inşallah sağlıkla kucagına alırsın bebeğini canım...bende tüp bebek mağdurlarındanım
tam 8 tüp bebek denemesi, bu denemelerde tek kuruş dahi devlet desteği almadım maddi manevi ne kadar yoprandığımızı tahmin edersiniz 4 gebeliğimde kullanmak zorunda olduğum ilaçlarımıda malesef devletten alamadım doktorum özel olduğu için reçetesini devlet ödemiyor sgk'ya bağlı doktora gittiğimde benim hastan deilsin bunları yazmam sorumluluğunu almam diyordu.sadece tüp bebek tedavi masrafı deil daha sonraki kullanılması zorunlu ilaçlarında temini için devletin desteği olmalı
biz tüp bebek raporu çıkartamadık yaşadığımız şehirde üniversite hastanesi olmadığı için yakın illerden birine gitmemiz gerekliydi git gel masrafı ayrıca eşim esnaf dükkanı başkasına emanet edemiyeceği için işinden kaldığındaki zarar hepsini düşününce cebimizden ödemek zorunda kaldık
şimdi 5.kez hamileyim hiç olmazsa hamileliğimde kullanmam gerekli ilaçları aile hekimine yazdırabiliyorum onları olsun devletten alabiliyorum inşallah daha fazla destek alabilir bundan sonra bu mücadele içine giren arkadaşalarım
elimizden gelen neyse yapmaya hazırım yetkililere sesimizi nasıl duyurabilirsek bu konuyu nasıl en kısa zamanda çözebiliceksek yapalım
benim merak ettiğim konulardan biri de neden bu kadar arttı bu infertilite.....
kısa cevap olarak yediklerimiz,stres mi ? yediklerimizse neden hala ilaçlı -hormonlu üretim gerçekleştiriliyor.....anlamak çok zor.....
inşallah sağlıkla kucagına alırsın bebeğini canım...
bu sonradan kullanılan ilaçları ben hep aile hekimi ve kadaındoguma yazdırarak aldım (sağlıkçı oldugum için tanıdıgım çoktu saolsunlar yardımcı oldular ama herkesin tanıdıgı olmuyor dr larda mesuliyet almak itemiyorlar..)
Allahtan ona fazla param gitmedi ama her hafta yazdırmama ragmen bi hafta 20 diğer hafta 40 lira para ödüyodum 3 ay kullandım600-700 civarıda ona gitti
benim hamileliklerimde hep 3 ay sürdü bi tanesi 21 hafta sürdü ve her hamileliğimde clexan kullanmam gerekti bi kutusu 10 gün gidiyor şuanki fiyatı 120 tl düşün ayda sadece bu iğneye 360 tl ödüyordum bunun dışında diğer ilaçlarda var ve hep kanamalı gebelik yaşamıştım sürekli progestanlarda yapıldı dışarı çıkamadığım için eve iğneci getirmek zorunda kaldık günde 2 iğne için sadece iğneciye 6 tl ödüyordum tüp bebek süreci ve sonraki gebeliği para pul varmı yokmu dinlemeyen bi süreç rabbim hiç bir kulunu bu yolda uğraştırmasın
ama sizde öyle bi yazmıssınızki sanki gidin aldatın der gibi kabul edinEki Görüntüle 740942
töbe asla : ) ima bile etmedim sadece genetik o genetik...
Aslında en önemli nokta bu 70 ve sonrası doğan nesilde bir şeyler yanlış gitti. Ben hatırlarım eskiden çocugu olmayan dendimi 1-2 aile iken şimdi o kadar çok ki ! Kimi dile getiriyor kimi de ama biz çocuk istemiyoruz ki yalanına sığınıyor. Çocuk tabi ki istemeyen çiftlerde olabilir ama biyolojik olarak genlerimize işlenmiş olan ;
"erkekler için git üre, çoğal kodlanmıştır. Erkeklerin aldatması asla kabul edilemezken aldatma gerçeğinin altında yatan aslında budur"
"kadınlar için ise en güçlü BİR erkek ile birlikte ol ve doğur. Burada en güçlü erkek derken evli çiftler eşlerinde mutlaka güçlü bir yön bulabilmektedir, gülüşü, zekası, duyguları vb her hangi birşey."
biraz kaba bir tanımlama ve sanki erkeğin aldatmasını popüler kılar gibi olmuş ama onu kastetmedim dikkatli okursanız doğamız gereği çoğalmaya biyolojik olarak zorlandığımızı ifade etmek istedim.
Infertilite sebeplerini araştıran bunun önüne geçmek isteyen bir sağlık kurumu duymadım, belki vardır. Zira böyle bir çalışma "Tüp Bebek" sektörüne ciddi bir darbe vuracaktır.
Tüp bebek çözüm değildir, bunun sebepleri araştırılmalı ve çözüme gidilmelidir.
çocuğu olmayan insanlar bazen insan içine bile çıkamıyorlar "çocuk yok mu? ne zaman" :26::26:
canım dondurulmuşları belki tamamen ücretsiz yapamazlar ama en azından 1 sene veya 6 gibi kısa sürelide ücretsiz dondurulsalar belki kişiler bu arada tekrar deneye billirler bu secenek aklına eklensemi acaba diye düşündüm ben...:44:
bide benim çok fazla bilgim yok ama kızlar kök hücre ile ilgili calısmada gündeme alınsın diye söylemişlerdi bunu yok galiba listede...
ve bana bu ne oluyor anlatabilirmisin acaba????? yani kök hücre yumurta ve spermin saklanmasımı??? kafam karıstı:44::26:
kuzucum dondurma için ne talep edelim sen o cümleyi direk yaz buraya onu madde olarak yazayım..
kök hücre yumurta ve sperm donrulması hakkında bilgim çok az bu az bilgiyle benim direk talepte bulunmam doğru olmaz bu konuda bilgi sahibi olanlar yazsınlar bende ekleyim..
çocuğu olmayan insanlar bazen insan içine bile çıkamıyorlar "çocuk yok mu? ne zaman" :26::26:
ardından cevap verirsin...
daha yeni evliyiz bişeyler düzelsin öyle istiyoruz veya daha yeni yeni istemeye başladık gibi....
hemen yazııkkk der gibi bi bakış sonrasında..
zamanı gelince olur yaa üzülmeyin demeler başlar...
iyide be kardeşim ablalarım bacılarım madem zamanı var zamanı gelince olur niye konusuyosunuz dahda üzüyosunuzki insanı
öyle bi anket görmemiştim ben arayıp bulurum işim bitinceBu konuda sitede bir ankette açmıştım. Aslında bunu burada da bol bol konuşabiliriz. Ben bir erkek olarak asla bunu saklamadım, herkesle konuştum. Onuda bırakın bazıları tüp bebekle çocuk sahibi olduktan sonra bunu da saklama gereği duyuyor. Bunlar konuşulmalı...
neyse, benim oğlumla tatilim başlıyor gidip annesinden alayım geleyim. Haaa bakın birde çocuk evliliklerde evliliği kurtaran bir çözüm değildir. Hep söylerim önce sağlık sonra ağız tadı ....
saygılar
birisi başbakanın mitinginde büyük ses getirecek pankart açsın