Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
DONDURLUMUŞ EMBİRYOLAR İÇİN HER YIL (merkeze göre 200 İLA 800 TL alınıyor ) 2009 ÖNCESİ YASALARDA BUDA YOKTU
Egunal pgt nerede göremedim :) Gözden kaçırdıysam özür :)
"evlat kokusu,cennet kokusudur" demiş Peygamber Efendimiz(sav).bizde bi kokuyu içimize çekmek istiyoruz.
....bu yazıya bir de benim duygularımı eklemek istedim.
Evlat beklemenin ne demek olduğunu asla "evlat aramayan" bilemez.Bir kaç ay tamam ama bir kaç yıl olduğunda bu süre her ay yüreğin buruk,kalbin kırık,yaşama gücün azalmış oluyor.
Evlat isteyen birinin acısını.bir sürü karnı burnunda hamile kadınla,bir kadın doğumcu doktorun kapısında beklemeyen bilemez.
Sizinle aynı sene evlenen arkadaşlarınız size ikinci bebeğini beklediği müjdesini verirken sizin bir an önce ağlamak istediğinizi kimse anlayamaz..Ve sonra onun sevincine sevinememenin verdiği vicdan azabını yaşamanızı kimse anlayamaz..
Dışarı çıktığınızda bile kafa dağıtmak için gözünüz hep küçük bebeklerde ve hamile kadınların karınlarında oluyor.
Hele çok istediğiniz bebeğiniz bir doktor hatasıyla sizden koparılmışsa,cahil bir devlet görevlisinin "olsun bir daha olur" cevabını duyduğunuzda hissettiklerinizi kimse anlayamaz.Çünkü kimse bilemez sizin ona nasıl hasretle kavuşmayı beklediğinizi,her ay karı koca gelmeyen bebek yüzünden matem tuttuğunuzu,erkeğinin ağlayarak Allah'a dua ettiğinin görmeyen bir kadın bilebilir mi yaşadıklarınızı?ya da ağlayarak Allah'tan evlat isteyen bir erkeğin duygularını hissedebilir mi?..
..Ve zamanla evlilik hayatınızın eski neşesini kaybettiğini kimse göremez.
Evladının peşinde koşturan bir anne-baba görmek,onun ilklerini anlatan dostlarla olmak,dağılan evlerinden,boşalan mutfak dolaplarından,dökülen çekmecelerden bahsedilince yanımda gözlerim doluyor gülümseyen yüzümde ve içimden Allahım bana da bu duyguları yaşat diye dua ediyorum.
ALLAHIM KİMSENİN YUVASINI CIVILDAYAN BİR YAVRUDAN MAHRUM BIRAKMASIN.RABBİM KİMSEYİ EVLAT ATEŞİYLE SINAMASIN,YUVANIN NEŞESİ EVLATTIR KİMSEYİ HASRET BIRAKMASIN.HER KADINA ANNELİĞİ,HER ERKEĞE BABALIĞI TATTIRSIN İNŞALLAH.BİZ DE RAHMİMİZDE BİR CANLI BÜYÜTMEK VE ONU DÜNYAYA GETİRİP BU DUYGULARIN HEPSİNİ YAŞAMAK VE EŞLERİMİZE DE YAŞATMAK İSTİYORUZ.ALLAHIM İMTİHANIMIZI BİTİR ARTIK BİZE SAĞLIKLI,HAYIRLI,İHSAN SAHİBİ EVLATLAR NASİP ET.
bence asamali olarak isteyin, hem yas, hem sayi, hem sure, hem fiyat.. hepsini bir anda isterseniz ters tepebilir, tabii ki tum zorluklardan bahsedilmeli ama talep cok yuksek olursa geri donme orani o kadar dusuk olur fikrimce.
umarim muvaffak olursunuz, Allah isteyen herkese nasip etsin mis kokululari(arada poh da kokuyo tabii )
....bu yazıya bir de benim duygularımı eklemek istedim.
Evlat beklemenin ne demek olduğunu asla "evlat aramayan" bilemez.bir kaç ay tamam ama bir kaç yıl olduğunda bu süre her ay yüreğin buruk,kalbin kırık,yaşama gücün azalmış oluyor.
Evlat isteyen birinin acısını.bir sürü karnı burnunda hamile kadınla,bir kadın doğumcu doktorun kapısında beklemeyen bilemez.
Sizinle aynı sene evlenen arkadaşlarınız size ikinci bebeğini beklediği müjdesini verirken sizin bir an önce ağlamak istediğinizi kimse anlayamaz..ve sonra onun sevincine sevinememenin verdiği vicdan azabını yaşamanızı kimse anlayamaz..
Dışarı çıktığınızda bile kafa dağıtmak için gözünüz hep küçük bebeklerde ve hamile kadınların karınlarında oluyor.
Hele çok istediğiniz bebeğiniz bir doktor hatasıyla sizden koparılmışsa,cahil bir devlet görevlisinin "olsun bir daha olur" cevabını duyduğunuzda hissettiklerinizi kimse anlayamaz.çünkü kimse bilemez sizin ona nasıl hasretle kavuşmayı beklediğinizi,her ay karı koca gelmeyen bebek yüzünden matem tuttuğunuzu,erkeğinin ağlayarak allah'a dua ettiğinin görmeyen bir kadın bilebilir mi yaşadıklarınızı?ya da ağlayarak allah'tan evlat isteyen bir erkeğin duygularını hissedebilir mi?..
..ve zamanla evlilik hayatınızın eski neşesini kaybettiğini kimse göremez.
Evladının peşinde koşturan bir anne-baba görmek,onun ilklerini anlatan dostlarla olmak,dağılan evlerinden,boşalan mutfak dolaplarından,dökülen çekmecelerden bahsedilince yanımda gözlerim doluyor gülümseyen yüzümde ve içimden allahım bana da bu duyguları yaşat diye dua ediyorum.
Allahım kimsenin yuvasını cıvıldayan bir yavrudan mahrum bırakmasın.rabbim kimseyi evlat ateşiyle sınamasın,yuvanın neşesi evlattır kimseyi hasret bırakmasın.her kadına anneliği,her erkeğe babalığı tattırsın inşallah.biz de rahmimizde bir canlı büyütmek ve onu dünyaya getirip bu duyguların hepsini yaşamak ve eşlerimize de yaşatmak istiyoruz.allahım imtihanımızı bitir artık bize sağlıklı,hayırlı,ihsan sahibi evlatlar nasip et.
NE KADAR GARİP BİR ŞEY:26: SENİNLE EVLENLERİN BEBEKLERİ ÇOCUK ÇOCUKLARI GENÇ OLUYOR AMA SEN BİR KÖŞEDEN İZİLİYORSUN BİR BEBEĞİ KOLLARINA ALIP KOKLUYORSUN VE BENİM BEBEĞİM OLSAYDI BÖYLE KOKARMIYDI:44: BEN NE HİSEDERDİM DİYE :44ben kız kardeşim hamileyken elleirmi karnına koyup bebğin harektlerini hisetmeye çalışırdım nasıl bir duygu diye )GÖRDÜĞÜN BİR BEBEK KIYAFETİNİ KENDİ BEBEĞİNDE HAYAL EDİYORSUN ETRAFDAKİ HAMİLE İNSANLARA BAKIP ACABA BENDE BUNU YAŞARMIYIM DİYE DÜŞÜNÜYORSUNN AĞLIYORSUN ÜZÜLÜYORSUN KIZIYORSUN SENSİZDE OLUR DİYORSUNN :26::26::26: EVET ONSUZDA OLUYOR :44:AMA EKSİK OLUYORRR HEMDE ÇOK EKSİK OLUYORRR .... HER TEDAVİDE YEŞEREN UMUTLARIN ALDIĞIN NEGATİFLE UÇUP GİDİYOR BU SON DİYORSUN BİR DAHA DENEMEYECEĞİM DİYORSUN AMA ÖLE BİR HASRETÖLE BİR EKSİKLİK Kİ ONSUZLUK İLK KENDİNİ TOPARLADIĞINDA :26::26:YİNE BİR HASTANEDE KENDİNİ YENİ BİR TEDAVİN İÇİNDE BULUYORSUNN :44::44::44::44::44::44:HER DUYDUĞUN YENİ YÖNTEM BANADA ÇARE OLURMU DİYE BAKIYORSUN OKUYORSUN HAYATINDA HİÇ OKUMADIĞIN ARAŞTIMADIĞIN KADAR ARAŞTIRIP OKUYORSUN BELKİ UMUT OLUR DİYE
benim merak ettiğim konulardan biri de neden bu kadar arttı bu infertilite.....
kısa cevap olarak yediklerimiz,stres mi ? yediklerimizse neden hala ilaçlı -hormonlu üretim gerçekleştiriliyor.....anlamak çok zor.....
ölüp ölüp dirilmek bizimkisi..
hergün yeniden yeni bir umutla ölüp ölüp dirilebilmek..
Canım öncelikle bi taslak haline getirilecek..maddelerin belirli başlı konuları ve içerikleri yazılacakKizlar bu maddelesttirilen konular ne zaman ve kime gonderilicekkk