EDERDİK, BEN GİDERDİM EVDEN, O GELİRDİ ÖZÜR DİLERDİ, BARIŞIRDIK BÖYLE DEVAM.
AMA ARTIK ESKİSİ KADAR ŞİDDETLİ KAVGA ETMİYORUZ. BEN ESKİSİ KADAR ÜZÜLMÜYORUM, ONDA DA ÜZÜNTÜ GÖRMÜYORUM.
ÖNCEDEN BOŞANMA LAFI DEĞİL AKLINDAN BİLE GEÇSE KALBİM SIKIŞIP, ÖLÜYOR GİBİ OLUYODUM, ŞİMDİ GAYET RAHAT VE NORMAL KARŞILIYORUM.
BİZE NE OLUYOR BEN DE ANLAMIYORUM..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?