opudan sonra ohss gelişen hastalarda dondurma işlemi 6 ay 1 yıl kadar süre içinde transfer olmak kaydıyla dondurma ücreti alınmasın sonuçta bu ilaca vücudun verdiği tepki sonrasında gerçekleşiyor bir nevi yan etki gibi...
bide merkezler arasındaki dondurma fiyat aralıkları cok farklı belirli bir düzenleme getirilebiliyorsa getirilsin.. demiştim canım..
ardından cevap verirsin...
daha yeni evliyiz bişeyler düzelsin öyle istiyoruz veya daha yeni yeni istemeye başladık gibi....
hemen yazııkkk der gibi bi bakış sonrasında..
zamanı gelince olur yaa üzülmeyin demeler başlar...
iyide be kardeşim ablalarım bacılarım madem zamanı var zamanı gelince olur niye konusuyosunuz dahda üzüyosunuzki insanı
oh yooooo ohss çok detaylı bir durum ki en başta sıkıntısını çekmiş kimselerden biri benim ama bu kadar verilmez dosya dolu olsun derken isteklerimizin içi dolu dolsun amaç ya da verilerle gidelim isteklerimizi destekler örneklerimiz olsun ohss yi ben örnek verdiğimde bunu çok geçerli bir örnek kabul etmezler kanımca ama erken menapoz riski taşıyan kadınlara ait bir örnek verirsem ciddiye alırlar çünkü bu büyük bir kitleyi kapsayan bir dert ohss nadir gelişen bir olay ve dondurma işlemini bu örneğe dayandırmak mantıklı olmaz be şekerim...
başka ugrasacak işleri olmuyo canım onların çünkü onlar üstüne ceket atılıp hamile kalanlaro da yetmez bazıları da aa bak şurada iyi bi hoca varmış yok şurada iyi bi doktor varmış şu otu ye şunu kaynat bunu sür şuraya git off bitmez bu liste...ya da sorun kimde sende mi eşinde mi diye didikler dururlar..hamile kalırsın bu sefer de tüp bebekle hamile kalınca spermleri başka birinden alıyorlarmış doğru mu soruları başlar..anlatırsın ama yoook öyle değilmiş ya diye sanki biliyor gibi konuşurlar..size ne ya,size ne? özel hayatımızı didik didik etmekle ne geçiyor acaba insanların eline?
egunalcim ben pazartesi histereskopi yaptırıyorum dün doktorumla konuştum sabah erken gidecem çünkü operasyon öncesi ilaç verecekmiş dört saat beklemem gerekiyomuş duanızı esirgemeyin sorunsuz bitsin bu işlemde
kızlar içinizde daha önce histereskopi çektiren varmı varsa bu dört saat önceden verilen ilaç ne için gerekli yazabilirmi
canım ilaç hakkında herhangi bir bilgim yok...
sağlıkla git gel inşallah sorunsuz atlatırsın canım öpüyorum
canım Allah yardımcın olsun demek belli oldu günü...
çabucak olsun bitsin sorunsuz atlat inşallah
kuzum ben zaten diğer dondurulmuşlar içn demiyorumki örneğin bende ohss oldum
2 tüp embriyom vardı ben bunlar ikisinide ücret ödedim..
tamam 1 tanesi ödenir ama ben ikisi içinde ödedim
sonuçta ohss yüzünden transferim ertelendi sonuçta 1 tüp olmuş olsaydı bile yine ödeyecektim dondurma işlemi parasını yani demek istediğim kişinin 1 tüpü varsa ohss geliştikten sonra bence o 1 tüpün dondurma işlem parası alınmaması lazım sonucta bu istem dışı ilaca reaksiyon gösterilen durum.yani en azından o 1 tüp embriyo için belirli bi süre yani 6 ay kadar alımaması lazım diye düşünüyorum..benim 1 tüpüm olsayı eger kasımda opu oldum ohss gelişti ocakta transfer yapıldı yani ben o 1 tüp embriyo dondurması için 3 aylık sürede 800 lira para verecektim. yanlışmı düşünüyorum..
eğer öylyse ekle boşver canım..
o da yetmez bazıları da aa bak şurada iyi bi hoca varmış yok şurada iyi bi doktor varmış şu otu ye şunu kaynat bunu sür şuraya git off bitmez bu liste...ya da sorun kimde sende mi eşinde mi diye didikler dururlar..hamile kalırsın bu sefer de tüp bebekle hamile kalınca spermleri başka birinden alıyorlarmış doğru mu soruları başlar..anlatırsın ama yoook öyle değilmiş ya diye sanki biliyor gibi konuşurlar..size ne ya,size ne? özel hayatımızı didik didik etmekle ne geçiyor acaba insanların eline?
egunalcim ben pazartesi histereskopi yaptırıyorum dün doktorumla konuştum sabah erken gidecem çünkü operasyon öncesi ilaç verecekmiş dört saat beklemem gerekiyomuş duanızı esirgemeyin sorunsuz bitsin bu işlemde
kızlar içinizde daha önce histereskopi çektiren varmı varsa bu dört saat önceden verilen ilaç ne için gerekli yazabilirmi
gülüm bende diyorum ki örnek çok mantıklı ama detaylı anlatım gerektiriyor daha sade anlaşılır örnekler olmasını tercih ediyorum...boşver felan deme bana ıssırırım seni
benim hamileliklerimde hep 3 ay sürdü bi tanesi 21 hafta sürdü ve her hamileliğimde clexan kullanmam gerekti bi kutusu 10 gün gidiyor şuanki fiyatı 120 tl düşün ayda sadece bu iğneye 360 tl ödüyordum bunun dışında diğer ilaçlarda var ve hep kanamalı gebelik yaşamıştım sürekli progestanlarda yapıldı dışarı çıkamadığım için eve iğneci getirmek zorunda kaldık günde 2 iğne için sadece iğneciye 6 tl ödüyordum tüp bebek süreci ve sonraki gebeliği para pul varmı yokmu dinlemeyen bi süreç rabbim hiç bir kulunu bu yolda uğraştırmasın
Bu konuda sitede bir ankette açmıştım. Aslında bunu burada da bol bol konuşabiliriz. Ben bir erkek olarak asla bunu saklamadım, herkesle konuştum. Onuda bırakın bazıları tüp bebekle çocuk sahibi olduktan sonra bunu da saklama gereği duyuyor. Bunlar konuşulmalı...
neyse, benim oğlumla tatilim başlıyor gidip annesinden alayım geleyim. Haaa bakın birde çocuk evliliklerde evliliği kurtaran bir çözüm değildir. Hep söylerim önce sağlık sonra ağız tadı ....
saygılar
o yüzden bu çabamız,isteyen her kadın bu duyguyu yaşasın diye. Maddi olanaklar buna engel olmasın diye.sesimiz duyulacak İnşallah.
gibi gibi :)) benimde fikrim bu yönde..
Egunalım yukarda yazından alıntı yaptım amaHakkaten yazarak ve bu konuyu bir hizaya sokarak yazmak hepten zor bir işmiş..Ama Allahın izni ile elbirliği ile kalkıcaz bu işinde altından kızlar..
Geleceğimiz ve istediğimiz yolunu gözlediğimiz meleklerimiz için haydi Beyin Fırtınasına....
sana diğer yarım diyodum ya yazdığın mesajınla diğer yarım demekten vazgeçtim zira artık %75 im olmuşun aynı ben