Biz 1 bebek için canımızı veririz ama hadi destek verin 3 çocuk yapalım...

oh yooooo ohss çok detaylı bir durum ki en başta sıkıntısını çekmiş kimselerden biri benim ama bu kadar verilmez dosya dolu olsun derken isteklerimizin içi dolu dolsun amaç ya da verilerle gidelim isteklerimizi destekler örneklerimiz olsun ohss yi ben örnek verdiğimde bunu çok geçerli bir örnek kabul etmezler kanımca ama erken menapoz riski taşıyan kadınlara ait bir örnek verirsem ciddiye alırlar çünkü bu büyük bir kitleyi kapsayan bir dert ohss nadir gelişen bir olay ve dondurma işlemini bu örneğe dayandırmak mantıklı olmaz be şekerim...

o da yetmez bazıları da aa bak şurada iyi bi hoca varmış yok şurada iyi bi doktor varmış şu otu ye şunu kaynat bunu sür şuraya git off bitmez bu liste...ya da sorun kimde sende mi eşinde mi diye didikler dururlar..hamile kalırsın bu sefer de tüp bebekle hamile kalınca spermleri başka birinden alıyorlarmış doğru mu soruları başlar..anlatırsın ama yoook öyle değilmiş ya diye sanki biliyor gibi konuşurlar..size ne ya,size ne? özel hayatımızı didik didik etmekle ne geçiyor acaba insanların eline?

kuzum ben zaten diğer dondurulmuşlar içn demiyorumki örneğin bende ohss oldum
2 tüp embriyom vardı ben bunlar ikisinide ücret ödedim..
tamam 1 tanesi ödenir ama ben ikisi içinde ödedim
sonuçta ohss yüzünden transferim ertelendi sonuçta 1 tüp olmuş olsaydı bile yine ödeyecektim dondurma işlemi parasını yani demek istediğim kişinin 1 tüpü varsa ohss geliştikten sonra bence o 1 tüpün dondurma işlem parası alınmaması lazım sonucta bu istem dışı ilaca reaksiyon gösterilen durum.yani en azından o 1 tüp embriyo için belirli bi süre yani 6 ay kadar alımaması lazım diye düşünüyorum..benim 1 tüpüm olsayı eger kasımda opu oldum ohss gelişti ocakta transfer yapıldı yani ben o 1 tüp embriyo dondurması için 3 aylık sürede 800 lira para verecektim. yanlışmı düşünüyorum..
eğer öylyse ekle boşver canım..

başka ugrasacak işleri olmuyo canım onların çünkü onlar üstüne ceket atılıp hamile kalanlar

egunalcim ben pazartesi histereskopi yaptırıyorum dün doktorumla konuştum sabah erken gidecem çünkü operasyon öncesi ilaç verecekmiş dört saat beklemem gerekiyomuş duanızı esirgemeyin sorunsuz bitsin bu işlemde

kızlar içinizde daha önce histereskopi çektiren varmı varsa bu dört saat önceden verilen ilaç ne için gerekli yazabilirmi

Son düzenleme:
Evet infertilite oranı çok ama çok arttı..Özellikle sosyo-ekonomik-kültürel seviyesi yüksek kesimlerde çok daha sık rastlanmakta..Mesela doğuya gidildikçe, eğitim seviyesi düştükçe bu oran da azalır..Bu farkındalıkla mı yoksa yaşam şartları ile mi ilgili tartışılır..

Stres, non-organik beslenme, kullanılan elektronik aletler, uzun süre gebeliği önleyici yöntemlerin kullanılması vs. vs...Özellikle bayanların çocuk sahibi olmaya karar verdikleri yaş bence en önemli faktörlerden..Çevremden o kadar çok duyuyorum ki ben daha anne olmaya hazır değilim diyen hatunları..iyi de sen hazır olana kadar biyolojik yaşın geçiyor haberin yok..neyse..nedenleri tartışmak çok da manalı değil..Kazen'in de belirttiği gibi nedenlerin araştırılıp çözülmesi ve bu konuya yatırım yapılması büyük bir pazarı engelleyeceği için imkansız gibi görünüyor..

Tüp bebek şu an çocuk sahibi olmak isteyenlerin tek çözümü gibi ..Ama bu yöntem de maddi ve manevi olarak oldukça yıpratıcı bir süreç..Herkes bu süreci kolay kolay göze alamaz..Ben şahsen böyle bir süreç yaşamadım ve açıkçası yaşamayı da göze almadım..Yaklaşık 14 ay süresince hamile kalamamama rağmen sürecin manevi ağırlığını kaldıramayacağımdan evlatlık edinme fikrini benimsemiştim..Şükürler olsun ona da gerek kalmadı..Bu nedenle bu işlemi göze alabilen herkese saygı duyuyorum..

Bu kadar insanı mağdur eden böylesi bir durum karşısında devlet yardımının gereksinimi tartışılamaz..Ailelerin tüp bebek sahibi olmasıyla ilgili devletin katkısı ve prosedürde geçen kuralları muammalar ve eksikliklerle dolu..

Elbette eğer başbakan 3 çocuk istiyorsa devletin de bu konuya eğilmesi ve gündemine alması gerekiyor..Bence burada başlayan bu güzel ve isabetli hareket sonuna kadar devam ettirilirse ,bunun büyümesi ve amacına ulaşması işten bile değil..

Umarım herşey herkes için güzel olur...

canım ilaç hakkında herhangi bir bilgim yok...
sağlıkla git gel inşallah sorunsuz atlatırsın canım öpüyorum

canım Allah yardımcın olsun demek belli oldu günü...
çabucak olsun bitsin sorunsuz atlat inşallah

canım ilaç hakkında herhangi bir bilgim yok...
sağlıkla git gel inşallah sorunsuz atlatırsın canım öpüyorum

sağol canım Allah razı olsun senden ve hepinizden

canım Allah yardımcın olsun demek belli oldu günü...
çabucak olsun bitsin sorunsuz atlat inşallah

sağol canım Allah razı olsun sizlerden

internetten araştırıyorum da operasyon sırasında verilen sıvı alerjik reaksiyona yol açabilirmiş benimde alerjiyle başım dertte biliyosun korkumdan bundan yana inşallah bi sorun olmaz

gülüm bende diyorum ki örnek çok mantıklı ama detaylı anlatım gerektiriyor daha sade anlaşılır örnekler olmasını tercih ediyorum...boşver felan deme bana ıssırırım seni

Bir arkadaşımın annesi tüp bebeğin tam da dediğin gibi başka erkeğin spermiyle yapıldığını zannediyormuş ve bunu benim yüzüme söyledi tedavi olduğumu bile bile. Şaka gibi...

3 kere histeroskopi yaptırdım , ilaç duymadım. Hiç korkmayın çok basit birşey.

Son düzenleme:
gülüm bende diyorum ki örnek çok mantıklı ama detaylı anlatım gerektiriyor daha sade anlaşılır örnekler olmasını tercih ediyorum...boşver felan deme bana ıssırırım seni

ekleme boşver dicektim
kuzum kızmıyorum yanlış anlama beni ama ne bileyim ya benim tek embriyom olsaydı 2 ay için 800 lira veriyorum...
neyse canım BOŞVERELİM.

Canım benim clexan kullanman demek pıhtılaşma sorunun var demektir. Niçin bunun raporunu çıkarttırmadın ?

Hep ilaçları aldığım eczane "abla niye parayla alıyorsun, rapor çıkarttırsana" demişti. Nasıl uğraşacağım gerek yok değince ver tahlili ben çıkartırım dedi. Özelde yaptırdığım tahlille rapor çıkarttırdı, tekrar bir kan verme durumum olmadı.

kazen haklısın ..bu durum saklanmamalı aksine anlatılmalı bence.Hani demişsin ya bazıları tüp bebekle çocuk sahibi olduktan sonra saklama gereği duyuyor diye...Normalde ben bu aylarda opu için gün sayıyor olmam gerekirdi Rabbim çok büyükki mayıs ayında hamile olduğumu öğrendim..Ben tüpe başlıyacağımı çevremdeki herkese söyledim .Zaten çok büyük bir olaymış gibide çevreme hızlıca yayıldı anlatmak zorunda kaldım.Bazı çevre grupları vardır cahil insanlar çoktur.İşte ozamanlar keşke kimse bilmeseymiş dedim..Belki o saklayanlar da benim oturduğum gibi bir çevrede oturmak zorundadırlar..Ben tabi ki söylemekten yanaydım ama dediğim gibi çoğu insan pişmanlık duyuyor bundan benim duyduğum giibi.Baskı,sorular çok oluyor.Zaten o dönem psikolojik olarak değişik duygularda oluyoruz birde çevre baskısı Rabbim kimseyi evlat hasretiyle sınamasın inşallah..

Yavaş yavaş konu başlıklarımız şekillenmeye başladı arkadaşlar.. Öncelikle bu konunun içinde bizler olduğumuz için sadece bizim anlayacağımız şekilde düzenlenmemeli bu konu..Mesela okuduğunda konu ile alakası hiç bir şekilde olmayan biri bile yalın ve nokta vuruş anlatımımız ile anlamalı ve kavramalı konuyu..

Başlıklarımız kabataslak;
1.Tüp bebek işlem ücretlerine kota konulması ve düzenleme yapılması.
2.Rapor hakkının 2 den ... bir sayıya çekilmesi..
3.Embriyo sınırlamasının doktor ve hastaya göre şekillendirilmesi..
4.Rapor çıkarmadaki problemler..
5.Hastanelerdeki denetim vb. gibi problemler.

Şimdi bunları örenklendirerek bir kaç cümle ile açıklamamız gerekecek..

Buradaki en kapsamlı konu bence RAPOR çıkarmadaki problemler..

*.Yaş kısıtlandırılmasının kaldırılması.
*.Sigorta gün prim sayısı..
*.Bazı illerimizde üni hastanesi olmadığından, rapor çıkarma işlemini devlet ve özel hastanelerinde uygulamaya sokması..
*.Rapor süresindeki 6 aylık kısıtlama.
*.Daha önceki evliliğinden çocuğu olan bir kadının tekrar çocuk sahibi olma konusunda kısıtlandırılması..

Bunları yazarken yaş kısıtlandırılmasının kaldırılması dediğimizde, çünkü diye ayırıp açıklamamızı yapmalıyız gibi geliyor bana..

Mesela,

** Tüp bebek için rapor çıkartmadaki yaş kısıtlandırılmasının kaldırılmasını taleb etmekteyiz.

Çünkü; 23 yaşından önce evlenmiş ancak sadece tüp bebekle anne baba olması tıbben belgelenmiş olan çiftler rapor haklarını kullanabilmek için 23 yaşını beklemek durumunda kalıyorlar yine üst yaş sınırı olarakta kadının 40 yaşından gün almamış olması gerekiyor çiftlerin geç evlenmiş ya da herhangi bir sebeple evlat sahibi olmayı geç yaşlara bırakmış olmaları rapor haklarını kaybettirmemeli bu nedenle yaş sınırı olmamalıdır.

gibi gibi :)) benimde fikrim bu yönde..

Egunalım yukarda yazından alıntı yaptım ama Hakkaten yazarak ve bu konuyu bir hizaya sokarak yazmak hepten zor bir işmiş..Ama Allahın izni ile elbirliği ile kalkıcaz bu işinde altından kızlar..

Geleceğimiz ve istediğimiz yolunu gözlediğimiz meleklerimiz için haydi Beyin Fırtınasına....

canım zaten yazdıklarının bi çoğu var hepsini yaşamış arkadaşlarımızın fikirleri doğrultusunda aldık dediğin gibi bilmeyenler bodozlama dalıyolar..
umarım bizim gibilerin,bizleri anlayanların ve kazen beyin sayesinde güzel sonuçlar alacagız buna inanıyorum

sana diğer yarım diyodum ya yazdığın mesajınla diğer yarım demekten vazgeçtim zira artık %75 im olmuşun aynı ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…