Biz 1 bebek için canımızı veririz ama hadi destek verin 3 çocuk yapalım...

ben 8. denememde tüp bebek tedavisine ek lenfosit aşı uygulaması yaptırdım

tüp bebek tedavisine ek yardımcı tedavilerinde devlet desteğine girmesi gerektini düşünüyorum bu destekleyici aşınında sadece özellerde yapıldını biliyorum sadece aşı deil farklı operasyonlar geçirmek zorunda kalanlarda oluyor bunlarda destek kapsamına alınmalı

inşallah sağlıkla kucagına alırsın bebeğini canım...
bu sonradan kullanılan ilaçları ben hep aile hekimi ve kadaındoguma yazdırarak aldım (sağlıkçı oldugum için tanıdıgım çoktu saolsunlar yardımcı oldular ama herkesin tanıdıgı olmuyor dr larda mesuliyet almak itemiyorlar..)
Allahtan ona fazla param gitmedi ama her hafta yazdırmama ragmen bi hafta 20 diğer hafta 40 lira para ödüyodum 3 ay kullandım600-700 civarıda ona gitti

benim merak ettiğim konulardan biri de neden bu kadar arttı bu infertilite.....

kısa cevap olarak yediklerimiz,stres mi ? yediklerimizse neden hala ilaçlı -hormonlu üretim gerçekleştiriliyor.....anlamak çok zor.....

Aslında en önemli nokta bu 70 ve sonrası doğan nesilde bir şeyler yanlış gitti. Ben hatırlarım eskiden çocugu olmayan dendimi 1-2 aile iken şimdi o kadar çok ki ! Kimi dile getiriyor kimi de ama biz çocuk istemiyoruz ki yalanına sığınıyor. Çocuk tabi ki istemeyen çiftlerde olabilir ama biyolojik olarak genlerimize işlenmiş olan ;

"erkekler için git üre, çoğal kodlanmıştır. Erkeklerin aldatması asla kabul edilemezken aldatma gerçeğinin altında yatan aslında budur"

"kadınlar için ise en güçlü BİR erkek ile birlikte ol ve doğur. Burada en güçlü erkek derken evli çiftler eşlerinde mutlaka güçlü bir yön bulabilmektedir, gülüşü, zekası, duyguları vb her hangi birşey."

biraz kaba bir tanımlama ve sanki erkeğin aldatmasını popüler kılar gibi olmuş ama onu kastetmedim dikkatli okursanız doğamız gereği çoğalmaya biyolojik olarak zorlandığımızı ifade etmek istedim.

Infertilite sebeplerini araştıran bunun önüne geçmek isteyen bir sağlık kurumu duymadım, belki vardır. Zira böyle bir çalışma "Tüp Bebek" sektörüne ciddi bir darbe vuracaktır.

Tüp bebek çözüm değildir, bunun sebepleri araştırılmalı ve çözüme gidilmelidir.

yukarıda ki yazımı okuyan erkekler yahu Kazen yazdı doğamız gereği biz üremeliyiz diyip aldatmayı haklı bulmasın kemiklerini kırdıtmasın bana : )

güzel bır konu acılmıs bunun ıcın tesekkur ederım

bende 4 yılı askın suredır anne olmak ıcın cabalayanlardanım
yasımın kucuk olması vede evlılık yılımın az oldugundan dolayı ılk denememı ozelden yaptırmıstım
ıkıncı denememıde 2 ay once yaptırmıstım
raporlu olmasına ragmen gerecekten fıyatlar ınsanı cok magdur edıor
yol masrafları,tek embrıyo konulması,raporun ılac ındırımndekı yuzdelık oranının genede fazla olması bz anne adaylarını bu tedvıyı yaptıtrken cok zora sokmakta...
ınfertılıte suan herkeste grıp gıbı yaygın ve cocuk sahıbı olamayanların sayısı gıttıkce artmakta ...devlet 5 cocuk ıstıyor ama bunun ıcın bzlere dahada ımkan saglarsa cok ama cok daha ıı olacak..
asgarı ucretlen calısan br ınsan ıcın cok uzak gelıor bu tedavı.maddı ımkanszlıklardan dolayı bende dahıl olmak uzere tedvıye yanasamıoruz.umarım ılerleyen gunlerde sevındırıcı yapılandırmalar olur ve rabbım hepımıze evlat sahıbı eder....

benim hamileliklerimde hep 3 ay sürdü bi tanesi 21 hafta sürdü ve her hamileliğimde clexan kullanmam gerekti bi kutusu 10 gün gidiyor şuanki fiyatı 120 tl düşün ayda sadece bu iğneye 360 tl ödüyordum bunun dışında diğer ilaçlarda var ve hep kanamalı gebelik yaşamıştım sürekli progestanlarda yapıldı dışarı çıkamadığım için eve iğneci getirmek zorunda kaldık günde 2 iğne için sadece iğneciye 6 tl ödüyordum tüp bebek süreci ve sonraki gebeliği para pul varmı yokmu dinlemeyen bi süreç rabbim hiç bir kulunu bu yolda uğraştırmasın

yukarıda ki yazımı okuyan erkekler yahu Kazen yazdı doğamız gereği biz üremeliyiz diyip aldatmayı haklı bulmasın kemiklerini kırdıtmasın bana : )

ama sizde öyle bi yazmıssınızki sanki gidin aldatın der gibi kabul edin

aynen canım haklısın bu yolun başıda sonuda para Rabbim hepimizin yardımcısı olsun...

ben okul yıllarımdada hala evlere iğne yapmaya gidiyorum ama kalkıp 5 kuruş almıyorum alamam yapamam sonucta o kişi cok hasta olmasa gidcek durumda olsa gider hastaneye yaptırır diyorum..
herkes kızım işini bize göre ayarlıyosun sabah akşam iğneye gelin al deselerde alamıyorum bana dua edin anlaşalım diyorum
(konuyla alakasız oldu ama:)

töbe asla : ) ima bile etmedim sadece genetik o genetik...

doğru kadına 10 nefis verilmiş 9unun hakından gelmiş birinin gelememiş demişler..
erkeğede 1 nefis verilmiş o 1tanesinin hakından gelememiş demişler boşuna denilmemiş yani
neyse patron sensin son sözü sen söylersin yoksa konuyu dagıtmaktan mune ablam ( )beni banlar...

çocuğu olmayan insanlar bazen insan içine bile çıkamıyorlar "çocuk yok mu? ne zaman" :26::26:

çocuğu olmayan insanlar bazen insan içine bile çıkamıyorlar "çocuk yok mu? ne zaman" :26::26:

ardından cevap verirsin...
daha yeni evliyiz bişeyler düzelsin öyle istiyoruz veya daha yeni yeni istemeye başladık gibi....
hemen yazııkkk der gibi bi bakış sonrasında..
zamanı gelince olur yaa üzülmeyin demeler başlar...
iyide be kardeşim ablalarım bacılarım madem zamanı var zamanı gelince olur niye konusuyosunuz dahda üzüyosunuzki insanı

kuzucum dondurma için ne talep edelim sen o cümleyi direk yaz buraya onu madde olarak yazayım..
kök hücre yumurta ve sperm donrulması hakkında bilgim çok az bu az bilgiyle benim direk talepte bulunmam doğru olmaz bu konuda bilgi sahibi olanlar yazsınlar bende ekleyim..

Bende nacızane bır kac dusuncemi paylaşmak istiyorum........

Şimdi gençlerimiz evlenelım ıkı uc sene cocuk yapmayalım..Hayatımızı yaşayalım sonra cocugu dusunuyor....

Annelerımız hep genc yaşta anne olmuş..Gençlerimiz bır kısmı daha bır' kadın dogum uzmanına gıtmeden yıllarca değişik kontrollerle korunuyor..

Aradan uc yıl gecınce gıttıklerınde bır çok sorunla karşılaşıyor aslında hıc korunmasına gerek olmadıgını fark edıyor....

Gercekten çok onemlı bır konu.....

Bu konunun bu sıtede gundeme gelmesı cok guzel ..Bende ıkı oglan annesı olarak elımden gelen desteği vermek isterim...

Annelık duygusunu isteyen her kadının tatması dileğiyle....Babalık duygusunuda her erkeğin tabı...

Sosyal medyanın bu kadar onemlı oldugu bır donemde......

Bu kadar kadının uye oldugu bır sıtenın çabalarıyla sesımızı duyurabılırız...

Ben daha once Sosyal medyanın gucunu ' Eş Durumundan atanayamayan öğretmenlerde bizzat katılarak gordum'

Bakan değişmek zorunda kaldı....

Tabı acelecı olmamak gerek..Sabır cok onemlı.....Bu konuda hayallerımız hedeflerımız buyuk olsada...

Kazanımlarımız kucukte olsa ondan mutluluk duyup yılmadan devam etmelıyız...

Belkı 10 sene sonra bu tedaviler tamamen ücretsiz olur.....

opudan sonra ohss gelişen hastalarda dondurma işlemi 6 ay 1 yıl kadar süre içinde transfer olmak kaydıyla dondurma ücreti alınmasın sonuçta bu ilaca vücudun verdiği tepki sonrasında gerçekleşiyor bir nevi yan etki gibi...
bide merkezler arasındaki dondurma fiyat aralıkları cok farklı belirli bir düzenleme getirilebiliyorsa getirilsin.. demiştim canım..

Bu konuda sitede bir ankette açmıştım. Aslında bunu burada da bol bol konuşabiliriz. Ben bir erkek olarak asla bunu saklamadım, herkesle konuştum. Onuda bırakın bazıları tüp bebekle çocuk sahibi olduktan sonra bunu da saklama gereği duyuyor. Bunlar konuşulmalı...

neyse, benim oğlumla tatilim başlıyor gidip annesinden alayım geleyim. Haaa bakın birde çocuk evliliklerde evliliği kurtaran bir çözüm değildir. Hep söylerim önce sağlık sonra ağız tadı ....

saygılar

öyle bi anket görmemiştim ben arayıp bulurum işim bitince
bu arada
o dediklerim ilk zamanlardaydı tüp bebek olacagını öğrendiğimde saklamadım söyledim sonuçta utanılacak bişey değil napalım olmuyo elimizden geldiğincede olsun diye ugrasıyoruz..hatta aaa utanmıyomusun elin adamına giderken eşinede hiç yakıştıramadım dogrusu seni erkek dr a götürmesini dedi
eeee napalım bayan uzman bulamadım bulduklarımda işini ehli değil gibi geldi utanmadım utanılacak bişey yapmadım dedim dumur oldu..
hatta bi arkadaşıma tüp bebek eşindenmi diye bile doranlar olmus acık acık

son söylediğinize katılıyorum çocuğun eliliği kurtaran araç değildir...hatta bazı durumlarda eşler birbirine cocuk için bosanmayın dahada katlanılmaz hale getirebiliyorlar hayatı..

Son düzenleme:
canım arkadaşları buldum 1 ine mesaj attım ama diğerine malesef sitenin 5 dakikada 1 mesaj uyarısına takıldım

ikiside suan aktif değiller umarımın mesajımı görüp geri dönerler...
bu arada ben yarın olmıcam hafta tatilim onlara buraya gelip yazmalarını senin görmenide isticem haberin olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…