Biz artık biz değil miyiz?

benimde evladımolucak niye çocuğu eşinle arandaki tartışmaya katıyorsunkibabanı rahat bırak zaten çok sıkıyomuşuz , ben önemsizmişim dedim bunu söylemen doğrumu çocuğa
akşam adam eve gelmiş dünki tartışmayı niye hatırlatıyorsunki sen yaklaşmayı iyi konuşmayı denemelisin bence

ben eşinizede üzüldüm açıkçası siz onu bunaltıyormuşsunuz gibi
eşim eve geldi akşam ister duşunu al dedim yoksa yemeyinimi hazırlayayım maçmı izliyceksin dedim önce maç izliycem dediki ben onun keyfini bekliyorum yemek için birasını içti ilk yarıda duşa çıktı sonra yemeyimizi yedik yerken kırk kere kalkıp maça bakktı sonra uyudu ışıkları kapatıp ayrı odaya geçtim hiçbirşey konuşamadık qama bütün gün yoruluyor istiyorumki oda evde rahat etsin biraz

hepiniz yorum ve yardımlarınız için teşekkür ederim. inan ki ben elimden gelen herşeyi yaptım ama sabrım tahammülüm yok artık.anlatıyorum ama anlamak yerine saçmaladğımı, abarttığımı, yada kendimin sebep olduğunu söyleyip kavgaya dönüştüyor. kavga etmeden konuşamıyor.bende ona söylüyorum güvenimi kazanmak için çabalamak zorundasın. ben senin güvenini asla kırmadım diyorum ama nafile.belki doktorlar söyler bunları başkasının söylemesi , hele de bir uzmanın benden daha mantıklı gelir ona.
ayrıca iyi kocanın bu olmadığını milyonlarca kez söyledim ki, bende 4*4 lük bir ev kadınıyım ona bakarsan, seninde benden şikayet etmek yerine, mutlu olman lazım diyorum ama yok yok yok...
ben konuşmaktan bıktım düzelmiyor, onada gidicez baktım uymuyor yada yapmıyor o zaman beklememin bir anlamı yok , bana da çocuğuma da yazık.
allah sonumuzu hayır etsin.

yardım etmeye çalıştığı için teşekkürler. evet kocamın bana sabrı yok, üstelik ben ona hiçbişey yaşatmamış, sadece bana yaptıklarına karşılık isyan etmek ve konuşmaya çalışmaktan başka. dışarda herkes onu melek, karısına tapan, saçının teline zarar vermeyen ideal koca, beni de boş konuşan aksi lanet bir kadın olarak görüyor, o da kendini öyle görüyor. ama kimse bana 4 duvar içinde neler yaşattığını bilmeden beni suçluyor. ben dırdırcının , lanet kadının tekiyim onun gözünde. madem bu kadar kötüydümde neden bu kadar zaman benle evli kaldın, neden yatağıma girdin diyince de susuyor.
o bana benden daha kırıcı inan, konuşurken korkar oldum, yine yanlış anlıycak mı diye paronauak oldum. insan karısının kocasının yanında rahat olmazsa nerde olur soruyorum.
ben bu kadar fedakarlık etmişken onun maddi destek hariç manevi desteğini hiç görmedim. yok onun kocası şuraya gidiyor, bunun kocası karısını aldatıyor bende mi öyle yapıyım diyor.
ben de o zaman bunun karısı kadınlık yapmıyor, kocasını aldatıyor bende mi yapıyım diyorum, sen nerden biliyosun , öyle insanlarla mı görüşüyosun diye deli oluyor. ama o tip insanlarla hergün içiçe, bense anlatılanlardan biliyorum.ve bikaç arkadaşımdan.
bu örnekler böyle uzayıp gider, onun mantığı kadın evinde oturur, çocuğunu büyütür, hizmetçilik yapar, kocasına asla hesap soramaz, saygısızlık yapamaz, yaşadığı bir evi evinde ekmeği varsa asla ilgi sevgi gezme tozma isteyemez, kan kussa kızılcık şerbeti içtim der.
ben ise tam tersi, kadın ister oturur ister çalışır, evde otursa bile bu kocasına boyun eğip, evde köle gibi yaşamak değil, kocası ve çocuğuyla birlikte vakit geçirmek, kocasına nerdesin ne zaman geliyosun gibi soruları sormanın normak olduğunu, yapılan veya söylenen kötü şeylerin mutlaka karşılığının olduğunu düşünen bir kadınım.
ama bunları tabi çok geç anladım, çünkü evlenmeden önce böyle değildi.

canım ben zaten eşim işten gelmeden sofaryı hazıtrlar beklerim, o duş alır sonra çay içeriz. sonra ben çocuğu uyuturum, sessizce ne açtıysa onu seyrederim, daha ne yapabilirim ki, o zaten dolu olduğu için bana, ben diyorum ya , ağzımla kuş tutsam yaranamıyorum.sanki içinde bana karşı bir öfke var anlayamıyorum, adını da koyamıyorum.
zaten benle oturupta iki kelime sohbet etmez, ben diyorum ya artık ondan bunu dahi beklemiyorum, ama bari normal yaşamın gerektirdiği sıoru ve sorunlarda benim düşmanımmış gibi davranmasın.
bana kükreyip ,sindirmeye çalışmasın istiyorum sence çok mu beklentim var ondan.

Siz artık siz değil misiniz?

Uzun uzun yazdıklarınızı okusamda bu sorunun cevabını vermek kolay değil,en azından doğru cevabı.
Evlilik tabii ki her zaman aldatma,şiddet vb. durumlarda bitmesi gereken aksi halde de ne yaşarsan yaşa 'kan kusup kızılcık şerbeti içtim' müessesesi değil ama...
Bazen konuşarak aşacağımız sorunlar vardır bazende üzerine çok konuşulduğu için artık aşılmayan sorunlar.

Ne yazık ki erkekler sorunlar üzerinde uzun uzun konuşmayı sevmedikleri gibi kısa ve pratik çözümler üretmeyide akıl edemezler genelde.
Biz ise tüm boşanma davalarına hakim olabilecek kadar şey konuşabiliriz kadın erkek ilişkileri hakkında.
Size tavsiyem artık sorunları konuşmayı,artı eksileri yazmayı bırakın bir kenara.Düşünün tüm olumsuzluklarına rağmen bu adamla evli kalmaktan hoşnut musunuz ya da az biraz değişse bu size yetecek mi?
Cevabınız evet size bekleme moduna geçmeyin siz ne yapabilirsniz onu düşünün.

Arkadasin yazdiklarini dogru sekilde okumadiniz sanirim. Bu saydiginiz guzel seyler ancak adam olana yapilir adam olmayana yapilmaz..Belki birazcik agir oldu bu yorumum ama konu sahibi arkadasin ne kadar dertli ne kadar yipranmis olduguna dayanarak yaziyorum. Karsinizdaki size deger verirse siz de ona guzel jestler yaparak deger verirsiniz ama size arkadasin dedigi gibi psikolojik siddet uygulayan bir insana birakin yukarida saydiginiz jestleri yapmayi yaniniza asla yaklastirmamalisiniz..Kimsenin kimseyi uzmeye hakki yok,evli de olunsa saygi ve sevgi cercevesinde olmali hersey diye dusunuyorum..Konu sahibi arkadasim umarim sorunlarini bir an once cok fazla uzulmeden cozebilirsin..Kendini ezdirme olur mu..Bol sanss..a.s.

güzelim ben modern bir çevrede oturuyorum ve benimde tanıdıklarım var bir sürü aile terapistine giden ve terapistler asla tek taraflı konuşmaz arkadaşımızın burada aldığı küçük bir kaç eleştiriden fazlasını duyacaktır çünki eşinide yalnız dinleyecek bu arkadaşımızıda eşininde boş duracağını sanmam kibilir neler anlatıcak:1ninca:

bizde gitmiştik eşimle eşim benden fazla kalmıştı terapistin yanında sekreter bile ne anlatıyo acaba dedi ve pahalı olduğunu biliyorum bayağı para vermiştik

Bence sorunlarınızı artık konuşarak çözmeye çalışmayın... Çünkü bu dilden anlamıyor eşiniz... ve sonunda siz "dırdırcı" konumuna giriyorsunuz...
bence artık icraate dökün...
o sizinle konuşmuoyr mu siz de konuşmayın...
umursamıyor mu siz de umursamayın...
güvensizlik yaratacak şeyler mi yapıyor, siz de onun içine sokun aynı şüpheyi...

ben kadinda cok suc bulmuyorum.. adam yapiyor ediyor zamaninda canini acitmis kadinin.. Bir insanin icinde acliklari hevesleri koreltmesimi gerek evde kavga cikmasin diye.. Iyi dilden anlamiyorsa sikayetci dile basvurur kadin bunun adi da "dirdir" olur.. ben esimle bu tur sorunlar yasamiyorum ama olurda bir seyi bana tekrarlatirsa heleki ben sonuna kadar hakliysam onunla konusmuyorum..
bir evlilikte her gun kavga varsa sessizligi ariyor insan
ama cok sessizlik varsa biraz heyecan ve sohbet ilgi bekliyor insan
cok ilgi varsa bunaliyor sonra insan
yani bir seyleri dengelemek gerek..
bir ornek: adamin hic bir kotu aliskanligi yok kahveye gitmiyor aldatmiyor ama evde odun gibi.. kadin ne yapsin kocasinin o iyi yonleri icin sukretmeli ama eksik kalan yanlari icin sikayet edebilmelide.. haa bunu iyi dilde veya taktikle yapar haa kizarak yapar..

Son düzenleme:

Evet, tabii ki uygun bir dille şikayetini yapmalı kadınlar..
"Elimde bunlar bunlar mevcut, eh bunu bulamayan da var, yarabbim şükür" diye bişey olmaz.. İlişkide yüzde 100 doyum gerekir çünkü..:hulya:

Ama betican'ın önceki konularına da baktım da..
Kusura bakmasın, haddimi aşarsam ama..
Şikayet işini fazla abartmış gibi geldi bana..kötükedihüso
Eşinin elinde olmayan konularda bile eşini devreye sokmuş, en azından konuşup konuşup deşarj olmak için..kötükedihüso
Kaynanam eltime şunu buun yaptı, bana bişey yapmadı..
Eltim o evi kötü yola düşerek aldı, benim evim kötü..
İş yerindeki kızlar eşime asılır gibi davranıyor..
Buna benzer konular..
Betican, kıskanmak da senin hakkın, dırdır etmek de.. Çok görmüyorum asla..
Ama.. Biraz fazla düşünüyorsun sanki ve çok fazla boş zamanın var..

Bir işe girsen.. Hem boş zamanın olmaz böyle şeyler düşünmek için.. Hem maddi bir rahatlama olur. Hatta evi bile değiştirirsiniz, borcu erken biter en azından..

merak etme arkadaşım pasif bir kadın değil konu sahibi arkadaşımız şikayetlerini gayet dile getiriyor

canım geçmişi okuamdım hemen yazıyorum

yazdıkalrını okuyunca bir benzerlik hissettim kendimi sende buldum bi an
canım ben seni anlıyorum evet bende senin gibi eşime güvenmiyordum 10 dakikanın hesabını soruyordum ve eşimi bıktırıdm artık bu böyle olmayacak dedi eşim bir çare olamlı dedi.bu arada 10 yıllık evliyim pskiaytriye git dedi bende aynen senind edğin gibi ben delimiyim sen git benim ihtiyacım yok senin var dedim
tabi bu böyle uzadı gitti evliliğimiz çıklımaz bir hal aldı,sorunalr büyüdü eşim beni eskisi gibi sevmiyordu çünkü sorunlu biri oldum çıktım.
ve salı günü eşime msaj çektim tamam haklsıın benim acilen pskiaytriye gitmem gerek dedim,eşimde cevap oalrak teşeşkkür ederim aşkım evliğimizi düşündüğün için,ama bence aile tarapistine gidelim bende çok yıprandım benimde sorunalrım olmaya başladı dedi.adamı delrttim çünkü,neyse canım dün aile tarapistine gidince sorunun bende olduğu anlaşıldı ve dr.. 15 günd ebir seanslara katılmam gerketiğini söyledi ve orada öğrendimki eşim olmdan asla yapamam ve kendime söz verdim eşime güvneceğim hesap sormayacağım diye uamrım seanslar sonrası bende düzeleceğim,uzun lafın kısası aile tarapistine ihtiyacınız var canım evliliğiniz çatırdamaya başlamış bence kurtarın çocuğunuz ve kendiniz için.
dün bir çok şeyin değerini anladım en çokta eşimin değerini anladım:asigim:

ve doktorumun bana söyeldiği acil olarak oyalanacak bir şeyler bul
önceden çalışıyordum hamileilkten sonra bıraktım 1buçuk senedirde çalışmıyorum
evde durdukça bayanların tek yaptığ geçmişi kuracalayıp,eşini ve kendini üzmek oluyor,
ve kısaknçlık hastalık boyu bende. doktorum. ise özgüven eksikliği olduğunu belirtti bunalrı aşman için evd edurma çık gez hava al eşini düşünürsen bile pozitif yönlerini düşün dedi

öncelikle terapiye gitmeniz iyi olacktır diye düşünüyorum ..
sana yaşattıklarımı unutumamışsın demesi dikkatimi çekti demekki bişeylerin oda farkında umarım bi düzene sokarsınız hayatınızı

Arkadaşlar,

Hepinize çok teşekkür ederim. Daha önceki okuyup yorum yapan ve yapmayanlara herkese.
2 gündür bilgisayar yoktu, ancak yazabildim. perşembe günü eşime hastaneyi aradın mı dedim, 2 kere aradım meşguldu bi daha da aramadım dedi, bende öğlen yemeği saatinde yarım saat ayırıp arayabilirdim dedim. bu sefer başladı, ona da mı karıştın, yemekte mi yemiycem falan diye bağırdı çağırdı telde.
ben de doldum uzun zamandır ilk defa ağladım, sen beni sevmiyosun, nefret ediyosun, beni de evliliğimizi de önemsemiyosun. madem öyle bende artık bu evliliği istemiyorum, çok ağladım, çok uğraştım,çok fedakarlık ettim, ama yoruldum, bitti dedim. ben artık seninle evli kalmak istemiyorum dedim, kapadım.
mesaj attı, benim seni sevmediğim, önemdemediğim, nefret ettiğim yok, oğlumdan sonra dünyada en sevdiğim kişi sensin, benim için çok değerlisin, ben senden ayrılmak seni bırakmak istemiyorum , madem öyle doktora gidelim dedi.
ben de eğer doktora gideceksek ve sen de doktorla dalga geçip ,her dediğine ben bunu yapmam,şunu söylemem demeden her dediğini yapacaksın,çünkü ben de yapıcam, eğer hala aramızda bu sorunlar olmaya devam ederse, o zaman üçümüz için de en doğrusu ayrılmak olacaktır dedim.
son durum budur arkadaşlar,3 gündür büyük bişey yok, arada bir yine o tavırlarını yapıyor hemen uyarıyorum topluyor.
bir an önce randevu alıcam gitmek için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…